Mladen Sutej:
Adriai hajózási kézikönyv


A neves horvát hajózási szakértő, Mladen ©utej szerkesztésében megjelenő Hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból. A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik.

Ára: 14.900 Ft helyett, kedvezményesen 7.450 Ft

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!

Keating-Enczi:
Kedves fotótémáink - Gyerekek és házikedvencek
Filmes és digitális technikával


Egyetlen igazi családi fotóalbum sem nélkülözheti a gyerekek mindennapi életének eseményeit bemutató, illetve a család kedvenc háziállatát ábrázoló fotókat. Itt nem a beállított, műteremben készült képekre gondolunk, hanem a szülő által készített, pillanat szülte fényképekre. Könyvünk elsősorban a kezdő, amatőr fotósoknak nyújt gyakorlatias és használható tanácsokat az említett két témával kapcsolatban. Szó lesz a fényképezőgépek alapvető típusairól, jellegzetességeiről, a digitális technikáról, a szükséges kiegészítő eszközökről és megemlítjük a legfontosabb trükköket is.

Ára: 2.290 Ft helyett, kedvezményesen 1.835 Ft

Henry Metelmann:
A pokolba Hitlerért

20. századi hadtörténet sorozat

A 18 esztendős hithű nemzetiszocialista, egykori Hitlerjugend-tag Henry Metelmann 1941-ben csatlakozott az egyik német, oroszországi hadjáratra készülő páncéloshadosztályhoz. Az offenzíva korai, euforikus szakaszában a Wehrmacht sikert sikerre halmozott, ám miközben a német haderő mind mélyebbre hatolt Oroszország szívébe, Metlemann fokozatosan elbizonytalanodott a kegyetlen háború igazságosságát illetően. Aztán elérkezett a fordulópont. A győzelem teljes vereségbe fordult. A német haderő hősies menekülésbe kezdett az orosz fehér pokolból. Hazatérvén Metelmann amerikai hadifogságba esett, majd Nagy-Britanniába került, ahol eltöprenghetett az emberiség legrettenetesebb háborúján s ebben vállalt saját szerepén. Az 1948 óta Nagy-Britanniában élő Metelmann most figyelmeztetésként vetette papírra gondolatait és élményeit, hogy többé ne következzen be ily mértékű világégés, ugyanakkor tisztelettel adózik mindazok előtt, akik a harcokban életüket vesztették.

Ára: 3.150 Ft helyett, kedvezményesen 2.520 Ft

Majoros Sándor (Szerk.):
Az év novellái 2011


2011-ben tizedik alkalommal jelentek meg a népszerű antológiák, amelyek az irodalmi és szellemi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények - hagyományainkhoz híven - mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat áttekintése után az év legjobb novelláiból nyújtanak színvonalas, sokoldalú válogatást.

Ára: 2.499 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Jan Caeyers:
Beethoven


Amikor véget ér a kilencedik szimfónia, az örömittas közönség mindig ovációval reagál. Ez így volt 1824. május 7-én is, és ma sincs másképp. Ez a Beethoven által gondosan kifundált dramaturgiának az eredménye, amelynek egyik legfontosabb eleme a finálé rendkívül önkényes kezdete.Az ember hallja, ahogy nőttön-nő a lelkesedés és amikor ?az egész világ csókját? skandálják ? már mondatok szinte nem is,csak szavak hangzanak el ?, mindenkit magával ragad az összetartozás érzése és a földi boldogság, és mindenki lerázza magáróla félelem, a kényszer és a demagógia láncait. Ez a lelkileg megkínzott ember, akinek életében nem sok örömteli pillanat adatott meg, így tette ki a felkiáltójelet a magány felett aratott győzelmet hirdető filozófiai és zenei kiáltvány végére. Megrázóan tragikus,hogy még azt sem vette észre, milyen óriási sikert aratott vele. Jan Caeyers karmester, zenetudós, és remek elbeszélő, aki Beethoven egy olyan életrajzát beszéli el nekünk, amely beavat az élettörténet titkaiba is.
Beethoven életrajza széles olvasóközönség számára tartogat kultúrtörténeti és zenetörténeti izgalmakat.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 4.240 Ft április 5-ig

Ady Endre válogatott versei
A magyar irodalom zsebkönyvtára

Líránkban, száz évvel ezelőtt, Ady Endre nyitott új mezőt, új verseiben addig kimondatlan érzésekről, vágyakról, kínokról, gyönyörökről szólt, a vad, tépett, kegyetlen és tisztító érzéki szerelemről, a minden percben új, félelmes életről, a halállal eljegyzett ember felfokozott mámoráról, a mindenre sóvár életörömről. S a szertelen koraiak után rögös-súlyos mondatokban, meg-meghőkölve előreziháló, komor pompájú kései versei! Azóta is milyen félelmesen időszerűek sötéten lobogó víziói! Hihetetlen mi mindent tudott, halálon innen, életen túl, országról, világról, emberi sorsunkról, nyomorúságunkról, nagyszerűségünkről.

Ára: 800 Ft

Kedvezményes áron kapható az Arany János válogatott versei című kötet is

Múmiák - Az emberi test
CD Audió - Mi micsoda


A Hangos Mi MICSODA olyan hangjáték, mely a már jól ismert és népszerű Mi MICSODA sorozat témáit dolgozza fel. Egy cd-n két könyv történetét meséli el a két főszereplő: Timi és Tomi. Olykor a mindig izgága átváltozó művész barátjuk, Quentin is bekapcsolódik a mesélésbe. A történeteket az elbeszélő foglalja keretbe, ő tárja a gyerekek elé egy-egy téma gazdag ismeretanyagát.
Az emberi test: Az emberi test a természet legnagyobb csodája: az az összehangolt munka, melyet szerveink, izmaink és csontjaink végeznek, nem hasonlítható össze semmi mással. Ennek a remekműnek a bemutatására vállalkozik a táncos lábú Timi és a tudósi babérokra törő Tomi, de a mindig izgága Quentin is hallatja a hangját. Megtudhatjuk, hány vérkörünk van, melyik izmunk dolgozik megállás nélkül életünk végéig, és még az is kiderül, van-e hetedik érzékünk?
Múmiák: Pontosan tudjuk, mit ettek régen az emberek, milyen betegségeik voltak, és miként gyógyították őket. Hogyan lehetséges ez? A Múmiák című Hangos Mi MICSODA erről szól! Timi kicsit fél a múmiáktól, a bátor Tomi azonban kalandos utazásra viszi Egyiptomba, így a gyámoltalan kislány sokat tanul a régi időkről. Kiderül melyik a leghíresebb múmia, vagy mitől természetes vagy mesterséges egy múmia.

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 625 Ft

Tessloff-könyvek 50% kedvezménnyel a készlet erejéig! Teljes lista a mellékletben!

Jókai Mór:
Egyszer volt Budán kutyavásár - Róka fogta csuka, csuka fogta róka, varga fogta mind a kettő, A három kérdés


Jókai Mór három írásának címe: Egyszer volt Budán kutyavásár, Róka fogta csuka, csuka fogta róka, varga fogta mind a kettő valamint A három kérdés. Mindegyik történet főszereplője egy egyszerű, ám ravasz, és Mátyás igazságosságában bízó ember, az elsőben egy kisemmizett juhász, aki hat komondorát árulta Budán, és akinek mohó utánzója bizony pórul járt. A másodiké egy óbudai német varga, aki a legnépszerűbb király haszonlesőit leckéztette meg. A harmadiké pedig egy öreg pór, akiben a király felismerte egykori hű katonáját. A paraszt megfelelt a király találós kérdéseire, bezzeg a főurak száz-száz aranyat fizettek neki, hogy árulná el a megfejtést. Keszeg Ágnes visszafogott színekkel is remekül ható rajzai illeszkednek a történetekhez, és történelmi hangulatot varázsolnak elénk.

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.955 Ft

200 jó mondás a tudásról és a butaságról

Híres emberek és ismeretlen szerzők mondásait és idézeteit tartalmazó kiadvány. Néhány név a teljesség igénye nélkül: Michelangelo, Stendhal, Napoleon, Schopenhauer, Rejtő Jenő, Arisztotelész.
"Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak." O. Wilde

Ára: 300 Ft

Kedvezményes áron kapható a sorozat többi kötete is: 200 jó mondás a szerelemről, 200 jó mondás az emberről

José Morán, Ulises Wensell:
Derű vagy ború? - A mókusok és az optimizmus


Az Értékek-sorozat az állatok kalandjai révén szól a gyerekekhez, és a helyes döntésre próbálja rávezetni őket. Az első két kötetből kiderül, hogy a hideg tél megpróbáltatásai borúvá fordítják-e a derűt, illetve, hogy a nagy kalandok tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket is. A kötet gyönyörű illusztrációi révén gyorsan a gyerekek kedvencévé válnak.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.590 Ft

Napraforgó-könyvek 20% kedvezménnyel

Anastacia:
Anastacia


Anastacia Lyn Newkirk, művésznevén Anastacia amerikai popénekes és táncosnő. 1999-ben vált ismertté a Not That Kind című albumával, melyből világszerte 5 millió kelt el. 2005-ig több mint 20 millió albumot adott el. Főleg Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Óceániában híres. Erőteljes hangja és alacsony termete (160 cm) miatt kapta becenevét: ?kis hölgy nagy hanggal?.
2003-ban kezdett dolgozni az Anastacia című albumon Glen Ballarddal, Dallas Austinnal és David A. Stewarttal. Együttműködött Sonny Sandovallal, a P.O.D. énekesével is, a társadalmi tudatosságot tükröző I Do című dalon.

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

127 óra

Szereplők: James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

Aron Ralston (James Franco ? Pókember, Párterápia) szenvedélyesen űz minden sportot, amit a szabad ég alatt végezhet. Egész életében az izgalmakat hajszolta, amikor azonban Utah sziklás-szakadékos vidékén, messze a civilizációtól egy sziklatömb fogságába kerül, tudja: ez lehet élete utolsó kalandja. Ralston elképesztő belső utat jár be, míg egy sziklához szögezve, embertelen bátorsággal és leleményességgel kiszabadítja magát szorult helyzetéből.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

MIKOR ELTŰNTEK A GALAMBOK
Sofi Oksanen


Várható megjelenés:2014.04.01.
Ára: 3.450 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.930 Ft

Lebilincselő és kivételesen bátor hangú nagyregény Észtország II. világháború alatti és utáni megszállásáról, az ellenállásról, a kollaborációról, a szerelemről és egy tragikus házasságról. A Baltikumban járunk, de a sodró lendületű történet játszódhatna bárhol a keleti tömb országaiban, ahol a történelem tapinthatóbban gázolt bele az emberek életébe, mint a Föld más szegleteiben. A regényben három szereplő életét követhetjük nyomon: Roland az ideákat kergető, hazája függetlenségéért küzdő szabadságharcos; unokatestvére, Edgar aki mindent elkövet azért, hogy elrejtse életének sötét oldalát és még sötétebb titkait, s megkaparintson magának legalább egy kis szeletet a hatalomból; és Edgar felesége, Juudit akit házasságának szégyene és a reménytelen boldogtalanság köt béklyóba. E három ember sorsa örökre egybefonódik, nemcsak a rokoni kapcsolatok okán, hanem az olykor kusza érzelmek, szenvedélyek, s a megannyi rejtély és bűn miatt is. Oksanen a csak az igazán nagy írókat jellemző kivételes tehetség birtokosa. Művében fontos kérdéseket tesz fel, alaposan körüljárja ezeket, s a feldolgozásnál képes végig fenntartani a feszültséget. Nem bicsaklik meg a történetvezetése, a szálak összesodrása tökéletes, és okosan, átgondoltan, egy nyomozó logikájával illeszti össze a történelem és a magánélet töredezett darabkáit, míg végül összeáll a kép. S teszi mindezt úgy, hogy az utolsó lapokra is tartogat meglepetéseket de a kulcsot már az olvasó illeszti a zárba.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Szeretek olvasni, különösen azokat a könyveket, amelyek csiszolják a szellemet, és megszilárdítják a lelket. Különösen örvendek akkor, ha ezt az örömet egy másik szellemdús lénnyel is megoszthatom; mert együtt lévén minden pillanatban elmélkedhetsz olvasmányaid felett, s a maguk nemében ezek a pillanatok jelentik a legkellemesebb és leghasznosabb társalgást.
La Rochefoucauld


Csatolt file: Utikonyvakcio_5.xls
Csatolt file: tesslakcio_6.xls