Ne felejtsétek kedves szülők és diákok!

A Lyra Könyvesházban vásárolhatók tankönyvek, munkafüzetek, kották, szótárak és nyelvkönyvek is!

Matthew Boyden:
Az opera kézikönyve


Operával csak most ismerkedők és vájt fülű, megszállott operarajongók egyaránt élvezettel forgathatják ezt a kézikönyvet, amely megbízhatóan kalauzol el az operák sokszínű és izgalmas világába.
A Monteverditől Thomas Adésig a világ operatermésének legjavát áttekintő kötetben mintegy 150 zeneszerző eleven stílusban megírt, rövid életrajza és közel 340 opera részletes bemutatása olvasható. Az egyes operák cselekményén és rövid zenei elemzésén túl a kézikönyv a művekről készült legjobb, közel 900 CD-felvétel frappáns és tömör, olykor csípős és kíméletlen kritikáját tartalmazza a leghíresebb archív felvételektől a legújabb lemezekig. A lebilincselően üde és eleven stílusban megírt, CD-felvételeken alapuló operatörténet rövid függelékkel zárul, amely híres énekesek és karmesterek vázlatos pályarajzát, és a műfaj legfontosabb zenei szakkifejezéseinek magyarázatát foglalja magában. A hatalmas anyagban jól áttekinthető mutató segíti az eligazodást, az oldalakat zeneszerzők, énekesek, színpadképek és CD-borítók fotói gazdagítják.

Ára: 6.900 Ft helyett, kedvezményesen 4.830 Ft

Thom Hartmann:
Az ősi napfény utolsó órái


Minden a napfénnyel kezdődik. A Nap energiát sugároz a Földre, hogy aztán ez az energia egyik formából a másikba alakulva belekezdjen az élet, a halál és a megújulás körforgásába.
Ez a könyv arról szól, merre tart a világ, és mi, a modern világ szülöttei mit tehetünk érte. Úgy éljük az életünket, hogy szinte nem is foglalkozunk mással, mint a megszokott életformánk fenntartásával. Pedig a Föld bajban van, a természet válságon megy keresztül, minden összeomlani látszik körülöttünk - olajválság, természeti katasztrófák, globális felmelegedés, háborúk, a fajok rohamos kipusztulása -, miközben az általunk okozott katasztrófák lavináját illetően alig teszünk valamit, ami megállíthatna bennünket a lejtőn.
Ha vissza akarunk kerülni a helyes útra, gyökeresen meg kell változtatnunk szokásainkat, szervesen be kell illeszkednünk az élet körforgásába. A könyvben felvázolt változtatásokkal elültethetnénk egy új ökológia, egy új Föld magvait, mielőtt ez az életképtelen, kaotikus rendszer végleg megsemmisíti önmagát. A könyv segít megérteni és jobbá tenni viszonyunkat a világhoz, a természethez, természeti erőforrásainkhoz és nem utolsó sorban önmagunkhoz.

Ára: 3.270 Ft helyett, kedvezményesen 1.635 Ft

Farkasházy Tivadar:
Zsokékrul - A lóverseny regénye


Hazánk legnagyobb lovasait, s lóbarátait kérdezgettem. Igaz-e, hogy lovasnemzet vagyunk? Voltunk, leszünk? Bosszantott, hogy oly keveset tudnak itthon Európa-hírű zsokéinkról. S a hazaiakról. Pedig ez a világ egyik legrégibb és legizgalmasabb sportága. Mely tőlünk nyugatra az egyik legnépszerűbb. Életük, bukásaik, szökéseik, kinti megdicsőülésük, itthoni vegetálásuk lehet, hogy jobb író tollára kívánkozott volna, de én voltam a legközelebb. Mégis tán összeáll egy kép, hogy micsoda faramuci dolog volt a szocialista lóversenyzés, hogyan szórt szét egy nagy nemzedéket, mert a galoppon már 56 nyarán elkezdődött. Alafi, Bocskai, Kállai, Tandari, Klimscha, s a maradók: Aperianov, Esch, Vas, Marschall. Mögöttük ott nyerít Imi, Imperiál, March Groom, Shirocco, Brahy, Ryans Gift, Gazduram, Recorder, Api, Kabala, Nyina. Megspékelve Dallossal, Turival, Törökkel, Martinekkel, két Lázárral, Ullmann báróval és egy örökifjú Dreherrel. No meg Csikar, Nyilasi, Kőbán, Kárpáti, Török, Martinek, Jordán, Koltai, Tandori. Micsoda mámor volt hallgatni őket. Azért néha közbekotyogtam, már csak megszokásból is. Olvasók a helyükre, start-hóz, start-hóz!

Ára: 3.999 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Lars Frühsorge, Bernd Schmelz:
Maják, inkák, aztékok

Mi micsoda sorozat

A kagylókürt hangja harsan, kezdődik az áldozati rituálé. Az oltáron már kiterítve fekszik a kábult jaguár. Az áldozópap magasba emeli kését. Vajon az áldozat elég lesz az esőistennek?
A maják, az inkák és az aztékok pompás templomokat emeltek, bonyolult naptárakat használtak, és kiválóan értettek a csillagászathoz. Ki volt a ?Nap fia?? Miért építettek az aztékok úszó kerteket? Milyen szerepe volt a maják életében a labdajátéknak?
Lars Frühsorge majakutató és Bernd Schmelz, az ősi Amerika kutatója az Andok hegyláncai között megteremtett, egykor virágzó kultúra izgalmas részleteivel ismerteti meg az olvasót.

Ára: 2.790 Ft helyett, kedvezményesen 1.395 Ft

Matematikai tesztek alsó tagozatosoknak

Kompetenciaalapú szakkönyvcsaládunk jelen kötete a matematikai kompetenciák fejlesztését célozza meg.
- Az alapoktól kezdve, jól követhetően épül fel
- Kiválóan alkalmas a tudásszint felmérésére
- A kisdiákok rutint szerezhetnek a típusfeladatok megoldásában
- 15 feladatsort tartalmaz, évfolyamok szerinti felosztásban
Tesztgyűjteményünket ajánljuk minden
- alsó tagozatos diáknak,
- szülőnek, aki szívén viseli gyermeke tanulmányi előmenetelét,
- tanítónak tanórai vagy szakköri munkához.

Ára: 1.860 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft szeptember 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Magic Budapest 2008
Angol nyelvű


A színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv Budapestet, a világ egyik legszebb fővárosát mutatja be. A város egyszerre romantikus, történelmi és modern. Pest és Buda 175 nevezetességét mutatja be a könyv látványos, színes fotók segítségével.

Ára: 4.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Clive Barker:
Abarat


Haplatán Cukinak, a csirkevári tinilánynak mintha mindenki csak nehezíteni akarna a sorsán. Iskolatársai csúfolják, tanárai szigorúak, részeges apja pedig időnként még jól el is tángálja. Amikor Cuki a város határán túl keres menedéket, egy mező közepén elhagyatottnak tűnő világítótoronyra bukkan. Mielőtt utánajárhatna, hogy kerül egy efféle, tengerpartra való építmény a szárazföld közepére, összetalálkozik a legkülönösebb lénnyel, akit addigi életében valaha látott ? azaz inkább lényekkel, hiszen, mint kiderül, Pajkos János hét testvérével osztozik egy testen, amiről nyolc karja, nyolc feje és be nem álló nyolc szája tanúskodik.

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Wilhelm Hauff:
A kis Mukk története és más mesék
Pokorny Lia előadásában


Wilhelm Hauff (1802-1827) meséinek értékét a szerző művészi egyénisége, gazdag képzelete és humánus szemlélete határozza meg.A német népmesekincsekből merített és ezeket keleti motímuvokkal ötvözte. Varázslatos történetei a képzelet szárnyán csodálatos és misztikus tájakra röpítik a hallgatót.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Dr. Peter Atherton:
Aloe vera - A gyógyító növény


30 éves általános orvosi m?ködése során Peter Atherton egyre fokozódó érdekl?déssel fordult a kiegészít? gyógymódok felé, és kétéves kutatói ösztöndíja ideje alatt az Oxfordi Egyetemen az Aloe vera orvosi szempontból lényeges tulajdonságait vizsgálta. Kutatási eredményei igazolták a növény hasznosságát, így mindennapi orvosi gyakorlatában is sikeresen alkalmazza.

Ára: 1.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Ingo Siegner:
Kókusz Kokó iskolába megy


Kokó, a kis sárkány alig fér a bőrébe. Csodálatos napra ébredt: ma fog először iskolába menni! Útközben találkozik Oszkárral, az aprócska felfalóval. A kis ragadozó nem mehet iskolába, mert a szülei megtiltották. Oszkár nagyon szomorú, hogy nem tanulhat meg számolni és írni. Vajon sikerül a két kis sárkánynak meggyőzni Oszkár szüleit arról, hogy az iskolában rengeteg hasznos ismeretre lehet szert tenni?

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 845 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Kárpáti Tibor, Hohol Ancsa:
Juhhé, szemüveges lettem!


Hohol Ancsa könyve nem pusztán egy kedves olvasmány, hanem segít feldolgozni és másképp látni azt a kritikus élethelyzetet, mikor a gyerek szemüveget kap. Egyszerre vidám útmutató és örömteli közös élmény a szülőknek és a gyerekeknek, megtanítja elfogadni és büszkén hordani a szemüveget, eloszlatni a viselésével kapcsolatos félelmeket.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Virtuoso kamarazenekar
CD


Népszerű slágerek feldolgozása.
Nagy utazás, Négy évszak, Az Operaház fantomja, James Bond, Samba de Janeiro, A Dongó stb.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

J. Edgar - Az FBI embere

Szereplők: Josh Lucas, Armie Hammer, Judi Dench, Leonardo DiCaprio, Naomi Watts
Leonardo DiCaprio (Eredet, Véres gyémánt) remekel J. Edgar Hoover szerepében, aki közel ötven éven át volt az FBI feje. Hoovert, aki nemcsak szolgálta, de kedve szerint alakította is az igazságot, félték, tisztelték, bírálták, bámulták. Módszerei egyszerre voltak kíméletlenek és hősiesek, legnagyobb jutalomnak pedig a világ elismerését tartotta. A zárt ajtók mögött azonban Hoover olyan titkokat rejtegetett, amelyek lerombolhatták volna a nimbuszát, tönkretehették volna a karrierjét és az életét.

Ára: 3.700 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

VARRÁS KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

Várható megjelenés: 2014.09.15.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

"A Fog ez menni... sorozat Varrás című kötete a tökéletes és türelmes útmutató, amire szükséged van. Megtanulhatod, hogyan kell a tűt befűzni, milyenek a kézi és gépi öltések, így gyorsan magabiztos leszel. Az egyszerű, lépésről lépésre bemutatott munkafolyamatok mindent megmagyaráznak. Tanácsok és emlékeztetők segítenek, hogy kijavíthasd, ha valamit elrontottál. Hamarosan fog ez menni... "

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Éjszakáim az idegnyugtatásra használtam, a könyveket hívtam feledtetőül.
Molter Károly


Csatolt file: KLETT_3.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_14.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_7.xls