Juliet Harbutt:
Sajtok enciklopédiája


Ezt a végtelenül sokféle ízű és textúrájú élelmiszert, a sajtot, évszázadok óta készítik, és az emberi táplálkozás létfontosságú eleme világszerte. Kiválasztani a megfelelő sajtot bizonyos konyhai felhasználásra nehéz feladat - a Sajtok enciklopédiája első része arról szolgál nélkülözhetetlen információkkal, hogy mire ügyeljünk sajtvásárláskor; hogyan válasszuk ki az ideális sajtot sütéshez-főzéshez és közvetlen fogyasztáshoz; hogyan tároljuk és szolgáljuk Felbecsülhetetlen értékű rész foglalkozik a tökéletes sajttál összeállításával, szakértői tanácsokat kapunk arra nézve, hogy milyen sajthoz milyen bort kínáljunk. Ezt a világ klasszikus és modern sajtjainak átfogó áttekintése követi, felsorolva az olyan nagytermelőket, mint Franciaország, Olaszország, Anglia, Dánia, az USA, Ausztrália és Új-Zéland, és az olyan kisebbeket, mint Belgium, Görögország, Németország és India. Mindezen tudást pompásan hasznosítva, a kötet második részében 100 felséges sajtos recept található a világ minden tájáról, könnyen követhető, illusztrált, lépésről lépésre haladó formában.

Ára: 6.490 Ft helyett, kedvezményesen 4.785 Ft

A Zöldségek enciklopédiája és a Fűszerenciklopédia szintén akciósan kapható.

R.De La Rive Box-M. De Cet:
Álomautók - Klasszikus és modern autócsodák


Ez a színes könyv - melyben 700-nál is több káprázatos kép található - a legfigyelemreméltóbb automobilok tárháza, melyben egyaránt megtalálhatók a patinás modellek és a legújabb fejlesztésű kocsik is. Előkelő helyet kapnak a fantáziát megmozgató sportkocsik, különösen az olyan legendás márkák, mint a Porsche, a Ferrari vagy a Lamborghini. Mindemellett nem feledkeztünk meg az olyan közkedvelt típusokról sem, mint a FIAT Nuova 500, a Citroën Traction Avant, a Renault 4CV, a Nissan 350Z és az egészen új Bogár kabrió. A könyvben szereplő kocsiknál részletes technikai leírás található, de az olvasó megismerheti a dizájnjellemzőket és a gyártás történetét is.

Ára: 7.490 Ft helyett, kedvezményesen 3.745 Ft

Világörökség
Az emberiség kulturális és természeti értékei


A UNESCO azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy az emberi civilizáció kiemelkedő jelentőségű emlékeit védelme alá veszi. A védelem alá vett műemlékek száma évről-évre bővül, hogy a lehető legtöbb örökség maradjon fenn az elkövetkezendő generációknak.
A több mint 650 gyönyörű, színes fotóval illusztrált kiadványban az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő összes helyszín megtalálható. Többek közt a gízai piramisok, a Taj Mahal, a perui Machu Pichu, vagy a magyar helyszínek közül a pannonhalmi bencés főapátság és a tokaji történelmi borvidék. Az utóbbi kettőből az is kiderül: nem kell messzire menni, ha különleges látnivalóra vágyunk! Ezek itthon és Európában éppúgy megtalálhatók, mint az egzotikus keleten.
Jelenleg a Partvonal Kiadó albuma az egyetlen, amely 1978-tól kezdve napjainkig az összes világörökségi helyszínt tartalmazza. Nem válogatás tehát, hanem az UNESCO Világörökség teljes gyűjteménye.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.450 Ft

Lakberendező asztrológia - A nyugati körny-ben is használható Feng-Shui akciós csomag

E képekkel gazdagon illusztrált színes könyv két igen népszerű témát társít: a lakberendezést és az asztrológiát. Személyes horoszkópunkban a Nap helye megmutatja főbb jellemvonásainkat és azokat a viselkedési, önkifejezési módokat, stílusokat, melyeket előszeretettel alkalmazunk. Születési jegyünk befolyásolja kreativitásunkat, környezetünk és otthonunk kialakítását is. Ehhez nyújt segítséget, újszerű ötleteket, gyakorlati megoldásokat a Lakberendező asztrológia.

Az elmúlt évezredek során Kelet nagy bölcsei számos tanítással és igazsággal gazdagították az emberiséget. Azt tartották, hogy fejlődésünk célja a tökéletes emberi állapot, a megvilágosodás elérése. A jó energiatérrel, élő és éltető energiákkal rendelkező építmények, helyiségek nagymértékben elősegítik ezt a folyamatot. A feng-shui, ami alapjában véve annyit jelent, hogy az ember összhangban él az őt körülvevő világgal, ennek megvalósításához nyújt aktív és tudatos segítséget.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.400 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Új idők régi receptjei, hírességek kedvencei
Váncsa István előszavával


A táplálkozás elengedhetetlen feltétele létünknek és ezért a konyhaművészet mindig rávilágít a különböző korok sajátosságaira, de mindennapi életünk jellegzetességeire is. A könyvesboltokban található számtalan szakácskönyv, egy-egy ismert szakács, televíziós személyiség főzőműsora ma is nagy népszerűségre számíthat, miközben sokan azt gondolják, hogy főzni mindenki tud. A már klasszikusnak számító szakácskönyvírók ? F. Nagy Angéla, Frank Júlia, Lajos Mari és Horváth Ilona ? receptjein nemzedékek nőttek fel, de nyilvánvaló, hogy ők is a szülők, nagyszülők étkezési kultúrájára ? szó szerint ? szájhagyományukra alapozták tudományukat. Szakácskönyvünk azt kívánja bemutatni, hogy a főzésben, konyhaművészetben mindenki egyenlő lehet. A kötet magvát a Herczeg Ferenc által jegyzett Új idők című újság gasztronómiai rovatának receptgyűjteményére alapoztuk, de éppen véleményünk bizonyítására néhol feltételezve, máshol írásos bizonyítékok alapján a receptekben olyan ételeket közlünk, amelyeket Jézustól ? a hétköznapi és ma ismert embereken át ? Göncz Árpádig el is fogyasztottak. Néhányan az ismertebb személyek közül: Jézus, Apicius, Mohamed próféta, Lucullus, Taillevent, XIV. Lajos, Kossuth Lajos, Stefánia hercegnő, Krúdy Gyula, Faludy György, Arató András, Alexander Brody, Bächer Iván, Badár Sándor, Bodrogi Gyula, Csepeli György, Éles István, Gálvölgyi János és Judit, Garas Dezső, Göncz Árpád, Juszt László, Kállai Ferenc, Koós János, Majláth Mikes László, Megyesi Gusztáv, Novák Ferenc (Tata), Sándor Pál, Szombathy Gyula, Szőke András, Váncsa István, stb.

Ára: 2.690 Ft helyett, kedvezményesen 1.885 Ft

Erich von Däniken:
Megtévesztettek!


Ki volt Hénok, akit annak idején ?tüzes kocsin? röpítettek a Földről az ég felé? Kik a ?bukott angyalok?, és kik az arkangyalok, akik ?gyorsíró vesszőt? adtak Hénok kezébe és csillagokról szóló könyveket diktáltak neki? Hol vannak a Hénok által írott könyvek?
Erich von Däniken felelevenít egy titokzatos történetet is, amelyről 35 évvel ezelőtt egyszer már beszámolt. Ecuadorban, egy barlang-labirintusban állítólag találtak egy több ezer fémfóliára jegyzett rejtett könyvtárt. Vajon valóban létezik ez a hihetetlen kincs? ?Egész biztosan?, állítja Däniken. A csodálatos ?fémkönyvtár? sok közös vonást mutat Hénok elveszett könyveivel, valamint a mormonok vallásával, akik évszázadok óta éppen e könyvtár után kutatnak, ez tartalmazza ugyanis ősapáik különös történetét.
Peruban, a nazcai sivatagban rejtélyes vonalak húzódnak, amelyek a magasból leszállópályáknak látszanak. A régészet processziós útvonalakat lát bennük. ?Szűklátókörű gondolkodás!?, mondja Däniken és a legmodernebb természettudományos mérési eredményekkel döbbenti meg az elképedt olvasót.

Ára: 3.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Hermann Meyer:
Mert megérdemellek! ...akár tetszik, akár nem!


Mindannyian tökéletes társra vágyunk, s abban bízunk, hogy egy szép napon belép az életünkbe a Nagy Ő. A sors azonban nem szerencsejáték, meghatározott törvények szerint működik. Mindenki olyan társat kap, amilyet megérdemel, függetlenül attól, hogy ez tetszik-e neki, vagy sem. Az író kíméletlenül, ám játékos formában tárja fel viselkedésbeli és gondolkodási hibáinkat, amelyek miatt olyan gyakran csalódunk a szerelemben és a párkapcsolatban. Megmutatja, milyen úton érhetjük el azt a szintet, amikor tudatosan alakítjuk kapcsolatunkat azzal a társsal, akit megérdemlünk.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.330 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Dr. Edwards Martin:
Gyermekbetegségek enciklopédiája A-Z-ig

Gyakorlati kézikönyv a gyermekbetegségek felismeréséhez

"Mama, valami fáj!" Ez a panasz - a torokfájástól egészen a súlyos sürgősségi beavatkozást igénylő megbetegedésig - sok mindent jelenthet. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a tünetekből azok okára, a betegségre következtessen. Így szakszerűbben tud a gyermekbetegségek ellen védekezni.
A gyermekek általában nem a bőrgyulladásukra, a légcsőhurutjukra panaszkodnak, hanem vakaróznak, mert viszket a bőrük, illetve száraz köhögés kínozza őket. Szükség van ezért erre az új értékes útmutatóra, amely ABC-sorrendbe szedve a tüneteket, eligazítja a sokféle gyermekbetegség között. Egyszerűen felütve az "Étkezési problémák", vagy a "Viszkető foltok" címszót, elolvashatja, mi lehet ezek oka. Az egyes fejezetek végén megtalálja a leginkább alkalmazott házi gyógymódok összefoglalóját, valamint tanácsot kap arra vonatkozóan, hogy mikor kell orvost hívnia.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Lovak - Mágneskönyv

A lovak izgalmas világába enged betekintést ez a könyv. A lovasélet szerelmesei megismerkedhetnek a lótartás szabályaival, műveleteivel, szépségével. Az egyes oldalak a mágnesek elhelyezésével lesznek teljesek, de máshol, például a hűtő oldalán is jól mutatnak a szép színes mágnesek. Ám a legjobb helyen a könyvbe foglalt tartóban vannak, hiszen így sok alkalommal szórakoztathatják a kis olvasót.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft augusztus 31-ig

Napraforgó akciós lista a mellékletben!

Kovács Violetta:
Csodálatos kutyavilág


Kovács Violetta nagy sikert aratott kutyakönyveiben - A kutyaszív hangjai, Kutyahűség, Kutyakommandó - már bizonyította nem szűnő rajongását négylábú társaink iránt. Most a régiek mellé újabb szívszorító történeteket írt a kutyák hűségéről és bátorságáról, és kiderítette, hogyan folytatódott A kutyaszív hangjaiban megismert emberek és kutyák sorsa.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

A szerelem évszakai:
Tavasz
Nagy találkozás


Válogatás a magyar könnyűzene legszebb szerelmes dalaiból. Az előadók: KFT, Anita, Zorán, Katona Klári, Fonográf, Demjén Ferenc, Presser Gábor, Locomotiv Gt, Generál, Karácsony János, Color.
Hallgassa kedvesével együtt ezeket a szerelmes dalokat a magyar pop aranykorából!

Ára: 3.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Shalako

Szereplők: Sean Connery, Brigitte Bardot

Egy európai arisztokratákból álló vadásztársaságnak nyoma vész új Mexikó kietlen, napégette pusztaságában, miután rátévednek egy apacs rezervátum területére. Shalakot, a magányos vándort küldik a megmentésükre, aki kellő helyismerettel és tapasztalattal rendelkezik ezen a vidéken. Bár a csoport túlélő tagjai eleinte bizalmatlanul fogadják a titokzatos vándort, mégis rá kell bízzák magukat a férfira, hogy kimenekítse őket a forró helyzetekből: a dühödt indiánok lángoló nyílvesszeinek erdejéből, és a forró, veszélyekkel teli kősivatagból.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 450 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

MEGHÍVÓ - NEM ÉRDEKEL, MIT CSINÁLSZ, HOGYAN ÉLSZ, CSAK AZ ÉRDEKEL, MERED-E ÁLMODNI SZÍVED VÁGYAIT
Oriah Mountain Dreamer

Várható megjelenés: 2014.08.14.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

A Meghívó a lélek vágyódásának térképe, a szenvedélyes élet óhajtása és szembenézés önmagunkkal, hogy ne érjük be az igazságnál kevesebbel. Gyönyörű ,,dal", amely szájról szájra terjed, e-mailben továbbítják, és lelkigyakorlatokon olvassák fel. Aki meghallotta, annak megváltoztatta az életét. A Meghívó kitárja egy új élet kapuját, amely mögött csak meghittséget és őszinteséget találsz, békés együttélést önmagaddal és a körülötted lévő világgal. A Meghívó felbecsülhetetlen értékű kalauz az élet kínálta valódi szépség felfedezéséhez. Oriah utazásra hívja lelkedet. Fogadd el a meghívást, és tárd ki szívedet e jelentőségteljes út előtt! ,,Meghívásom lényege az, hogy éljük életünket nagyobb meghittséggel, anélkül hogy bármiféle más garanciánk lenne a teljesség tényleges belső értékein kívül. Hogy segítsek utadon, minden fejezet végén felajánlok egy meditációt. Ezek a meditációk nem receptek, amelyek alapján megjavíthatunk minden nehézséget és boldogtalanságot, de segítettek nekem is, és azoknak is, akikkel dolgoztam, hogy kitágítsuk világunkat, és bensőségesebb viszonyt alakítsunk ki önmagunkkal."

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A közönségnek nincs színvonala, író urak.
És ti ne is törődjetek ezzel a színvonallal. Ha alacsony, ti tehettek róla - valaki biztosan leszállította. De jöhet közületek, aki váratlanul és hirtelen felemeli ezt a színvonalat - nektek arra legyen gondotok csak, hogy alája ne kerüljetek.

Karinthy Frigyes


Csatolt file: bioenergeticjul-aug_4.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_6.xls