Erdélyi Z. Ágnes:
Nők Lapja Nosztalgia - A nyolcvanas évek


1980-ban büszkén figyeltük, ahogy Farkas Bertalan magyar űrhajós is meghódítja a világűrt, elsirattuk John Lennont, és titokban szurkoltunk a lengyelországi Szolidaritásnak, 1989-ben pedig számunkra is hihetetlenül gyorsan és könnyedén, de szerencsére vér nélkül megváltoztattuk az addig megdönthetetlennek tűnő rendszert. Közben eltelt egy évtized, a 80-as évek. Már nem olyan derűsen és lendületesen, mint a 70-es. Minden évre jutott egy- két áremelés, és egyre jobban éreztük, hogy mennyi minden nem működik. A Nők Lapja viszont ekkor sem vesztett semmit népszerűségéből: hétről hétre százezrek vásárolták, olvasták lelkesen színvonalas riportjait, útleírásait, színészinterjúit, és merítettek belőle hasznos életvezetési tanácsokat. A korábban megjelent Nők Lapja Nosztalgia A hetvenes évek sikere nyomán a nyolcvanas évekkel folytatjuk a könyvsorozatot.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft

Korlátozott számban a HETVENES ÉVEK is kapható!

Peter Orban:
A változások Symbolonja


A régi kínaiak hittek abban, hogy az életet irányító magasabb erők kipuhatolhatóak, a jövő megismerhető, ezért életünk egy-egy sorsfordító pillanatában érdemes tanácsot, útmutatást kérni. Ilyenkor valamely orákulumhoz fordultak. A Ji Csing, a Változások Könyve az egyik legismertebb ilyen rendszer, amelyet a keleti és a nyugati világ egyaránt tisztel és használ. Értelmezéséről számtalan mű látott már napvilágot. Mivégre mégis ez az új variáns?
A magyar olvasók előtt asztrológusként, pszichoterapeutaként jól ismert Peter Orban a Ji Csing nagy rajongója. Legújabb, először Magyarországon megjelenő művében saját értelmezésében, művészi kivitelben adja át e tudást olvasóinak. A változások Symbolonját úgy állította össze, hogy annak mélyebb értelme ne csak azok számára legyen hozzáférhető, akik azt eleve jól ismerik, hanem ? akárcsak a delphoi jóshely ? minden válaszra szomjazó földi halandónak tanáccsal szolgáljon. A jóslásnál fontos, hogy először a kérdést fogalmazzuk meg, és csak azután nyúljunk a kártyához! Kíváncsiságból vagy unalomból soha ne húzzunk lapot! Ne feledjük, a játékot kellő komolysággal kell játszani! Fogadjuk el, hogy az első válasz mindig teljes. Ezt a teljességet azonban karosszékünkből nem mindig látjuk kielégítőnek. Időnként fel kell állnunk, hogy tegyünk is valamit! Ha húzunk egy második lapot, azzal önkéntelenül ki akarunk térni a cselekvés kényszerűsége elől.

Ára: 4.300 Ft helyett, kedvezményesen 3.010 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Juliet Macur:
Armstrong: Egy legenda bukása


Az Armstrong: Egy legenda bukása szerzője a New York Times riportere, Juliet Macur, aki korunk egyik leghíresebb sportolójának, Lance Armstrongnak felemelkedéséről és bukásáról írt hiteles beszámolót. A könyv lerántja a leplet a kerékpáros életének kulcsfiguráiról, és betekintést nyújt a szisztematikus doppingolással kapcsolatos nyomozásba. Bizalmas dokumentumokra alapozva mutatja be, hogyan sikerült Armstrongnak olyan sokáig fenntartania az őt övező mítoszokat, megőriznie a látszatot, és tönkretenni azokat, akik az útjába álltak. Végül kiderül az is, mi vezetett a sportoló villámgyors bukásához. Az Armstrong: Egy legenda bukása 14 év eseményeit öleli fel, beszámol a rák utáni nagy visszatérésről, az üzletekről, melyek multimilliomossá tették Armstrongot, és megörökíti azt is, amikor a kerékpárosnak le kellett mondania az általa létrehozott Livestrong Alapítvány elnöki tisztségéről. A történet legfontosabb szereplői között található Floyd Landis, az eredményeitől megfosztott Tour de France-bajnok, George Hincapie, Armstrong csapattársa és Kristin Richard, a kerékpáros első felesége, aki valószínűleg a doppingolásban is férje mellett állt. A könyv a sporttörténelem leggyorsabb és legkíméletlenebb bukásának története, mely azt kutatja, kik felelősek azért, hogy Lance Armstrong doppingolása olyan sokáig rejtve maradhatott a rajongók hada előtt..

Ára: 3.680 Ft helyett, kedvezményesen 2.575 Ft július 31-ig

Az Agave és a Magnólia kiadó könyvei 30% kedvezménnyel kaphatók!

Kerékgyártó Éva:
Templomok és katedrálisok


A katedrálisok a keresztény világ kőből emelt, a múló évszázadokkal büszkén dacoló szimbólumai, egyszersmind az emberiség egyetemes kulturális örökségének becses kincsei. E kiadványban a földkerekség valamennyi szegletéből szerepelnek templomok, az európai székesegyházak mellett ausztrál, orosz, vagy éppen dél-amerikai egyházi épületek is bemutatásra kerülnek. Találhatók köztük a 4. században épült, illetve a 20. század második felében felszentelt katedrálisok is, így az olvasó végigkövetheti a korok és az építészeti stílusok váltakozásait. Az érdekességekben bővelkedő történeti leírásokat gazdag fotóanyag egészíti ki, amely kívülről és belülről egyaránt megmutatja az épületek nagyszerűségét.

Ára: 2.200 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Philip Matyszak:
Antik Athén - Napi öt drachmából


Philip Matyszak ragyogóan szellemes útikönyve minden segítséget megad nekünk, ha a Kr. e. V. századba, a hatalma csúcspontján lévő Athénba akarunk utazni. A bölcsesség istennőjének városába vezető utunk során látogassuk meg Thermopülait és a delphoi jósdát, valamint a közelmúltban zajlott marathóni ütközet helyszínét. Találkozzunk Szókratésszel, Thuküdidésszel, Pheidiasszal, a valaha élt legnagyobb filozófusokkal, írókkal és művészekkel. Ismerkedjünk meg az egyszerű athéni polgárokkal, trécseljünk velük a piacokon, a népgyűlésen, vagy vendégeskedjünk vidéki birtokukon. Kalandra fel, fedezzük fel a történelem egyik legkülönlegesebb városának igazi arcát!
Az ókori Athén nem csupán a művészet, a szellem és a politika bölcsője volt. Ez az alapos kutatómunkával, de annál könnyedebb stílusban megírt kézikönyv nem feledkezik meg az élvezetek városáról sem, a borban tocsogó tivornyákról, a bordélyokról és a verekedésekről. A szerző gyakorlati tanácsokat is ad ? például hogyan kerüljük el azokat a fogadókat, ahol bogarakkal és lestrapált kurtizánokkal kell megosztanunk az ágyunkat.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.450 Ft július 31-ig

Scolar akciós lista a mellékletben!

Philip K. Dick:
Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?


Nexus 6, másolatok, Deckard, Rachel?

A nevek ismerősek. A könyv is. Philip K. Dick korszakalkotó regényének új fordítását tartja a kezében az olvasó, amely alapját képezte Ridley Scott kultfilmjének, a Szárnyas fejvadásznak. A kötethez három vezető irodalomtörténész - Bényei Tamás, H. Nagy Péter és Tillman J.A. - írt kísérő szöveget, amelyek segítségével végre a helyére kerülhet Dick legnagyobb hatású alkotása.

Ára: 2.880 Ft helyett, kedvezményesen 2.015 Ft július 31-ig

Az Agave és a Magnólia kiadó könyvei 30% kedvezménnyel kaphatók!

Leo Kessler:
Homokpárducok


A Votan SS rohamosztag célja Egyiptom brit megszállás alóli felszabadítása. A Votan emberei azonban amint megindultak a sivatag feltérképezetlen pusztasága felé, észrevették, hogy küldetésükkel kapcsolatosan valami nincs rendben...

Ára: 3.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft augusztus 31-ig

Duna akciós lista a mellékletben!

Uwe Albrecht:
Igen vagy Nem?
Egyértelmű döntések minden élethelyzetben a karhossz-teszt segítségével


Életünk során szinte percenként döntenünk kell valamiben. Néha sorsfordító, életünket meghatározó kérdésekben, máskor csak apróbb, első látásra talán jelentéktelennek tűnő ügyekben. Saját megérzéseink, a sok szempont és baráti tanács között bizony nehéz megtalálni a helyes döntéshez vezető utat.
A karhossz-teszt a tudatalattinkkal kommunikálva a bennünk lakozó bölcsességet hívja segítségül mindennapos döntéseinkhez. A számos példával és fényképpel szemléletessé tett módszer percek alatt elsajátítható. A tesztet minden élethelyzetben alkalmazhatjuk, kiválaszthatjuk többek között a számunkra legmegfelelőbb élelmiszert vagy az úti célunkhoz vezető legrövidebb útvonalat is. Barátainknak, családtagjainknak egyaránt megtaníthatjuk.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.260 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Kertész N. László, Ördögh Ottó:
Cuccaink


Ördögh Ottó humoros, mégis elgondolkoztató könyvében mindennapi tárgyainkat (kulcs, óra, szemüveg, szappan, cipő, kesztyű, táska, WC-papír, toll stb.) állítja pellengérre és járja körül találós kérdéseken, vicceken keresztül, nem kímélve a használókat, azaz minket sem.
A könyv rendelkezik azzal a tulajdonsággal, amely minden igazi humor elengedhetetlen kelléke: teljesen új szemszögből pillant rá a tárgyakra, jelenségekre, s így ráébreszti az olvasót a megszokott dolgok furcsaságaira, esetenként illogikus voltára; s ebből a távolságból képes szórakoztató vicc-csokorként leírni a világot.
A 2002-ben elhunyt neves grafikus, Kertész N. László szellemes, lényegre törő rajzai nemcsak illusztrálják, hanem értelmezik, ki is egészítik a szöveget, párbeszédbe lépve vele.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 880 Ft július 31-ig

Scolar akciós lista a mellékletben!

Emlékeim - Családom története

A Családom története naplója egy nagyobb - írni tudó - gyermek számára készült. Ebbe a kötetbe feljegyezheti azokat a tényeket és adatokat magáról és a családjáról, melyeket a legfontosabbnak tart. Írhat, rajzolhat, miközben észrevétlenül is közelebb kerül önmagához és a gyökereihez. A kedves illusztrációkkal ellátott oldalak egy kor lenyomataként sokáig emlékként megőrízhetők, akár a következő generáció számára is.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft augusztus 31-ig

Napraforgó akciós lista a mellékletben!

Juanes:
La vida es un ratico - en vivo


Juanes az 1980-as évektől tagja volt az Ekhymosis nevű heavy metal bandának, ami 1998-ban felbomlott. Innentől indult szólókarrierje. Első albuma a Fíjate bien címet viselte, amivel 3 Latin Grammy-díjat nyert. 2002-ben adta ki Un Día Normal című albumát, 2004-ben a Mi Sangre című lemezt, amiről a La Camisa Negra lett a legismertebb, Latin-Amerikában és egész Európában. Legújabb lemezét 2007-ben adta ki, La Vida Es un Ratico címmel, az albumról kimásolt első kislemez a Me enamora dalával hatalmas sikereket ért el, majd a 2008-as Latin Grammy-díj átadón mind az 5 jelölésre megkapta a trófeát. Énekelt duettet Nelly Furtadóval, és Laura Pausinivel. Jelenleg ő rendelkezik a legtöbb Latin Grammy-díjjal, számszerint 19-cel, őt követi a soron Alejandro Sanz, akinek 12 díja van.

Ára: 4.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Párterápia

Szereplők: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, James Franco
Claire és Phil Foster az amerikai kertvárosok lakóiról kialakított sztereotípiáknak megfelelően csoszognak végig mindennapi teendőiken és házasságukon. Amikor azonban egy véletlennek köszönhetően összekeverik őket egy másik párral, az unalmasba hajló hétköznapok átadják helyüket egy hihetetlen hajszának! Miközben lépésről lépésre felidéződik bennük, mi is az, amitől olyan pazarul megvannak egymással, Phil és Claire szembeszáll korrupt zsarukkal, kíméletlen maffiózókkal és egy rájuk akaszkodó taxisofőrrel is. Noha az esti terv nem volt más, mint egy csendes vacsi s tán rá pia, lett belőle lótás-futás, lövöldözés ? igazi párterápia! E fer-ge-te-ges vígjáték főszerepeit Steve Carell (40 éves szűz, A család kicsi kincse), Tina Fey (Bajos csajok, A stúdió TV sorozat) és Mark Wahlberg (Az esemény, Orvlövész) alakítják.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A REMÉNY FÖLDJÉN
Iny Lorentz

Várható megjelenés: 2014.08.07.
Ára: 3.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.315 Ft

Három fiatal gyermek halad az ismeretlen csatamező felé, ahol az évszázad egyik legvéresebb ütközete veszi kezdetét. A 19. század első felének rendileg és vallásilag szigorúan tagolt társadalmában útjaik sosem keresztezhetnék egymást, a háború azonban minden szabályt felülír. Walther éles eszű, ám a harctéren tapasztalatlan, tizenhárom éves árva dobos fiú. Apja, Renitz gróf erdészeként szolgált, és a Napóleon elleni küzdelemben vesztette életét. Waterloohoz közeledve az ifjú a tízesztendős Giselába botlik, aki markotányosnő édesanyjával követi apját, az ezred őrmesterét. A háború borzalmai közepette rögtön különös kötelék alakul ki a két fiatal között. Ugyancsak az ezredben menetel Renitz gróf fia, a Walthernél és Giselánál nem sokkal idősebb, rátarti Diebold, aki nem létező tekintélyét a harcedzett közkatonák megalázásával próbálja kivívni. A sorsdöntő waterlooi csatában Walther megmenti az ezredes életét, aki köszönetképp és Diebold legnagyobb bosszúságára magához veszi az árva fiút és Giselát. Az életük ettől kezdve akarva-akaratlanul összefonódik, és megannyi váratlan helyzet teszi próbára minden erejüket és reményüket. Iny Lorentznek, A szajha-sorozat szerzőjének új, izgalmas regénye a három fiatal felnőtté válását, szerelemmel-gyűlölettel teli viszonyát követi nyomon, megjelenítve egyúttal a gátlástalan hatalmasságoknak és a merev uralmi rendszernek kiszolgáltatottak harcát egy szabadabb, emberibb életért. Gisela és Walther története A fehér csillag címen folytatódik tovább.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Lehetséges-e, hogy az az ember, aki szereti a könyvet, vagyis a könyv lapjaiban elraktározott emberi szellemet - fenevad módjára emberi életet zúzzon szét, embertársát küldje a halálba?
Ráth-Végh István

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány
VÁC

Kérjük, támogassa a váci menhely bővítését!

975 kerítéselem 3430 Ft/darab
192 oszlop 4.500 Ft/darab

Az adományozók neve a kerítésre felkerül.

bankszámla: 10200919-32871834
Közvetlen befizetés a honlapon lehetséges!

www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: bioenergeticjul-aug_3.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_5.xls
Csatolt file: juliusiakciok_5.xls