Peter Orban, Heidemarie Orban:
A párkapcsolat symbolonja - 50 lapos színes kártyacsomag


A párkapcsolat Symbolonja "igazmondó tükör" - önmagunkról, életünkről, kapcsolatainkról, szerelmi problémáinkról. Arra derít fényt, ami a kérdés hátterében rejlik. Rávilágít valamire, amit eddig homály fedett, s ezt gyakran olyan erővel teszi, hogy a kérdezőt egy pillanatra szinte el is vakítja. Ez a tudás ára! Csak így indulhat el valami a megszokott - és gyakran megrekedt - helyzetből.
A doboz tartalma: 50 lapos kártyacsomag, A párkapcsolat symbolonja című színes, keménytáblás könyv

Ára: 5.900 Ft helyett, kedvezményesen 4.425 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Gerecz Gergely
Szabadtűzön és kemencében


Tavasszal, amikor az első rügyek kipattannak a fák ágain és a madarak hangos éneklésbe kezdenek, szinte azonnal megfogalmazódik legtöbbünkben a gondolat: gyerünk ki a szabadba.
A kiránduláson kívül az egyik legkellemesebb élmény a szabadtűzi sütés-főzés családunk, rokonaink vagy barátaink társaságában. De akár mindkettő egyszerre is teljesülhet. Van, aki ilyenkor a bográcsozást részesíti előnyben, mások viszont esküsznek egy jó kis grillezésre vagy nyárson sütésre. Sőt napjainkban újra divatba jött a kemence használata is. Semmihez sem fogható ezen technológiákkal a szabadban készült ételek jellegzetes, kissé füstös aromájú ízvilága, arról nem is beszélve, mennyire összehozza a résztvevőket, hisz mindenki a finom lakoma készítésének egyes folyamatain serénykedik. Könyvünkben külön fejezetekbe csoportosítottuk a bográcsban, nyárson, grillen, kemencében süthető ételek kiváló receptjeit, melyekhez az ételmodellek lenyűgöző látványa, neves éttermek séfjeinek, illetve a fotósoknak köszönhető. Használjuk ki a jó idő és a természet adta lehetőségeket, süssünk-főzzünk hangulatos környezetben, kint a szabadban.

Ára: 2.990 Ft

J. L. Brockington:
A szent fonál


J. L. Brockington, a neves skóciai indológus angol nyelven számos kiadást megért könyve, A szent fonál végigvezeti az olvasót a hinduizmus három évezredes történetén, zegzugos útjain, a homályos kezdetektől egészen napjainkig. A szent fonál nem csupán a három felső varna férfi tagjainak beavatási szertartásán kapott és életük végéig viselt materiális fonál, hanem afféle Ariadne fonalaként kézbe vehető segítség, hogy a beavatatlan ne vesszen bele abba a mérhetetlenül bonyolult halmazba, amit India fő vallási irányzatainak önállóan szinte áttekinthetetlen szövevénye jelent. Írását ma már a világ számos egyetemén tankönyvként használják, hiszen, mint kritikusai megállapítják, a mű ?csodálni való áttekintés?, ??nagyszerűen és tömören megírt munka?, amely részrehajlás nélküli, elfogulatlan, szektás befolyásoktól mentes, őszinte ismertetést nyújt, egyúttal vall a hinduizmus kérdőjeleiről, datálási nehézségeiről és a szerző saját bizonytalanságairól is. Eligazít egy nagy és erős világvallás történetében, értékrendjében, múltjában és jelenében, segíti a laikus olvasót ismeretei rendszerezésében, bővítésében. A kötet Mutatója az eligazodást szolgálja, irodalomjegyzéke pedig a témával összefüggő és magyar nyelven is hozzáférhető művekről kínál válogatást mindazok számára, akik tovább kívánnak tájékozódni a hinduizmus elgondolkodtató és sokszor magas irodalmi értéket képviselő alkotásainak segítségével.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Mérő Csaba:
Gó 24 leckében


A gó a legszebb játék a világon. Megszeretni egy pillanat műve, aztán életünk végéig tart a szerelem. A logika és az esztétika ötvöződik benne, nehéz eldönteni, hogy melyiknek nagyobb a szerepe. Minimális a szabályrendszere, de minél jobban megismerjük, annál titokzatosabbá válik. Nemcsak élvezetet nyújt számunkra, hanem segíti személyiségfejlődésünket, és a játékból leszűrhető tapasztalat nagyszerűen kamatoztatható a mindennapi életben is. Mérő Csaba kötete különleges gó tanfolyam: tankönyv és munkafüzet egyben, mely az alapoktól vezeti be a leendő gó játékosokat a több ezer éves ázsiai táblajáték rejtelmeibe, szabályaiba, logikájába. A 24 lecke lépésről lépésre követi egy-egy izgalmas játék menetét.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.770 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Bruck András:
Elárult szavak


Regény a mindent felemésztő érzelmekről, a féltékenységről és az árulásról, melyben a szerelmi játszmák lényege tárulkozik fel. Félix és Edit szerelme egyszerre elsöprő és kínzóan fájdalmas, hevesen lángoló és szívből gyűlölő, védelmező és támadó, ahol az elmulasztott szavak megbosszulják magukat, s a bizalmatlanság rémisztő árnnyá nő. Vajon túl lehet-e lépni a sérelmeken, fátylat lehet-e borítani a múltra, s megláthatjuk-e valaha is a másikat úgy, amilyen az valójában?
Bruck András neve jól cseng az ÉS olvasóinak körében. Most egy másik arcát ismerhetjük meg.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.770 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Ellen Kharade:
Gyors és ötletes nemezelés

Több mint 30 divatos tárgy applikálással, tűnemezeléssel, szappanos nemezeléssel és más, egyszerű technikákkal

Fedezzük fel a nemezelés nagyszerű élményét több mint 30 mesés tárgyon keresztül! A legalapvetőbb technikák részletes ismertetése, köztük a tűnemezelés, a szappanos nemezelés és a kész filclapok használata.
Változatos ötletek, miként alakíthatjuk át a tárgyakat a saját ízlésünk szerint. Színes ötletek sora a szépséges ékszertől kezdve a táskákon és párnákon át a játékig és papucsokig.
Az ellenállhatatlan tárgyak bármelyike egy nap alatt elkészíthető, de hosszú időn át gyönyörködhetünk bennük.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Susanne Hühn:
A kis vadóc


Kivel ne fordult volna még elő, hogy mindenre csak szépen, illedelmesen bólogatott, amikor szíve szerint inkább nemet mondott volna? Amikor nem hallgatott a megérzéseire, és fel sem tette magának a legfontosabb kérdést: akarom-e egyáltalán? A kis vadóc az a halk belső hang, amely ? ha hagynánk ? ellenkezne, amikor valami nem tetszik nekünk; amely tiltakozik, ha mosolyogva igent mondunk; amely titkon reszelgeti a börtönrácsokat, hogy kiutat találjon zárkánkból, ahová újra meg újra önként bezárjuk magunkat. A kis vadóc az a részünk, amely nem veti alá magát a társadalmi elvárásoknak, kizárólag lelki fejlődésünkkel és egészségünkkel törődik, és pontosan tudja ? kivált, ha nők vagyunk ?, hogy mire van szükségünk a boldog és teljes élethez. Szerencsére ez a kis vadóc Benned is ott bujkál! Susanne Hühn új könyve megtanítja, hogyan adjuk át az irányítást fokozatosan ennek a bennünk élő kis vadócnak. A mindennapokból vett példákkal, meditációkkal, vizualizációs gyakorlatokkal és sok-sok mesével mutatja be, miként szentelhetünk figyelmet és adhatunk teret életünkben ennek az ősi, intuitív nőiségnek.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Lévai Júlia:
Történelembúvár - Magyar történelem I.

A kezdetektől Mátyás koráig

Mit tudtak a táltosok? Kaptak-e a pannonok római polgárjogot? Mit tanultak az európai egyetemeken az 1200-as években? Volt-e ?másodállásuk? a jobbágyoknak?
A Történelembúvár Magyar történelem című kötetében 150 olyan kérdésre kaphat választ a kíváncsi olvasó, melyeket sorban olvasva összefüggéseket, érdekességeket, meghökkentő részleteket fedezhet fel a jól ismert korokból. Ugyanakkor tallózni is lehet benne, mindenütt izgalmas olvasmány. A gazdagon illusztrált könyvet a vidám karikatúrák teszik könnyeddé.

Ára: 2.190 Ft helyett, kedvezményesen 1.095 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Paulette Bourgeois, Brenda Clark:
Franklin hőstette

Franklin könyvek sorozat

FRANKLIN tud kettesével számolni, és be tudja kötni a cipőfűzőjét. Hibátlanul sorolja az ábécé betűit, és már olvasni is megtanult. Kedvenc könyveinek főszereplője Kenguszaurusz, a kenguru szuperhős. Az összes történetet kívülről fújja, a kis Kenguszaurusz figurától soha nem válna meg. Minden vágya, hogy ő is szuperhős legyen. Egy napon talán valóra válhat az álma?

Ára: 1.250 Ft helyett, kedvezményesen 875 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

The Priests:
The Priests


A 3 római katolikus atya Észak-Írországból származik és fiatal korukban együtt kezdtek el énekelni, miközben papi hivatásukra készültek, megosztva hitüket és zene iránti szenvedélyüket egymással ? a zenén keresztül ejuttatva igéjüket a hívőknek. Ekkor még nem is sejtették, hogy egy 1 millió fontot érő lemezszerződést ajánlanak majd nekik, melynek köszönhetően mostantól világszerte terjeszthetik mennyei dallamaikat The Priests (A 3 éneklő pap) néven. A három atya ezt az összeget különböző karitatív célokra ajánlotta fel. A lemez jól ismert spirituális ihletésű dalok (pl. Ave Maria), klasszikus áriák valamint tradícionális ír dalok és áldások gyűjteménye. Az albumon nemcsak angol, de latin, spanyol és német nyelvű dalok is elhangoznak. A lemez producere Mike Hedges volt, aki már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2. Az albumot, melyen a római Filharmonikus Akadémia kórusa is közreműködik, Írországban és a Vatikánban, a Szent-Péter Bazilikában rögzítették. A ?Mennyei dallamok? nem csupán a hit, a szellemiség, a tolerancia, a szeretet és az emberi lélek erejének ünneplése, de felemelő zenei élmény is egyszerre.

Ára: 5.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Férfit látok álmaidban

Szereplők: Josh Brolin, Naomi Watts, Freida Pinto, Anthony Hopkins, Antonio Banderas

A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni és egy jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

FŐZŐISKOLA - KÖZÉPFOK - DVD MELLÉKLETTEL
Mautner Zsófi

Várható megjelenés: 2014.06.16.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Hova léphetünk tovább, ha az alapfokú konyhai tudást már megszereztük? Fontos a kihívás, de az is fontos, hogy siker- és ne kudarcélményeink legyenek az összetettebb ételekkel. Mautner Zsófi középfokú Főzőiskolája többségében nyári recepteket tartalmaz: befőtteket, lekvárokat, fagyit, házi kenyereket, és aki az alapfokot már végigfőzte, annak nem okozhat gondot egy kerti vendégség, vagy egy grill party. ,,Nagy izgalommal vártam, hogyan fogadja majd a közönség a Főzőiskola - Alapfokot, mert tőlem a legtöbben a különlegesebb, egzotikusabb recepteket szokták meg leginkább az elmúlt évek során. Nagy örömömre a visszajelzések azt mutatták, hogy valóban szükség volt egy az alapműveleteket korszerűen bemutató kiadványra." Mautner Zsófi gasztronómiai szakújságíró, a Chili&Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait, olvasóival, nézőivel. Receptjeit sokezren főzik.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Mutasd meg, kit olvasol, és megmondom, ki vagy. Ha nem engem olvasol, szemtelen vagy. Utállak.
Karinthy Frigyes

A LYRA könyvesház elsőként csatlakozott a JÁRHATÓ.hu civil akadálymentesítési programhoz.

A Járható.hu project részéről tanúsítják, hogy az üzlethelyiség megfelel a kerekes székkel járható minősítés tartalmának.

Az üzlethelyiségben a mozgáskorlátozott személyeket felkészülten várják.

A Lyra könyvesház személyzete a Járható.hu jelrendszer használatával is kifejezi elkötelezettségét minden ember egyenlő méltósága iránt. Munkájuk során mindent megtesznek az akadályozottsággal élők hátrányainak enyhítésére.


Csatolt file: juniusiakciok_3.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_16.xls