Nehezen látja a betűket?

Itt a segítség!

3szoros nagyítással már könnyen megy az olvasás!

Flexibilis nagyítók vékony műanyagból 2 méretben,
A/4 és névjegykártya méret

Ára: 650 Ft és 1.720 Ft

Carl Gustav Jung:
Lélektani típusok


Eddig csak kivonatosan jelent meg magyar nyelven az életműsorozat 6. kötete, a szerző legismertebb, legnépszerűbb műve. A lélek tipikus struktúráit és működési módjait mutatja be, segítve önmagunk és embertársaink megértését. Az itt bevezetett fogalmak azóta nem csak a pszichológiában, hanem részben a köznyelvben is elterjedtek.

Ára: 5.995 Ft helyett, kedvezményesen 4.200 Ft

Jung: A személyiség fejlődése c. könyv is kedvezményes áron kapható!

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Méhes László:
A Balaton és környéke

(Vendégváró útikönyvek)

A sorozat Balaton és környéke útikönyve az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontját, Balatont és annak környékét mutatja be a Tihanytól Keszthelyen és Fonyódon át Siófokig. A kötet első része általános képet ad a területről: miért érdemes ide jönni, mit lehet itt látni, megismerni, hogyan lehet a szabadidőt hasznosan, érdekesen és szórakoztatóan eltölteni. Ezután következik maga az útikalauz ? pontosabban az útikalauzok. A könyv ugyanis a séták és kirándulások megtervezésének a terhét is leveszi az utazók válláról: a bemutatott terület látnivalóit bejárható útvonalakra fűzi fel. A szöveg valódi idegenvezetőként kalauzolja az olvasót, sőt, a fontos látnivalókról részletesen is szól ? természetesen az utazó számára fontos praktikus információkról sem elfeledkezve. A kötet végül a speciális érdeklődési körű utazók számára tematikus fejezetekben gyűjti össze a javaslatokat. Így önálló cikk szól a gyermekkel utazó családoknak kínálható ajánlatokról, a túralehetőségekről. Fontos része a kötetnek a különböző szolgáltatások tematikus ajánlója. Hol szálljunk meg, hol étkezzünk, hol vásároljunk, szórakozzunk, sportoljunk, hogyan közlekedjünk ? megannyi praktikus tanács az utazónak, kirándulónak.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.560 Ft április 30-ig
A könyv kapható angol és német nyelven is!

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Puzsér Róbert:
A hét mesterlövésze II.
- Az 50 legjobb film


A hazai filmes média évek óta Hollywood és a látványcentrikus filmek ízlésterrorjáról panaszkodik. Emiatt a tájékozatlan filmbarátok hajlamosak azt hinni, az utóbbi években csak gyorsan avuló blockbusterek születtek, valóban figyelemre méltó, remekműgyanús alkotások nem igazán. A szókimondásáról és szenvedélyes filmszeretetéről egyaránt ismert Puzsér Róbert népszerű rádióműsora alapján született könyve, A Hét Mesterlövésze második kötetében az elmúlt két évtized legérdekesebb alkotásaira irányítja a reflektorfényt. A kiválasztott 25 film fényes bizonyítéka annak, hogy értékes alkotások a világ bármely pontján készülhetnek, akár Hollywoodban is, ha valóban eredeti tehetség ül a rendezői székben.

Ára: 4.750 Ft helyett, kedvezményesen 3.325 Ft

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Warga Marcell:
A pillangó álma


E budapesti Love Story főszereplője, Natasa megpróbált színesen élni, de valójában csak lázasan és szeszélyesen élt, végül meghalt.
Balerina volt Moszkvában. Lokál-táncosnő Budapesten. Mozart-rajongó, a thai konyha nagy kedvelője...
Mindig sietnie kellett. Csak a végén derült ki, valóban mennyire kevés ideje volt.
A Warga Marcell írói álnév. A mögötte rejtőző szerző így ír magáról:
"1958-ban születtem, Budapesten. Kb. 30 éve "állítok elő" az esti órákban szövegeket - rossz szokás. Első versem 1982-ben, a "régi" Mozgó Világban jelent meg. Azóta, jórészt önhibámból, szórványosan és különösebb "visszhang" nélkül jelennek meg írásaim; Kortárs, ÉS, Eső, Palócföld, Parnasszus, Liget, etc. Időközben több vers- és prózakötetem is megjelent.
Ami a legkülönösebb: 1982 óta gyakorló orvosként, folyamatosan dolgozom. De ez egy másik történet.
A nagy kérdés úgyis az idő."

Ára: 2.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Szoó Judit:
Kilófaló meseszakácskönyv - Szökés Erdőfalváról


6-10 éves gyermekeknek szóló meseszakácskönyv, kizárólag egészséges receptekkel, megismertetve időben a kicsiket az egészséges étkezés alapjaival, alapanyagaival, és természetesen megtanítva őket a legegyszerűbb reggeli- vagy vacsoraételek, illetve édességek elkészítésére. A fogyni vágyó anyukák újabb ?életmentő gyors édességek? receptjeit tanulhatják el gyerekeik szakácskönyvéből, a hirtelen ránk törő szénhidrát hiány esetére.
Judit mesébe ágyazva mondja el, mitől fél és mire vágyik egy duci kisgyerek, mindezt úgy, hogy halljuk az erdő fáinak susogását, érezzük a Bálint nyuszi sütötte finomságok illatát, és megértjük, a változtatásra sosincs késő, bármikor, bárhol és bárki képes rá!
Sok nevetés, de még néhány könnycsepp is elkíséri az olvasót a kis Bálint nyuszi kalandjai között, aki barátságra, hitre és kitartásra tanít bennünket ? kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.590 Ft április 30-ig, hozzá receptfüzet ajándékba.
Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Anne Pieper, Andrea Fisher:
Függönyök, térelválasztók
Fortélyok sorozat


A függöny és a térelválasztó öltözteti, színesebbé teszi otthonunkat. Könyvünk bemutatja, milyen sokféle alapanyagból készíthetünk függönyt és térelválasztót. Fogjunk hozzá bátran, és valósítsuk meg saját elképzeléseinket is. A gyerekszoba díszítésekor közösen dolgozzunk a gyerekekkel, meglátjuk, milyen örömmel készítenek majd szebbnél szebb függönyöket. A kötetet ajánljuk iskoláknak és óvodáknak is, mert könnyen beszerezhető alapanyagokkal is dolgozhatunk, és az osztálytermet színesebbé, barátságosabbá tehetjük.

Ára: 798 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Zenélő doboz 32 mesekártyával
- a legszebb klasszikus mesék átdolgozásai


A zenélő dobozban 32 mesekártya található, melyeken a legszebb klasszikus mesék átdolgozásai olvashatóak.
A tartalomból: Hüvelyk Matyi, Aranyhaj, Piroska és a farkas stb.
Meséljen gyermekének, és közben hallgassák együtt a varázslatos zenét!
Zene: Over the rainbow

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Kertész Edina:
A rejtélyes kulcs


Vajon Lujza bűbájai segítenek a két barátnőnek a rejtélyek megoldásában? Kap Pepita kiskutyát a születésnapjára? Milyen zárba illik a furcsa kulcs? Kicsoda Edömér? És hová vezetnek a nyomok? Pötyi és Pepita kalandjait olyan 6-9 éves kislányoknak ajánljuk, akik most kezdenek önállóan olvasni. A történet a korosztály érdeklődésének megfelelő, kedves, könnyed és fordulatos, a nyelvezete igényes, de remekül érthető, és a szöveg szedése, tördelése is igyekszik a még gyakorlatlan olvasók kedvében járni. Reméljük, ez a rejtélyes kulcs nemcsak Pötyinek és Pepitának segít küldetésük teljesítésében, hanem a könyvek birodalmának kapuját is megnyitja az olvasással barátkozó gyerekek előtt.
A könyvhöz, mely egy sorozat első darabja, a kiadó honlapján ingyenesen letölthető játékokat és további bűbájokat is talál!

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Offenbach:
Orpheus in der Unterwelt (2cd)
Philharmonia Hungarica


A Philharmonia Hungarica, kezdetben Szabad Magyar Filharmonikus Zenekar az 1956-os forradalom után emigrált magyar zenészek Ausztriában létrehozott zenekar volt, amely nagy sikereket aratott a világ koncerttermeiben és felvételeivel.
Az első nagy operettkomponista Offenbach volt, aki előbb egyfelvonásos, később egész estét betöltő parodisztikus darabjaival aratott sikert. Az első egész estés darabja, sőt a mai fogalmaink szerinti első igazi operett az Orfeusz az alvilágban volt. Munkássága, hatása a zenés műfaj vizsgálatánál megkerülhetetlen.

Ára: 4.150 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Czanik Balázs:
Best of Capoeira Aerobik


A BEST OF CAPOEIRA AEROBIK azért ezt a címet viseli, mivel az eddigi Capoeira aerobik DVD-im legjobb részeit válogattuk össze megfűszerezve a legújabb irányzattal, a FIRE CAPOEIRA AEROBIKKAL, ami amellett, hogy látványos tűzeffekteket is tartalmaz, maximálisan égeti a zsírt a kritikus testtájakról (fenék, csípő, derék). A DVD sztárvendégei Sándor Orsi, Dukai Regina, Bódi Sylvi ás Kustánczi Lia.

Ára: 1.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.360 Ft
Kedvezményes áron kaphatók Czanik Balázs további dvd-i is: Has Burning, Has Burning 2, Hardcore Aerobik

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÉN ÉS AZ ISZLÁM
Amir Ahmed Nasszer


Várható megjelenés: 2014.04.24.
Ára: 4.800 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.080 Ft

Öngyilkos merénylő vagy Al Kaida terrorista lehetett volna a kis Amirból, ha szülei nem látják be időben, hogy a vallási iskolákban hirdetett radikalizmus egy életre eltorzíthatja gyermekük lelkét. Véletleneken múlott, hogy az ő kezében a ?bombát? végül egy internethez csatolt komputer jelentette. Amir Ahmed Nasszer 25 évesen lett az arab világ legismertebb bloggere, és 27 évesen írta meg saját átváltozásainak izgalmas történetét ebben a könyvben, mely aligha véletlenül lett hónapok alatt világsiker. Az Én és az iszlám voltaképpen az Arab Tavasz szellemi előtörténete. Lefegyverzően őszinte és izgalmas beszámoló az útjukat kereső muszlim fiatalok kétségeiről, lelki gyötrelmeiről és szabadságvágyáról. Egyszersmind behízelgően őszinte és felemelő memoár arról, hogyan nyitotta fel egy ifjú arab szemét a szélesebb világra a bloggolás és az internet.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A költészet a lélek ünnepe. A szabadság végtelenje. Csoda és titok.
Simai Mihály


Csatolt file: Scolaraprilisiakcio.xls
Csatolt file: aprilisakciok_4.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_3.xls