Bertrand Lemoine:
Modern kori építészeti csodák


A bravúros építészeti alkotásokat bemutató kötet a világ legkülönlegesebb modern kori építményeit ismerteti. Ezek között találhatók érdekes múzeumok, lélegzetelállító felhőkarcolók, monumentális hidak, fényűző szállodák, csodálatos vallási épületek, valamint a tudományoknak és művészeteknek szentelt létesítmények. Olvashatunk többek között a bilbaói Guggenheim Múzeumról, a Los Angeles-i Getty Centerrôl, a New York-i Chrysler Buildingrôl, a brüsszeli Atomiumról, a San Franciscó-i Golden Gate hídról, a franciaországi Millau-viaduktról, a barcelonai Sagrada Familiáról, a delhi Lótusz-templomról, a dubai Burj Al Arab Hotelrôl, a sydneyi Operaházról és a Shanghaiban lévő Keleti Művészetek Központjáról.
Ebben a kihajtogatható szép könyvben a maguk fenségességében tárulnak elénk a modern kor legcsodálatosabb építészeti alkotásai.
Háromféle képméret: 265 x 200 mm (csukva), 530 x 390 mm (függőlegesen kihajtva), 1060 x 200 mm (vízszintesen kihajtva).

Ára: 7.950 Ft helyett, kedvezményesen 5.165 Ft

Kedvezményes áron kapható a sorozat többi kötete is: Erődök, várak és citadellák, Katedrálisok, templomok és mecsetek, Ősi korok építészeti csodái, Paloták, villák és kastélyok

Bodó Mihály:
A festészet mint nyelvjáték - Cimabuétól Caravaggióig


Kommunikációnkat alapvetően a vizualitás jellemzi: szüntelenül képeket nézünk, készítünk, cserélünk. A ránk szakadó képözönben a helyes értelmezés éppoly elengedhetetlen, mint az írott szöveg esetében. Azt hisszük, hogy kedvünk szerint, szabadon mozgunk a képek világában, valójában a félreértésig leegyszerűsített, többnyire a média által uniformizált sémákat követünk, mi több, a kvalitásos képi beszéd vonatkozásában a vizuális analfabetizmus határát súroljuk. A hibás értelmezések egyik oka az iskolai oktatásban domináló narratív képelemzési módszer. Bodó Mihály könyve amellett érvel, hogy a képelemzések helyett jóval eredményesebb az alkotói üzenetek olyan megközelítése, melynél a festményeket és a fényképeket az ?absztrakt felépítések? és a figurális jelentések kiolvasásához szükséges ?játékszabályok? együtteseként fogjuk fel, egyfajta vizuális nyelvjátékként (Wittgenstein). Ebben a felfogásban az absztrakt elemek (foltok, vonalak, színek és tónusok) alkotta kompozíciók nem a figurális tartalmak formai elemei, hanem maguk is szellemi tartalmak. A festészet mint nyelvjáték mindazok számára ajánlott, akik érintettek korunk vizuális kultúrájának alakításában (képzőművészek, fotográfusok, filmesek, számítógépes grafikusok, médiaszakemberek) és értelmezésében (képzőművészeteket kedvelők, műgyűjtők, pszichológusok, művészettörténészek, filozófusok).

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 3.060 Ft április 12-ig

Szőgyén-Wittenbach Hubert:
Ferenc József szerelmei


Hogyan lett Luzsénszky Paula Ferenc József szeretője? Hogyan került Haller Nina őfelsége karjaiba? Ki volt Tamara, akiért két paripát adott Ferenc József? Hogyan alakult Maria Richter von Graetz sorsa, miután a császár elhagyta? Csak beszélgetőpartnere volt Schratt Katalin őfelségének vagy a kedvese? Mi történt azon a titkos találkán, melyen Erzsébet sárga dominóként, inkognitóban jelent meg? Mi történt Andrássy és a császárné között, míg együtt hajóztak a Földközi-tengeren? Igaza volt Rudolfnak, amikor azt hitte, hogy anyja az angol Middleton szeretője? Ezekre és a császári család életének még sok izgalmas részletére derít fényt Szőgyén-Wittenbach Hubert színes, szórakoztató regénye. Ferenc József szerelmi ügyein kívül olvashatunk Erzsébet császárné titkairól, Vetsera Mária és Rudolf tragikus haláláról valamint Chotek Zsófia és Ferenc Ferdinánd kapcsolatáról is.

Ára: 4.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.360 Ft április 30-ig

Ágh Attila, Varga Gyula, Csák Erika:
Vietnam - A felszálló sárkány országa


Az úti cél: Vietnam. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Vietnam csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!

Lerner János:
Fesztiválok - Karneválok, ünnepek, parádék


A fesztiválok és ünnepek a világon mindenütt a nemzetek, vallási közösségek és népcsoportok legjellegzetesebb és legszínesebb hagyományai közé tartoznak. A könyvben megtaláljuk a nagy világvallások szertartásaihoz, vallási előírásaihoz kapcsolódó, a legnagyobb tömegeket megmozgató ünnepeket. A szemléletes képekkel illusztrált album újévtől szilveszterig hat kontinens leglátványosabb fesztiváljára kalauzolja el az olvasót. A könyv végén található fesztiválnaptár az év minden hetére legalább négy programot kínál!

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

ford.: Tittel Kinga:
Francia szavak és kifejezések

Berlitz útiszótár

A tartalomból: 1200 szó és kifejezés, egyszerűsített kiejtés, szószedet, gasztronómiai szójegyzék, kifejezések vészhelyzetben, színnel jelölt témák.

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 845 Ft

Kedvezményes áron kaphatók a Berlitz útiszótárak: német, olasz, orosz, spanyol, francia

A Kossuth kiadó útikönyvei és útiszótárai 50% kedvezménnyel kaphatók március 31-ig. Teljes lista a mellékletben!

Szalóczi Dániel:
Csakrádfigyelős


"Még egy Dani a magyar költészetben"
- egy különleges tehetségű és érdekes nézőpontú fiatal költő első kötete jelenik most meg. Kamaszoknak, kamaszlelkületű felnőtteknek és azoknak ajánljuk, akik nem felejtették el, hogy ők is voltak kisgyerekek, kamaszok.
"Ez a kötet a szerelemről szól, kicsit idétlen, kicsit komoly, kicsit mosolygödröt arcra varázsoló, kicsit szájszélet lebiggyesztő. Van benne koncepció, rendezettség, de van benne hirtelen csakúgy is. Versikekötet, tehát nem szabad komolyan venni, ezek olyan reggelire teavajjal versek, amit nem baj, ha leöntesz egy kis kakaóval, mert úgy sokkal inkább a magadénak érzed őket. Én is egy csomószor lekajáltam a cetliket, amikre írogattam, meg el is vesztettem párat."

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.260 Ft április 30-ig

Florencia Cafferata:
Szörnyetegek vára

360°-os szögben kinyitható térbeli mesekönyv, mozgatható figurákkal

A Szörnyetegek vára rengeteg kalandot rejt. Az izgalmas, igazi fiús mese mellett a csodálatos papírvár és a kézbe vehető mesefigurák biztosítják, hogy a kis olvasó elmélyüljön a csodák világában, szabadjára engedje a fantáziáját. A bábuk segítségével a mese is újra eljátszható, de a papírvárban bármi megtörténhet, amit csak a gyerekek kitalálnak. És ha vége a játéknak, a hatalmas papírvár egy mozdulattal újra könyvvé változtatható, amely csekély helyet foglal el a könyvespolcon, így a helyhiánnyal küszködő gyermekszobának is egyszerre lehet dísze és aktívan használt eleme.
A kiadványban egy mesebeli vár történetét követhetjük nyomon, amely szétnyitható, és a mellékelt kis figurákkal játékvárrá alakul át.

Ára: 5.490 Ft helyettt, kedvezményesen 1.900 Ft

2 klasszikus mese:
Hamupipőke - A dzsungel könyve


A sorozat négy kötetében két-két meseklasszikussal találkozhatnak a gyerekek: Pinokkió, a három kismalac, Bambi, Csipkerózsika, Szépség, Hófehérke, Hamupipőke és Maugli története olvasható a gazdagon illusztrált, bélelt borítójú, kellemes formátumú könyvekben.

Ára: 1.390 Ft helyett, kedvezményesen 1.110 Ft

Napraforgó-könyvek 20% kedvezménnyel

Karafiáth Orsolya:
Kotka tyúkanyó
- Ujj-bújócska

MINI VILÁG sorozat

Karafiáth Orsolya kedves versikéi és az ujjunkkal mozgatható bábfigurák kedvet hoznak a játékhoz és tartalmas, szórakoztató perceket kínálnak a gyerekeknek. Miközben megismerkednek egy-egy kedves háziállattal, fejlődik a kicsik társas viselkedése. 12 hónapos kortól ajánljuk.

Ára: 1.570 Ft helyett, kedvezményesen 785 Ft

Tessloff-könyvek 50% kedvezménnyel a készlet erejéig! Teljes lista a mellékletben!

Szűcs Kinga:
Jó kis kor


Szűcs Kinga színésznő a színpaddal már gyerekként megismerkedett amatőr szavalóként és néptáncosként. 2009 őszétől a Pesti Magyar Színház művésze, de változatlanul játszik a Győri Nemzeti Színház előadásaiban is, továbbá vendégművészként a Miskolci Nemzeti Színház produkcióiban. Színházi szerepei mellett játszott sorozatokban, megjelentette ezt az önálló lemezt ?Jó kis kor? címmel, melyre musicalekből (Chicago, Kabaré, La Mancha lovagja, Grease, Hair, Jézus Krisztus szupersztár) válogatott dalokat, illetve a Szűcs Kinga Jazz Band, alapítója és énekese.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Az út
The road


Szereplők: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Guy Pearce, Robert Duvall, Garret Dillahunt, Michael K. Williams...
Amerika nagy részét egy atomrobbanás pusztítja el, a lakosságból nem sokan maradnak. Az ég sötét, hideg van, ha hó esik, az szürke. Egy apa fiát igyekszik biztonságos helyre menekíteni, miközben kannibálok bandáinak támadásait kell visszavernie.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

OGPU-BÖRTÖN
Sven Hassel


Várható megjelenés: 2014.04.07.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár 2.540 Ft

"A tűznyelv villámként csap le a másik géppuskafészekbe. Az oroszok még halálukban is lőnek. A lángnyelv megint végignyalja őket, szénné égetve testüket. A bűz ökölcsapásként vág az orrunkba. Úgy érzem, mintha a hátamon fel akarna forrni a verejték. A perzselt hús szagától elfog a hányinger. A tankok tüzet nyitnak egymásra. Olajos füstfelhő teríti be a környéket. Lassan, araszolva nyomulunk előre. Kiégett tankok közt kaptatunk felfelé a domboldalon. Aztán újabb lángtenger önti el az égboltot. - Sztálin-orgonák! - ordítja Barcelona, és fejest ugrik egy füstölgő bombatölcsérbe. A messzeségből vad vonítás hallatszik, ami csakhamar egy tomboló orkán üvöltésévé fajul." (részlet a könyvből)

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Olyan könnyűvé vált közepes dolgot írni, hogy valósággal elárasztottak minket a frivol könyvek, s ami ennél is rosszabb, a fölösleges komoly könyvek.
Voltaire


Csatolt file: Utikonyvakcio_7.xls
Csatolt file: tesslakcio_8.xls