Beverly McMillan:
Az emberi test atlasza


Az emberi test felépítését és működését egyaránt lenyűgöző részletességgel mutatja be. A testtérképekben, pazar fényképekben, információs diagramokban és naprakész anatómiai tényekben bővelkedő könyv az emberi test átfogó atlasza. Mindegyik alfejezet külön bemutatja, hogy mi történik, amikor a szervezetet támadás éri, vagy működésében zavar támad, megismertet a természetes védekezési módokkal, a legújabb diagnosztikai módszerekkel és tudományos innovációkkal.

Ára: 4.200 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Ifju György:
A Dunakanyar

Vendégváró útikönyvek sorozat

A Dunakanyar című kötet célja, hogy kiszélesítse a belföldi turizmus túlzottan is főváros-fókuszú látókörét, valamint a Budapesten és környékén élők figyelmét ráirányítsa régiójuk kevésbé ismert kincseire.
A kötet nyitófejezete bemutatja a Dunakanyart, annak keletkezését, a Duna útját, míg eljut a legszebb folyóvölgyig. Részletesen foglalkozik a Duna?Ipoly Nemzeti Park érintett területeivel, az itteni természeti értékekkel. Sorra veszi a történelmi múlt kiemelkedő eseményeit, valamint azokat a nevezetes személyiségeket, akiknek élete/tevékenysége ehhez a tájhoz kötődik. Az itt közölt fesztivál- és programnaptár összefoglalja azokat az évről évre megrendezett eseményeket, amelyek különösen sok érdeklődőt vonzanak az itteni településekre.
Kiemelten foglalkozik a kötet a nagyobb városokkal, így külön fejezetben szerepel Esztergom, Visegrád, Szentendre és Vác, illetve egy-egy fejezetben szerepelnek a bal és a jobb part kisebb települései (bal parti kirándulások, jobb parti kirándulások).

Ára: 3.199 Ft helyett, kedvezményesen 2.560 Ft április 30-ig
Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Szoó Judit:
Kilófaló házi csodák


Szoó Juditnak ezúttal a boltban kapható ínyencségek keltették fel a figyelmét. Hisz finomak, tehát jó lenne megenni őket, de nem lehet, mert ha a kilóktól nem is kell félni, a tartósítószer sem egészséges. Gondolt hát egyet, és a régi, megszokott ízeket, melyekhez eddig csak a vásárló körútjainkon juthattunk hozzá, addig-addig variálta, amíg a konyhába nem varázsolta. Nézzük hát az eredményt: löncshús, sajt, krémtúró, hurka-kolbász, csokik, pillecukor, töpörtyűs pogácsa, császármorzsa...
Vigyázat, a könyv olvasása éhséget okoz! Kilófaló ételek esetén viszont élvezettel ehetünk, mert sem a kalóriáktól, sem a szénhidrátoktól nem kell tartanunk!

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.760 Ft április 30-ig, hozzá receptfüzet ajándékba.
Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Nádasi Myrtill:
Piruettek és ábrándok
Felnőttem a függöny mögött


Nádasi Myrtill önéletrajzi művét, melyben a balett, a gyerekkor és az ötvenes évek magyarországi világába enged bepillantást, angolul írta. 2006 karácsonyán jelent meg Londonban Piruettes and passions címmel. Ez a könyv - melyet maga ültetett át magyar nyelvre - a magyar balett egy nagy korszakát és a magyar színjátszás izgalmas és virágzó éveit idézi meg. Nádasi Myrtill fiatal színésznőként olyan egyéniségekkel játszhatott együtt, mint Bulla Elma, Sulyok Mária, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Pálos György, Páger Antal. Könyvében érdekfeszítően írja le személyes élményeit, kapcsolatait e nagy művészekkel. A könyv második része angliai sorsának színes krónikája. A magyar kiadás néhány hazai vonatkozású fejezettel is kiegészült, így a rendkívül sikeres Radnóti-emlékműsor, vagy az 1993-as magyarországi vendégjáték történetével.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.960 Ft április 30-ig
Áprilisi akciók lista a mellékletben

Theo Tschuy:
Becsület és bátorság
Carl Lutz és a budapesti zsidók


A véletlen műve volt, hogy Svájcban röviddel e könyv eredeti, 1995-ös német nyelvű megjelenése után kitört a régóta esedékes vita Svájc és a Hitler-rezsim gazdasági és politikai összefonódásáról. Több ezer életveszélyben lévő zsidót toloncoltak vissza az ország határáról. Ez ma már egyértelműen bizonyított tény... Lutz főkonzul nem tudta megakadályozni a holokausztot, de sok más emberrel együtt szembeszállt a kor rossz szellemével, és fékezni próbálta a gyilkos gépezetet. E küzdelemben számos rendíthetetlen magyar is részt vállalt. Az a 62 ezer ember, akinek a megmentése Carl Lutz nevéhez fűződik, új életet kezdhetett. Adózzunk hálával a főkonzul emlékének!

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 440 Ft április 30-ig

Hannelore Süß:
Álomesküvő
Fortélyok sorozat


Minden nő mesébe illő esküvőről álmodik. A nagy napot azzal tehetjük még emlékezetesebbé, ha a díszítés a saját kezünk nyomát is őrzi. A könyvben számtalan ötletet találunk meghívók, ültető- és menükártyák készítéséhez, valamint az autó-, ajtó- és asztali díszek összeállításához. A kötetben látható valamennyi díszítőelem az egyszerű, de nagyszerű gondolat mentén készült, így könnyedén látványossá varázsolhatjuk az esküvői dekorációt, különösebb kézügyesség nélkül is. A kiadványt illusztráló gyönyörű fényképek pedig kiváló inspirációt adnak saját, egyedi ötleteink megvalósításához. A szebbnél-szebb díszek elkészítését még inkább megkönnyíti a könyvben található mintaív gyűjtemény. Ne feledkezzünk meg az esküvői fotókról sem! Az esküvő után a képeket ragasszuk saját készítésű fotóalbumba!

Ára: 798 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Lovak - Mágneskönyv

A lovak izgalmas világába enged betekintést ez a könyv. A lovasélet szerelmesei megismerkedhetnek a lótartás szabályaival, műveleteivel, szépségével. Az egyes oldalak a mágnesek elhelyezésével lesznek teljesek, de máshol, például a hűtő oldalán is jól mutatnak a szép színes mágnesek. Ám a legjobb helyen a könyvbe foglalt tartóban vannak, hiszen így sok alkalommal szórakoztathatják a kis olvasót.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.790 Ft

Napraforgó-könyvek 20% kedvezménnyel

Elisabeth Kiefmann:
A Koponya-sziget titka


A titokzatos palackposta kihalászása után megkezdődik a kincskeresés. De vajon ki találja meg a zsákmányt? A kis kalózok között akad, aki bátor, akad, aki leleményes és akad, aki csellel és csalással próbál a kincs közelébe férkőzni. Micsoda kaland! A kukucskálókönyvek lényege, hogy a képek böngészésre inspirálják a kicsiket. A vicces és izgalmas történet jó szórakozást nyújt, a szellemesen elhelyezett kukucskálók pedig alkalmat adnak arra, hogy a kisgyerek felfedezzen a történethez kapcsolódó számos apró részletet. 3 éves kortól ajánljuk.

Ára: 1.590 Ft helyett, kedvezményesen 795 Ft

Tessloff-könyvek 50% kedvezménnyel a készlet erejéig! Teljes lista a mellékletben!

Missy Elliott:
Respect M.E.


Melissa Arnette Elliott,ismertebb nevén Missy Elliott a virginiai Portsmouthban született 1971. július 1-jén. Tehetsége korán megmutatkozott,már kiskorában családtagjainak énekelt és mutatta be produkcióit. Legkorábbi emlékei között van az, ahogyan a babáinak koncertet tart, és egy hajkefét használ mikrofonnak. A Sista nevű csapat tagjaként állt először mikrofon mögé 1991-ben,de az ismertséget csak jópár évvel később,1997-ben sikerült kivívnia magának Supa Dupa Fly cím? albumával.

Ára: 4.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Carter edző

Szereplők: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Rick Gonzalez, Nana Gbewonyo, Antwon Tanner

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket. Az igaz történet alapján készült film az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter története, az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja arról, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

SZÁZ ÉJJEL VÁRTAM
Fejős Éva


Várható megjelenés: 2014.04.10.
Ára: 3.499 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.975 Ft

Andi élete egy csapásra megváltozik, amikor befellegzik a párkapcsolatának, és megszűnik a főállása is. Azt tervezi, hogy egész nyáron egy gumimatracon, önsajnálatban lebeg majd a délegyházi tavon, de a tervét keresztülhúzzák. Andi szeme előtt fényképek kelnek különös életre, és a lány talál valamit egy dobozban, ami arra sarkallja, hogy megkeresse a volt élettársát. Közben nem sejti, hogy őt is keresik... Mi köze a lánynak a világ másik részén kitört forradalomhoz? Mi az igazi ok, amiért elhagyta a párja? Számos kérdésre kell választ találnia, és meg kell birkóznia indulataival is, mert a belőle áradó feszültségtől kiégnek a környezetében az izzók, és ha dühös, rövidzárlat keletkezik... Mi a jó az érzelmi hullámvasutazásban? Leszállhatunk-e szabad akaratunkból erről a hullámvasútról? Fejős Éva 2000-ben írt, eddig kiadatlan regényének hősei ezekre a kérdésekre is választ keresnek. A Száz éjjel vártam rengeteg kalandot tartogat, emellett lelki és fizikai utazásra hívja az olvasókat, sok humorral, érzelemmel és izgalommal.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Sok szeretettel meghívjuk Önt és barátait
az ANIMA KÜLVÁROSA című
összművészeti kiállítás megnyitóra
2014. április 11-én 17 órakor a Torony-Galériába

Festmények: Weixelbaum Laura
Zene: Szabó Sándor és Weixelbaum Laura - Ősi Imák

A kiállítást megnyitja: Maczkay Zsaklin

Megtekinthető: május 8-ig.

Minden alkotásban azt a jót kell keresni, ami meg van benne, nem azt, ami hiányzik belőle; ez a jóhiszeműség első feltétele.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: tesslakcio_9.xls
Csatolt file: aprilisakciok.xls