KIS KÖNYVES ÉJ
2014. április 25. 18-23 óra
VÁCI PROGRAM

VÁCI KÖNYVEK ? VÁCI KÖNYVESEK
KÖNYVESBOLT TÚRA IDEGENVEZETÉSSEL

Részt vevők: Szavad Egyesület, Arcus Könyvesbolt, Lyra Könyvesház

Írja be a naptárába, ne csináljon más programot, további részletek hamarosan!

Vojnich Erzsébet, Szüts Miklós:
Szüts - Vojnich


Igazi kuriózum a kortárs művészet szerelmeseinek! Szüts Miklós és Vojnich Erzsébet a kortárs magyar festészet legkiválóbb alkotói. Nemcsak munkásságuk, de életük is egymásba fonódott ? immáron több mint húsz esztendeje. A kötetben azon túl, hogy átfogó képet adunk a magyar festészet élvonalába tartozó művészházaspár életpályájáról, művészetéről egyéb kuriózumot is kínálunk. Kiállításaik ugyanis igazi művészeti csemegék, a képzőművészet és az irodalom találkozási pontjai. Ennek pedig nem más a magyarázata, minthogy kiállítás-megnyitóikra barátaikat, az irodalmi-művészeti élet legjavát kérik fel. Így a Szüts ? Vojnich album irodalmi ritkaságokat, festészetihlette önvallomásokat tartalmaz. Az írások szerzői közt olyan nevekre bukkanunk, mint Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál?

Ára: 6.600 Ft helyett, kedvezményesen 3.300 Ft

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!


Szalóczi Dániel:
Mosakodj, Petike, addig nem nézlek indiánnak


A szándékoltan provokatív hangvételű mű a mozgássérültek és a velük foglalkozók életét egészen új, megrázó és rendkívül elgondolkodtató aspektusból jeleníti meg. A minden póztól, elvárt eufemizmustól, kötelező korrektségtől mentes regény a kortárs magyar irodalom egyik legmegrendítőbb és legőszintébb vallomásának ígérkezik.
Egy cinikus és elsötétedett humorú huszonéves fiú keresi múltjának hiányzó kirakódarabkáit egy bizarr világot képviselő főiskolán, a mozgássérültek kalimpáló, vagy épp lebénult végtagjainak rengetegében. A helyszín Budapest, rétek és padok, egy darufülke, na és persze az Intézet, ahol a nap huszonnégy órájában terézanyáskodnak és szélmalomharcolnak tanárnők és antinők a mozgássérült gyerekek testi és lelki üdvéért. Miért akar belemászni e tabuvilágba Kristóf, miért tesz tönkre maga körül mindent és mindenkit, megalázva és meggyűlölve e világ legártatlanabbjait is? Hogy jön a képbe a tengelye körül forgó nyúl; Petike, akit addig nem néznek indiánnak; a napraforgós vangógkép a tányér tejbegríz felett; vagy mondjuk a bölcsőbe fojtott kisbaba? Nagyon is összefügg minden, mint az idegsejtek szinapszisai, melyeket Kristófnak is újra kell építenie, hogy ő is megtanulhasson először járókerettel, majd két bottal, végül önállóan járni.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.540 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!


Wolf Haas:
Mint az állatok
Brenner nyomozó történetei


Ezt ismered? Mármint, hogy a férj azt mondja egyszer csak a feleségének: ?Te, figyelj, csináljuk már egyszer úgy, mint az állatok!? Mire az asszonyka: ?Fúj, szóba se jön, mit képzelsz!? Másnap a férj megint ezzel jön: ?Te, ugyan csináljuk már egyszer úgy, mint az állatok!? Mire az asszony: ?Szó sem lehet róla! Menj pszichológushoz, te perverz disznó!? De másnap a férj megint csak rákezdi: ?Figyelj, csináljuk már egyszer úgy, mint az állatok!? Mire a fele?
Nagyjából eddig tudja elmesélni a Brennernek a viccet a Schmalzl, a bécsi White Dog nevű karikás 18-as besorolású vendéglátóipari egység főnöke, mert közben kap egy telefont, mire előveszi a revolverét, és aztán, mi sem természetesebb.
A Schmalzl azért fogadja fel a Brennert, hogy derítse ki, ki szórja szét a gombostűvel ellátott kutyakekszeket az Augartenben, Bécs leghíresebb barokk parkjában. Ki áll a kutyagyilkosságok mögött? Egy kutyaellenes szülő? Egy őrült korkedvezményes nyugdíjas? Egy kutya harapta kamaszlány? Egy eszelős építész? Vagy az állati vagyonkezelő Hojac? Vagy a Conny? Vagy a tisztiorvosnő? Netán az Augarten fölött kerengő varjak?
Mindezekre szellemes választ kapunk Wolf Haas zseniális nyelvi humorral megírt regényében, a Brenner-sorozat ötödik darabjában. És a végén még a vicc poénja is elsül.

Ára: 2.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.470 Ft

Kedvezményes áron kaphatók a Brenner-sorozat további kötetei is: Csontdaráló, Az örök élet, Halottak feltámadása, Jöjj, édes halál

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Kóka Rozália:
Egy asszon, két asszon

Bukovinai székely és moldvai csángó népi szerelmes történetek ? Eredeti gyűjtések alapján

Kóka Rozália újdonságát be sem kell mutatnunk, hisz egy sokunk által várva várt kötet, az Egy asszon két vétkecskéje című nagysikerű mű folytatása, testvérkéje, vagy inkább párja kerülhet az Olvasók elé.
?Hosszú évek óta melengetem szívemben ennek a kötetecskének a tervét. Huszonnégy esztendeje, hogy elődje, az Egy asszon két vétkecskéje című könyvem először megjelent. Az abban megírt, számomra oly kedves, szomorú és vidám történetek műsoraim állandó ?szereplői? lettek, az olvasók tetszését is elnyerték. Félig tréfásan, félig komolyan, újra és újra felvetődött bennem is, másokban is, hogy meg kellene írnom a férfiak ?vétkecskéit? is.
Meg is ígértem könnyelműen kiadóknak is, olvasóknak is, de amint hozzáfogtam a munkához, mindjárt kiderült, hogy tévúton járok. A ?vétkecskéket? is, a vétkeket is együtt követik el az asszonyok és a férfiak. Nem is beszélve a szerelemről, Isten ajándékáról, mely mióta a világ világ, munkál az emberek életében. Nő és férfi egyaránt kelletik hozzá.
A gyönyörű, a boldogító varázslat egyeseket egy életen át elkísér, mások egy életen át keresik, többnyire hiába.

Ára: 1.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Vendégváró Tisza

Erről a folyóról csak a legutóbbi évtizedekben is könyvek tucatjait írták szerkesztették. Készültek különféle antológiák, tudományos szakkiadványok, térképek, vízitúra-kalauzok, szakácskönyvek és fotóalbumok. Tudomásunk szerint egyetlen műfajban nem jelent még meg Tiszáról szóló könyv: a partjaira települt ember alkotta értékeket, s a természet csodáit egységes szerkezetbe foglaló útikalauzt hiába kerestek eddig a folyó menti barangolások hívei. Hisszük, e hiányt - mérsékli ezentúl a kötet, melyet most kezében tart az Olvasó. A VendégVáró Tisza egyszerre szeretné megszólítani azokat, akik az épített környezet értékeire kíváncsiak, akik a tiszai táj ezernyi szépségének felfedezésére vágynak.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!


Jakab István:
Misére indulunk


Dr. Jelenits István piarista pap, tanár, számos kiváló könyv szerzője lektorálta, Jakab István tanár, filozófus ?Misére indulunk? című könyvét, amely a keresztény kisgyermekeknek szól.
A szerző azoknak a gyermekeknek ajánlja kötetét, akiket szüleik, nagyszüleik rendszeresen visznek templomba, akik utolsó évüket töltik az óvodában, vagy éppen elkezdték az iskolát, de még nem voltak elsőáldozók. Ez a korosztály, a most megjelent könyvből érdeklődésének megfelelően kap információkat a templom, a kereszténység világáról, a szentmise történéseiről, a liturgia menetéről. Az olvasni tudok rövid, közérthető mondatokat olvashatnak, míg a kisebbek az illusztrációk segítségével kerülnek közelebb a számukra misztikus eseményhez, és általuk tehetik föl kérdéseiket szüleiknek.
A könyv végén könnyen megtanulható, rímes mindennapi imádságok találhatók, amelyek a vallásos életvitelre nevelés hathatós eszközei hosszú idő óta.
A kiadvány a katolikus egyház jóváhagyásával jelent meg.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 600 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Heike Delhez:
Pillangógyöngy-ékszerek
Fortélyok sorozat


Egyes gyöngyök olyan különlegesek, hogy felhasználásukkal már önmagukban, bonyolult fűzési technikák nélkül is mutatós ékszereket kapunk. Ilyenek a pillangógyöngyök, a Swarovski-gyöngyök, valamint az ékszergömbök. A könyvben található ékszereket kezdők is könnyen elkészíthetik, de a gyakorlott gyöngyfűzők is találnak benne hasznos ötleteket.
A tartalomból: Hajnali zúzmara, Harmatcsepp a rózsaszirmon, Holdfénytánc, Cseresznyevirág, Rózsakagyló, Fodrozódó víztükör, Csillogó csigalánc, Sellőlány szivárványkönnye, Pillangóösvény, Sakk-matt, Tekergő nyári szellő, Az Éjkirálynő hajnali mosolya, Jegybéli mátka

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Fiona Munro:
Hercegnők - Első kreatívkönyvem


Ragadj ceruzát és már kezdődhet is a játék a hercegnőkkel!
Lépj be a csillogó koronák, a káprázatos paloták és a kedves hercegek varázslatos világába! Ez a könyv telis-tele van izgalmas feladvánnyal és játékkal, melyek mind a hercegnőkről szólnak: matricás oldalak, párosító, összekötős és számolós feladatok, színezők, labirintusok és más kreatív foglalkoztatók kínálnak felhőtlen szórakozást és élménydús tanulást egyszerre.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.820 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Jonathan Emmett, Vanessa Cabban:
Ide nekem a Holdat!


Egy négyrészes mesesorozat első tagja az Ide nekem a Holdat! A mesék főhőse, Vakondok, "a kedves, naiv gyermek", akit "felnőtt barátai" ismertetnek meg a természet szépségeivel, rejtelmeivel. Vakondok a föld alatt él, és amikor kibújva vakondtúrásából először pillantja meg a Holdat, könnyed mese veszi kezdetét komoly dolgokról. Kiváncsiságról, küzdeni tudásról, birtoklásvágyról, saját félelmeink leküzdéséről, és a felnőtt és gyermeki attitűd különbözőségéről.

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.125 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Outkast:
Idlewild


Az 1992-ben alakult amerikai hip-hop duó minden idők egyik legsikeresebb hip-hop csapata. 6 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek.
Az Idlewild című lemez 2006-ban jelent meg. A dalok blues, R&B, jazz és soul zenei elemeket ötvöznek.

Ára: 5.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Emlékezz rám
(Remember Me)

amerikai film

Szereplők: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin, Tate Ellington, Ruby Jerins, Pierce Brosnan

2001 nyarán járunk. Tyler (Robert Pattinson, a Twilight-filmek sztárja), a New York-i diák még mindig nem tudta feldolgozni azt a tragédiát, amely megfertőzte édesapjához fűződő kapcsolatát. Ekkor ismerkedik meg Ally-vel (Emilie de Ravin, Lost ? Eltűntek), aki osztozik fájdalmában. Tyler mindenre vágyik, csak szerelemre nem, de kettejük szenvedélyes kapcsolata ráébreszti arra, hogy talán még ő is meglelheti a boldogsághoz vezető utat. Az Emlékezz rám felejthetetlen történetet mesél a szív hatalmáról, a család erejéről és annak fontosságáról, hogy értékeljünk minden egyes napot, ami megadatott az életben.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ENGEM AZ ÁLMOM VITT CSŐDBE
Simon Jordan


Várható megjelenés: 2014.04.28.
Ára: 3.499 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.975 Ft

32 ÉVESEN MULTIMILLIOMOS LETT. 36 ÉVESEN A LEGFIATALABB PREMIER LEAGUE-KLUBTULAJDONOS. 42 ÉVESEN MINDENÉT ELBUKTA: VISZLÁT, KLUB, VISZLÁT, GAZDAGSÁG. Gyerekkorunk kedvenc futballklubját megkaparintani ez aztán a megvalósult álom, ugye? Simon Jordan a semmiből építette fel mobiltelefon-vállalatát, s vált dúsgazdag üzletemberré. Miután hetvenötmillió fontért eladta a cégét, megvásárolta gyermekkori kedvencét, a Crystal Palace-t, és a Premier League-be juttatta az egyesületet. Tíz évvel később a dél-londoni csapat végrehajtás alá került, és Jordan mindenét elvesztette Az Engem az álmom vitt csődbe fellebbenti a fátylat arról, hogyan lehet valaki futballklub-tulajdonos, és hogyan is működik ez a játék. Remények és álmok karöltve kapzsisággal, önérdekkel, fortéllyal, késhegyig menő vitákkal, felemelkedéssel és bukással. Ez a könyv nem kímél senkit a legkevésbé magát a főszereplőt, Simon Jordant..

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az irodalom a legeslegjobb, ami az emberiség tulajdona. A költészet az irodalom lelke, a legmagasabb rendű koncentrációja mindannak a nagyszerű dolognak, ami csak a világban és az emberben létezik. A lélek egyetlen tápláléka.
Ljudmila Ulickaja


Csatolt file: Gyermekakcio_4.xls
Csatolt file: aprilisakciok_5.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_1.xls