Ratzky Rita, Kedves Gyula:
Csataterek Petőfije

Dokumentumok, Petőfi-művek hadtörténeti és irodalomtörténeti-poétikai elemzésekkel

Könyvünk nem csak a költő versein, levelein és más írásos emlékein keresztül keresi az 1848-1849-es szabadságharc Petőfijét, de Ratzky Rita az irodalomtudós gondosságával irányítja a figyelmünket arra a geográfiai környezetre, amely ihletadója vagy éppen szülőhelye volt az írásnak. Vannak és lesznek, akik a kész szöveg mellett az iránt is érdeklődnek, hol és hogyan jött létre a szóban forgó műalkotás.
Erre és azokra a kérdésekre keressük Kedves Gyula hadtörténésszel a választ, hogy Petőfi Sándor egy ünnepelt zseni volt-e, aki csak jelmezként vette fel az egyenruhát, amikor példát kellett mutatni, s a harcmezőket kikerülve jól odamondogatott a tehetetlen katonai vezető apparátusnak, vagy a harcmezőn karddal a kezében is politikai meggyőződését vállaló, életét tudatosan a szabadságért való küzdelemben feláldozó honvédtiszt.
De milyen gyermeke volt szüleinek és bátyja öccsének, milyen férj, milyen barát, milyen bajtárs, milyen forradalmár és költő volt Petőfi Sándor? Sokan azt hisszük, tudjuk. Biztosan?

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.800 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Juhani Nagy János:
Világasztal rengeteg recepttel


Juhani Nagy János Világasztal című könyve valójában egy gasztronómiai utazás. A szerző bejárta a helyeket, amikről ír, kóstolta az ételeket, amelyeknek felidézi az ízét ? és lehetőséget teremt minden olvasója számára, hogy mindezt átélje a saját otthonában.
Három a könyv öt fő fejezete közül különböző földrészeken barangol. De nem mechanikusan országról országra, csak földrajzi szempontok szerint! Megismertet például a norvég vagy a japán konyha rejtelmeivel, az amerikai gasztronómiai kultúra változásaival, Tunézia ?szerelmes? főztjeivel ? de külön szól például a szláv levesekről vagy a piláf számos variációjáról. Érdekes, olvasmányos utazások ezek, amelyek szó szerint ízelítőt nyújtanak szokásokból, történelemből. Tekinthető ez tehát egyfajta kulináris útleírás-gyűjteménynek. Az elbeszéléseket ugyanakkor számos, összesen 150 recept gazdagítja. Méghozzá olyanok, amelyek nincsenek kilúgozva, hozzáigazítva a hazai szokásokhoz, napjaink divatjához ? mégis elkészíthetők minden magyar konyhában, hiszen a hozzávalók idehaza is kaphatók.

Ára: 4.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.245 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Philipp Vandenberg:
A hetéra


A maratoni csatamezőn görög katonák egy perzsa fogságból szökött fiatal görög lányt találnak. A gyönyörű és okos Daphnét Ariszteidész hadvezér parancsára a kultikus célokat is szolgáló prostituáltak, a hetérák veszik magukhoz. Daphné hamarosan az athéni arisztokrácia kedvence lesz. Egy hetéra azonban vagy a testét, vagy a szívét adhatja egy férfinak...

Ára: 3.300 Ft helyett, kedvezményesen 2.310 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Somogyi-Tóth Dániel:
Mint a madár...


Könyvünk segítségével bárki arra röpülhet az ország felett, amerre kívánja. Leszállás nélkül. Nem meghatározott útirány alapján szervezett sétarepülésre invitáljuk az olvasót, és földrajz- vagy történelemórával sem szeretnénk terhelni a könnyed szárnyalást. Amit nyújtunk, az a lehetőség, amelyet az ember mindig is irigyelt a madaraktól. A világ zajától eltávolodva, egészen más szemszögből csodálkozhatunk rá a természet vagy az ember által épített környezetre.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.600 Ft április 30-ig

A könyv kapható német és angol nyelven is.

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Louis Lucien Rogger:
A grenoble-i gyors


Fergeteges krimi amerikai gengszterekkel, francia cinkosokkal, narkós nővel, vitriolos gyilkosságokkal a vonaton, amerikai sztárnyomozóval, féltékeny francia felügyelővel, bugyuta vizsgálóbíróval, emberséges főügyésszel, kisstílű francia szélhámosokkal, egy bűnügy kibogozhatatlannak látszó, kusza szálaival - és Gomar Félixszel, a kedves, gömbölyded, nyugalomba vonult kasszafúróval, akit sorsa véletlenül a Grenoble-ba induló gyorsvonatra vet.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.260 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Ingrid Moras:
Ékszerek romantikus stílusban
Színes ötletek - Fortélyok sorozat


Nagyon divatosak a szép hosszú láncok, amelyeket különféle alapanyagokból készíthetünk. Kombináljuk bátran az anyagokat: fémelem, pompon, gyöngy, stb. A részletes leírás és az ábrák alapján a kezdők is bátran hozzáfoghatnak a fűzéshez. A tartalomból: Anyagok, eszközök és technikák, káprázatos ékszerek, Timéa, Athalie, Anica, Evila, Alfonsine, Cecília, Cipra, Zsófia, Mirabella, Iringa, fűzésminták.

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

A világűr
Varázslatos csillagközi utazás

Tények három dimenzióban sorozat

Tárd fel bolygónk titkait, fedezd fel a Naprendszer csodáit, tapasztald meg a világűr végtelenjét ennek az újszerű könyvnek a segítségével. Tele izgalmas adatokkal, mozgatható fülecskékkel, kihajtható füzetekkel - ez a látványos könyv talán nem is e világból való!

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben!

Mátyás király - Játssz a múltban!
JÁTSSZ A MÚLTBAN! sorozat

Mátyás király és korának, a hozzá kapcsolódó mese- és mondavilágnak a feldolgozása gyerekeknek szánt feladatok segítségével. A játékos feladatok alap történelmi tudásanyagot közvetítenek, miközben szórakoztatva tanítják a 7?10 éves kisiskolásokat. Az igényes képi világ a korabeli tárgyi kultúra, az építészet, a viseletek, a harci eszközök megismerését teszi lehetővé.

Ára: 890 Ft helyett, kedvezményesen 625 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben!

Paloma Faith:
Do You Want The Truth Or Something Beautiful?


Paloma Faith Blomfield 1985. július 21-én született Londonban, Angliában. 2009 szeptemberében megjelent debütáló albuma a "Do You Want the Truth or Something Beautiful?", amit már csak a címe miatt is érdemes meghallgatni. Faith az albumot Angliában, Amerikában és Svédországban írta és Londonban énekelte fel. A zenei stílusa a soul és a jazz az éneklési stílusa pedig olyan, mint Amy Winehouseé és Duffyé. A "Later with Jools Holand"-ben való fellépésén Jools Holland azt mondta neki, olyan hangja van, mint Etta James-nek.

Ára: 6.100 Ft helyett, kedvezményesen 3.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!


Barátság extrákkal

Szereplők: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson
Dylannek (Justin Timberlake) egyszer és mindenkorra elege van a barátnőkből. Jamie (Mila Kunis) úgy dönt, nem engedi, hogy hazug hollywoodi szerelmi történetek irányítsák az életét. Összehaverkodnak és elhatározzák, hogy kipróbálnak valami újat: csak a másik testére koncentrálnak, és ellenállnak minden érzelmi kötődésnek. Két logikusan gondolkodó felnőtt ember számára nincs is ennél ésszerűbb, kényelmesebb és kellemesebb ötlet.
Csak nem biztos, hogy működik. Ugyanis rá kell jönniük, hogy a hollywoodi sablonok nem véletlenül léteznek?

Ára: 4.300 Ft helyett, kedvezményesen 2.150 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

AMY, A LÁNYOM
Mitch Winehouse


Várható megjelenés: 2014.04.14.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Amy apja és bizalmasa, Mitch Winehouse első ízben osztja meg lányáról szóló gondolatait a világgal: könyvéből megismerjük a babusgatott pici gyereket, a szupersztár előadóművészt, a szenvedő nőt. Személyes történetekkel, bizalmas emlékekkel festi meg Amy portréját, a szerető lányét, aki varázslatos hangot kapott az égiektől. A pajkos korai évektől a meghatározó zenei élményeken át a karrierről szóló álmokig és elképesztő sikerekig mindenről szó esik a könyvben, beleértve a legsötétebb napokat is és Amy baljós küzdelmét a káros szenvedélyekkel. A könyv őszinte, szenvedélyes és megindító portré nemzedéke talán legtehetségesebb énekesnőjéről, egyedülálló emlékirat attól az embertől, aki Amyt a legjobban ismerte.


TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Klasszikus mű az a könyv, amelynek mindig új mondanivalója van.
Calvino


Csatolt file: aprilisakciok_1.xls
Csatolt file: Gyermekakcio.xls