Vác városkalauz 2014

Szent István-i alapítású püspöki székhely, középkori váras hely, szépséges barokk főtér, a templomok városa, iskolaváros, fesztiválok városa, legújabban a képzőművészeti kiállítások tárháza, a Magyar Kultúra Városa, a Nemzet Sportvárosa és a Dunakanyar Szíve. Igen, címszavakban összefoglalva Vác városa ma ilyen minőségben jelenik meg a világ előtt. Mit takarnak e tulajdonságok, és betérve a városba, mit tapasztalhatnak meg ebből az ide látogatók? Értékeink megmutatásában kívánunk az Önök segítségére lenni, és ezért ajánljuk e könyvet, mely Vácról, rólunk, múltunkról, jelenünkről és kulturális értékeinkről szól.

Bevezető áron: 1.700 Ft

Tihanyi István, Vitéz Miklós:
Magyar királyok és uralkodók 1-9. kötet - Az Árpád-ház
Díszdoboz


A Duna International Könyvkiadó nagy sikerű, 26 részes könyvsorozatának 1?9. kötetét most díszdobozban nyújtjuk át az Olvasóknak.
Az első díszdoboz kötetei az Árpád-házi fejedelmek, uralkodók életét, történelmi jelentőségű tetteiket, a kor társadalmi szokásait mutatja be kilenc gazdagon illusztrált kötetben.
A kötetek: 1. Árpád és Géza fejedelmek ? 2. István és Orseolo Péter ? 3. Aba Sámuel, I. András, I. Béla. ? 4. Salamon, I. Géza, I. (Szent) László ? 5. Könyves Kálmán és II. István ? 6. Vak Béla és II. Géza. ? 7. III: István, III. Béla, Imre és III. László. ? 8. II. András és IV. Béla ? 9. V. István, IV. (Kun) László és III. András

Ára: 13.560 Ft helyett, kedvezményesen 6.780 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Csiffáry Tamás:
Vajdaság gyöngyszemei


A Vajdaság - Vajdaság Autonóm Tartomány - Szerbia Magyarországgal határos, részben magyarok által lakott területe. A Kárpát-medence nagy folyói itt folynak össze. A Délvidék etnikai összetétele rendkívül színes: több mint 25 etnikai csoport teszi ki a régió lakosságának egyharmadát; a tartomány 6 hivatalos nyelve is tükrözi a terület kulturális sokszínűségét.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.200 Ft

Suzanne Collins:
Az éhezők viadala


Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Ára: 3.480 Ft helyett, kedvezményesen 2.435 Ft július 31-ig

Kedvezményes áron kapható a trilógia 2. és 3. kötete is (Futótűz, A kiválasztott)

Az Agave és a Magnólia kiadó könyvei 30% kedvezménnyel kaphatók!

Kate Harrison:
Az 5:2 fogyókúra


Az 5:2 diéta forradalmian új étkezési módszer, a lakmározó és a böjtölő napok váltakozására épülő étrend, amely már sokak életét gyökeresen átalakította. Ez a létező legegyszerűbb, legrugalmasabb fogyókúrás program amely egyúttal hozzájárul az egészségi állapotunk javításához. Ha Az 5:2 diéta elveit követjük, nem kell lemondanunk egyetlen kedvelt ételünkről sem, mégis kiaknázzuk a helyes táplálkozás jótékony hatásait: az időszakos kalóriacsökkentés segít megelőzni olyan rettegett betegségek kialakulását, mint a rák, a szív- és érrendszeri problémák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú cukorbetegség. Amennyiben heti egy-két napon át a megszokottnál kevesebb táplálékot veszünk magunkhoz, olyan helyreállító üzemmódba vált a szervezetünk, amely gyógyítóan hat a testünkre és ugyanakkor élesíti a gondolkodásunkat.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.085 Ft július 31-ig

Az Agave és a Magnólia kiadó könyvei 30% kedvezménnyel kaphatók!

Richard Templar:
A gyereknevelés 100 szabálya


?Néhány szülő ösztönösen tudja, mikor mit kell tennie. Mások néha hibáznak, de többnyire lenyűgöző megoldásokkal rukkolnak elő. Ha huzamosabb ideig tanulmányozzuk a szülőket, több jellegzetes viselkedési mintát is felfedezhetünk. Számos módszer és trükk létezik, amelyek segítségével a lehető legjobbat hozhatjuk ki gyermekünkből ? bármilyen legyen is személyisége. Most ezeket a fogásokat igyekeztem összegyűjteni, így mindannyian segítséget kaphatunk a nehéz időszakok elviseléséhez, a gyerkőcök neveléséhez, és a szoros szülő-gyermek viszony kialakításához.
Jelen kötetet nem valamiféle kinyilatkoztatásnak szántam ? inkább emlékeztetőnek. Számos szabály magától értetődőnek tűnik, ám nem olyan egyszerű észben tartani őket, amikor egy dühöngő kétévessel, vagy egy ? önmagát a világ közepének képzelő ? kamasszal viaskodunk. Ezért úgy gondoltam, a kézenfekvő szabályokat is érdemes az olvasók elé tárnom. A szülői feladat fontos munka ? a lehető legjobban kell végeznünk.

Ára: 2.750 Ft helyett, kedvezményesen 1.925 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Láthatatlanok
Autista emberek a társadalomban


A könyv az autista emberekről és társadalmi környezetükről szól, szülőkről, családokról, civil szervezetekről, intézményekről. Társadalomkutatók mélyedtek el az alábbi kérdésekben: Milyen szerepet játszottak az autizmus hazai ügyében a civil mozgalmak, hogyan váltak egyre láthatóbbá az autizmussal élő emberek nehézségei? Ki számít autista embernek a közoktatás és az egészségügy rendszerében? Milyen utat jártak be a szülők és családjaik, akik autista gyereket nevelnek? Miképp vonható be az autista személy a család vizsgálatába? Speciálisan az autista fiatalok problémáit tárták fel a szülők részvételével folytatott fókuszcsoportos beszélgetések, valamint az autista fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedését vizsgáló kutatás.
A kötet része az Autism Europe nemzetközi civil ernyőszervezet által kiadott írás, amely az autizmusról szóló jelenlegi, tudományosan igazolt, klinikai szakemberek által széles körben osztott, az érintettek és családjaik által is elfogadott tudást igyekszik rövid és közérthető formában összefoglalni.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.770 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Bert Hellinger:
Családdinamikai kötődések rákbetegeknél


A család mindenkori tagjai - akár a nagyon távoli múltból is - tudattalan sorsbeli kötődésekkel kapcsolódnak egymáshoz. Ez okozhatja például, hogy a gyerekek átveszik szüleik vagy testvéreik helyett az ő betegségüket, esetleg követni akarják egy korán elhunyt családtagjukat a halálba. A rákos megbetegedések számának drámai növekedése az orvostudomány előrelépése ellenére is megmaradt az emberiség jelenkori rémének. A Helllinger-féle családfelállítási terápia új dimenziót nyitott meg e súlyos betegség kialakulásának megértéséhez, megoldásához. Bert Hellinger új kötete elsősorban az érintettekhez szól. Komoly és szakszerű, ugyanakkor gyengéd hangvételével segít a hozzátartozóknak, orvosoknak és a terapeutáknak, hogy más megvilágításban lássák a betegséget és a beteget.

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.610 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Sarah Taylor:
Hogyan legyek vegán?
- Átállás harminc nap alatt


Szeretne lefogyni, meggyógyulni vagy egyszerűen csak tele lenni energiával? Szeretné megelőzni a betegségek kialakulását? Szeretné megmenteni állatok ezreit a szenvedéstől és a haláltól valamint radikálisan csökkenteni az ökológiai lábnyom Földünkre gyakorolt hatását?
Ha igen, mindezt most egyszerűen megteheti! Ön is áttérhet a vegán életmódra? mindössze harminc nap alatt! Ha eddig még csupán hallomásból ismerte a vegán táplálkozást ? esetleg néhány ismerőse a követője is ?, most viszont már szeretné kipróbálni is, ez a könyv Önnek íródott! A könyv célja ugyanis nem az, hogy bárkit is meggyőzzön a vegán táplálkozásra való áttérésről, inkább azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akikben már megérett az elhatározás a változtatásra, hogy sikeresen és egészségesen tehessék meg az átálláshoz szükséges lépéseket. Mindegy, mi okból szeretné kipróbálni a vegán étrendet, könyvünk segítségével könnyedén és egészségesen érheti el kitűzött célját! Tucatnyi praktikus tippet és receptet tartalmaz, amelyeket újra és újra felfedezhetünk, amikor visszakapjuk barátainktól, akik ? bizton számíthatunk rá ? rendszeresen kölcsön fogják kérni.

Ára: 1.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.160 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Nagy Gábor (szerk.):
Az év versei 2011


2011-ben tizedik alkalommal jelentek meg a népszerű antológiák, amelyek az irodalmi és szellemi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények - hagyományainkhoz híven - mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat áttekintése után az elmúlt év legjobb verseit, novelláit, irodalmi alkotásait közlik. E kötet a verseké. Néhányan a szerzők közül (a teljesség igénye nélkül): Tóth Krisztina, Lackfi János, Tamás Menyhért, Tarbay Ede, Kodolányi Gyula, Kiss Anna, Sárándi József, Buda Ferenc, Juhász Ferenc, Csoóri Sándor, Döbrentei Kornél, Lukács Sándor, Fecske Csaba.

Ára: 2.499 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Dr. Mattenheim Gréta:
100 állomás-100 kaland: Magyarország


A lenyűgözően illusztrált Magyarország című könyv unikum a piacon. Ez a hazánk történelméről, földrajzáról, nevezetességeiről, népszokásairól és még számos más magyar érdekességről szóló kötet olyan ismeretanyagot foglal magába, mely egyszerre tényszerű és szórakoztató, és még a felnőtt korosztályt is meglepheti.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.395 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Várszegi Adél:
Kismadár és Kóró


Az álmos Kismadár megkéri Kórót, ringassa el, de annak nincs kedve? Kecskéhez fordul, hogy rágja meg Kórót, ám ő már ebédelt aznap? hol ér véget a láncolat? A népszerű magyar népmesét Várszegi Adél szellemes verses átiratában, Máray Mariann lélegzetelállító illusztrációival jelentetjük meg.
A könyv a modern, ötletes versszöveggel, illetve egyszerre művészi és gyermekbarát képi világával valósággal rabul ejti olvasóit - kicsiket és nagyokat, szülőket, nagyszülőket és gyerekeket egyaránt. A kötet kedves humora kiválóan illeszkedik a groteszkséget amúgy sem nélkülöző eredeti történethez, mely generációk óta a gyerekek kedvence. A szellemes rímek: akár megannyi csattanó, a madárka strófáról strófára egyre dühösebben ballag a réten... A szöveg szókincse változatos, ízes fordulatokban gazdag, ugyanakkor könnyen érthető a legkisebbek számára is.

Ára: 1.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.365 Ft július 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Balaton:
1979-2009


A Balaton együttest Hunyadi Károly és Víg Mihály alapította valamikor még 1979-ben. Első koncertjüket az URH-val közösen adták 1980-ban. Saját számaik mellett Kozma György és Vető János megzenésített versei alkották a repertoárjukat. Ez az alapjaiban lágy és finom zene, valamint a befelé forduló, néhol misztikába hajló vagy vallási utalásokkal átszőtt ? így nagy odafigyelést követelő ? szövegvilág azt eredményezte, hogy a Balaton mind a mai napig megmaradt klubzenekarnak.
Igaz, az ezt a zenét szerető szubkultúra nagyon is ismeri és kedveli őket, és azt hiszem, nekik éppúgy nem hiányzik, hogy kedvencük a rivaldafény kellős közepén találja magát, mint magának a zenekarnak.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Szörnyek az űrlények ellen

A Dreamworks rendhagyó nem szuperhősökre bízza a világ megmentését, hanem az eddig főként ellenségként szereplő szörnyekre. Egy meteorit becsapódása következtében Susan Murphy, egy fiatal kalifornai lány, átváltozik egy óriási szörnnyé. Egy titkos kormányzati bázisra kerül, ahol megismerkedik leendő csapattársaival - akik szintén szörnyek. A csapatépítésre nincs túl sok idő, ugyanis hamarosan maga az elnök telefonál, hogy egy földönkívüli fenyegetés érkezett, és nincs senki, aki megállítsa őket...

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

MI, VÍZBE FÚLTAK
Carsten Jensen

Várható megjelenés: 2014.07.30.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

A könyv egyszerre család- város- és nemzettörténet, egyéni sorsokon, kalandokon keresztül mutatja be a hajózás körül (a hajózás által és a hajózásért) zajló élet számtalan aspektusát. A történet a 19. század közepén kezdődik, és egy évszázadot fog át; kiindulópontjánál Marstal városka egy családja áll, innen indulva az olvasó a fél világot bejárja a tengerész hősökkel. Laurids Medsen, aki a németekkel folytatott 1848-as háború idején eltűnik, és fia, Albert, jóval később a keresésére indul - apró anekdoták, mesék, történetek halmazát olvashatjuk, amelyek végül amolyan mozaikként mégis a kisváros és lakóinak évszázados históriáját tárják elénk.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

KÉPEK A PAGONYBÓL

13 év -13 kép

Kiállítás a Pagony Könyvkiadó gyerekkönyveinek illusztrációiból.

Gyere el, keresd meg kedvenceidet!

Torony-Galéria
Megtekinthető augusztus 7-ig

Az idő, mely az elbeszélés eleme, az elbeszélésnek tárgyává is lehet; és ha túlzás is azt mondani, hogy lehetséges "az időt elbeszélni", azért az időről valamit elbeszélni nyilván mégsem olyan képtelen vállalkozás, mint amilyennek első pillantásra tetszett, s az effajta művet a "korrajz" mintájára talán az "időrajz" furcsa, ábrándos nevével lehetne illetni.
Thomas Mann


Csatolt file: juliusiakciok_3.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_3.xls
Csatolt file: bioenergeticjul-aug_1.xls