Gárdonyi Géza művei sorozat 1-18. kötet
18 értékőrző irodalmi alkotás egy sorozatban!

A sorozat kötetei:
1. Ábel és Eszter
2. Isten rabjai
3. Ida regénye
4. Az én falum
5. Dávidkáné / Az öreg tekintetes
6. A zöld szfinx
7. A kürt / A kapitány
8. A Pöhöly család
9. A lámpás
10. Szunyoghy miatyánkja
11. Sánta angyal
12. Mai csodák
13. Zarándoklás
14. Egri csillagok
15. Versek / Színművek
16. Aggyisten, Biri
17. Hosszúhajú veszedelem
18. A láthatatlan ember

Ára: 28.620 Ft helyett, kedvezményesen 24.550 Ft
Kötetenként 1.590 Ft

Ungvári Tamás:
Az életem enciklopédiája


Ungvári Tamás legszemélyesebb, legintimebb történeteit tárja elénk műfajteremtő enciklopédiasorozatának immáron negyedik kötetében. ?Az életem enciklopédiája? történelmi miniatűrjei, históriai groteszkjei a szerző magánéletének szegleteit járják be, melyben az elfeledett és névtelen hősök épp úgy felvillannak, mint a Nobel- és Oscar-díjas tudósok és művészek. A fél világot bejárt irodalomtudós-tanár ismerősei és barátai között olyan nevek szerepelnek, amelyekről ma már kötetek szólnak: Steinbeck, Orson Welles, Tamási Áron? E nagy találkozások, lírai emlékek vagy huncut kalandok fonódnak egymásba e szokatlan életrajzban.

Ára: 3.750 Ft helyett, kedvezményesen 2.625 Ft

Futó Tamás:
Ínyencek takarékos szakácskönyve Futó tanár úrtól


Az igazi ínyenc számára az étel több mint szükséges táplálék. Számára az asztal izgalmas, varázslatos örömforrás: először is a szépség, aztán az illatok és ízek élményével kecsegtet. Az igazi ínyenc nem habzsolja a feltálalt ételt, hanem nagy átéléssel élvezi annak minden falatját. Csipeget. Nem csak a hatalmas adagokért rajong, a minőségre, a különlegességekre is kíváncsi.
Az igazi ínyenc nyitott szellemű, először kóstol, aztán mond véleményt. Nincsenek előítéletei az egyszerű alapanyagokkal szemben sem, ha azok jó minőségűek, érdekli az újszerűség, de nem dobja el a jó hagyományokat sem. Követi a tájak és évszakok lehetőségeit. Keresi azokat a helyeket, ahol hozzá hasonlóan gondolkodnak a vendéglátásról. Mostanában nehéz helyzetben vannak az igazi ínyencek. Nehezen találnak ilyen helyeket, vagy csak ritkán van módjuk felkeresni az arra érdemes vendéglőket. Nekik szól ez a könyv.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Verebélyi Kincső:
Minden napok, jeles napok

Hétköznapok és ünnepek a népszokások tükrében

A szerző új szemlélettel gazdagítja a népszokásokkal kapcsolatos elméleteket. Bár a könyv címe ezt sejteti, a műben mégsem az ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó hiedelmek, szokások naptári rend szerinti leíró ismertetése található. A szerző a cselekvést középpontba állítva veszi szemügyre az ünnepekhez, jeles napokhoz kötődő szokásokat, tevékenységeket, illetve vizsgálja a hétköznapok szokásrendszerét is.

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.920 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Bencs Alexandra:
Az ismeretlen küldetés


A regény mintha Stephen King világát idézné fel - de Magyarországon játszódik, a fővároshoz közeli dombos-hegyes tájakon. A fiatal nevelőszülői tanácsadó, Madléna, bűntudattól vezérelve utazik a Budapest környéki kis faluba, amelyben gyerekként ő maga is élt, hogy felkutasson egy a körzetébe tartozó eltűnt gyereket. Amikor a komor emlékekkel terhes múlttal rendelkező lány megpróbálja helyrehozni azt a súlyos hibát, amelyet a munkája során vétett, még nem tudja, hogy ezzel az egész további életére kiható események láncolatát indítja el. Ahogyan azt sem, hogy valaki minden egyes mozdulatát folyamatosan figyeli?

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Szathmári Éva:
Gyöngyövek
Fortélyok sorozat


Az öv az egyik legrégibb és legizgalmasabb kiegészítője ruházatunknak. Szerepe, jelentése, anyaga kultúrkörönként és társadalmanként megváltozott. A könyvben bemutatott övek egyszerűen elkészíthetők, és minden korosztály talál magának megfelelőt. A mintadarabok kollekcióvá bővíthetők: készítsünk az övhöz illő karkötőt, gyűrűt, nyakláncot és fülbevalót is.

Ára: 798 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Az első 1000 szavam
- Tanulj játékosan Teddy mackóval!


A kicsik nagyon fogják élvezni, hogy meg kell keresniük Teddy Mackót minden oldalon. A kérdések jó kiindulópontok lehetnek ahhoz, hogy a szülők és a gyerekek megbeszéljék,mit látnak a képeken. A kedves ábrák között sok ismerős tárgy található, de érdekes új dolgokat is felfedezhetünk. A könyv a végén található szószedettel a gyermek első kézikönyve lehet!

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Boyzone:
Brother


A csapat 1993-ban alakult amikor is egy újság hirdetés útján találkoztak egy meghallgatáson. Az együttes eleinte csak pubokban és klubokban játszott. Első albumuk 1994-ben jelent meg ?said and done? címmel. Egy sikeres ír fiú csapat akik a 90?s években rengeteg slágert tudhatnak magukévá és 2007 óta újra együtt vannak. Tagjai: Keith Duffy, Mikey Graham, Ronan Keating, Shane Lynch
Stephen Gately (2009-ben elhunyt). A Brother az ír fiúbanda negyedik stúdióalbuma.

Ára: 4.650 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Férfit látok álmaidban

Szereplők: Josh Brolin, Naomi Watts, Freida Pinto, Anthony Hopkins, Antonio Banderas

A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni és egy jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

KAKUKKSZÓ
Robert Galbraith (J. K. Rowling)


Várható megjelenés: 2014.04.17.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre. Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára ? minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát? A Kakukkszó J. K. Rowling Robert Galbraith írói álnéven írt nagysikerű első bűnügyi regénye.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Sok szeretettel meghívjuk Önt és barátait

az ANIMA KÜLVÁROSA című
összművészeti kiállítás megnyitóra
2014. április 11-én 17 órakor a Torony-Galériába

Festmények: Weixelbaum Laura
Zene: Szabó Sándor és Weixelbaum Laura - Ősi Imák

A kiállítást megnyitja: Maczkay Zsaklin

Megtekinthető: május 8-ig.

Az író művészetét csak egy magasabb művészethez lehetne hasonlítani, de magasabb művészet nincsen, hacsak!... Hacsak az nem, mely a valóság világát teremtette.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: aprilisakciok_3.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_2.xls