Szabó Ferenc:
Régi, szép portrék


A kötetben negyvenöt ismert vagy kevésbé ismert festményben gyönyörködhetünk, melyek leginkább férfiak, nők, gyermekek portréi. Megcsodálhatjuk Ghirlandaio Lorenzo de Mediciről készített arcképét, Vermeer élethűen ábrázolt lányképeit, Rembrandt csodálatos festményeit, de szerepelnek az alkotók között El Greco, Velázquez, Caravaggio, Modigliani, Corot, Watteau, Ingres, David, ifj. Hans Holbein, Murillo, Rubens képei is.

Ára: 1.200 Ft

Csehország
Berlitz zsebkönyv


2006 áprilisában indítottuk útjára a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal.

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 845 Ft

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!

Szörnyek és mesebeli lények

Milyen tapintású a troll szőre, a nyugati sárkány pikkelye vagy az orkok bőre? Milyen kincseket gyűjtenek a törpék és hol laknak a gnómok? Mi a különbség az elfek és a tündérek között? Népmesék és legendák a világ minden táján, minden kultúrában és hagyományban léteztek. A népi képzeletvilág számos szereplője bukkan fel ebben a könyvben, akikből csak úgy árad a mágia. Ők alkotják a fantasy irodalom világmindenségét, róluk szól ez a gyönyörű könyv.

Ára: 5.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.900 Ft

G.V. Szapgir, L.A. Levinova:
Pipacska és Kockapaci újabb kalandjai

- Vidám matematika II.

Gyerekek, ismeritek a két jó barátot, a pirospozsgás, zöld kalapos Pipacskát és a kockákból teremtett Kockapacit? Ha hallottatok már róluk egy másik könyvből, akkor sem ismeritek léggömbökből alkotott barátjukat, Lufi pacit. Képzeljétek, Lufi paci színes léggömbjei széthullanak, de két barátja a léggömbök keresésére indul. Sok-sok kaland után Pipacska és Kockapaci megtalálja Lufi paci léggömbjeit. Miközben ezt az izgalmas mesét hallgatjátok, még sok olyan dolgot is megtanulhattok, aminek hasznát veszitek majd, amikor iskolások lesztek. Jól figyeljetek, mert mesehallgatás közben számtalan játékot is megismertek, és ha a könyvet lapozgatjátok, sokgyönyörű, színes rajzot, Gaál Éva mulatságos képeit találjátok benne Pipacskáról, Kockapaciról, Lufi paciról és kalandjaikról.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 3.060 Ft március 31-ig

Huszka Levente:
Klónok az égen - másolatok a repülőgépgyártásban


Könyvünkben fényt derítünk a szovjet titkosszolgálat, a KGB szerepére a Tu-144-es elkészültében. Hasonlóan kémfilmekbe illő az izraeli deltaszárnyú vadászgép, a Kfit története, amelynek elkészítéséhez segítség gyanánt a Moszad szerezte meg Svájcból az alaptípus Mirage III-as teljes tervdokumentációját.
Kiadványunkban szó esik még az amerikai Sidewinder légiharc-rakéta szovjet lemásolásáról, a szintén amerikai B-29-es szuperbombázó orosz "testvéréről", amelynél még a kihúzható hamutartót is lemásolták a precíz mérnökök. És nem maradhatnak ki azok a fejlesztések sem, amelyek a Harmadik Birodalom technológiáin alapulnak, a robotrepülőtől a Me-262-es sugárhajtású bombázón át a nyilazott- és deltaszárnyú vadászgépekig.

Ára: 500 Ft

Dargai Anita:
Midi Atlasz


Ismerje meg a világot a Midi atlasz segítségével, mely a Föld országait bemutató szövegek és adattáblázatok mellett kiemelt érdekességeket, valamint csaknem 400 színes fényképet és 108 oldalnyi részletes térképet tartalmaz! A Midi Atlaszt elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek tanulmányaikhoz, utazásaikhoz hasznos ismeretekre és aprólékos térképekre van szükségük, és előnyben részesítik a praktikus, könnyen forgatható könyveket a hagyományos, nagy formátumú atlaszokkal szemben.

Ára: 2.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.150 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Ian Borouge:
Ahol a gonosz lakik
Fantasy-játék-könyv


Nagy veszély fenyegeti a békés kis falut, mert a közeli hegy tetején levő várromba maga a Gonosz költözött be. Te vagy az egyetlen, aki megmentheti a falut, legyőzheti a Gonoszt, és visszaadhatja a nyugalmat és a boldogságot a környék lakóinak. Fantasy-játék-könyv, melynek te vagy a főhőse! Minden rajtad múlik, amikor olvasod. Neked kell eldöntened, mikor mit cselekszel! Ez a könyv játék és regény egyszerre, melyben nem csupán a szerző fantáziája irányítja a történetet, hanem a te ötletességed, merészséged és kalandvágyad, no meg a józan eszed. A játékhoz nem kell más, csak két dobókocka, papír, ceruza és a fantáziád!

Ára: 440 Ft

Hans Christian Andersen:
Andersen meséi
Csodaszép altató mesék


Andersen szívbemarkoló meséi a világoridalom legszebb gyöngyszemei közé tartoznak, gyerekek és felnőttek számára egyaránt kellemes időtöltést jelent az olvasásuk. A kötetben 28 mese olvasható, ismert és ritkábban hallot történetek egyaránt. Induljon hát a mesedélután A kis gyufaárus lánnyal, Az ólomkatonával, vagy A tűzszerszámmal!

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.790 Ft

Napraforgó-könyvek 20% kedvezménnyel

Bencze Mariann:
Suliba járok!
Matematika gyakorlófüzet 4. osztály


Hogy állsz a matekkal? A Suliba járok! gyakorlófüzettel könnyedén tesztelheted a tudásod. Ami pedig nem megy még annyira jól, azt most játékosan gyakorolhatod. Oldd meg a feladatokat, majd ellenőrizd a lapok hátoldalán a megoldásokat! Jó szórakozást és sok sikert!

Ára: 620 Ft helyett, 310 Ft

Tessloff-könyvek 50% kedvezménnyel a készlet erejéig! Teljes lista a mellékletben!

Christina Aguilera:
Bionic


30 millió eladott albummal a háta mögött, és az egyetlen 30 év alatti énekesként, aki bekerülhetett a Rolling Stone magazine ?Minden idők 100 legjobb énekese? közé, az ötszörös Grammy-díj nyertes Christina Aguilera már eddig is példa nélkül álló sikereket ért el. Christina az elmúlt egy évét szorgos munkával töltötte a stúdióban, így most örömmel jelenti be új, régóta várt negyedik stúdióalbumát, a ?Bionic?-ot.Az első kislemezdal a ?Bionic?-ról a viharos, lendületes himnusz, a ?Not Myself Tonight?, melyet Polow Da Don producer segítségével készített.
Christina számos műfaj és zenei stílus egyedi keverékeként jellemzi az albumot: ?Felfedeztem és megalkottam egy friss, szexi érzést mind elektronikus mind organikus elemeket felhasználva, játékos és önelemző témákat is érintve. Már izgatott vagyok, hogy a rajongóim is hallhassák az új anyagot. Ez egy olyan valami lesz, amire senki sem számít.?

Ára: 3.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft
Kedvezményes áron kapható Christina Aguilera Stripped című albuma is!

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Felettünk a Föld

Ez az ?érzelmekkel teli... különlegesen izgalmas? film (Claudia Puig, USA Today) az USA talán legrangosabb filmfesztiválján, a Sundance-en szenzációs sikert aratott. Brit Marling, a ?gyönyörű, ragyogó és bátor? (Associated Press) kezdő színésznő valamint a Lost ? Eltűntek sorozatban milliók kedvencévé vált William Mapother két olyan embert alakít, akiknek a sorsát egy tragikus baleset köti össze. A háttérben a történelem legnagyobb tudományos felfedezése zajlik: egy a földivel párhuzamos második világ létezésére derül fény. A Felettünk a Föld tökéletes sci-fi (The Hollywood Reporter) ? ravaszul váratlan befejezésére sokáig emlékezni fog minden néző.

Ára: 4.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.150 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

TÖVISKORONA
William Dietrich


Várható megjelenés: 2014.03.31.
Ára: 3.600 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.060 Ft

Ethan Gage, az amerikai kalandor, miután egy tornádóban elveszítette a feleségét, Franciaországba indul, hogy bosszút álljon az asszony haláláért. Mivel úgy tudja, Napóleon sodorta veszélybe a családját, valamint ő állt fia elrablása mögött is, merényletet tervez az Angliát megszállni igyekvő Bonaparte ellen, akit épp a közeljövőben akarnak császárrá koronázni. Noha a hatalom kíméletlenül felszámol minden összeesküvést, Gage mégis a királypárti összeesküvők oldalára áll. Szövetséget köt a veszedelmesen csábító, gőgös, rangjától megfosztott arisztokratával, Catherine Marceau grófnővel. Kalandos útjukat követően a francia partokon azonban olyan meglepetés várja, amire álmában sem gondolt Gage hamarosan az események sűrűjében találja magát, és hol az egyik, hol a másik oldalhoz csapódva keresi a kiutat a történelem veszélyes és kaotikus útvesztőjéből. Ráadásul megbízást kap: derítse ki, hol rejtették el Albertus Magnus találmányát, amely a legenda szerint feltárja a jövő titkait így nem csoda, hogy mind brit, mind francia oldalról nagy hatalmú emberek fenik rá a fogukat. Egy másik különleges tárgy pedig talán Napóleon megbuktatásának egyetlen eszköze lehet: a szent ereklye, a töviskorona
William Dietrich (A smaragdvihar, A dakotakód, A berber kalózok, A rosette-i kő, Napóleon piramisai) regényében újabb kalandokkal gazdagítja Ethan Gage életét. A hiteles történelmi tények, események leírása mellett meglepő fordulatokkal szövi tovább hősünk történetét, mindezt a korábbi regényekből már jól ismert, eredeti humorral fűszerezve.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A jó író olyan, mint a magnetizőr: amíg a hatása alatt tartja az olvasót, azt hiteti el vele, amit akar.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: Utikonyvakcio_4.xls
Csatolt file: tesslakcio_5.xls