Megyesi Gusztáv:
Budapest - Egy nagyváros apróságai


Dozvald János fotóművészként és író emberként alkotott munkái is jól felismerhetők arról, hogy másképp látnak ? másképp láttatnak. Mihez képest másképp? A megszokotthoz, a rutinos pillantásokhoz képest. Az apró részletekben is fényt derít ? gyakran szerető iróniával ? a fontos, általános jelentésekre. Ilyen ez az ünnepi könyvhétre megjelenő fotóalbum is, amelynek képeit Megyesi Gusztáv publicista hasonló hangvételű szövegei kísérik.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.600 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Filip Gabriella:
Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig

Vendégváró útikönyvek sorozat

A Haydn-év ? Joseph Haydn halálának 200. évfordulója ? alkalmából rendezett koncertek, kiállítások miatt 2009-ben nagyon sokan látogatnak azokra a helyekre, ahol annak idején a neves zeneszerző is megfordult. Mivel a művész közel három évtizedig az Esterházy hercegek szolgálatában állt, Haydn nyomában járva az Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig című útikönyv segítségével az Esterházy-birtokokat is jobban megismerhetjük.
Az új generációs Vendégváró útikönyvek legújabb darabjaként megjelenő kötet több mint 200 oldalon, 270 színes fotó és 7 térkép segítségével mutatja be az egykori Eszterháza és az Esterházyak kincstárának is tartott Fraknó vára közötti területet, az itteni nevezetességeket. Az útikönyv sorra veszi a Fertő tó környékén lévő települések, látnivalókat, külön fejezet kalauzolja az olvasót ? és az utazót ? Sopron, Kismarton (Eisenstadt) és Nagymarton (Mattersburg) városában és környékén. A könyv részletesen foglalkozik a visszatérő kulturális rendezvényekkel, és tippeket kapnak a családok, a túrázni, kerékpározni, horgászni szerető utazók is az itt töltött napok tartalmasabbá tételéhez.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.560 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Virágvölgyi András:
Magyar történelem


Melyik fejedelemhez köthető Erdély aranykora? Milyen ütközetekben vett részt a honvédsereg a tavaszi hadjárat során? Mi volt az első balatoni gőzhajó neve? Ki írta a Jónás könyvét? Mikor forgatták a Körhintát? Ezekre és számos hasonló kérdésre is választ kap ebben a könyvben, amely gyorsan és lényegre törően teszi elérhetővé a magyar történelem, kultúra és tudomány fontos tényeit. Ideális felkészítő anyag iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. Vizuális típus? A könyvben található időszalagok bőséges képanyaga elvezeti a megfelelő információhoz. A kötetet név- és fogalommagyarázatok, valamint térképek egészítik ki. Külön ajánljuk a válogatott történelmi szövegrészleteket, melyek által a régiek szólnak az olvasóhoz.

Ára: 3.375 Ft helyett, kedvezményesen 1.690 Ft

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Carol McCleary:
A gyilkosság illúziója


Nellie Bly elfogadja Verne kihívását, hogy megdöntse Phileas Fogg rekordját, és kevesebb mint nyolcvan nap alatt körbeutazza a Földet. A feladatot teljesíti, a távot hetvenkét nap alatt teszi meg. Ám az útról írt hivatalos beszámolójából kimarad egy hátborzongató esemény? Port Said nyüzsgő kikötőjében Nellie egy rejtélyes haláleset szemtanúja lesz. Tudtán kívül nemzetközi bonyodalom közepébe csöppen, s ez őt magát is a gyilkos céltáblájává teszi. A luxushajó fedélzetén, mely Nellie-t a Fáraók Földjéről a mesés Keletre viszi, a világ legnevesebb mágusai utaznak, s olyan ünnepelt hírességek, mint Sarah Bernhard vagy Frederick Selous, korának ismert felfedezője, Indiana Jones figurájának ihletője. Gyilkos lopakodik a fedélzeten, miközben a mágusok bűbájt űznek, s megidézik a holtakat; Nellie pedig rájön, hogy az Egyiptomban kezdődő halálos összeesküvés átfogja az egész világot.

Ára: 3.300 Ft helyett, kedvezményesen 2.310 Ft április 30-ig

Áprilisi akciók lista a mellékletben!

Arthur Madsen:
Five - Az új generáció


A legenda szerint a medált Krisztus előtt a 14. században Ehnaton fáraó készíttette az udvari alkimistáival Aton, az egyiptomi napisten tiszteletére. Mire a tudósok elkészültek vele, már tudták, hogy a medál több mint egyszerű jelkép. Az egyik legveszedelmesebb fegyvert alkották meg. Ha megfelelően tekerik el a több réteg fémből készített medált, azzal befolyásolni tudják a Föld forgását és a bolygók állását.
Az emberiség nem tudta, hogy létezik egy másik világ, egy ismeretlen birodalom, amelynek királynője magának akarja a medált, s ezáltal a legnagyobb hatalmat.
Az alkimisták kincsét régebben egy szerzetes rejtegette, de a világ vezető hatalmai erőszakkal elvették tőle, és megalapították a Szindikátust. Azt a titkos tanácsot, aminek az lett a feladata, hogy a medált őrizze. Ám a Szindikátus hibázott, és a medál rossz kezekbe került?
Öt gyerek élete örökre megváltozik.
Yeni, Berria, Jauns, Baru, Nuwe.
A világ sorsa most az ő kezükben van.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.770 Ft

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

P. Giraud, S. Feghelm, Kerstin van der Linde:
Papírdíszek és -füzérek
Fortélyok sorozat


A papírfüzérekkel nemcsak a szobát díszíthetjük, hanem ajándékcsomagot, mécsestartót is, sőt szép asztali dísz is lehet. Elkészítésük egyszerű, így kicsik és nagyok együtt dolgozhatnak, kellemesen tölthetnek el, például egy esős délutánt. A kötetben mindenki talál magának kedvére való papírfüzért. Minél hosszabb papírcsíkkal dolgozunk, és minél többször összehajtjuk, annál hosszabb, több figurából álló füzért kapunk.
A kötetet ajánljuk óvodáknak és iskoláknak is, mert a papírfüzérek készítése egyszerű, kevés alapanyag szükséges hozzá, és fejleszti a kézügyességet. A kész papírfüzérek pedig díszíthetik az osztálytermet, vagy kedves ajándékok lehetnek anyák napjára, születésnapra.

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

50 tündérmese

Nyisd ki ezt a gyönyörűen illusztrált könyvet és repülj tündérszárnyakon a mesék világába! Jó és rossz tündérek népesítik be ezt a világot, amely tele van kalandokkal, csodákkal és csínytevésekkel. A klasszikus mesehősök történetei mellett a távoli tájak tündéreinek és manóinak gonosz varázslatai is feltárulnak előtted.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Polesinszky Veronika:
Bababernát kalandos története

Krizbai Judit rajzaival

Bababernát, a bátor kölyök bernáthegyi megsérül, amikor megmenti egy öreg teknős életét. Azt hiszi, ezután már képtelen lesz segíteni a bajbajutottakon, ezért bánatában elbujdosik. Barátai, a gyerekek, Sir Robin, a lógó fülű törpenyúl, valamint a két különleges macska, Igor herceg és Natasa azonban nem hagyják annyiban a dolgot, tervet kovácsolnak a kutya megmentésére.
Dorottya, Bababernát legjobb barátja még a félelmetes Mocsarasba is elmerészkedik, hogy megszerezze a gyógyító csodaelixír titokzatos összetevőjét. A terv megvalósításában Kárász Karneol, a beszélő kő siet a segítségükre, aki valójában utazó nagykövet, és elképesztő dolgokat tud a nagyvilágról...

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft április 30-ig

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben

Kesha:
I Am The Dance Commander + I Command You To Dance: The Remix Album


A globális szupersztár, Ke$ha örömmel jelenti be, hogy március 21-én került a boltok polcaira első remix lemeze ?I Am The Dance Commander + I Command You To Dance: The Remix Album? címmel az RCA Records / Sony Music gondozásában. Ez Ke$ha első remix albuma, és többek között olyan világhírű dj-k közreműködésével készült, mint Switch, DJ Skeet Skeet, Fred Falke és Dave Aude. Az ?Animal? és az ?Animal+Cannibal? legnépszerűbb dalaiból készültek a mixek, beleértve a ?TiK ToK" és a ?We R Who We R" című dalokat, a ?$leazy? remixét, melyet Andre 3000 közreműködésével készítettek.

Ára: 4.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Mindenki megvan
amerikai film

Szereplők: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell

Frank Goode (az Oscar-díjas Robert De Niro alakításában) egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. Mivel mindig is Frank felesége volt a kapocs a gyerekek és a férfi között, 8 hónappal felesége halála után úgy dönt, megpróbálja egyedül összehozni a családot és szervez egy hatalmas családi barbecue hétvégét. Az ötlet remek, a szervezés is jól halad, egészen addig, míg a gyerekek elkezdik sorban lemondani a programot, mindenféle jól kitalált kifogással. Frank az orvosa szigorú figyelmeztetése ellenére a kezébe veszi az ügyet, becsomagol, és nyakába veszi Amerikát, hogy sorra meglepje sikeresnek és boldognak hitt gyerekeit. Elsőként Davidet, a művészt látogatja meg New Yorkban, majd a reklámszakmában utazó lányát, Amy-t Chicagóban, utána karmester fiát, Robertet Denverben, utolsóként pedig legkisebb lányát, Rosie-t, a vegasi táncost. A látogatások során azonban rádöbben, hogy a gyerekek egyáltalán nem olyan boldogok és sikeresek, ahogy azt felesége mesélni szokta neki. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A HŰSÉGES
Veronica Roth


Várható megjelenés: 2014.04.30.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft

Darabjaira hullott a csoportokra épülő társadalom, amelyben Tris Prior hitt korábban: erőszakos cselekmények és hatalmi harcok vezettek a széteséséhez, a túlélők veszteségek és árulások sebeit hordozzák. Tris ezért aztán él a felkínált lehetőséggel, hogy feltérképezze a város általa ismert határain túli világot. Hátha ott, a kerítésen túl megadatik neki és Tobiasnak, hogy elkezdjék egyszerű, közös életüket, amelyet nem terhelnek szövevényes hazugságok, érdek-összefonódások és fájdalmas emlékek. Az új világ azonban félelmetesebbnek bizonyul, mint amelyet Tris maga mögött hagyott. A korábbi felismerések értelmüket veszítik, veszélyes új igazságok formálják át az embereket, akiket szeretett. Trisnek ismét meg kell vívnia a maga csatáját, hogy megérthesse a bonyolult emberi természetet és önmagát: képtelennél képtelenebb döntéseket kell hoznia a bátorság, a hűség, az áldozatkészség és a szeretet próbatételei során.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

KIS KÖNYVES ÉJ VÁCOTT

Nyitó helyszín: I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola, aula - 18 óra - Beszélgetés Tóth Krisztina íróval.

Ne feledje, hogy a nyereményjáték során online vagy személyesen leadott válaszával ezen az estén nyerhet dedikált kötet! Ne maradjon le!

Második helyszín: I. Géza király tér - 20 óra - Indul a könyvesbolt túra Forró Katalin vezetésével.

Harmadik helyszín: Arcus könyvesbolt - 20.30 - Fésűs Éva mesekönyvének titkaiba Fazekas Lászlóné vezeti be a látogatókat.

Negyedik helyszín: Március 15. tér - 21 óra - A Fónay - HUMÁNIA - Drámai műhely meglepetése

Záróhelyszín: Lyra Könyvesház - 21.30 - "Az én könyvespolcom" - villáminterjúk Dr. Kampós Kata gyermekorvossal, Dr. Csáki Tibor plébános atyával és Ribáry Zoltán újságíró-főszerkesztővel.

NAGY SZERETETTEL VÁRJUK ÖNT!

Csábító örvény a virtuális kultúra, melyben jelen kell lennünk, de nem szabad elmerülnünk benne! Csak az a költészet, s az az irodalom az igazi, mely a szép életre mozgósít.
Fazekas István


Csatolt file: Gyermekakcio_5.xls
Csatolt file: aprilisakciok_6.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_2.xls