Kasza T. Mária:
Magyar értelmező képes szótár


A Magyar értelmező képes szótár lényegre törően magyarázza el a gyermek számára a magyar nyelv leggyakrabban használt szavait színes illusztrációk segítségével. Több, mint 600 részletes, színes illusztráció. Több, mint8000 címszó és szómagyarázat. Értelmező és szinonima szótár.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.000 Ft

Alister E. McGrath:
Tudomány és vallás


Tu­do­mány és val­lás­kö­zös témái, ám kü­lön­bö­ző lá­tás­mód­jai meg­annyi­ tár­sa­dal­mi és pri­vát vita köz­pon­ti té­má­ját adják.E két nagy ha­gyo­mánnyal ren­del­ke­ző te­rü­let rend­sze­re­ző össze­fog­la­lá­sa­ként ­szé­les kör­ben, sok for­dí­tás­ban is­mert a jelen kötet, mely el­ső­sor­ban a nyu­ga­ti kul­túr­kört is­mer­te­ti, így a val­lás a ke­resz­tény val­lás, a tu­do­mány­ pe­dig ter­mé­szet­tu­do­mány.Nem té­te­lez fel az ol­va­só­ról elő­ze­tes is­me­re­te­ket, így az ér­dek­lő­dő­nek­ ol­vas­má­nyos be­ve­ze­tő, míg BSc kur­zu­sok tan­köny­ve­ként hasz­nál­ha­tó.
?A val­lás- és tu­do­mány­tör­té­ne­ti könyv ol­vas­má­nyos, lé­nyeg­re tö­rő­en meg­írt,jól for­dí­tott. Talán nyíl­tab­bak, to­le­rán­sab­bak, meg­ér­tőb­bek le­szünk­ ol­va­sá­sa által! Adja Isten!? - írja az első ki­adás re­cen­zi­ó­já­ban Keszt­he­lyi­ Sán­dor.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.975 Ft augusztus 30-ig.
További akciós címek a mellékletben!

Philip Kotler:
Marketinglépések


"Végeredményben elmondhatjuk, hogy a piacok gyorsabban változnak, mint a marketing. Ezért a klasszikus marketingmodell - a jövő elvárásainak megfelelően - módosításra szorul. A marketinget elemeire kell bontani, újra kell értelmezni és kiterjeszteni. Nem sok sikerre számíthat az , aki a marketinget pusztán meglévő termékei forgalmának növelésére kívánja felhasználni. A vállalatoknak nagyobb figyelmet kell szentelniük arra, hogy milyen termékeket bocsássanak ki. A bölcs vállalatok elfogadják az igények felmérésére és kielégítésére összpontosító marketinget." Philip Kotler könyvéből megtudhatjuk, hogy milyen újításokra lesz szükség a marketing, s vele együtt a vevő- és technológiaközpontú piacokon működő vállalkozások háza táján. A szerzők szerint alapos átértékelésre szorul a vállalati stratégia, hiszen csak így biztosíthatók újabb és újabb értékek a vevők számára a hagyományos és virtuális piacon. A radikálisan új marketingkoncepció, a holisztikus marketing a vállalatokat, vevőket, és közreműködőket összekötő hálózatokra, illetve a közöttük zajló kommunikációra épül. Az új paradigma a hagyományos marketing bevált elemeit olyan digitális technikákkal ötvözi, amelyek segítségével az érintettek hosszú távú és jövedelmező kapcsolatot alakíthatnak ki egymással.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.730 Ft

Elizabeth Clare Prophet:
Jézus elveszett évei
Jézus 17 évig tartó keleti útjának dokumentált bizonyítéka


Hogyan lehetséges, hogy Nyugaton az emberek többsége nem ismeri a Keleten oly széleskörűen elfogadott elméletet, miszerint Jézus Krisztus, a Halak korszakának avatárja, Indiában és Tibetben töltötte életének úgynevezett ?hiányzó? éveit? Ugyanakkor a Biblia igen keveset árul el Jézus ifjúkori cselekedeteiről. Vajon miért? Könyvünk ezekre a kérdésekre keresi a választ.
Ősi iratok megdöbbentő tanúsága szerint Jézus tizenhárom és huszonkilenc éves kora között bejárta Indiát, Nepált, Ladakhot és Tibetet - útja során tanult és tanított. A Jeruzsálemből Indiába vezető zarándokútjának eseményeit buddhista történetírók jegyezték fel. Keleten a mai napig Szent Íszá néven ismerik és tisztelik őt.

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 2.065 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Dávid Sándor:
Forma-1 Sztorik 2011-2012


A 2011-es év krónikái, beszámolói, a 2012-es év változásai, programjai, szabálymódosításai.
A világ legnagyobb vándorcirkusza továbbra is milliók figyelmét köti le, amelybe Dávid Sándor egyedi hangvételű könyvei idén immár 14. alkalommal vezetik be az érdeklődő magyar Forma 1 rajongókat is.

Ára: 2.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!


Láng György:
Haydn


A polihisztor szerző Láng György Beethoven, Bach, Bartók életrajzai mellett Haydn életrajza is olyan remekmű, melyben élővé, valóságossá varázsolja e páratlan értékű művészt. A könyv anekdotafüzér-szerűen, s az adatok által lehetővé tett részletességgel, de egyben olvasmányosan halad végig Haydn életén.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

William Gibson:
Nyomtalanul


Hollis Henry, az egykori rockzenész és újságíró, valamint Milgrim, a privátszféráját megszállottan óvó kriptológus új megbízást kap a mérhetetlenül gazdag Hubertus Bigendtől: ki kell nyomozniuk, ki áll egy lopva terjedő, forradalmi divatirányzat mögött. Bigend a névtelen segítségével akar ugyanis betörni a katonai ruházat válságbiztos üzletágába. Csakhogy a divatzseni szolgálataira más is igényt tart, szóval Hollisnak és Milgrimnek a nyomozás mellett már hamarosan a bőrét is mentenie kell. Hogy a hadsereg és a fegyverkereskedők frontvonalai közé tévedt két kisember élve megúszhatja-e nagy kalandját, arra talán a világ minden pénze sem garancia.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója! Lista a mellékletben.

Moldova György:
Per Kádár sírjáért


Kádár János történelmi szerepéről újra nagyon sokat beszélnek az emberek.
Egyre több ember veszti el a munkáját, a lakását és nosztalgiával gondolnak a Kádár korszakra, amikor mindenkinek volt munkája és minden ember tudott hol lakni.
Moldova György: A "Per Kádár sírjáért" című könyvét mintegy kiegészítésként írta meg a 7 éve megjelent Kádár János című könyvének.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Gordon Walker:
PONS - Last Minute útiszótár - Angol


Az útiszótár a megfelelő útitárs, melyben megtalálható: Az utazáshoz szükséges legfontosabb szavak és kifejezések gyűjteménye; Témakörök szerint rendezett szóanyag; 2500 címszó; Számos helyismereti tudnivaló.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.390 Ft szeptember 30-ig

Kedvezményes áron kapható a szótár német, francia, olasz, holland, horvát, portugál, spanyol, török nyelven, valamint magyar - idegennyelvűeknek készült kiadásban is!

Lázár Ervin:
Berzsián és Dideki - CD MP3

Csankó Zoltán előadásában

"A világmindenség összehúzta magát. Na most - gondolta a világmindenség -, mindjárt megszületik egy, az emberiséget ostorozó vers. Ámde, mint általában, a világmindenség most is nagyot tévedett. Mert Berzsiánnak esze ágába sem jutott verset írni. Ehelyett elhatározta, hogy megszakítja a kapcsolatot az emberiséggel. Jókedve kerekedett. Kackiásra igazította a bajuszát, megfésülte torzonborz szakállát, és munkához látott." Lázár Ervin meséje izgalmas, kacagással és tanulsággal teli perceket szerez mindenkinek: a legkisebbektől a felnőttekig.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Lisa Regan:
Rio 2.
Kreatívkönyv matricákkal


Engedd szabadon a fantáziádat! Ragaszd be a matricákat, készítsd el a saját jeleneteidet a Rio 2 filmhez! Ez a könyv minden Rio 2 rajongó kedvence lesz!!

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Varga Feri És Balássy Betty:
Jókor jó helyen


Ezen az albumon több közösen előadott dal szerepel, mint az előző ?Ébredni valakiért? című korongon. A magyarázat talán kézenfekvő lehet, hiszen sokkal több idő állt rendelkezésre a két hang tökéletes összeérésére, a szólamok felépítésére. Az album főleg a szórakoztatás jegyében készült, hiszen alapvetően Feri és Betty valóban vidám és boldog emberek, amit hűen tükröz az új lemez sodróan kedves hangulata. Az albumon 11 dal található, amelyből 6 dalt Feriék duettben adnak elő, 3 Feri és 2 Betty szóló lett a dalok felosztása. Fontosnak találjuk megemlíteni, hogy Betty előadásában a ?Rácsaim? című Kerekes Ali-Jantyik Csaba szerzemény eredetileg Cserháti Zsuzsának íródott, aki imádta ezt a dalt, és ígéretet kapott a lemezkiadójától, hogy ez a dal lesz következő albumának a címadó száma. Sajnos ez már nem történhetett meg, de a dalt Betty csodálatosan adja elő és így ez a különös utat járt dal nem veszett el a semmiben.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Casanova - A három testőr

Casanova: A Szerelmes Shakespeare stílusában készült rózsás-romantikus vígjáték új oldaláról mutatja be a történelem leghíresebb csábítóját, Casanovát. Giacomo Casanova (Heath Ledger), az asszonyi szívek szenvedélyes szerelmese, szűzi erények szégyentelen vadásza méltó ellenfélre akad a ellenkező nem egyik csodás képviselője személyében. A kor neves írónője, Francesca Bruni (Sienna Miller) nemes egyszerűséggel visszautasítja. Ő mindent megtesz, hogy ágyába csábítsa Francescát, ám a szép hölgy szívéhez vezető út a szokásosnál sokkal kacskaringósabb. A nővadászt úgy elragadja a küzdelem, hogy észre sem veszi: élete legveszélyesebb játszmáiba kezdett. Nem sejti, hogy nemcsak hírneve és élete forog kockán, de talán egyetlen esélyét is elveszíti, hogy övé lehessen a legnagyobb kincs, az igaz szerelem.

A három testőr: Kezdődik a haddelhadd, hiszen három kemény legény lendül akcióba: a három testőr. Athost Kiefer Sutherland, Porthost Oliver Platt, Aramist Charlie Sheen alakítja. A három vagány a királyt szolgálja, de közben jól is szeretné érezni magát. Ezért, amikor a gonosz Richelieu bíboros cselszövését kellene leleplezniük, nem haboznak, inkább kardot rántanak. A részletekről ráérnek később érdeklődni. De színre lép valaki, aki náluk is nagyszájúbb, náluk is vakmerőbb, és - ami a szemtelenség teteje - náluk is jobban forgatja a kardot. D Artagnan is a király testőre szeretne lenni, de ahhoz előbb be kell bizonyítania, hogy helyén van a szíve, az esze, és vallja a jelszót: egy mindenkiért, mindenki egyért!

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

RONJA, A RABLÓ LÁNYA
Astrid Lindgren

Várható megjelenés: 2014.08.26.
Ára: 2.590 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.200 Ft

A svéd erdők mélyén, valahol egy sziklavárban élt Mattis, a rablóvezér.Egy viharos éjszakán megszületett a kislánya, Ronja - minden rabló nagy örömére. A kislány felcseperedett, és lassan megismerte a körülötte lévő világot. Legjobban az erdőben szeretett barangolni, itt ismerkedett meg az ellenséges rablóvezér, Borka fiával, Birkkel. A két gyerek elválaszthatatlan jó barát lesz - az apák legnagyobb bánatára. Majd miután egy egész nyarat az erdőben töltenek, úgy döntenek, hogy ők nem követik apjuk ,,foglalkozását", másként fognak élni.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az a rögzítési eszköz, amely néhány száz éve a nyomtatott könyv formájában kíséri mint nélkülözhetetlen barát, mint okulás és gyönyörűség kiapadhatatlan forrása az ember életét, feltehetően hamarosan ismét formát változtat.
Csehi Gyula (1910-1976)



Lyra Könyvesház Torony Galéria
(Vác, Piac u. 1.)

KÁDAS LEVENTE

"perspektívák"
fotókiállítás

Megtekinthető: augusztus 8-tól szeptember 4-ig.


Csatolt file: augusztusiakciok_3.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_3.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_10.xls