Celia Brooks Brown:
Öt világrész vegetáriánus konyhája


A nemzetközi vegetáriánus konyha 250 legkiválóbb remekét tartalmazza a kötet. Könnyedén elkészíthető, kívánatos receptek a modern konyha követelményihez igazítva. Az összes, könyvben található recept eredeti húsmentes étel alapján került összeállításra.

Ára: 6.980 Ft helyett, kedvezményesen 4.885 Ft

Jávorszky Béla Szilárd, Sebők János:
A rock története 2.


A nagysikerű nemzetközi rocktörténet második kötete a hetvenes évek eseményeit, trendjeit, előadóit mutatja be Woodstocktól John Lennon 1980. decemberi meggyilkolásáig, a progresszív zenei stílusok, a hard rock, a jazz-rock és a middle of the road pop születésétől az újhullám és szintipop kialakulásáig. Ezek az évek a műfaj leggazdagabb, legváltozatosabb és legvitatottabb időszaka: ekkor indul hódító útjára a kemény rock, a punk, a diszkó, a német elektronikus pop, a funky, kapcsolódik be a nemzetközi rockvérkeringésbe a harmadik világ ,a reggae, a salsa és Afrika. A szerzőpáros nemcsak e globális zenei-üzleti-kulturális változásokat elemzi, de ? sok képpel illusztrálva ? részletesen bemutatja a korszak sztárelőadóit, trendjeit, fontosabb karriertörténeteit is. kemény rock, a punk, a diszkó, a német elektronikus pop,a funky,kapcsolódik be a nemzetközi rockvérkeringésbe a harmadik világ,a reggae, a salsa és Afrika. A szerzőpáros nemcsak e globális zenei-üzleti-kulturális változásokat elemzi, de ? sok képpel illusztrálva ? részletesen bemutatja a korszak sztárelőadóit,trendjeit,fontosabb karriertörténeteit is.

Ára: 5.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.990 Ft

Masaru Emoto, Jürgen Fliege:
A víz gyógyító ereje - Ajándék vízenergetizálóval!


A víz az élet bölcsője. Az élet a tengerben keletkezett, az emberi magzatot víz védi az anyaméhben, testünk több mint hetven százaléka víz... és a sort bármeddig folytathatnánk. Fizikai anyagként a víz teszi lehetővé életünket a Földön.
A kötet két szerzője, a Németországban a médiákban is közismert lelkész, Jürgen Fliege és Masaru Emoto, a víz japán tudósa különböző kulturális hátterük ellenére megdöbbentően egybevágó tapasztalatokat szereztek!
Könyvünk lapjain most néhány természetgyógyász és tudós szakértő véleményét összegyűjtve közreadják a víz mindent átfogó világának rejtett titkait, megosztják velünk személyes tapasztalataikat. A könyvből megtudhatjuk, milyen hatással vannak gondolataink, szavaink a víz szerkezetére, hogyan tudjuk saját egészségünk, életünk és a Föld javára fordítani a tökéletes geometriájú vízmolekulákban rejlő gyógyító erőt. Kövessük őket mozgalmas felfedező útjukon az ősrégi elem új dimenziói felé! Csodáljuk meg a víz eddig nem is sejtett képességeiről szóló képeket, engedjük át magunkat a varázslatos gyógyulásnak!

Ára: 2.940 Ft helyett, kedvezményesen 2.205 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Nicolaus Klein, Rüdiger Dahlke:
A függőleges világkép


A harmadik évezred kezdetén az emberiség már nem képes a racionális gondolkodás segítségével megoldani azt a "számtalan társadalmi és emberi problémát", amellyel nap mint nap szembesül. Az adatok és tények halmozása senkit sem tesz boldogabbá, az ember egyre inkább elvész az információk erdejében.
A függőleges világkép segítségével olyan úton indulhatunk el, amely kivezet ebből a válságból. Az sprincípiumokon alapuló analógiás gondolkodás, amely a jobb agyfélteke teljességre törekvő, intuitív gondolkodásmódjára épít, lehetőséget ad arra, hogy felismerjük a fizikai világban megjelen dolgok mögött rejtőző egyetemes törvényszerűségeket. A szerzők részletesen megismertetik az olvasót a függőleges, analógiákon és szimbólumokon alapuló gondolkodás módszerével, ezenkívül több mint száz táblázatot állítottak össze, amelyekben a tizenkét állatövi jegyhez rendelték az egyetemes világrend egyes életterületeken és tudományágakban megnyilvánuló formáit. A függőleges világkép hasznos segítőtársa lehet mindazoknak, akik fel akarják lebbenteni a fizikai világ mögött rejtőző teljességet eltakaró fátylat, és fejleszteni szeretnék intuitív gondolkodásmódjukat és transzcendentális érzékelésüket.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Alex Liddell:
Magyarország borai
- egy világhírű borszakíró szemével


Az angol szerző Magyarország szókimondó barátja. Az ország iránt érzett heves vonzalom híján soha sem vetette volna bele magát egy ilyen átfogó és részletes kutatásba. Valószínűleg ez az egyik legfontosabb munka, amit a magyar borokról valaha is publikáltak. Egy sem közelíti meg ezt sem tartalmában, sem időszerűségében. Alex Liddell nem hétköznapi író: bor- szerető ember, aki nagyon is tudja, hogy mi a minőség. Ha erre rábukkan, ékesszólóan beszél, ugyanakkor maximálisan, olykor kíméletlenül is kritikus és objektív. A szerző ragyogóan tiszta képet nyújt a mai magyarokról, jó és rossz boraikról.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft

Regös István:
A megfagyott idő I. - Röhög a Parlament


Az idő őrli az éveket, percekből lesz a végtelen, és minden úgy pereg, mint malomban a liszt. Az íróknak az a dolguk, hogy ezt a száguldást megragadják, és a szavak segítségével örökre megállítsák. Ez olyan, mint amikor a sebesen zúgó folyó nulla fok alatt lelassul, majd megáll, mintha fagyhalált szenvedne, pedig él. Azt tartja a fáma, hogy nincs régebbi egy tegnapi újságnál. Lám,a modernkor ezt is felülírta, s alaposan megcáfolta, hiszen a mai újság is régi, mondjuk az internet hírszolgálatához képest. A világ kezdi az egyidejűségét élni, sőt, talán a hírek olykor megelőzik a valóságot is. Ezért döntöttem úgy, hogy ?befagyasztom az időt, megállítom az eseményeket?. Remélem, hogy az így megdermesztett írásaim egy kort tükröznek, és megörökítenek. Mert ha nincs emléke a múltnak, akkor jövő sincs.

Ára: 2.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Werner Buggisch, Christian Buggisch:
Ősmaradványok
Mi micsoda 106.


A kutató elmélyülten vizsgálja a palalemezt ? madár formájú állat körvonalai rajzolódnak ki rajta. Talán egy repülő szauruszéi lehettek, amely sok millió évvel ezelőtt élt a Földön... Az ősmaradványok Földünk történetének néma tanúi. Arról mesélnek, hogyan nézett ki bolygónk évmilliókkal korábban és milyen rég kihalt állatok éltek rajta. Hogyan jön létre a kövület? Hol van Magyarország dinoszaurusztemetője? Hogyan preparáljuk a fosszíliákat? Indulj nyomkereső útra, derítsd fel a rég letűnt élővilágot!

Ára: 2.790 Ft helyett, kedvezményesen 1.395 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Szilágyi Rita, Gottesmann Péter:
Kvízfolyam - Sport - Feladatok, megoldások 3 szinten


A televíziós, rádiós, internetes kvízjátékok idején is helye van a kvízkönyvnek. A Kvízfolyam sporttárgyú kötetében a hagyományos fejtörő kérdések mellett nyelvi játékok, keresztrejtvények, kakukktojások és más érdekességek szerepelnek. A feladványokat pihentetőül hírneves sportolókkal, sporteseményekkel kapcsolatos színes történetek egészítik ki.

Ára: 1.200 Ft helyett, kedvezményesen 600 Ft szeptember 30-ig
Kedvezményes áron kapható a Kvízfolyam - Magyar irodalom című kötet is!

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Kalózok - Mágneskönyv

Ismerd meg a kalózok hihetetlen világát, és népesítsd be mágnesekkel a képeket. Találj ki újabb és újabb kalóztörténetet, de ne kövesd a példájukat! A mágneseket bárhol használhatod, hiszen remekül mutatnak például a hűtőszekrényen is, de érdemes mindig visszatenni őket a tartójukba, mert így sokkal tovább tudsz velük játszani.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft augusztus 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Hercegnők - 1000 matrica
Álmodd meg a kastélyodat! Színezz, ragassz, mesélj!
24 kifestő, 12 jelenet, 1000 matrica


Tervezd meg a jelenetet! Ragaszd be a matricákat kedved szerint! Mintának használhatod a könyv végén szereplő rajzokat.
Színezz! Színezd ki a rajzokat, keltsd életre a hercegnőket és barátnőiket!
Díszítsd a falad! Ha készen vagy, tépd ki a könyvből a képet, és tedd ki a szobád falára!

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Tündéres mesék - Pogány Judit előadásában

Tartalom:
1. Csúnyácska, a tündér
2. Az ecetesüveg lakója
3. A fogtündér
4. A süsü-tündérek
5. Árgyílus és Tündér Ilona
6. Melisande
7. Az igazságtevő tündér

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Lady Gaga:
Born this way


Lady Gaga többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, táncos, üzletasszony, színésznő, zenei producer, divatdiktátor, filantrópus és meleg-jogi aktivista, a jelenkori popzene egyik legjelentősebb alakja.
A korongról eddig kiadott két kislemez, a Judas és az album címadó dala máris hatalmas siker: a Born This Way tovább ostromolja a hazai slágerlistákat. Várhatóan az ötszörös Grammy- és kétszeres Guinness World Records-díjas énekesn? új albuma emelni fogja eddig is impozáns eladási statisztikáit: a hazánkban is platinalemezes Lady Gaga eddig becslések szerint 15 millió albumot és 51 millió kislemezt adott el világszerte, ezzel a neves Billboard magazin 2010 legtöbb lemezt eladó sztárjává választotta.A korongról eddig kiadott két kislemez, a Judas és az album címadó dala máris hatalmas siker: a Born This Way tovább ostromolja a hazai slágerlistákat. Várhatóan az ötszörös Grammy- és kétszeres Guinness World Records-díjas énekesn? új albuma emelni fogja eddig is impozáns eladási statisztikáit: a hazánkban is platinalemezes Lady Gaga eddig becslések szerint 15 millió albumot és 51 millió kislemezt adott el világszerte, ezzel a neves Billboard magazin 2010 legtöbb lemezt eladó sztárjává választotta.

Ára: 5.000 Ft helyett, kedvezményesen 2.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Élni tudni kell

Szereplők: Salma Hayek, Carmelo Gomez, Tito Valverde

Lola egy csini pincérmő, aki nem született szerencsés csillagzat alatt. Egy nap azonban úgy tűnik, mégiscsak kedvező fordulatot vesz az élete: találkozik álmai férfijával, Martinnal, aki nem elég, hogy jóképű, kedves és aranyos, ráadásul milliomos is...

Ára: 1.100 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A TITOKTÜNDÉR - A TITOK AKADÉMIA
Beck Andrea

Várható megjelenés: 2014.08.22.
Ára: 3.200 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.720 Ft

"A Titoktündér-sorozat harmadik része, tele varázslatos történettel, melyek pozitív gondolkodásra ösztönöznek, önbizalom-növelő titkokat és trükköket súgnak meg gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Mindeközben pedig észrevétlenül oldják meg a hétköznapok nehézségeit és hárítják el a veszélyeit. Az olvasás öröme mellé a játék örömét is becsempésztük a mesék közé azzal, hogy minden történet végére elhelyeztünk egy rövid feladatot, melyet rajzban, vagy írásban lehet megoldani a szülővel közösen, nagyobb gyerekek esetében akár önállóan is. Alkalmas lehet erre a könyv, de egy külön füzet is éppúgy megteszi. Egyszerű és játékos kis feladványok ezek, melyek megoldásáért a legvégén jutalom jár: névre szólóan kitölthető az oklevél, mely igazolja, hogy Tobyval, Pannival, Boldizsárral és a többiekkel együtt, az olvasó gyermek is elvégezte a Titok Akadémiát."

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Könyv és olvasó viszonya nem olyan egyszerű valami ám, nagyon nem mindegy, életünk melyik szakaszában találkozunk a "halhatatlan útitársa"-sal.
Karinthy Frigyes



Lyra Könyvesház Torony Galéria
(Vác, Piac u. 1.)

KÁDAS LEVENTE

"perspektívák"
fotókiállítás

Megtekinthető: augusztus 8-tól szeptember 4-ig.


Csatolt file: augusztusiakciok_2.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_9.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_2.xls