Vic Parker (szerk.):
100 klasszikus mese


Ebben a gyönyörűen illusztrált könyvben a jól ismert, kedvenc mesefigurák nagyszerűen megférnek távoli tájak legendáival. A könyvet azoknak a gyermekeknek, illetve szüleiknek ajánljuk, akik érdeklődnek a csodákkal, varázslatokkal és kalandokkal teli történetek iránt. Olyan gyönyörű mesék várnak ránk, mint A kis hableány, A Csizmás Kandúr, Csipkerózsika, Ali baba és a negyven rabló vagy A három kismalac.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben!

Pálfy Katalin (szerk.):
Látnivalók Magyarországon

Vendégváró útikönyvek sorozat

A cél, amelyhez szerencsés esetben élményt adó út vezet... Az utazás, mely az emlékezetesnek ígérkező cél eléréséig tart... A cél és maga az út - mindkettő Kaland tehát. Most, hogy magyarországi barangolásra, képzeletbeli, országjáró kalandozásra hívjuk Olvasóinkat, magunknak is megfogalmaztuk "a cél és az út" mindennél fontosabb voltát. Olyan könyvet vehet kezébe az Olvasó, mely e kettős szándékkal készült: szeretnénk élvezetesebbé tenni útjaikat a maguk választotta úti célokig, de elkísérni is mindenkit, aki velünk tart - eddig ismeretlen, vagy rég nem látott helyekre - az országot járva. Indulás előtt - ahogy a valóságos túráknál is - a könyvben számba vesszük az általános tudnivalókat: a Magyarország kincsestára című fejezet lexikon-részében olyan ismereteket foglalunk össze, melyek több tájhoz is kötődnek, illetve bármelyik túraútvonalhoz kedvcsinálók lehetnek. A kötet második részében aztán kisebb-nagyobb tájakra - könyvünkben: régiókra, azon belül túraközpontokba és környékükre - kalauzoljuk útitársainkat.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.990 Ft április 30-ig

A könyv kedvezményes áron kapható angol, német és francia nyelven is.

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Hartai Éva:
A változó Föld


A Változó Föld című könyv négy fő részből áll. Az első rész foglalja össze azokat az alapfogalmakat, amelyek a továbbiakban leírt folyamatok megértéséhez szükségesek. A második rész azokat a folyamatokat részletezi, amelyek a litoszférát felépítő kőzetek kialakulásában szerepet játszanak. A harmadik rész a szerkezetföldtani alapismereteket tárgyalja, magába foglalva a kontinensek és óceánok keletkezési folyamatait. A negyedik rész a Föld és az élet fejlődésének főbb eseményeit ismerteti meg. Végül, az Olvasó ismereteket szerezhet a földtani térképek és szelvények értelmezéséről. A könyv végén megtalálhatók a szövegben kiemelt fogalmak angol nyelvű megfelelői, aminek az a célja, hogy segítse a hallgatók szakmai nyelvtudásának fejlődését, illetve megkönnyítse számukra az angol nyelvű földtani irodalomban való tájékozódást.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Philipp Vandenberg:
Luxor királya


1939. Három hölgy találkozik a londoni Ritzben, hogy megemlékezzen arról a férfiról, akit tíz nappal korábban temettek el. Mindegyikük ugyanazt a férfit szerette: Howard Cartert, aki Tutanhamon fáraó sírjának megtalálásával szerzett magának hírnevet. Az asszonyok csak egy-egy fejezetet ismernek Carter életéből, így a beszélgetés során áll össze a fantasztikus kép arról a férfiról, aki a leghíresebb régészként vonult be a történelembe.
Vandenberg korhűen, izgalmakkal átszőve írja meg a félénk fiú történetét, aki gyönyörű tanárnője kedvéért megy Egyiptomba, hogy az évezred kincsét megkeresse. A régészből egyik pillanatról a másikra ünnepelt felfedező, a luxori elit körülrajongott sztárja lesz.
Vandenberg magával ragadó regényében a régészet e legnagyobb kalandja a múlt század egyik legszebb szerelmi történetévé válik. Egy olyan történetté, melyet még a gyarmati idők szele leng körül, de átvezet a 20. századba. Az olvasót Angliából Egyiptomba, végül New Yorkba vezeti, ahol Howard Carter újra rátalál arra az asszonyra, akit egy életen át keresett.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.240 Ft április 30-ig

A szerző további könyvei is kedvezményes áron megvásárolhatók: A hetéra, A zöld skarabeusz

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

George McDonald :
Ciprus

SPIRÁL KÖNYVEK sorozat

Cipruson szeretne nyaralni. De hogyan válassza ki a jó, a rossz vagy a közepes lehetőségek közül a legjobbat? Ebben nyújt segítséget a Ciprusról szóló Spirálkönyv. Tökéletesen tervezett, napokra lebontott útvonalat követve találjuk meg a sziget legszebb helyeit, a feltétlenül meglátogatandó helyek teljes leírásával együtt - mit, hogyan nézzünk meg és a tömeget is kerüljük el. Nyissuk ki bárhol a könyvet, kövessük tanácsait és értékes időnket a legjobban tudjuk kihasználni. Utazásunk sikere nagyban függ attól, hol eszünk, iszunk, vásárolunk, szórakozunk. Szakíróink a legjobb helyeket ajánlják minden témakörben.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft április 30-ig
Kedvezményes áron kaphatók a sorozat további kötetei is: A török tengerpart, Amszterdam, Prága, Velence, Írország

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Szoó Judit:
Kilófaló népi ételek


Ebben a kötetben kapnak helyet az Országos Kilófaló Receptpályázat nyertes olvasói receptjei, illetve a Népi ételek kötetben az elfeledett vagy talán a mai fiatal korosztály számára teljesen ismeretlen, de nagyon finom, ám rendkívül kalóriadús népi étkeket alakítja át Szoó Judit, hogy mindannyiunk asztalára odakerülhessenek az ételek egészséges változatai.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.760 Ft április 30-ig, hozzá receptfüzet ajándékba.

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Rotraut Susanne Berner:
Tavaszi böngésző


Ez a képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek, így a sorozatnak ebben a tavaszi részében hintázó, labdázó gyerekeket látunk, friss virágok díszítik a lakásokat, és kertészeti vásár zajlik a főtéren. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben!

Ingrid Moras:
Üveg- és porcelánfestés
Fortélyok sorozat


Ez a kötet bemutatja, milyen sokoldalúan felhasználható az üvegmatrica-festék. Nemcsak ablak- és ajtóüveg díszítésére kiváló, hanem festhetünk motívumokat lámpára, porcelánbögrére, üvegmécsesre és -tányérra is. A hobbiboltokban már kapható kiégethető üvegfesték is, amelynek különlegessége, hogy a díszített tárgy akár mosogatógépben is tisztítható. Fogjunk hozzá bátran, és mások vagy saját örömünkre készítsünk ötletes lakberendezési tárgyakat, illetve egyedi ajándékokat. Régi, már unalmasnak vélt lámpánkat, vázánkat, mécsestartónkat is különlegessé tehetjük egy-egy szép motívummal.

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Kronos Quartet and Asha Bhustle:
Youve Stolen My Heart


A Kronos Quartet egy amerikai vonósnégyes, amelyet David Harrington hegedűművész alapított 1973-ban. Igen sokféle zenei műfajba kóstolt bele ez a kamarazenekar: mexikói folk, kísérleti, pre-klasszikus régizene, filmzenék, jazz és a tangó. Nagyon sok ismert, neves művésszel dolgozott együtt a Kronos Qartet, melynek tagjai: David Harrington, John Sherba, Hank Dutt, Jennifer Culp.

Ára: 4.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.450 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Burlesque - Díva

Szereplők:Cher, Christina Aguilera, Cam Gigandet, Eric Dane, Stanley Tucci

Egy vidéki pincérlány (Christina Aguilera), aki imád énekelni, a nagyvárosba költözik, mert azt reméli, sztár lehet belőle. Végül egy füstös, félhomályos klubban köt ki. A hely tulajdonosa (Cher) éppen új csillagot keres? és a lány végre a reflektorfénybe léphet.
A szemet gyönyörködtető show és az őrületes zeneszámok mellett csupa sztár csillogtatja meg tehetségét, köztük Eric Dane (A Grace klinika tévésorozat, Marley meg én), Kristen Bell (Lepattintva, Minden kút Rómába vezet) és Stanley Tucci (Az ördög Pradát visel).

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

JONY IVE - A ZSENI AZ APPLE TERMÉKEI MÖGÖTT
Leander Kahney


Várható megjelenés: 2014.04.22.
Ára: 4.200 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.570 Ft

Másnak lenni nagyon könnyű, de jobbnak lenni nagyon nehéz. Jony Ive
Steve Jobs 1997-ben tért vissza az Apple élére, hogy megmentse a céget, amelyet ő alapított. Egyik este találkozott egy brit tervezővel, aki több száz rajzzal és prototípussal körülvéve még késő éjjel is a cég központjában szorgoskodott. És akkor Jobs rájött, hogy megtalálta azt a tehetséges embert, aki visszafordíthatja a céget a lejtőn. Ez a fiatal tervező Jony Ive volt. Jony és Jobs együttműködéséből kultikus műszaki eszközök születtek. Az iMac, az iPod, az iPad és az iPhone azon túl, hogy a világ egyik legértékesebb vállalatává tették az Apple-t, egész iparágakat újítottak meg, hűséges rajongókat toboroztak a cégnek, és egy nemzetközileg is sikeres és elismert márkát teremtettek meg. Mindeközben Jony Ive a világ vezető, technológiai innovátorává vált, számtalan dizájndíjat nyert, és kiérdemelte, hogy 2013-ban felkerüljön a Time magazin 100-as listájára, sőt még lovaggá is ütötték. De e diadalmas pályafutás ellenére vajmi keveset tudni erről a szemérmes és halk szavú varázslóról, akit Jobs szellemi társának tartott. Ebből a könyvből megismerjük az Apple innovációk valódi vezetőjének igaz történetét.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Csak akkor olvass átlagos mennyiséget, ha átlagos akarsz maradni.
Tonk Emil


Csatolt file: Gyermekakcio_1.xls
Csatolt file: aprilisakciok_2.xls