Sas Péter:
A heraldikus I-II.


Köpeczi Sebestyén József az utolsó kiemelkedő magyar heraldikusként él a munkásságát ismerő szakemberek, a címertan és a családtörténet iránt érdeklődők emlékezetében.
Munkássága, tevékenysége összeségében ismeretlen, csak szűk szakmai körben tudnak róla, írásbeli közlési pedig megjelenésük óta egyre elérhetetlenebbek. Jelen monográfia életét, munkásságát kora művelődéstörténetébe ágyazottan mutatja be, valamint ehhez kapcsolódóan összegyűjti nemcsak címertani és családtörténeti, hanem valamennyi, írásban megjelent szaktanulmányát és kéziratban maradt munkáját.

Ára: 24.400 Ft helyett, kedvezményesen 15.500 Ft

Sean Hall:
Amikor az óriáskígyó lenyeli az elefántot...


A szemiotika a jelek tudománya. A jelek hihetetlenül változatosak lehetnek: az egyszerű, útirányt mutató közlekedési táblától a tűzre figyelmeztető füstön át a kultúránkba ágyazódott, a képzőművészetben és az irodalomban megjelenő szimbólumokig a jelek értelmezése mindennapi életünk részét képezi. Ennek ellenére a jelelméletet sokan misztikus tudománynak tartják. Ez a könyv az elvont elméletek magyarázata helyett közismert képek és szimbólumok segítségével ismertet meg a szemiotika alapjaival. A könyv 75 szemiotikai kulcsfogalmat tárgyal. Minden fogalmat egy kép (jel) és egy hozzá tartozó kérdés vezet be, amely a feladvány értelmezésre ösztönzi az olvasót. Egyet lapozva, a túloldalon megtudhatjuk a választ, valamint a mögötte rejlő elméletet. Ez a kreatív gondolkodást igénylő módszer az olvasó aktív részvételével mutatja be az alapvető szemiotikai fogalmakat. Ezek a kommunikáció mibenlétéről, működéséről és szerepéről alkotott elképzeléseinek újragondolására késztetik az olvasót. A könyv ? olvassuk bár elejétől a végéig vagy csak bele-bele lapozgatva ? a gyakorlati példákon keresztül átfogó képet ad arról, hogy napjaink kulturális közegében hogyan képződik a jelentés. A kérdésekkel kísért példák különösen azoknak a kreatív embereknek a tetszését fogják elnyerni, akik szeretnék még alaposabban megérteni a vizualitás nyelvét, és a jelelméleti fogalmakat munkájuk során is hasznosítani akarják.

Ára: 5.995 Ft helyett, kedvezményesen 3.600 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Takács Erika:
Virágoskerti növényeink


A hosszú téli hónapok után sok virág- és növénykedvelő ember szeretné kertjét, esetleg balkonját növények és virágok garmadájával beültetni, hogy tavasztól őszig vagy a tél beköszöntéig gyönyörködhessen bennük. Azonban a virág sokszínűsége és különböző formái, fajtái találomra összeválogatva a rendetlenség érzetét keltik. De nem nehéz gyakorlatot szerezni a növények hatásos elrendezésében, főként ha helyesen válogatjuk össze formáik, színeik, fajtái és tulajdonságai alapján. Színes albumunkkal átfogó ismereteket és gyakorlati tanácsokat adunk minden kertészkedést kedvelőnek. A sok színes illusztráció és a lényegretörő leírások segítőtársak lehetnek abban, hogy kertünk minél szebb legyen.

Ára: 2.800 Ft

Teresa-Maria Sura:
Nyersreceptek ínyenceknek


?Hagyd, hogy Teresa-Maria Sura elcsábítson vitálínyencségeinek csodálatos világába! Tapasztald meg, milyen érzés minden egyes étkezéssel szeretetet venni magadhoz és úgy készíteni el az ételt, hogy az egyaránt gyönyörködtessen szemet és ízlelőbimbót. Bátran vidd bele az ételkészítés folyamatába a saját kreativitásodat is, és tapasztald meg az étkezés egy teljesen új dimenzióját.?
A nyers étkezésről sokaknak csak a saláták, az uzsonnára elrágcsált alma és répadarabok jutnak az eszébe. A hazánkban is egyre népszerűbb, új táplálkozási hullám ennél sokkal változatosabb étrendet kínál. Pizzák, rakott zöldségek, aszalt kenyerek és csodálatos desszertek kerülnek ki a kreatív szakácsok keze közül. Fontos szempont, hogy a nyers alapanyagokból készült fogások egészségesek, segítenek az ideális testalkat elérésében és megtartásában, továbbá ? főzési idő hiányában - jóval gyorsabban elkészíthetőek, mint hagyományos társaik.
Nem egyszerűen nyersrecepteket tartalmaz ez a könyv, sokkal több annál: táplálékot, fényt, információt és színtiszta életerőt ad testünk minden egyes sejtjének, és élvezetet az érzékeknek. Ez művészet, boldogság, öröm és szeretet.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 2.700 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Ungvári Tamás:
Bűnbeesés után


Sajátos korhistória a két világháború közötti haladó európai értelmiség kanosszajárásáról.
Ungvári Bűnbeesés után című kötete a két világháború közötti Európa kulturális történetét vázolja fel emberi sorsok tükrében. Az elbeszélés gyújtópontjában a Molotov?Ribbentrop-paktumként ismert halálos ölelkezés áll, mely Európa eladdig ismeretlen mélységű bűnbeesését vonta maga után. A sztálini és a hitleri diktatúra kézfogója az uralkodó eszmék összeomlásával járt. 1939 augusztusában az európai értelmiség nemcsak fizikailag, hanem szellemi értelemben is hontalan lett: a diktatúrák váratlan szövetsége megroppantotta az ideológiai axiómákat. Az antifasizmus élén menetelő kommunistákat e paktum erkölcsi hitelüktől fosztotta meg, ha ugyan a moszkvai kirakatperek után maradt még morális tőkéjük.
A kötetet különleges fotómelléklet egészíti ki a korszak fő- és mellékszereplőiről, a lázadókról és az elnyomókról: Gorkijtól André Malraux-ról át Kafka szerelméig, Milena Jesenskáig, Sztálintól Beriján át Hitlerig.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Elizabeth Strout:
Maradj velem


Maradj velem ? ez Tyler Caskey kedvenc zsoltárának címe. A fohász, egy Maine állambeli kisváros lelkészének fohásza, mely erőt ad a küzdelemhez, hogy visszaszerezhesse tragikusan elveszített boldogságát, családját.
Caskey hite, bizodalma Istenben elfedi előle azokat a változásokat, amelyek a lelke mélyén rágják. Nagyobbik lánya, az éppen iskoláskorú Katherine némaságával ugyanazt az utat járja végig, mint az apja, aki a felesége elvesztése felett érzett gyászát meg nem élve, a vallás szavaiból próbál keretet adni életének. Ez az a fordulópont, amikor az éveken át olyan karizmatikusan szolgált gyülekezetének is szembe kell néznie saját erejével és gyarlóságával ? bizalommal, képmutatással, lojalitással és lemondással. A kisvárosi pletyka, Caskey indulata, a gyülekezet kritikája kikezdik a változatlanságot, és rádöbbentik a lelkészt, hogy felismerje, az élet a szeretet örök lehetőségét tartogatja.
Elizabeth Strout (Kisvárosi életek), Pulitzer-díjas író a gyász megélésének megindító ábrázolásával nem kevesebbet mutat meg regényében, mint a katartikus pillanatban való megtisztulást, a pőrére vetkezett lélek felszabadulását, az emberi tartás és a szeretet összekapcsolódásában létrejött csodát.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Ruediger Dahlke:
A tudatos böjtölés kézikönyve


A böjtölés lehet több, mint a test megtisztítása és salaktalanítása. Megfelelő hozzáállással a szellem és lélek fiatalságának valódi forrásává válhat. Ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő beállítottságra és szakavatott vezetésre. A könyv szerzője évtizedes orvosi és terápiás tapasztalataiból merít. Különösen nagy figyelmet szentel a böjtölés pszichológiai oldalának. A könyvben szereplő recepteket, meditációs gyakorlatokat és tanácsokat sok tanfolyamon próbálták már ki, így ezek nagy segítséget nyújtanak a tudatos böjt gyakorlati megvalósításához.

Ára: 1.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.090 Ft június 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Fabian Lenk:
A berni csoda

Idődetektívek sorozat

1954, Svájc, futball-világbajnokság. A négy éve verhetetlen magyar Aranycsapat ellen készül kiállni a német válogatott. A világbajnoki döntőre kíváncsi idődetektíveknek a meccs előtt feltűnik egy gyanús alak, aki képeket készít a csapat titkos csodafegyveréről, a cserélhető stoplis cipőkről. Ezután éjszaka be is tör valaki a német szertáros műhelyébe Vajon komolyan veszik-e a világhírű sportolók a három gyerek figyelmeztetését? Képesek-e megakadályozni, hogy valaki ártson kedvenc focicsapatuknak?

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.910 Ft

Focis könyvek 15-50% kedvezménnyel július 31-ig!

Brenda Clark, Paulette Bourgeois:
Franklin és a kistesó


Franklin tud kettesével számolni és be tudja kötni a cipőfűzőjét. Volt már unokaöcs, a papa nagyfia, unoka is, de még sosem volt a bátyja senkinek. Franklin sokszor tűnődött azon, milyen lehet, ha az embernek kistestvére van. Amikor aztán Medvéből báty lett, sok kérdésére választ kapott.

Ára: 1.250 Ft helyett, kedvezményesen 875 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

The Kolin:
Yell Into The Kazoo


A The Kolin zenekar három tagja 2007 nyara óta dolgozik első nagylemezén, a Yell into the Kazoo anyagán. Magyarországon úttörőként kezdték el játszani a new-rave és indie gitárzene keverékét. Saját maguk Trash-Trance-nek nevezik stílusukat, amelyhez a nyolcvanas évek szintipopja és a kilencvenes évek harsánysága tartozik. A tizenkét számos lemezen egyaránt szerepelnek táncolható diszkóslágerek, indie rock dalok, rave-es alapok: minden, ami a Trash-Trance-be belefér.

Ára: 3.550 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Szerelem és más drogok

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer, Hank Azaria, Oliver Platt, Gabriel Macht

Vigyázat, könnyű rájuk szokni! Az Oscar-díjra? jelölt Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway együtt játszik ebben a szexis és sziporkázó vígjátékban.
Hathaway szabados erkölcsű, izgalmas, különleges lányt alakít, aki egy sármos Viagra-ügynökben (Gyllenhaal) akad emberére. Jamie és Maggie az első találkozás után azonnal fejest ugranak egy mámorító, mindenféle kötöttségtől mentes kapcsolatba. De hiába próbálják románcukat lazára venni, az élet mást ír fel nekik. Végül mindketten a legkeményebb kábítószer hatása alatt találják magukat, amit úgy neveznek: szerelem.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

KIS TUDÓS - VIZES MÓKÁK - SZÓRAKOZTATÓ ÉS MEGLEPŐ KÍSÉRLETEK
Lisa Burke
Várható megjelenés: 2014.06.30.
Ára: 2.200 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 1.870 Ft

Milyen fontos tulajdonságai vannak a víznek? Játszva kiderítheted néhány háztartási eszköz és egy lelkes felnőtt segítségével. Ebben az izgalmas könyvben 16 kísérlet segít megérteni, mi mindenre képes a víz. A kihajtható fülek alatt érdekes tudományos magyarázatokat és további, kipróbálásra váró remek ötleteket találsz.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A költészet az egyetlen emberek által gyakorolt mesterség, amit nem kell és nem lehet sem tanulni, sem megtanulni. Nincs és sosem volt iskolája (legfeljebb a "történetírás", az "irodalomtörténet" kreált számára utólagos "iskolákat"). Ez a tanulatlanság és tanulhatatlanság lehet az emblémája. És ez az, ami (ily módon műveletlen) művelőit - mindenféle távoltartások ellenére - összetartja. Valamint az, hogy mindenütt a világon (a mi általunk ismert világon) mindenütt létezik térben és időben, mindenkor és mindenütt. Valamint az, hogy nem csak tanultsága nincs, hanem eszközei sincsenek. Pontosítva: nem lehet tudni, miképp és hogyan keletkezik.
Somlyó György

Bevezették az objektív felelősséget a cégvilágba is! Tudott róla?
Az új PTK alapján, a vezető tisztségviselő teljes vagyonával felelős az általa irányított társaság, BT, KFT, RT által okozott minden kárért, jogsérelemért, NAV büntetésért, stb?stb.

Sőt ez a felelősség örökölhető is! Így ez a kockázat már csak speciális felelősségbiztosítással kezelhető!

Kérdésével hívjon 30-9848836, vagy kérjen bővebb tájékoztatást írásban: info@sbr.hu
www.sbr.hu


Csatolt file: juniusiakciok_6.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_19.xls