Sas Péter:
Kós Károly Képeskönyv


Kós Károly művészetének, ?művészeteinek? titka talán abban rejlik, hogy majd minden művészeti ágban alkotott, és ami nem művészeti jellegű feladat volt, azt is művészi szinten oldotta meg. Életművének legfőbb jellemzője, hogy rátalált népére, rátalált önmagára, megtalálta célját és értelmét az életben: népe és szülőhazája, közössége szolgálatát. Irodalmi alkotásaiban, épületeiben, rajzaiban, színpadképeiben, faragásaiban adta tovább, közvetítette ?Erdély sohasem hazudó köveinek? hangtalan mondandóját ? őt idézve: ?ahogy tudtam és ahogy lehetett?.

Ára: 7.500 Ft helyett, kedvezményesen 4.950 Ft

Dr. Csonkaréti Károly:
Horthy Miklós hajóhada


Horthy Miklós élete, tevékenysége a 20. századi magyar történelem megkerülhetetlen része. Életpályája és munkássága azonban sok vonatkozásban még ismeretlen, mindenekelőtt az első világháború előtti időszak. A hajóhad történetét, a tengerész Horthy Miklóst bemutató monográfia Dr. Csonkaréti Károly munkája, aki az album rendkívül gazdag képanyagához számtalan saját alkotással is hozzájárult.
Horthy Miklós életpályájának első szakaszában az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének tisztje, az uralkodó, I. Ferenc József szárnysegéde, a flotta egyik legsikeresebb hajó-parancsnoka, majd annak utolsó parancsnoka volt. Most megjelenő, nagyméretű albumunk egyedülálló történeti munka, amely egyaránt támaszkodik a legújabb kutatások eredményeire s az azt felölelő forrásokra, valamint Horthy Miklós naplóira.
Az albumban több mint 200 színes festmény, fotó, eredeti dokumentum jelenik meg. Elsőként látható az a Horthy Miklósról készült színes olajfestmény, portré, mely eredeti fotók alapján született.

Ára: 7.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.150 Ft

Kömlödi Ferenc:
Mesterséges intelligencia és határterületei
Interjúk kutatókkal


"Kiváló elmék kaleidoszkópja. Egy interjúkötet, amely nem annyira irodalmi stílusával ragad meg, hanem azzal a felismeréssel, hogy mennyi eredeti tehetség él és dolgozik ebben az országban, vizsgálja a mesterséges intelligenciát és határterületeit. Kömlődi Ferenc beszélgetéseiből nemcsak a magyar számítástechnika-informatika múltja és jelene tárul fel, de az is kiderül, itt szinte mindenki valami mást csinál, mint ami az eredeti szakmája. Okos, tartalmas és a sok sikeres életút láttán egyúttal reményt keltő olvasmány, amilyenre nagyon is szükségünk van, sokszor borúra hajló hangulatú világunkban."

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.550 Ft

Csoma Gergely:
Az elhagyott idő


1977 nyarán jutottam ki először Moldvába, nem ismertem ott senkit, ám harminc napos gyalogos utazásom megváltoztatta életemet. Két évvel később találkoztam dr. Domokos Pál Péter csángókutatóval és résztvevője lettem gyarapodó előadásainak. Kevésnek érezvén a fényképezést, néprajzi gyűjtést és a róluk szóló híradást segíteni szerettem volna. Magyarországi csángó gyerektáborok vezetőjeként, majd Pusztina, Magyarfalu Szent István szobrának megfaragójaként dolgoztam társadalmi munkában. Klézsén Petrás Incze János emlékoszlopot, majd Álmos fejedelem mellszobrát készítettem el. A csángókat őrlő idő és a változások tanúja lettem 33 éve. Ez a könyv az én Moldva-élményemről szól. A kíváncsiságomról és nem szűnő megrendültségemről. (Csoma Gergely)

Ára: 6.920 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Dobray Sarolta:
Őrült világ


?Újságíró vagyok, s ez feljogosít minden merészségre, átlépni olyan világokba, amelyektől addig, azt gondoltam, betonfal választ el? ? mondja Saci. Vajon hol van a ?szerzői bátorság? határa? Mennyire lehet vagány és vakmerő az újságíró, aki utánajár egy különösen kockázatos, kacagtatóan bizarr, vagy szívszorítóan szép történetnek? Dobray Saroltát nem kell félteni az ilyen helyzetekben. Hihetetlenül bravúros, felfoghatatlanul merész riportjai olyan őrült világba kalauzolnak el bennünket, amelyről nem is gondolnánk, hogy mi magunk is benne élünk.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft

Peter Angheldis:
Torchwood - Esős napok Cardiffban


Az időjárás aggasztó, egyfolytában esik az eső, és sötét felhők közelednek Cardiff felé. A hömpölygő ár elárasztja az egész várost. Egy különös gyilkos járja az utcákat, hajléktalanokat öl, hogy hozzájusson a gerincvelőhöz. A támadó nem ember, valami más. A helyszínen megjelenik egy fekete terepjáró. Az ügyet átveszi a Torchwood.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Ráth-Végh István:
Csalók, tolvajok, kurtizánok


"Írtam róluk, akik a pénzt kölcsön veszik ? róluk is, akik koldulják ?, azokra is rá kell szánnom egy fejezetet, akik engedelem nélkül szedik el. De itt a horizont túlságosan kitágul. A bűnök országútján beláthatatlan tömegben tolonganak legváltozatosabb fajtáik, az alkalmi tolvajtól a rablógyilkosig?"

Ára: 1.980 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Aaron Judah:
Macóka meséi


Macóka mindig ura a szavának. Ha azt mondja, hogy jön, akkor biztosan jön. És vele érkeznek barátai, Kengu, Paci, Csacsi, Boci, Teve és Elef Anti. Meg néha a mogorva szomszéd, Morgó Medve is. Életükben annyi a mese, a kaland, a meglepetés, amennyi, amennyi a miénkben. És ők is ugyanúgy, kudarcok, bukkanók és csattanó nyomán tanulgatják az együttélést. Aaron Judah világszerte ismert mesehőseit Tótfalusi István fordítása és Reich Károly rajzai teszik szeretni valóvá a magyar gyerekek számára.

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.610 Ft

Sylvie Dannaud, Gertrude Dordor:
Zene és tánc

MESÉL A FESTMÉNY sorozat

Rendhagyó tárlatvezetésre hívja olvasóját a képzőművészet remekműveit bemutató, 7-12 éveseknek szóló Mesél a festmény sorozat. A különböző témák köré csoportosított mesterművek szereplői mesélik el a vásznakon zajló valós vagy elképzelt történeteket, miközben bepillantást nyújtanak a festmény keletkezésének korszakába: megismerhetjük az alkotók életrajzát, az alkotás technikáját, a korabeli szokásokat. A kisiskolások számára szórakoztató fejtörők segítenek abban, hogy a műalkotásokat alaposan szemügyre vegyék. Jan Miense Molenaer, Giandomenico Tiepolo, Michel-Barthélemy Ollivier és Edgar Degas festményeinek segítségével jelen lehetünk a házikoncertek, a velencei karnevál vagy a balettpróbák izgalmas helyszínen.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.245 Ft

Kedvezményes áron kapható a sorozat többi kötete is: A négy évszak, Állatok tárlata, Gyermekjátékok

100 Folk Celsius:
A nagy hohohorgász


A 100 Folk Celsius countryzenét játszó magyar együttes. Habár vérbeli countrydalaikkal világszerte meghódították a közönséget, itthon főként gyerekeknek szóló dalaikkal váltak ismertté és népszerűvé. Az együttes évtizedek óta népszerű meghívottja a nemzetközi country-fesztiváloknak, és méltán híresek arról, hogy eddigi közel tízezer koncertjük mindegyikén kizárólag élőben játszottak.A ?Nagy ho-ho horgász?, mely 1986-ban jelent meg, aranylemez lett, s immár végképp meghatározta az együttes zenei irányultságát.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Párterápia

Szereplők: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, James Franco

Claire és Phil Foster az amerikai kertvárosok lakóiról kialakított sztereotípiáknak megfelelően csoszognak végig mindennapi teendőiken és házasságukon. Amikor azonban egy véletlennek köszönhetően összekeverik őket egy másik párral, az unalmasba hajló hétköznapok átadják helyüket egy hihetetlen hajszának! Miközben lépésről lépésre felidéződik bennük, mi is az, amitől olyan pazarul megvannak egymással, Phil és Claire szembeszáll korrupt zsarukkal, kíméletlen maffiózókkal és egy rájuk akaszkodó taxisofőrrel is. Noha az esti terv nem volt más, mint egy csendes vacsi s tán rá pia, lett belőle lótás-futás, lövöldözés ? igazi párterápia! E fer-ge-te-ges vígjáték főszerepeit Steve Carell (40 éves szűz, A család kicsi kincse), Tina Fey (Bajos csajok, A stúdió TV sorozat) és Mark Wahlberg (Az esemény, Orvlövész) alakítják.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÉLETEM A JÁTÉK - EGY HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK KÜZDELMEI VÍZBEN ÉS PARTON
Kiss Gergő, Dobos Sándor, Nedbál Miklós, Serényi Péter

Várható megjelenés: 2014.07.07.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Kiss Gergely eredményeit hosszasan lehetne sorolni. Pályafutása során többször is beírta magát a sporttörténelembe: háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, Világliga- és Euroliga- győztes. Ám kevesen tudják, hogy a hihetetlen sikerekig hosszú és fáradtságos út vezetett, számos buktatóval, áldozattal, küzdelemmel, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. Eddig csak kevesen ismerték a ?vizes Dream Team? sikerének titkait. Miben különbözött ez a válogatott a korábbi időszak nemzeti csapataitól? Mit jelent egy sportolónak az olimpiai részvétel, egy győzelem vagy egy vereség? Milyen jövő várhat a vízilabdasportra Magyarországon? A balkezes óriás önéletrajza végigköveti pályája és magánélete főbb állomásait, valamint bemutatja a magyar vízilabdasport egyik legmeghatározóbb korszakát. A könyvben Kiss Gergely emlékeit barátai, családtagjai, sportolótársai és más szakmabeliek egészítik ki. Többek közt megszólal Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kemény Dénes, Carlo Silipo, Tony Azevedo, Für Anikó, Gesztesi Károly és Simon Kornél is.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az ember mindig tanul valamit, ha elolvassa, amit ír.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: juniusiakciok_7.xls
Csatolt file: Scolaraprilisiakcio_20.xls