Magyar királynék és nagyasszonyok 1-9. kötet
Díszdoboz I.


A Duna International Könyvkiadó sorozata olyan magyar királynék és nagyasszonyok izgalmas, olykor hányattatott vagy éppen intrikával teli életútjába enged bepillantást, akik az elmúlt korok politikai, irodalmi vagy közéletének meghatározó alakjai voltak. A 26 kötetes könyvsorozat első díszdobozában az államalapítástól kezdődően megismerkedhetünk az Árpád-ház asszonyaival, valamint az Anjou-királynékkal. Találkozhatnak a magyar művészet első női tollforgatóival és muzsikusaival, és nem utolsó sorban a Habsburg feleségekkel.

Ára: 13.560 Ft helyett, kedvezményesen 6.780 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Leonard Susskind, George Hrabovsky:
Az elméleti minimum


Susskind hangsúlyozottan nem elméleti fizikusoknak, hanem kívülállóknak,a fizika iránt érdeklődő laikusoknak írta a maga könyvét. A címválasztás mégsem véletlen, a könyv ugyanis nem csak címében emlékeztet a nagy elődre. Susskind a lényeglátás, a világos megfogalmazás és a tömör, sallangmentes megoldások tekintetében is Landau nyomdokain halad. Persze zsenialitását értékelni tudni egy laikus számára nemsokkal kisebb teljesítmény, mint egy?mezei? fizikusnak megugrani Landau elméleti minimumszintjét.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.965 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Új Larousse Diákenciklopédia

Fedezd fel a világot! Egyetlen kötetben, 10 témakörben megszerezheted a korszerű műveltség alapjait!
Az 1500 színes illusztrációt tartalmazó kis mindentudó 9-15 éves korú gyermekenek szól, de akár egy középiskolás is bátran forgathatja. A 10 fejezetre osztott enciklopédia mintegy körképet rajzol világunkról - világos, érthető, gyerekeknek szóló stílusban. A magyar kiadvány természetesen magyar vonatkozású információkkal egészül ki.

Ára: 5.890 Ft helyett, kedvezményesen 3.000 Ft

Dr. Wayne W. Dyer:
A váltás - Az ambíciótól az értelemig
Filmmelléklettel!


Honnan jöttünk? Hova tartunk? Mi célja van létezésünknek? - teszi fel életünk legfontosabb kérdéseit a világ egyik legnagyobb spirituális tanítója, Dr. Wayne Dyer. Éveken keresztül azzal foglalkoztam, hogy embereket - beleértve önmagamat is - segítettem a legmagasabb rendű képességeikhez és lehetőségeikhez való hozzáféréshez. Immár hetvenedszer kerülöm meg ebben az életemben a Napot, és ez idő alatt az egyetlen dolog, ami teljesen világossá vált számomra, hogy mindnyájan azt akarjuk, hogy az életünknek értelme és célja legyen. Ezzel a könyvvel arra szeretnék rávilágítani, mire van szükség a megvilágosodott tudatosság állapotának eléréséhez, ami aztán értelemmel és céllal tölti meg az életünket. Van egy nagyszerű török mondás, amely tömören foglalja össze A Váltás (The Shift) lényegi üzenetét. Így hangzik: ?Mindegy, milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza.? Nem számít, milyen sokáig hagytuk, hogy a hamis önmagunk rossz úton vezessen. Egyszer rájövünk, hogy nem juttat el a cél és az értelem érzéséhez, úgyhogy beismerhetjük, hogy rossz úton járunk. A tudat, hogy az életünkből hiányzik az értelem, több mint elégséges bizonyítéka annak, hogy ideje visszafordulnunk. A váltás - az ego elhagyása - nem az ambíció elvesztését jelenti, hanem azt, hogy az ambíciónk valami új dologra irányul.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.175 Ft augusztus 31-ig

Christina Lamb:
A herati varrókörök
Egy angol haditudósító afganisztáni feljegyzései - Veszélyes övezet


Amikor 2001. szeptember 11-e után Christina Lamb, az egykori közel-keleti haditudósító visszatér a háború sújtotta Afganisztánba, és ellátogat szeretett városába, Heratba, egy különös táblát vesz észre az utcán, amely az Aranytű Női Varróiskolát hirdeti. A pezsgő szellemi életéről és liberális kultúrájáról ismert Heratban, a legendás perzsa városban, amelyet Hérodotosz ?Közép-Ázsia kenyereskosarának?, Byron pedig a Kelet fővárosának nevezett, a tálibok uralma alatt a nők csak úgy tanulhattak, ha úgy tettek, mintha varrókörbe járnának. Az Aranytű ötlete egy irodalomprofesszor fejéből pattant ki, aki az ellenállásnak azt a módját választotta, hogy létrehoz egy álcázott iskolát, ahol a nők megszabadulhatnak burkájuktól, és tiltott tantárgyakat, többek közt külföldi irodalmat hallgathatnak. Abban a társadalomban, amelyben még egy apa sem taníthatta meg saját lányát olvasni, a varrókörök megszervezéséhez és látogatásához halált megvető bátorság kellett. Christina Lamb könyvében számos hasonló, szuggesztíven és empatikusan megírt történetet olvashatunk az ország iszonyatos múltjáról és jelenéről. Nem csupán kalandjait, viszontagságait és döbbenetes tapasztalatait tárja elénk, személyes hangvételű beszámolóját kiegészítette annak a fiatal nőnek a Pakisztánon át kicsempészett leveleivel is, aki évekig tudósította őt a tálib uralom borzalmairól.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Joseph Roth:
Die Kapuzinergruft + CD


Roth élete utolsó éveiben megírta a Radetzky-induló folytatását is: A kapucinus kriptában a Trották egy rokonát vezeti végig a háborún, a Monarchia bukásán, egészen a gyászos utolsó felvonásig, az anschlussig, Ausztria bekebelezéséig. Búcsú ez a könyv, melyben még egyszer felvillan Roth fájdalmas, bús mosolya, bölcs iróniája.

Ára: 2.280 Ft helyett, kedvezményesen 1.825 Ft szeptember 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Danielle Trussoni:
Angelology - Az átok


?Abban az időben, amikor az istenfiak bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nekik - sőt még azután is -, óriások éltek a földön. Ők azok a vitézkedők, akik ősidőktől fogva hírnevesek voltak.? (Teremtés könyve 6:4) Különös mozaik bontakozik ki a történelem színfalai mögött? Misztikus templomok, megfejthetetlen kódokat rejtő festmények? A bibliai teremtés és a lázadó angyalok, Orpheusz lantja, Noé gyermekei, akik az özönvíz után újra benépesítik a földet, a náci uralom Európában? Megannyi részlete ugyanannak a rejtélyes kirakósnak? De vajon létezik-e bárki, aki összefüggést találna a látszólag különálló darabkák között? A bukott angyalok leszármazottai, a nefilimek köztünk élnek. Szinte láthatatlanok. Vagyonuk, emberfeletti erejük, erőszakosságuk és kíméletlenségük azonban biztosítja uralmukat az emberek fölött. Csak egy titkos társaság tud a létezésükről: az angelológusok, akik megszállottan kutatják gyenge pontjaikat, hogy megvédhessék az emberiséget a teljes leigázástól. A kilátástalannak tűnő küzdelem új lendületet kap, amikor kiderül, hogy a nefilimeket szörnyű kór támadta meg, és pusztulással fenyegeti fajukat. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha megtalálják Gábriel arkangyal csodálatos hatalmú, régen elveszett lantját? A látszólagos mozdulatlanságot a véletlen kavarja fel, amikor Evangeline, a fiatal apáca, rendháza archívumában egy régi levélre bukkan? Nem is sejti, hogy az általa felfedezett irat a hiányzó részlete annak a kirakósnak, amelyet évezredek óta próbálnak összerakni? A játék neve az idők kezdete óta ugyanaz: harc a hatalomért.

Ára: 3.480 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Oliver Delcroix (szerk.):
Összeesküvések könyve - Paranoid történelem


Az értelmező szótár meghatározása szerint az összeesküvés: "titkos szövetkezés vezető politikai személyiség ellen, vagy az állami, társadalmi rend erőszakos megdöntésére." Minden összeesküvés-elmélet alapja a titok, más szavakkal a magyarázat hiánya: az egyén értetlensége egy talányos cselekménnyel, egy ismeretlen személlyel, általában a környező világgal szemben. Mindez fokozza a szorongást, a kezdődő paranoia pedig kapva kap a legvadabb agyrémeken.
Az összeesküvés-elméletnek több köze van a mítoszhoz vagy a tündérmeséhez. Eliade óta tudjuk, hogy a mítosztalanított világban élő ember teremt magának újakat. Mi más magyarázza azoknak a műveknek a világsikerét, amelyek vissza szeretnék mitizálni a világot, esetleg meglovagolják a "csoda" reneszánszát, A Gyűrűk Urától a Harry Potteren át Dan Brown Da Vinci-kódjáig? Kötetünk tizennyolc francia szerzőjének tizennyolc novellája is efféle modern mítoszokat teremt, az olvasó idegeit borzolva és teljességgel hihető párhuzamos valóságokat vázolva fel, amelyek valamelyike akár a miénk is lehet.

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója! Lista a mellékletben!

Kormos István:
Vackor az első bében

Hernádi Judit előadásában

A verses mese a "lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó", Vackor immáron iskolai tapasztalatait meséli el, aki új barátokat szerez, megtanul mindent, amit egy elsősnek illik, sőt némi csibészséget is, amikor rövid időre iskolakerülővé lesz. A legfontosabb azonban, hogy megszereti azt a bizonyos Kökörcsin utcai iskolát.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Fedezd fel az ünnepek, hónapok és évszakok világát!

Az ELSŐ SZAVAK sorozat minden témája (ábécé - mesterségek - sport - állatok - ünnepek, hónapok és évszakok - közlekedési eszközök - ház - formák és színek - számok - ellentétek) a legkisebbeket segíti az első szavak kiejtésében, gondolkodásra és beszédre készteti őket, miközben jól szórakoznak a kedves képek nézegetésével.

Ára: 1.290 Ft helyett, kedvezményesen 645 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Töprengő - Lila
Szórakoztató feladatok iskolába készülőknek


Érdekes és szórakoztató feladatokat tartalmazó kiadvány: számolással, közlekedéssel, állatokkal és növényekkel kapcsolatos játékos feladványok várják a gyermekeket.

Ára: 550 Ft

Foglalkoztató füzetek nagy választékban, kedvező áron!

Jonas Brothers:
Music From The 3D Concert Experience


A Jonas Brothers szenzációs, 3 dimenziós mozifilmjének soundtrackje. A legnagyobb slágerek, és három vadonatúj, eddig sosem hallott Jonas-felvétel!

Ára: 4.650 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Szerelem olasz módra

Szereplők: Jay Jablonski, Cerina Vincent, John Kapelos, John Enos, III Richard Libertini, Marisa Petroro, Perry Anzilotti, Anthony Russell, Tammy Pescatelli

A Bazi nagy görög lagzi után szabadon a Szerelem olasz módra egy újabb Amerikába szakadt náció szerelmei kalamajkáját járja körül. Jake, a Boston olasz negyedében élő jóképű amerikai halárus már csaknem egy évtizede odaadóan epekedik Isabelláért? aki, miután rövid ideig együtt járt Jake-kel, családot alapított egy másik férfival és három gyermek boldog édesanyja lett. Mivel Jake képtelen túltenni magát egykori szerelmén, barátai noszogatására beleegyezik, hogy randira hívja a gyönyörű olasz Marisát. Csakhogy mivel Jake meg van győződve arról, hogy Marisa kizárólag egy olasz pasival állna szóba, pár gyorstalpaló nyelvlecke után hamarosan az itáliai amorózó szerepében találja magát... Már csak az a kérdés, meddig lesz képes Jake állni a sarat a latinos romantika világában, és hogy vajon képes lesz-e Marisa feledtetni vele régi szerelme emlékét...

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A NÁDOR ASSZONYAI
Ugron Zsolna


Várható megjelenés: 2014.09.01.
Ára: 3.490 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.965 Ft

A történet folytatódik... Esterházy Miklós birodalmi herceg, Magyarország nádora körül három asszony szoknyája suhog: feleségéé, Nyáry Krisztináé, aki első az ország nemesasszonyai között; a kisemmizett Báthory Annáé, aki az Erdélyi menyegző című előző regény főhősnője; valamint a két asszonyt felnevelő Várday Kataliné, a nádor anyósáé. Erdély trónján Esterházy, a katolikus főúr régi kálvinista vetélytársa, Bethlen Gábor ül, hatalma teljében, és újból nősülni készül.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Olvasásra azok a költők érdemesek, kiknek munkáit gyönyörködve lehet olvasni.
Arisztotelész


Csatolt file: dunaakcio2014_12.xls
Csatolt file: augusztusiakciok_5.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_5.xls
Csatolt file: KLETT_1.xls