KIS KÖNYVES ÉJ VÁC április 25. péntek

Nyitó helyszín: I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola, aula
18 óra - Beszélgetés Tóth Krisztina íróval.

Második helyszín: I. Géza király tér
20 óra - Indul a könyvesbolt túra Forró Katalin vezetésével.

Harmadik helyszín: Arcus könyvesbolt
20.30 - Fésűs Éva mesekönyvének titkaiba Fazekas Lászlóné vezeti be a látogatókat.

Negyedik helyszín: Március 15. tér
21 óra - A Fónay - HUMÁNIA - Drámai műhely meglepetése

Záróhelyszín: Lyra Könyvesház
21.30 - "Az én könyvespolcom" - villáminterjúk Dr. Kampós Kata gyermekorvossal, Dr. Csáki Tibor plébános atyával és Ribáry Zoltán újságíró-főszerkesztővel.

NAGY SZERETETTEL VÁRJUK ÖNT!

Niall Ferguson:
Civilizáció - A Nyugat és a többiek


Ha 1411-ben körbeutazhattuk volna a földet, leginkább talán a Kelet pezsgő civilizációi nyűgöztek volna le bennünket. A Mingek Pekingjében éppen a Tiltott Város építése zajlott, a Közel-Keleten pedig az oszmánok egyre inkább körbezárták Konstantinápolyt.
Ezzel szemben Anglia egy pestistől és állandó háborúktól sújtott, elmaradott térségnek tűnt volna, szörnyű higiéniai viszonyokkal. A többi civódó nyugat-európai királyság ? Aragónia, Kasztília, Franciaország, Portugália és Skócia ? sem tett volna ránk kedvezőbb benyomást. Az a gondolat, hogy a következő fél évezred jó részében a Nyugat uralja majd a többieket, merő képzelgésnek tűnt volna csupán. Pedig így történt.
Mi lehetett az a nyugat-európai civilizációban, ami lehetővé tette, hogy a fejlettebb keleti birodalmak fölé emelkedjen? Niall Ferguson szerint a válasz a Nyugat hat ?gyilkos alkalmazásában? keresendő, amelyek nem mások, mint a verseny, a tudomány, a tulajdon, az orvostudomány, a fogyasztás és a munka.
A Civilizáció című mű különleges világkörüli utazásra hívja olvasóit: a nankingi Nagy- csatornától az isztambuli Topkapi palotáig; az Andokban fekvő Machu Picchutól a namíbiai Shark-szigetig, Prága büszke tornyaitól Vencsou számos titkos templomáig. Vitorlásokról, hittérítőkről, földtulajdonosi okiratokról, oltásokról, a farmernadrágról és a kínai bibliákról szól ez a történet. A modern világtörténelem meghatározó narratívája.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.150 Ft

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Vida Péter:
Kultúrák és tájak

Ezerarcú világ

Világunk folyamatosan változik. A régi világ megállíthatatlanul tűnik el, pontosan úgy, ahogy a történelem folyamán mindig is. A kultúrák ma hihetetlen sebességgel keveredne, ami egyfelől félelmetes lehetőség, másfelől hatalmas felelősség az emberiség számára.
Skócia, Provence, Szentföld, Bali. Egytől-egyig csodálatos, szinte már lélegzetelállító vidék. Azon kívül, hogy szemet gyönyörködtető, rengeteg érdekesség is tartozik minden egyes országhoz. Gyönyörű ajándék az utazni vágyóknak!

Ára: 2.300 Ft

Szoó Judit:
Kilófaló finomságok


Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete.
Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanuta tartani az elért súlyát úgy, hogy közben továbbra se kelljen lemondania semmi jóról. Sőt, egy-egy ünnep vagy családi összejövetel alkalmával ő is megenged magának néhány a fogyókúrával nehezen összeegyeztethető fogást, így időről időre újabb egy-két kiló leadásával kell szembenéznie. Mindezt már örömmel, félelmek és aggodalmak nélkül könnyűszerrel teszi. Eközben újabb ételeket talál és próbál ki, a süteményektől, édességektől pedig végképp nem fosztja meg magát. Sok új praktikára, a nehézségek átvészelését segítő megoldásra is rájött. Mindezt ebben a kötetben osztja meg velünk. De a nagy-nagy meglepetés a citromos pite, a kuglóf, a Charlotte-torta vagy a csicsóka legkülönfélébb felhasználási módjai mellett mégis a mostanra kikísérletezett lisztkeverék, aminek a receptjét könyvünk alapján már mindenki használhatja.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.385 Ft május 31-ig, hozzá receptfüzet ajándékba.
Akciós lista a mellékletben!

Kate McCann:
Madeleine


A Madeleine-ben a sokat szenvedett édesanya vall kislánya, a három és fél éves Madeleine eltűnésének körülményeiről, az azóta eltelt évek küzdelméről, a gyermek keresésére tett küzdelmekről, az igaztalan támadások sokaságáról, amelyet a szerencsétlen családnak el kellett szenvednie. A megrázó beszámolót nehéz száraz szemmel olvasni ? nincs ennél megindítóbb, őszintébb és erőteljesebb vallomás a szeretetről, a veszteségről és a soha meg nem szűnő reményről.
Belepillanthatunk egy átlagos család mindennapjaiba, s ráérezhetünk, miként fordult egy angol orvosházaspár élete egy felhőtlennek ígérkező nyaralás alkalmával rémálommá: amikor is kislányuk eltűnt. A kötet nemcsak egy rettenetes bűntény hatásos és jól megírt krónikája, hanem kihagyhatatlan olvasmány, mert segítheti Madeleine keresését.

Ára: 3.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.580 Ft május 31-ig

Scolar-akció! Teljes lista a mellékletben!

Filip Gabriella:
Magyarországi mozaik


Nem útikönyv, de az utazóknak készült. Fontos segédeszköz ahhoz, hogy a külföldről érkezők ne csak lássák, megnézzék a nevezetességeket, hanem valóban ismerjék is meg az országot, értsék a magyarországi hagyományokat, szokásokat. De haszonnal forgathatják az itt élő emberek is, hiszen nem árt néha felfrissíteni, tisztázni, rendszerezni ismereteinket. Az országra vonatkozó általános információkon túl sorra vesszük a legfontosabb látnivalókat, azokat a különlegességeket, amelyek csak Magyarországra jellemzőek, illetve azokat a híres embereket, tudósokat, kutatókat, akik jelentős mértékben hozzájárultak a világ tudományos és kulturális eredményeihez. Külön fejezet foglalkozik a magyar történelem néhány kiemelkedő eseményével, személyiségével a magyar szokásokkal, hagyományokkal, jellegzetes ételekkel, italokkal, ajándéknak is ajánlott magyar termékekkel. A kötet segítségével az érdeklődő megtudhatja például, miért kerül az emlékművekre a turulmadár, mire emlékeztet a déli harangszó, miben különbözik a kalocsai hímzés a matyótól, hogyan ünneplik a magyarok a karácsonyt, a húsvétot, mi kerül az ünnepi asztalra, kik azok a busók, milyen a herendi porcelán a halasi csipke, a tokaji aszu.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 690 Ft május 31-ig
A kötet kedvezményes áron kapható angol és német nyelven is.

Akciós lista a mellékletben!

Gángoly Attila, Novák Valentin:
Zsír Balázs olajra lép


?Gángoly Attila és Novák Valentin figyelemre méltó művet alkotott. Azt is mondhatnám: kész őrület! De van benne rendszer.?
(Lázár Ervin, író)
?Nagy élvezettel olvastam Zsír Balázs történetét. Mindenekelőtt stílusa ragadott meg. Ezerszám lehetne idézni a telitalálatokat? Gondolom a műfaj ritkasága miatt nem lesz könnyű áttörni a magyar irodalmi hagyományok falát, de kívánom, hogy legalább az olvasókhoz jusson el.?
(Tüskés Tibor, író)
?A regény jellemző, néhol Rejtőt idéző humorára példaként bármely rész kiragadható lenne.?
(Ekler Andrea, irodalomtörténész)

Ára: 2.690 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Molnár Mária:
Ékszerek termésekből
Fortélyok sorozat


A termések gyűjtését összeköthetjük egy kellemes kirándulással, de néha a legszebb termésekre kertben vagy parkban bukkanunk, ezért jártunkban-keltünkben tartsuk nyitva a szemünket. A kötetet ajánljuk óvodák és iskolák figyelmébe, mert az ékszerek készítése közben elbeszélgethetünk a gyerekekkel a természetről, a természetvédelem fontosságáról. A saját készítésű ékszerek szép ajándékok lehetnek anyák napjára, karácsonyra vagy bármilyen alkalomra. A tartalomból: Nyártündér virágai, Ősztündér kincse, Boszorkánylánc, Erdei tündér éke, Tavi tündér ajándéka, Kistündérek szerencsehozója, Erdészlány ékszere, Kormosszemű, Őszi tekergő, Napfénylány dísze, Természet lányának lánca, Csillagtündérek ékszere, Tündérhajban lapuló dísz, Láncokat díszítő medálok.

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A Fortélyok sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók!

Libby Hamilton:
Az én állatkertem

Több mint 40 kipattintható modell és tábla

Építsd fel a mesevilágodat, és találj ki állatkerti történeteket a papírfigurák segítségével! Több mint 40 egyszer?en, olló és ragasztó nélkül összeállítható modell és egy tábla segítségével berendezheted a saját állatkertedet, és csodálatos történeteket mesélhetsz el.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.090 Ft április 30-ig
Kedvezményes áron kapható a sorozat másik kötete is: Én városom

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben


Állatok - Kalandos enciklopédia

Miért énekelnek a madarak? Melyik a leggyorsabb szárazföldi állat? Mekkora egy bálna? Mit jelent az, hogy hüllő? Melyek a fenyegett fajok és miért hasznosak az állatkertek? Fedezzük fel kisgyermekünkkel közösen az állatok csodálatos világát a szórakoztató francia könyvsorozat segítségével!
A Kalandos enciklopédia sorozat segíti a gyerekek tanulását, nyelvi készségeik fejlődését. A kötetben az adott téma legfontosabb és legizgalmasabb tudnivalóit gyűjtöttük össze. A rövid szövegek és a bájos illusztrációk nemcsak megérintik, de el is varázsolják a gyerekeket.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft április 30-ig

Kedvezményes áron kaphatók a sorozat további kötetei is: Fedezd fel a világot!, Lovagok

Gyermek- és ifjúsági akció lista a mellékletben


R.E.M.:
Accelerate


Megjelent az R.E.M. 14. stúdióalbuma, ?Accelerate? címmel! ?Valami nagyon gyorsat és ütőset szerettünk volna csinálni.? ? mondja Stipe. És lám, pont így is lett. A 11 dal mindegyike vibráló és lényegre törő. Mindegyiken érezhető, hogy a korszak egyik legelismertebb, legkedveltebb és legkreatívabb csapata új magasságokban szárnyal. ?Az egész létezésünk értelmét érinti, hogy gyermekként van egy álmod, egy 13 éves álmodozó gondolatai 1973-ban. Aztán környezet-gazdálkodásból diplomát szerzel a polgári és női jogok harcának közepette.? ? meséli. ?Annyira mérges vagyok, amikor arra gondolok, amit tiniként elképzeltem arról, milyen lesz a XXI. század, és most pedig szembesülök a szomorú valósággal. Ez a lemez megemlékezik arról a jövőről, amit szerettem volna, és azt fogom mondani: ?Most akarom az én jövőmet!?? ?A művészet, a pop kultúra és a zene, amiről manapság szó van. És ez az, amiről ez a lemez szól ? amiről manapság szó van.? - mondja Stipe.

Ára: 4.700 Ft helyett, kedvezményesen 2.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Barátság extrákkal

Szereplők: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson

Dylannek (Justin Timberlake) egyszer és mindenkorra elege van a barátnőkből. Jamie (Mila Kunis) úgy dönt, nem engedi, hogy hazug hollywoodi szerelmi történetek irányítsák az életét. Összehaverkodnak és elhatározzák, hogy kipróbálnak valami újat: csak a másik testére koncentrálnak, és ellenállnak minden érzelmi kötődésnek. Két logikusan gondolkodó felnőtt ember számára nincs is ennél ésszerűbb, kényelmesebb és kellemesebb ötlet.
Csak nem biztos, hogy működik. Ugyanis rá kell jönniük, hogy a hollywoodi sablonok nem véletlenül léteznek?

Ára: 4.300 Ft helyett, kedvezményesen 2.150 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A TEHETSÉG KIBONTAKOZÁSA
Dr. Bagdy Emőke


Várható megjelenés: 2014.05.05.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Egy könyv, amely a tehetség tiszteletében, megbecsülésében és szeretetében született. Másként közelit, mint a legtöbb, a tehetséges személyiséggel foglalkozó írás, mert egyrészt a jövő reménységeire, a fiatal tehetségekre koncentrál, másrészt szokatlan optikából: a fény és árnyék összetartozására, az eredetiség és a mögötte meghúzódó problémavilág sajátosságaira hívja fel a figyelmet. Amit feltár a tehetséges fiatalokra jellemző, közös vonásokból, azt az egyedi problémamintázatokkal, e páratlan belső világ egyedi jellemzőinek finom megmutatásával teszi teljesebbé. Miben más és új, miért fontos ez a könyv? Mert cselekvő módon, segítő gyakorlattal szolgálja a tehetség szabad kibontakozását. Nagy kiterjedésű hazai kutatás nyomán a szerzők száz fiatal esetében igazolják a személyiség fejlődését elősegítő pszichológiai szolgálat eredményességét. Bizonyítékokon alapuló eredményeikből felragyog az az érték, hogy a tehetség abban is különleges, ahogyan csekély segítségre hatalmas pozitív változással válaszol. A könyv minden szülőt és a nevelő munkában részt vevő szakembert megszólít, gyakorlati ötleteket adva a tehetségfejlesztésben alkalmazható intervenciókkal, lehetőségekkel kapcsolatban.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON

A költészet az ember létezésének egyetlen konkrét bizonyítéka.
Gabriel García Márquez


Csatolt file: Gyermekakcio_6.xls
Csatolt file: aprilisakciok_7.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_3.xls