Christine Ingram:
Zöldségek enciklopédiája


A Zöldségek enciklopédiája a zöldségek fajtáit és vállfajait bemutató kézikönyv és egyben ízletes receptek csodálatos gyűjteménye. Ma már a zöldségek mesés skálájából és az egyes fajták különféle vállfajai közül választhatunk. A zöldségek eredményes felhasználásához ez a könyv minden segítséget megad. Az egyes fejezetek bemutatják a hagymaféléket, a gyökérzöldségeket, a hajtásokat és szárzöldségeket, a leveles és rügyes, a hüvelyes és szemes zöldségeket, a tökféléket, a gyümölcs és a saláta zöldségeket, és a gombákat. A könyv első részében mindegyik zöldségféle azonnal megismerhető fényképekről, a kísérő szöveg pedig azt részletezi, hogyan készítsük elő, használjuk fel és készítsük el az egyes fajtákat. Az ezután következő receptek egyrészt a klasszikus zöldséges receptek modern változatai, mint például a Klasszikus francia hagymaleves, vagy a Burgonya dophin módra, másrészt új ízek kombinációját nyújtják, mint pl. a Mozzarellával és póréhagymával töltött articsóka vagy a Zelleres és roquefortos tekercs. Egyes receptek köretekről szólnak, mint például a Párolt édeskömény paradicsommal, mások laktató főfogásokkal szolgálnak, mint pl. a Biryani pasztinákból és padlizsánból kesudióval, vagy a Sütőtökös rizottó. Akár leveshez, akár salátához vagy főfogáshoz keresünk receptet, ínycsiklandozó kínálatra találhatunk, amely segítségével új alkotórészéket és az ismerős ízek szokatlan kombinációit próbálhatjuk ki.

Ára: 5.980 Ft helyett, kedvezményesen 4.785 Ft

Barcsi Tamás:
Az emberi méltóság filozófiája


Ez a könyv az emberi méltóság gyakran használt fogalmát értelmezi filozófiai szempontból. Mit jelent a dignitas hominis Cicerónál, az ember istenképűsége a keresztény szerzőknél, az ember mint öncél Kantnál? A kötetben az emberi természetre alapozott méltóság felfogásai mellett a kantiánus és az elismeréselméleti tradícióhoz kötődő, illetve jogfilozófiai koncepciókról, valamint a megfogalmazott kételyekről olvashatunk. A történeti és kortárs teóriák bemutatása után a szerző az emberi méltóság tiszteletének elvét egy általa kidolgozott elméleti keretben, az értékkorlátos diskurzusetika vázlatában helyezi el. Az elv összetevőit ismert morális viták mentén értelmezi, és a fontosabb problémák tisztázását újabb szempontokkal bővíti. A felmerült kérdések közül néhány: mit jelent az emberi élet szentsége? Milyen alkotóelemei vannak a cselekvési szabadságnak, és mit mondhatunk a szabadság határairól? Hogyan érvelhetünk a túlzott gazdasági liberalizmussal szemben? Miként fogjuk fel az eutanázia kérdését, milyen morális álláspontot alakítsunk ki az új humán biotechnológiai eljárásokkal kapcsolatban?

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.720 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Sándor Ildikó:
Irodalmi esszévázlatok érettségizőknek középszinten és emelt szinten


"Gondolj egyet, s meglásd a világ aszerint változik."
2005-ben, az új típusú érettségi bevezetésének évében mi változott? Minden. A vizsgareform meghatározó eleme a képességjellegű követelményeknek (kompetenciák) hangsúlyossá tétele, számonkérése lett.
Kiadványunk elősegíti a szükséges lexikális (háttér) tudás, illetve a magyar nyelv és irodalom kulcskompetenciák (szövegértés, írásbeli szövegalkotás, fogalomhasználat) fejlesztését.
A könyvet elsősorban az érettségire készülő diákok, felkészítő tanárok, a korábban érettségizettek részére szánjuk, ám hasznos ismereteket nyújt minden magyar nyelv és irodalom iránt érdeklődő számára. Az új típusú feladatok megoldási ismerete mellett a hivatalos érettségi vizsgakövetelmény lista előírja a magyar érettségi vizsgához szükséges lexikális tudást is, amelyeket jelen kiadványban fogtunk össze.
Churchill szavaival élve: "Semmi mást nem ígérhetek, csak vért és gyötrelmet, könnyeket és verejtéket". Jelen kötet és egyéb kiadványaink nagymértékben hozzájárulnak az eredményes felkészüléshez, de önmagukban, az emberi akarat, tudásvágy nélkül semmit sem érnek.
Ajánljuk szíves figyelmébe sorozatunk további kötetit, így különösen a Történelmi esszéváltozatok érettségizőknek című könyvet, mely az érettségi vizsga követelményeinek megfelelően összeállított esszéváltozatokat tartalmaz.

Ára: 2.740 Ft helyett, kedvezményesen 2.190 Ft szeptember 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Kárpáti Ferenc:
Puskalövés nélkül?


A kötetben a Kádár-korszak utolsó honvédelmi minisztere vetette papírra személyes hangú visszaemlékezéseit, ugyanakkor a krónikás hitelességével, a fellelhető irattári-levéltári dokumentumok, jegyzőkönyvek, sajtóközlemények hozzáértő feldolgozásával, szerteágazó és alapos munkával törekedett arra, hogy a sokszor a kulisszák mögött zajló történésekhez, eseményekhez kapcsolódó különösen fontos, akkor még titkosnak minősített információk feltárásával végre eltűnjenek a fehér foltok a rendszerváltás előtt utolsó évtized történelméből.

Ára: 3.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft augusztus 30-ig

Akciós lista a mellékletben!

Bob Dylan:
Krónikák - Első kötet


A Krónikák első kötetében a szerző életének és pályájának fordulópontjai közül tár fel néhányat. A szomorkás emlékezéseket borotvaéles megfigyelések színezik. A történet érinti New Yorkot, New Orleanst, Woodstockot és még néhány kevésbé ismert pontját az Egyesült Államoknak. Őszintén, személyesen, bensőségesen idézi fel azt a rendkívüli korszakot.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.740 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Maria Teresa Arbia:
PONS - Olasz nyelvtan röviden és érthetően


Azoknak szól ez a könyv, akik szeretnék az olasz nyelv szabályait könnyedén elsajátítani vagy átismételni, illetve azoknak, akik szeretnének néhány speciális kérdésnek gyorsan utánanézni. A PONS Olasz nyelvtan röviden és érthetőn ezt ígéri a ma használatos olasz nyelv áttekinthető bemutatásával. A világosan megfogalmazott nyelvtani magyarázatokat számos magyarra is lefordított példamondat teszi érthetőbbé. A PONS Olasz nyelvtan röviden és érthetően című kötetben azonos tippeket találhatunk a tipikus hibák elkerüléséhez is.

Ára: 2.160 Ft helyett, kedvezményesen 1.510 Ft szeptember 30-ig

Kedvezményes áron kapható spanyol, orosz, holland, francia és angol nyelven is!

KLETT akciós lista a mellékletben!

Peter Orban
A hős utazása
A lélek útja önmaga megtalálásához


Életünk egy utazáshoz hasonlítható, amely ismeretlen tájakon vezet keresztül, ahol különböző elméletek, világképek és cselekvési minták nyújtanak segítséget a tájékozódásban. Időről időre akadályok kényszerítenek bennünket megállásra: betegség, szerencsétlenség, elszakadás, magány, halál. Utunk akkor válik a "hős utazásává", amikor ezeket a kényszerű pihenőket arra használjuk fel, hogy körülnézzünk. Ez a könyv az életnek ilyen állomásairól szól: megmutatja, hogyan zajlik le ez az utazás, és milyen tapasztalatok várnak közben a "hősre".

Ára: 1.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.190 Ft augusztus 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Lúdanyó meséi
Für Anikó előadásában


Lúdanyó mesél. Csengő-bongó, fürgén szökdelő és álomba simogató kis verseket. Mesél kedves kis állatokról, fura és kacagtató figurákról, a rettenetes étvágyú Bábel Ábelről és a falra mászó Tojás Tóbiásról. Mesél az angol gyermekeknek több mint száz éve már, és most ? ilyen bő válogatásban először ? a magyar gyermekeknek is, ezúttal Für Anikó hangján. Tótfalusi István ültette át magyarra a verseket, szerencsésen megtalálva az eredeti ötletek, tréfás rímek jól mondható és énekelhető magyar megfelelőit.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Harry Harrison:
Édentől nyugatra


65 millió évvel ezelőtt egy kozmikus katasztrófa véget vetett Földünkön a dinoszauruszok uralmának. Egy másik Föld párhuzamos világában azonban nem következett be kataklizma, és az óriásgyíkok törzsfejlődése zavartalanul folytatódott tovább.
Aztán a bolygó legfejlettebb lényei a soros jégkorszak zord időjárása elől menekülve birtokba vesznek egy új kontinenst, és ekkor különös, gyengének látszó, ám annál ravaszabb ellenféllel akadnak össze: egy két lábon járó emlősfajjal, melynek tagjai durva kőeszközöket használnak, és fegyverrel vadásznak mindenre, ami táplálékul szolgálhat. Két civilizáció öldöklő élethalálharca bontakozik ki az elkerülhetetlen konfliktusból, és összecsapásuknak csak egyetlen győztese lehet: az egész világ további ura.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója! Lista a mellékletben!

Bíró András:
Szétszaggatva, megtaposva, megmaradva


Ezer esztendő történetének befejező kötete ez a regény, amely az Esztelneki család sorsán keresztül hitelesen ábrázolja a megélt korok viszonyait, jelentős eseményeit Mohácstól Trianonig. A török hódoltság időszakában a három felé szakadt ország polgárainak helyzetével ismerkedhetünk, majd az író elvezet bennünket a végvári harcok kellős közepébe. A sokat próbált család tagjaival ott vagyunk mindnyájan Szigetvár ostrománál, majd Buda várának 1686-os visszafoglalásánál, ahol regényünk hőse vérét ontja... A törökök kiűzése után tanúi vagyunk az ország kifosztásának, megtaposásának és az elnyomók ellen fellépő II. Rákóczi Ferenc szabadságharcának, melynek bukásával III. Károly elkoboztatja a regénybeli Esztelneki család minden vagyonát. Szinte együtt éljük át a kufsteini tíz évnyi várfogságot a család bebörtönzött főhősével, akinek hányatott élete szorosan egybefonódik az idegen megszállóknak kiszolgáltatott ország sorsával. Az 1848/49-es szabadságharcot - elsőként a magyar irodalomban - egy vidéki hajdu-bihari településről kísérhetjük figyelemmel. Átélhetjük a kiegyezést követő évtizedeket, majd az 1914/18-as világháború egyes eseményeit s benne a családtagok sorsát. A társadalmi összeomlást követő politikai kacskaringók után jutunk el Trianonig. A regény utolsó mondatai mégis reményt ébresztenek az olvasóban. Még a legmélyebb sírveremből is van feltámadás, amelynek mozgatója, élesztője a családot megtartó szerelem, a minden megpróbáltatást legyőző szeretet.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Sebők Zsigmond:
Maczkó Úr szárazon és vízen


Maczkó úr kalandjai évtizedeken keresztül több generációt szórakoztattak, most - az eredeti kiadás reprintjeként - a sorozat ismét megjelenik. Sebők Zsigmond meséit Jókai Mór és Krúdy Gyula világához hasonlítják, amelyek gyermeket és szülőt egyaránt megszólító ?történelemkönyvként? is forgathatók. A szellemes történetek varázslatos helyszínei, többek között, a Balaton, a Dobsinai-barlang, a Máramarosi-havasok, a Lomnici-csúcs, a Csorba-tó, a Magas-Tátra - Maczkó úr ugyanis mindenhova odavarázsolható, ahol történnie kell valaminek. A művek értékét növeli, hogy az eredeti kiadás mesenyelve máig nem kopott, nem porosodott; élvezetes és tartalmas olvasmány, amit Mühlbeck Károly kiváló grafikusművész rajzai illusztrálnak, feledhetetlen élményt nyújtva a mai olvasók - gyermekek és felnőttek - számára is.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.245 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Sunrise Ave:
Out of style


A Sunrise Avenue egy 2002-ben alakult finn együttes. Zenei stílusuk alapvetően a dallamos rock-balladák és a hard rock között mozog. 2011 márciusában jelent meg a zenekar legújabb nagylemeze (Out Of Style), melynek első kislemez-dalát, a Hollywood Hills című számot 2011 januárja óta sok rádió játssza, komoly sikereket szerezve a zenekarnak, ami a slágerlista-helyezéseken is nyomon követhető.

Ára: 4.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Eladó a családom

Szereplők: Demi Moore, David Duchovny
A közelmúltban a középosztály által kedvelt, elegáns külvárosi negyedbe költözött házaspár tagjai Steve (David Duchovny) és Kate (Demi Moore) fényűző életmódjukkal hamar a szomszédok irigyésének tárgyává válnak. Kate üde és fiatalos, csak márkás ruhákban lép ki az utcára, Steve pedig a tökéletes férj megtestesítője. Sikeres üzletember, sikeres golfjátékos, mindene megvan, amit csak kívánhatna magának: gyönyörű felesége, nagy háza, drága autója és két jóképű tinédzser korú gyermeke. Mindenki rájuk akar hasonlítani. A szomszédok szemében a család a tökéletes amerikai álmot éli, azonban ez csak felszín, a Joneses család nem az, akinek látatja magát?

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG KÜSZÖBÉN - ÉVSZÁZAD-TRILÓGIA 3.
Ken Follett

Várható megjelenés: 2014.09.16.
Ára: 4.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.240 Ft

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI
Az Évszázad-trilógia öt család ? egy amerikai, egy angol, egy walesi, egy német és egy orosz ? történetét mutatja be a 20. században. A harmadik kötet a hidegháború, az 1960-as és az 1980-as évek közötti időszak hatalmas szociális, politikai és gazdasági változásait mutatja be: a polgárjogi mozgalmakat az USA-ban, a politikai gyilkosságokat, a vietnami háború elleni tiltakozásokat, a berlini fal felhúzását és lebontását, az atomcsendegyezményt, a gorbacsovi peresztrojkát és természetesen a rock and roll és a beat nemzedékét.Rebecca Hoffmann, a Kelet-Berlinben élő Von Ulrich család adoptált gyermeke rájön, hogy egy Stasi-ügynökhöz ment feleségül. A férfinak az volt a feladata, hogy a nagypolgári családot figyelje. Csodával határos módon az asszonynak sikerül átszöknie a falon, és Hamburgban kezd új életet? George Jakes, a félvér jogász Robert F. Kennedy csapatához kerül az Igazságügyi Minisztériumba, és belecsöppen a polgárjogi mozgalmak kellős közepébe? Cameron Dewar, a szenátor unokája a republikánusok oldalán a Watergate-ügy egyik ötletadója és kivitelezője lesz? Gyimka Dvorkin Moszkvában Nyikita Hruscsov személyi titkáraként kezdi politikusi karrierjét, így a leszerelési tárgyalások, a csehszlovákiai bevonulás aktív résztvevője. Újságíró ikertestvére, Tánya révén kapcsolatba kerül a másként gondolkodókkal... A fantasztikusan eleven történeti háttér előtt a szereplők rengeteg izgalmas világesemény résztvevői, nagyszerű karriert futnak be, magánéletükben azonban sokkal kevésbé sikeresek: gyakran több évtized múltán ismerik fel, hogy ki is az igazi társuk. Ken Follett sodró lendületű cselekményeken keresztül egy olyan világba vezet bennünket, amelyről azt gondoljuk, hogy ismerjük, hiszen átéltük, s most mégis másképpen látjuk.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!


Meg vagyok győződve: ha magam nem nevetek előbb egy jót, az olvasót nem tudom szívből kacagtatni. Legfeljebb ha az történik meg itt-ott, hogy nem velem, hanem inkább rajtam nevet.
Henry Fielding /1707-1754)

Kérjük, támogassa a váci menhely bővítését!

975 kerítéselem 3430 Ft/darab
192 oszlop 4.500 Ft/darab

Az adományozók neve a kerítésre felkerül.

bankszámla: 10200919-32871834
Közvetlen befizetés a honlapon lehetséges!

www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: augusztusiakciok_6.xls
Csatolt file: bioenergeticjul-aug_5.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_13.xls
Csatolt file: KLETT_2.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_6.xls