Varsa Endre:
Magyar kerékpárok


Azt mondják, a biciklizést nem lehet elfelejteni. Nos, az olvasó, aki kezében tartja ezt a tudományos igényességgel megírt, de meghökkentő vagy mulattató adalékokkal is bőven szolgáló könyvet a kerékpár felfedezéséről, műszaki fejlődéséről és hazai gyártásának alakulásáról, egészen biztos lehet benne, hogy mostantól a biciklihez fűződő ipartörténeti érdekességeket is hajlamos lesz megőrizni az emlékezetében. Mert ez a könyv tárgyát, információtartalmát és ismeretterjesztő jellegét tekintve egyedülálló. Hogyan lett a velocipédből kis híján vasparipa? Hány kereke is van a biciklinek? Hogyan jutottak el a kerékpár ősei közé sorolható futógéptől a fekve hajtott rekumbensig? Mire használták a kerékpárt a háborúban? Hányan ülhetnek egy kerékpáron? Miért kellett adót fizetni 1889-ben a kerékpár tartásáért? Miben különbözik a versenykerékpár a parasztbiciklitől? Miből lett a mountain bike? Agyváltó vagy láncváltó? Hány sebességfokozatot tudunk kihasználni? Miért kellett a fakerék helyett tömörgumi, majd légabroncs? Keresse a válaszokat ebben a gyönyörű kivitelű könyvben!

Ára: 6.490 Ft helyett, kedvezményesen 5.190 Ft

Lóránt Attila:
Indiánok - Az Amazonas mentén és az Andokban


A dél-amerikai kontinensen gyors és jelentős kulturális-társadalmi változások mentek végbe a globalizáció miatt. A szerző erőteljes képeivel a dél-amerikai indiánok még élő, sokszínű kulturális hagyományait dokumentálta, szinte az utolsó pillanatban. Az olvasó képzeletbeli utazást tehet az Andok sziklás hegyei közé, valamint az amazonasi őserdőkbe.

Ára: 8.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.550 Ft

Manfred Magg:
A tenyér és a horoszkóp


"Úgy fent, mint lent." Sorsunk, küldetésünk, lehetőségeink születésünk pillanatában megrajzolódnak fent az Égi Órán, azaz a horoszkópban, illetve lent a fizikális világban ? például a tenyerünkben. A tenyér és a horoszkóp tökéletesen kiegészítik egymást, kendőzetlenül megmutatják gyenge pontjainkat és erősségeinket Tudta-e, hogy: az ujjak formája megmutatja, milyen lelki beállítottság jellemzi leginkább tulajdonosát? minél nagyobb szögben hajlik el a hüvelykujj a kéztől, annál több szabadságra van szükségünk? a mutatóujj (Jupiter analóg) jelképezi az Ént, míg a gyűrűsujj (Nap, Vénusz analóg) a Te szimbóluma? Ezért is jobb ott hordani a jegygyűrűt. ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj, szükségünk van partnerünk gyakori megerősítésére, visszajelzésére? A könyv részletesen bemutatja az ujjak formáját, a tenyéren található fő- és mellékvonalak jelentőségét és ezek asztrológiai vonatkozásait.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.820 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Albert Györgyi, Marschall Éva, Molnár Gál Péter, Kőháti Zsolt:
Garas - A magányos szerepjátszó


A Duna International Könyvkiadó gondozásában még 2004-ben jelent meg ez könyv az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar színészről, Garas Dezsőről. A bővített kiadásban szerepel két interjú a színészóriással, amelyekben összegzi pályafutását.
A könyv Garas Dezső életét, munkásságát öleli fel a kezdetektől napjainkig. Pályatársak, barátok, ismerősök nyilatkoznak a művészről, de Ő maga is interjút ad a könyvben.

Ára: 3.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Mark Henderson:
Genetika - 50 fogalom, amit ismerni kell


Személyiségünk szerzett vagy öröklött? Mi újat mondhat a DNS az ember történetéről? Mekkora jelentősége volt Dolly birka megteremtésének? És vajon a gyermekeket is rendelés alapján tervezzük a közeljövőben?
Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi - és ellentmondásosan megítélt - tudományos eredményekig.
A mindennapi példákkal, kiemelt idézetekkel és hasznos ábrákkal teli kötet elmeséli, hogyan kezdődött a ma ismert élet, feltárja a kromoszómák, a DNS és a humán genom titkait. Elmagyarázza, miként kovácsolódik össze személyiségünk örökletes és szerzett tulajdonságokból; hogyan segíthet a genetika a rák, a HIV, a malária és a szuperrezisztens kórokozók elleni harcban. Ismerteti az olyan megosztó témák legfőbb etikai kérdéseit, mint az őssejtkutatás, a klónozás vagy a mesterséges élet lehetősége. Megvilágítja a "hulladék" DNS-sel, a fejlődésgenetikával és az epigenetikával kapcsolatos legutóbbi gondolatokat, és utal arra is, mit tartogat a jövő az emberiség számára.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Rácz Zsuzsa:
Nesze Neked Terézanyu!


Kéki Kata ? alias Terézanyu ?, a munkanélküli újságíró egy csapásra válik ismert szerzővé, mint a mesékben. Ám a siker úgy katapultálja ki életéből a főhőst, hogy a fal adja a másikat. Terézanyu ijedtében világgá megy, meg sem áll az Óperencián túlig. Pedig talán még sosem járt ilyen közel ahhoz, amit mindig is keresett?
?Kéki Katának hívnak. Csak így, Kata. Anyám választotta a nevemet. A férfiaktól általában félek. De létezik valahol egy, akitől majd nem fogok. Remélem, megérem. Már nem vagyok egy mai csirke. A mi családunkban nem volt szokás kimondani az sz betűs szót (szeretlek). Gyerekkoromban szoktam rá, hogy figyeljem az emberek tekintetét. Azonnal észre lehet venni, hogy melyikük szomorú. Nagyon sokan vagyunk. Gyerekként mindig azt játszottam, regényhős vagyok, és az egész életem nem is velem történik. Csak kitalálom. Űrhajós, légtornász, nyomozó (vagy nyomozókutya) szerettem volna lenni, ha nagy leszek. Vagy mondjuk, író.?

Ára: 3.499 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Godfrey Devereux:
15 perc jóga


A könyv hat olyan 15 perces gyakorlatsort mutat be, amely egyszerű, könnyen tanulható, ráadásul hatékony és biztonságos. Ezeket a gyakorlatokat edzettségi állapottól és jógaismerettől függetlenül bárki elvégezheti. Részletes tudnivalókat nyújt a formai követelményekről, a mozdulatokról, a légzésről és a koncentrációs módszerről.

Ára: 1.250 Ft helyett, kedvezményesen 940 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Skandináv és Sudoku rejtvények

Rejtvényt fejteni jó dolog. Köztudott, hogy nagyon sokan szeretik ezt a játékot, kellemesen ki lehet kapcsolódni. Igyekszünk olyan kiadványokat adni, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, természetesen akadnak benne könnyebb és kevésbé könnyebb kérdések. De épp ez a cél, hogy szórakozzunk, miközben törjük a fejünket. És ha megakadunk, ne adjuk fel, gyorsan utána lehet nézni a megoldásnak a kis házi könyvtárunkban. Reméljük, hogy a kiadványunk tetszésre talál, jó rejtvényfejtést kívánunk!

Ára: 500 Ft

Vic Parker (szerk.)
100 klasszikus mese


Ebben a gyönyörűen illusztrált könyvben a jól ismert, kedvenc mesefigurák nagyszerűen megférnek távoli tájak legendáival. A könyvet azoknak a gyermekeknek, illetve szüleiknek ajánljuk, akik érdeklődnek a csodákkal, varázslatokkal és kalandokkal teli történetek iránt. Olyan gyönyörű mesék várnak ránk, mint A kis hableány, A Csizmás Kandúr, Csipkerózsika, Ali baba és a negyven rabló vagy A három kismalac.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ozsvárt Tóth Rita:
Babinda - A macska és a babszemek


Hogyan kerül egy elefánt egy második emeleti lakásba?! És mi történik, ha leszakad az elsőre, kidübörög az utcára és romba dönt mindent, ami az útjába kerül? Babindában, a babok országában senki sem gondolta volna, hogy ilyen rettenetes napra ébrednek. És főként nem gondolta volna ezt Joli, a babnő, aki most lányaival, a szülinapos Lulával és a kotnyeles Micivel, valamint a furcsa bajszú Pali úrral és kutyájával, Traktorral együtt menekül az Elhárítás elől. Vajon időben elérik a határt? És kicsoda a titokzatos Celofán? Ozsvárt Tóth Rita romantikus akciómeséjéből majdnem minden kiderül. Majdnem minden? Persze. Ugyanis ez még csak az első rész!

Ára: 2.170 Ft helyett, kedvezményesen 1.085 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Bagossy László:
A Sötétben Látó Tündér
Hangoskönyv - Pogány Judit előadásában


"Boldog vagyok, hogy az Örkény Színház színpadán mesélője lehettem ennek a csodálatos szövegnek. Amikor a legnagyobb unokám három és fél évesen az Örkény Színházban megnézte A Sötétben Látó tündér című előadásunkat, lázrózsákkal az arcán jött ki a nézőtérről, megölelt, és csak ennyit mondott: nagyon szépet meséltél, nagymama. Boldog vagyok, hogy első mesélője lehettem ennek a csodálatos szövegnek, és örülök, hogy most mesekönyv formájában is eljuthat minden anyukához, apukához, nagymamához és nagypapához, akiknek szívből kívánom, hogy segítségével találják meg az otthoni, meghitt mesemondás varázslatos hangulatát."
Pogány Judit
Kossuth-díjas színművész

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyvek 50% kedvezménnyel! Akciós lista a mellékletben!

Essential Choral Classics
Over 2 1/2 hours of the greatest choral music


Ez a lemez mestermunka mindazok számára, akik szeretik a jó korálzenét. Tökéletes az istentisztelet élményét egy kicsit otthon is átélni kívánók számára szintúgy, mint a klasszikus zenét egy csésze kávéval egy kényelmes fotelben hallgatni kívánók számára. A zeneszerzők - a teljesség igénye nélkül: Orff, Mendelssohn, Franck, Beethoven, Vivaldi, Haydn, Bach.

Ára: 4.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.200 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Újrakezdők
Szerelmes szingli szittert keres


Szereplők: Catherine Zeta-Jones, Justin Bartha
Amikor Sandy (Catherine Zeta-Jones) véletlenül rájön, hogy férje megcsalja őt, azonnal elhagyja, és két gyerekével New Yorkba költözik. Új életet akar kezdeni, és régi dédelgetett álmát is szeretné megvalósítani: hogy sportriporterként dolgozhasson. Sandy azonban hamarosan ráébred, ... Folytatás ?? hogy a karrierépítés és a gyereknevelés egyedül nem megy egyszerre. Megbízza hát a lakása alatti kávézóban dolgozó Aramot (Justin Bartha), hogy vigyázzon a gyerekekre. A jóképű 25 éves fiú azonban nemcsak a gyerekekkel barátkozik össze mind jobban, hanem az anyukájukkal is. Sandy és Aram viszonya egyre szenvedélyesebbé válik, és kezdik úgy érezni, hogy a jelentős korkülönbség ellenére egymásnak teremtette őket az ég. Vagy talán mégsem...?
Az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres bájos, szellemes és kimondottan időszerű romantikus vígjáték a mindig ellenállhatatlan Catherine Zeta-Jones kiváló játékával és sok-sok emlékezetes pillanattal.

Ára: 2.650 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

KINCSVADÁSZOK
Karen Hawkins

Várható megjelenés: 2014.08.21.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft

Mary Hurst leghőbb vágya, hogy bejárja a világot, ám idős szülei egyetlen támaszaként mindeddig erre nem nyílt lehetősége. Egy nap azonban arról értesül, hogy az öccsét foglyul ejtették, és egy értékes aranyozott ónixdoboz szabadulásának záloga. Így hát a kalandvágyó Mary útra kel, hogy megszerezze a műtárgyat. Váratlan nehézséggel szembesül azonban Angus Hay, Erroll grófjának személyében, akire öccse a dobozt bízta. Angus, aki maga is sötét múltjának foglya, gyanakodva fogadja a lány küldetését, és azzal vádolja Maryt, hogy csak ki akarja csalni tőle a felbecsülhetetlen értékű, hieroglifákkal díszített dobozt. Úgy próbálja vallomásra bírni a lányt, hogy bezárja kastélya egyik szobájába, ám nem számol Mary éles eszével és rendíthetetlen akaratával, valamint a vággyal, amely megállíthatatlanul húzza-vonja a lányhoz.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Megvallom: jobb szeretek olvasni, mint írni. Azon a bizonyos puszta szigeten, melyet oly gyakran szoktak felhozni különböző tételek példájaként - írás nélkül csak kibírnám valahogy, de olvasás nélkül nem. Voltak könyvek, melyeknek világa majdnem reálisabb volt számomra a környező világnál.
Bálint György (1906-1943)

A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány Macskamentő Csoportjánál telt ház van kiscicákból! 
2-4 hónapos korig megtalálható fehér alapon cirmos, fekete, cirmos, tricolor, teknőctarka, oroszkék pici cica fiú-lány vegyesen! A kiscicák örökbe fogadhatóak azonnal!
Érdeklődni, időpontot egyeztetni kizárólag a +36-20-214-4319-es telefonszámon lehet! 
www.zoldmenedek.hu

Felhívás! Szükségünk lenne junior konzervekre, junior alutálcás vagy tasakos nedves élelmiszerekre! Nagyon gyorsan fogy a készletünk a magas létszám miatt! Kérjük, hogy ha lehetősége van hogy segítsen, támogassa menhelyünket! 
Adományok átvételi pontja: Lyra Könyvesház Vác, Piac utca 1.


Csatolt file: augusztusiakciok.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_7.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio.xls