Csiffáry Tamás:
Felvidék gyöngyszemei


Felvidék történelmi és természeti látnivalói, a városai, fürdőhelyei, gazdag túrázási lehetőségek hegyekben és erdőkben, a Szepesség rendezett városai, nem utolsósorban az UNESCO Világörökségek értékes programot kínálnak az odautazóknak akár személygépkocsival, autóbusszal vagy vonattal induljanak is útra. A terület éghajlata mérsékelten kontinentális, kisebb hőmérsékletingadozásokkal a tagolt domborzat miatt kell számolni. Szlovákia az Európai Unió tagállama, így magyar állampolgárokként szabadon utazhatunk az országba. Ismerős tájakon utazunk: ezt az érzést a magyarlakta területek és az egykori közös múlt biztosítja.A kötet a Felvidék területén lévő látnivalókat településenként közli, lényegre törően, és segít a tájékozódásban.

Ára: 2.200 Ft

Falcsik Mari:
Nőket néző képek


A rendhagyó kötetben a költő különböző korokban élő, különböző nációjú, életkorú, szellemi és lelki adottságú, más és más problémákkal küzdő nőknek adja kölcsön a hangját, hogy vallhassanak arról, mikor és hol mit jelenthet, jelenthetett nőként élni.
A 48 fiktív szerző a nőnek lenni igen sok verzióját jeleníti meg, a szokványostól a szélsőségesig. Van köztük ötéves lányka Nagykovácsiból, önérzetes idős iparmágnás hölgy a két háború közti Németországból, a celebvilágot megtagadó brit punk-énekesnő, a kistestvéreit a holtak szellemétől óvó mexikói nagylány, gyilkos unalomban élő alabamai háziasszony, mégsem az apácasorsot választó középkori francia nemes kisasszony, megháborodott elméjű világháborús özvegy, akaratos kis exrabszolganő az Indiai-óceán szigetvilágából, extravagáns bécsi jelmeztervező, a netbe belevesző amerikai szájberlány ? és még sokan mások.

Ára: 3.250 Ft helyett, kedvezményesen 2.275 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Hubert Géza Wells:
Az állatidomár is ember


Hubert Géza Wells a többszörös Oscar-díjas Távol Afrikától című filmhez oroszlánokat és kutyákat idomított, a cserfes kismalacról szóló Babe második részében a csimpánzcsaládot tanította be, Francis Ford Coppola Drakulájában állatidomárként szerepelt. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Robert Redford, Michael Douglas, Meryl Streep, Val Kilmer, Matthew Broderick, Helen Hunt, Giuliano Gemma és Ursula Andress, de állatidomítással foglalkozó cége oktatta az Indiana Jones-filmek majmát vagy a Men in Black ?beszélő? kutyáját is. Hubert G. Wells Willhubert Géza) nyugdíjas hollywoodi állatszínész-idomár ma már Amerika és a Zala megyei Gelse között osztja meg életét. Nem véletlen a helyválasztás: Hubert G. Wells ugyanis magyar származású, s Homoki Nagy István Cimborák című film- jében tanulta meg a szakma alapjait. Ezt követően hódította meg a filmes világ fővárosát: Hollywoodot. Memoárjában legkalandosabb forgatásait, nem mindennapi életének legizgalmasabb eseményeit osztja meg az olvasókkal.

Ára: 3.450 Ft helyett,kedvezményesen 2.415 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Yasmina Khadra:
A merénylet


A terrorizmus fenyegető jelenléte kísért Yasmina Khadra világhírű regényében, amely a közel-keleti arab?izraeli konfliktust mutatja be egy férfi történetén keresztül. Az arab származása kényszereiből kitört Amín álomba illő körülmények között él: sikeres orvos, jómódú tel-avivi polgár, szerető és szeretett férj, megbízható barát. Egy öngyilkos merénylet azonban egyetlen villanás alatt zúzza porrá idilljét. A sérültek ellátásában kimerült sebészt a rendőrség arra kéri, azonosítsa a felesége holttestét, akiről kiderül, hogy maga volt a merénylő. A gyászában és értetlenségében fuldokló férj ámokfutásszerű nyomozásba kezd, hogy kiderítse, ki és mi vette rá imádott feleségét arra, hogy gyermekek életét kioltva hirdesse azokat a palesztin szabadságelveket, amelyeknek otthon sosem adott hangot. A nyomozás megrendítő eredményekhez vezet, s a sebész szeméről végül lehull a hályog. De miféle tisztánlátás az, amely a történet végén rá vár? Miféle ébredés? Vagy miféle álom?

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.875 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Csiffáry Tamás:
Világirodalmi lexikon
(a legrégibb irodalmi emlékektől kezdve)


A világirodalom több ezer éve alatt alkotók tízezrei fáradoztak azon, hogy a világot a lehető legjobban a lehető legtöbb szemszögből ismertessék meg azokkal, akik az élet ?megélése" mellett annak ?megértésére" is vágynak: az olvasókkal. Jelen kiadványunk közülük emel ki több mint 5000 alkotót, hogy néhány rövid szócikkben vezesse be az érdeklődőt az irodalom összetett világába.
Kiadványunkban a világirodalom fogalmát összegző és nem kritikai értelemben éri tetten az olvasó, tehát arra törekedtünk, hogy a mai kor számára a legjelentősebb alkotók feltétlen helyet kapjanak enciklopédiánkban.

Ára: 900 Ft

Hannelore Süß:
Álomesküvő
Színes ötletek - Fortélyok sorozat


Mindenki szeretné, hogy az esküvője álomesküvő legyen! Igazán feledhetetlen és tökéletes lesz a nagy nap, ha a mi kéznyomunkat is viseli majd a díszítés. A könyvben ötleteket adunk a meghívók, ültető- és menükártyák készítéséhez, valamint az autó- ajtó- és asztali díszek összeállításához. Az esküvő után a képeket ragasszuk saját készítésű fotóalbumba.

Ára: 798 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Fiúmesék
Mesetár sorozat


A Mesetár három kötetében klasszikus és modern mesékből válogattunk fiúknak (Fiúmesék), kislányoknak (Kislánymesék), illetve Kedvenc meséim címmel minden gyereknek. A történeteket színes képek kísérik.
Csupa-csupa fiúmese! A klasszikus történetek és fabulák mellett egy mai család és kutyájuk, Borzas mókás kalandjai olvashatók a kimeríthetetlen Mesetárban. A tartalomból: A pulyka és a hangya, Mese a városi egérről és a mezei egérről, Hüvelyk Matyi, Az egerek gyűlése, A tejhordólány, A két jóbarát és a medve stb.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.790 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Nagy Éva:
100 állomás-100 kaland: Lovak


Utazz velünk különleges, izgalmas világokba! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! A sorozatból számos tény mellett rengeteg érdekességet megtudhatsz, s még a kézügyességedet is próbára teheted. Mitől hideg a hidegvérű? Miről nevezetes a lipicai? Hol száguldoznak a szabad musztángok? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt a Lovak izgalmas világába!

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.395 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Mojzes Krisztina, Szeydl Kinga, Kali Nóra:
Környezetünk 4. - Mindennapi életünk
Suli plussz


A sorozat füzeteiből a gyerekek rendhagyó módon ismerhetik meg a környezetüket. A kísérletek során olyan egyszerűenk tűnő kérdésekre kaphatnak választ, mint: Mivel mostak hajat 100 éve? Hogy lehet kiszedni a rágógumit a ruhából? Miért fontos a papír-újrahasznosítás? Kelemen Czakó Rita humoros, kedves rajzai nemcsak felkeltik a gyerekek érdeklődését, hanem segítenek is nekik az önálló feladatmegoldásban. Az oldalpárok felépítése jól áttekinthető: Tudod-e? - figyelemfelkeltés; Gyere, nézzük meg! - izgalmas részletek; Próbáld ki! - otthoni eszközökkel végezhető, egyszerű kísérletek

Ára: 720 Ft helyett, kedvezményesen 360 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Kiscsillag:
Néniket a bácsiknak


A 2005 tavaszán alakult zenekar - mely hobbizenekarnak indult, de ma már alig nevezhető annak ? az album előfutáraként már korábban megjelentetett egy kislemezdalt, mégpedig Sirály címmel. A szerzemény nagy sikert aratott és nem csak a rajongók körében, hiszen nagyon rövid idő alatt az országos rádiók egyik kedvencévé is vált és máig gyakran hallható felvétel, többek között az MR2 Petőfi rádióban. A 2009-es ?Örökre szívembe zártalak? után a ?Néniket a bácsiknak? már a harmadik lemez a Kiscsillag történetében és bár sokan azt mondják, egy zenekar életében általában a harmadik album vízválasztó, hogy ez dönt el mindent, Lovasiék egyáltalán nem tartanak ettől. Mi több, igen magabiztosan tekintenek a jövőbe. ?Ha igaz, hogy egy zenekar sorsát a harmadik lemez dönti el, akkor mi jó irányba fogunk dőlni? ? állítja Lovasi András, aki szerint a két előző lemezhez képest ?sok az újdonság és az újítás ezen az albumon?. Ilyen például, hogy erre a lemezre a dobos, Mihalik Ábel is írt egy dalt, ami a frontember szerint ?tiszta Beatles.?
A Kiscsillag zenekar felállása: Leskovics Gábor: gitár, orgona, ének; Lovasi András: gitár, ének; Mihalik Ábel: dob, ütőhangszerek; Ózdi Rezső: basszusgitár

Ára: 4.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.225 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Pippa Lee négy élete

Szereplők: Robin Wright Penn, Keanu Reeves, Blake Lively, Monica Bellucci, Julianne Moore, Winona Ryder

A középkorú, ám még mindig gyönyörű Pippa Lee (Robin Wright Penn ? Forrest Gump) odaadó felesége nála harminc évvel idősebb férjének (Alan Arkin ? A család kicsi kincse), két felnőtt gyermek édesanyja és nagyra becsült barát. Csakhogy mikor férjével maguk mögött hagyják mozgalmas New York-i életüket, hogy az öregségtől és leépüléstől tartó férfi nyugalomba vonuljon, Pippa riadtan tapasztalja, hogy egyre kevésbé érzi magáénak addigi kedves és simulékony személyiségét. Ez nem is csoda: fiatal lányként szertelenül kicsapongó életet élt, és most, az eseménytelen kertvárosi hétköznapokon a múlt emlékei elevenebbek, mint valaha, sőt, még a jelen nyugalmát is felbolygatják?

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÉLŐ ASZALVÁNYOK KÖNYVE
Lénárt Gitta

Várható megjelenés: 2014.06.17.
Ára: 2.940 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.500 Ft

A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers? A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldségkel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta, az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják. A konyhaművészetnek ebben az ágában talán még hangsúlyosabban érvényesül a szakács kreativitása. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, amelyekkel bátran bővíthetjük otthoni menüválasztékunkat. Az aszalványok könyve nagy segítség a nyerskonyha mellett elkötelezett olvasóknak, a glutén, szója és állati termékektől mentes diétán élőknek, ugyanakkor mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges és legfőképp finom ételeket!

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

MEGHÍVÓ

2014.06.06. péntek 17.00

Száraz Kata kiállítása
Lyra Könyvesház - Torony-galéria

A kiállítást megnyitja: Fekete István fotográfus
megtekinthető 07.11-ig

Az igazi világirodalom, azt lehet mondani, elfér egy gondosan s helyesen megválogatott magánkönyvtárban.
Szerb Antal


Csatolt file: juniusiakciok_2.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_15.xls