Kormos Szilvia:
A váci zsidó temetők


Vácon 1841-ben alakult meg a zsidó hitközség. Ma műemléknek számító zsinagógáját Alois Cacciari olasz építész tervei alapján építették (1864). Az 1868/69. évi zsidó kongresszus után a többség nem csatlakozott a szétváló irányzatokhoz (status quo), de kivált belőle egy orthodox hitközség. Temetőik épen fennmaradtak. Kormos Szilvia könyve közzéteszi és feldolgozza a két váci hitközség temetőinekvalamennyi sírkövét. Bevezetésül ismerteti a váci zsidóság történetét, és alapos leírást ad a temetőkről, elrendezésükről. A bonyolultabb szövegezésű feliratokat fordításban is közli. Bemutatja "a váci Gáon", Jesaja Silberstei a és a tudós zsidó kiadó és nyomdász, Katzburg Dávid - és családjuk - sírjait. Az adattár analitikus mutatója kulcs a hitközségegykori tagjainak életrajzához. Külön mutatók veszik számba a temetőkben nyugvó kohanitákat és lévitákat, a Holocaust mártírjait. A kötet Magyarországon a legelső teljes kiadása egy nagyobb település zsidó sírfeliratainak.

Ára: 3.200 Ft

Técsi Zoltán - Illyés Csaba:
Csíksomlyó


Csíksomlyó - ami immár Csíkszereda része, és Csomortán, Vardot- meg Csobotfalva egyesítésével nem is olyan régtől létezik ebben a formában, szóval, az ilyen néven emlegetett kegyhely - ma már nem csupán Erdély és a Kárpát-medence, de egész Európa egyik legismertebb zarándokhelye. Lelki feltöltő pont, amellett a világ szétszóratott magyarságának áhítattal teljes találkahelye. "Boldogasszony, ezer évig Édesanyánk voltál, Eleink ha hozzád sírtak, Hozzájuk hajoltál: Száz ostorral ostorozzon, Csak az egyért, Boldogasszony, A jó Krisztust kérd meg: Négy-víz-part, három-hegyen Mindörökké magyar legyen A máriás ének." Sík Sándor

Ára: 2.200 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Malajzia, Szingapúr
- A kulturális szivárvány országai


Az úti cél: Malajzia és Szingapúr. Múlt és jelen egy kötetben. Malajzia és Szingapúr csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!


Sherman Smith:
A jövő ételei

Tiszta ételek, alapanyagok, kertek, módszerek bio módra

Mitől kell tartania egy háziasszonynak egy átlagos hétvégi bevásárlókörút során? Milyen veszélyeket rejtenek a génmódosított vagy mesterséges összetevőket tartalmazó ételek és alapanyagok? Mit tartogat a jövő, ha ezen a természettől távoli úton haladunk tovább? A könyv nem áll meg a probléma felvetésénél, mert a megoldás talán még fontosabb. Mondanivalójuk lényege a bioételek, a biokertészet és a különböző bio- és natúrtermékek köré csoportosul. Tömören és érthető nyelven mutatják be a nyugaton már elterjedt főzési módszereket, különleges alapanyagokat, termékeket, miközben valójában a jövő konyhájáról, üzleteiről, kertjeiről beszélnek.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Róma - Hangos útikönyv (CD-vel)
Kedvenc városom


A Róma című útikönyv az olasz főváros történelmi negyedein kalauzol végig az exkluzív kiállítású minialbum lapjain, valamint a cd-melléklet közel ötórányi hangfelvételén Für Anikó hangjával. A cd további 50 színes fotót és gazdag webes linkgyűjteményt is tartalmaz.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!

Arany János:
Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival
- Facsimile kiadás!


Az 1890-es évek elején készült el Zichy Mihálynak az Arany balladákhoz szánt rajzsorozata, amely először Ráth Mór kiadásában jelent meg (Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival, Budapest, 1895-1898). A hatalmas, félíves különböző színű szecessziós kötetek hasonmása éppen napjainkban látott újra napvilágot.

Ára: 1.400 Ft

Ballag az idő

"A világ Teveled is ékes" - csodálatos, és megható idézetek gyűjteménye ballagó diákoknak. Gyönyörű képekkel illusztrált, ajándéknak is kiváló kis könyvecske, melyet örök emlékként adhatunk át ballagó gyermekünknek, unokánknak, kedves ismerősünknek.
"Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra..."

Ára: 750 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Francisca Valiente, Francisco Arredondo:
250 érdekesség az állatokról
- Első könyvtáram


Az 5-8 éves korosztály számos ismert és ismeretlen állatról olvashat érdekességet. A kötet 4 fő csoportra bontva ismerteti meg őket a világ állataival. A könyv olvasása közben rájöhetnek a gyermekek, milyen különleges az állatok világa.

Ára: 1.890 helyett, kedvezményesen 1.510 Ft

Napraforgó-könyvek 20% kedvezménnyel

Rainer Köthe:
Mindennapi tudomány
- Természetbúvár


Miért csurog le mindig a tea a kanna oldalán? Mi tartja össze a hógolyót? Miért kék az ég? Miért érezzük hidegebbnek a fémet a fánál? 150 egyszerű kérdés a minket körülvevő világról. Vajon tudjuk-e a választ? Fedezzük fel az okokat és élvezzük együtt a tudást a mindennapi dolgokkal és folyamatokkal kapcsolatban! Sok színes fénykép, illusztráció és tréfás rajz teszi a könyvet élvezetes olvasmánnyá.

Ára: 1.998 Ft helyett, kedvezményesen 999 Ft

Tessloff-könyvek 50% kedvezménnyel a készlet erejéig! Teljes lista a mellékletben!

Jonas Brothers:
Jonas Brothers


A Tokio Hotel után itt a legújabb tiniszenzáció! Kevin, Joe és Nick, azaz a Jonas Brothers már hazánkban is jelent?s rajongótáborral bír. Bemutatkozó albumuk az USA-ban 2007 augusztusában jelent meg, azóta több mint 1 millió példány talált bel?le gazdára.

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Közös titkunk (Fireflies in the Garden)
amerikai film

Szereplők: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts, Ioan Gruffudd, Hayden Panettiere, Shannon Lucio

Michael (Ryan Reynolds) fiatal író, aki fájdalmas gyermekkori emlékeit könyveiben igyekszik feldolgozni, édesanyja, Lisa (Julia Roberts) diplomaosztójára utazik haza régi családi otthonukba. Lisa, akinek egész élete az önfeláldozásról szólt, miközben törékeny önbizalmú férjét, Charlest (Willem Dafoe) támogatta mindenben, és a főállású anyaként nevelte gyermekeit, most végre saját sikerének örülhet. Az ünneplés azonban tragikus hirtelenséggel ér véget, mikor Lisa váratlanul életét veszti egy autóbalesetben. Miközben a család a temetésre készül, régi emlékek és titkok kerülnek felszínre, és Michael, aki gyermekként apja démonai elől anyja védelmébe menekült, most kénytelen szembenézni a múlttal. A Közös titkunk megindító történet, melyben egy családnak talán egy végzetes baleset segít majd megtalálni az egymás felé vezető utat.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A SPÁRTAI MÓDSZER
Dave Randolph


Várható megjelenés: 2014.04.01.
Ára: 2.880 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.450 Ft

ELÉG ERŐS VAGY AHHOZ, HOGY MEGÁLLÍTS EGY EGÉSZ HADSEREGET? A könyvben szereplő intenzív edzésprogrammal olyan edzett és mentálisan erős leszel, mint a történelem leghősiesebb harcosai. A spártai harcos edzéssel akkora izomerőre és állóképességre fogsz szert tenni, amivel kiállod majd a program legnehezebb, végső próbáját, a 300-at! A spártai módszer eddig nem tapasztalt kihívás elé állít, soha nem engedi, hogy a tested bármihez is hozzászokjon. Már egy hónap alatt harcos válhat belőled, pár hónap után pedig igazi spártai! A gyakorlatok szisztematikusan egymásra épülnek, fokozatosan nehezedő terhelést ad, különböző programokkal, edzésszintednek megfelelően. Az edzésprogram gerincét hat gyakorlat képezi: húzódzkodás, felhúzás, fekvőtámasz, zsámolyra ugrás, ablaktörlő, illetve padlóról felrántás és nyomás, valamint az ezeket felkészítő gyakorlatok. Mire a végére érsz, az általános fizikai felkészültséged képessé tesz bármilyen sport vagy harcművészet végzésére. A könyv nem pusztán gyakorlatok gyűjteménye, hanem fontos tanácsokkal lát el az aktív pihenéssel, a sérülések megelőzésével és a táplálkozással kapcsolatban is. Így egészséges maradsz, mindent megadsz a testednek, amire szüksége van, miközben áttöröd a saját korlátaidat, és az edzettség új, még magasabb szintjére lépsz..

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A betű elvesztette a harcot abban a pillanatban, amikor odáig aljasodott, hogy ábrázolja csak a mozgó világot, ahelyett, hogy ítéletet mondna felette. Elvesztette, és bukása után a világ visszatért a közlés legprimitívebb formájához, a képhez.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: Utikonyvakcio_6.xls
Csatolt file: tesslakcio_7.xls