2015. évi falinaptárak már kaphatók

méretek: 300x300 mm,
220 x220 mm és 180x180 mmm

Ár: 1.490 és 1990 Ft között

John Haywood:
Nagy civilizációk mindennapjai


A kötet mintegy 3000 ábrája és képe végigvezet minket a történelem mindennapjain. Megtudatjuk belőle az ember történelmének valamennyi aspektusát, a mezőgazdaság, a munkamegosztás és a kereskedelem kialakulásától a tudományok, a kézművesség és a technika fejlődésén át a művészet, a kultúra és a szórakozás felemelkedéséig. A múlt jelentős civilizációit egymás mellé állítva és összehasonlítva felsejlik, melyik milyen szerepet játszott az emberi élet formálásában, míg olyanná vált, ahogyan ma ismerjük. A mű nemcsak izgalmas és tartalmas olvasmány, amely látványosságával is felkelti az érdeklődést, hanem kézikönyvként, illetve munkafüzetként is használható. Kiválóan alkalmas otthoni ismeretszerzéshez éppúgy, mint oktatási segédanyagnak.

Ára: 7.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.995 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Michael Gienger:
A kristálygyógyászat tankönyve


A kristálygyógyászat hazánkban is elismert szakembere, Michael Gienger igazi különlegességet kínál a drágakövek rajongóinak. Művében a kristályok gyógyhatása mellet részletesen ismerteti azok mineralógiai jellemzőit (kristályrendszerüket, képződési elvüket, ásványosztályukat, kémiai képletüket), részletesen tárgyalja az ásványok kialakulását, színét, kristályszerkezetét.
?Ahhoz, hogy valóban megérthessük a kristályok gyógyhatásait, előbb éppúgy meg kell ismerkednünk a kövek természetével és világával, mint ahogyan a sajátunkéval is. Csak akkor láthatjuk át, hogyan és miként is fonódik össze a kettő egymással.?
A könyv választ ad a sokszor felmerülő kérdésekre:
-Hogyan fejtik ki az ásványok gyógyhatásaikat?
-Hogyan épül fel az ember és a kő közötti kommunikáció?
-Hogyan fejthet ki bármiféle hatást a szervezetünkre egy ilyen egyszerű anyagdarab?
-Milyen összefüggéseket fedezhetünk fel az egyes kristályszerkezetek és az életmódunk között?
A szerző bemutatja az analitikus és intuitív kőgyógyászatot, tanácsokat ad, hogyan válasszuk ki a lélek, a test, az értelem és a szellem kövét, hol helyezzük el, hogyan viseljük és tisztítsuk az ásványokat.

Ára: 4.980 Ft helyett, kedvezményesen 3.735 Ft szeptember 10-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Dr. Kende Péter
Mik vagytok ti, Istenek?


Óriási vihart, heves és éles vitákat kavart első megjelenésekor a Mik vagytok, ti,Istenek?, mind az orvosi szakma, mind a jogászok, és legfőképpen a széles publikum körében. Különösen az, hogy a szörnyűbbnél szörnyűbb műhiba-történetek konkrét páciens-, kórház- és orvos-nevekkel jelentek meg; s csupán az olvasó hangulatának oldását szolgálták a név nélküli rövid, novellisztikus műhiba-sztorik. A szerző most összeszerkesztette a két korábbi kötet anyagát, valamint kiegészítette néhány új történettel is, s a könyv új borítót kapott.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft

Kányádi sándor (ford.):
Volt egyszer egy kis zsidó
Erdélyi jiddis népköltészet - CD melléklettel


Kányádi Sándor hangján, Jánosi Andrea rajzaival kerül közelebb a mai olvasóhoz a múlt század viharaiban eltűnt erdélyi jiddis népköltészet néha csipkelődő ravasz, játékos máskor szerelmes vagy szívszorongató világa.
A könyv melléklete a már több kiadást megélt, klasszikusnak számító Volt egyszer egy kis zsidó lemez, melyen a Gryllus testvérek és Szalóki Ági muzsikája teszi feledhetetlen élménnyé az erdélyi jiddis népköltészet remekeit.

Ára: 4.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft

Leo Kessler:
Erőltetett menet


Leo Kessler számos izgalmakban bővelkedő, a második világháború borzalmait kíméletlenül realista módon bemutató sorozatának újabb kötetét tartja a kezében az olvasó. 1942-ben játszódik a cselekmény - a Wotan SS katonái az oroszországi kimerítő hadjárat utáni, szinte pihenőnek számító gyakorlatozásukat töltik. Nem is sejtik, hogy ezek a "lazító gyakorlatok" már egyben egy újabb küldetésre való felkészülést jelentenek. A német vezérkar ekkor már tisztában volt azzal, hogy az angolok Dieppe városát készülnek lerohanni. A kérdés csupán az: mikor? És csak egyetlen hadosztályban reménykedhettek, amely a leghamarabb odaér és meg tudja védeni a létfontosságú part menti üteget. Ez a feladat pedig nem másra, mint a Wotan SS katonáira várt...

Ára: 2.498 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Andreas Eschbach:
Összeomlás


Markus Westermann német számítógépes szakember egy jobb élet reményében érkezik az Egyesült Államokba, az álomállás ígérete azonban nem válik valóra. Kétségbeesetten keres valami más esélyt, hogy a "korlátlan lehetőségek földjén" mégiscsak megtalálja számítását. Ekkor találkozik egy osztrák kutatóval, aki új módszerével forradalmasítaná a kőolajlelőhelyek felkutatását és kiaknázását.
Markus egyszeriben nyakig merül az energiaipar sötét mesterkedésekkel teli világába, és kénytelen ráébredni, hogy az emberi civilizáció egy olyan krízishelyzet felé tart, mely gyökerestül forgathatja fel a fennálló társadalmi rendet. Mert ha elfogy az olaj, élethalálharc indul meg országok és szövetségek között, a technikai fejlődés leáll, és a Földön újra beköszönt a középkor.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Nyelvtan könnyedén - Olasz
PONS


A kezdő szinttől a középfok szintjéig ismerteti a nyelvtant táblázatokba és rendszerekbe építve, példamondatokkal.
Figyelembe veszi a magyar nyelvtan és a célnyelv eltéréseit.
Önálló tanuláshoz, ill. intézményes keretek közt tanulóknak referenciaként is használható.
Tartalmazza a nyelvtanuló számára szükséges nyelvtani fogalmakat.

Ára: 999 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft szeptember 30-ig
Kedvezményes áron kapható francia nyelven is!

KLETT akciós lista a mellékletben!

Tisch Ferenc:
Gyertyaláng
Híd a cunami felett


A világban járva önmagamat kerestem, önmagamban a világot találtam. A gyertyalángban néztem egykori önmagam, látom a változás folyamatát, látom az élményeket, ahogy tapasztalattá lettek bennem. Igen, nekem a világ másik végére kellett mennem ahhoz, hogy a csöndes szobában ülve szembetalálkozzak önmagammal.

Ára: 2.870 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Weöres Sándor:
Égi csikón léptet a nyár
Válogatott versek


Für Anikó előadásában Weöres Sándor játékos versei, melyeket eredetileg a felnőtteknek írt, megújították a gyerekversek műfaját. Ha a világ rigó lenne című kötetében megjelent versei kicsik és nagyok között egyaránt népszerűvek váltak, a Liba péket, a Buba énekét vagy a Kutya-tárat kívülről fújják óvodások és a kisiskolások nemzedékről nemzedékre.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Rege Sándor:
Mesék Gumimókusról


Gumimókus újra eljött. Biztosan sokan emlékeznek rá, hiszen annyi vidám percet és izgalmas kalandot hozott sok kisfiúnak, és sok mesélő apukának. És Zolinak, Ádámnak, Misinek és még sok-sok ezer lurkónak, akiknek ez a régi mese a szívében él tovább.De aki nem ismeri vagy már nem emlékszik rá, azoknak ajánljuk újra Rege Sándor meséit. A barátság nem megy ki a divatból a világban!

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Weber, Anette és Dilg, Sonia:
Vonalak és betűelemek
Játékos felkészítés az iskolára - Kisgőzös


A Kisgőzös füzetek vidám utazásra hívnak. Ebben a kötetben az íráskészség fejlesztéséhez kapcsolódnak furfangos és érdekes feladatok. A változatos gyakorlatok felkészítik a gyerekeket az iskolakezdésre. Az egyes füzetek célirányosan fejlesztik az alapvető készségeket. A vidám, életkornak megfelelő illusztrációk kedvet csinálnak a tanuláshoz. A matricás játék során a gyerekek játékosan alkalmazhatják a tanultakat. A füzet hátulján beragasztható matricákat találsz!

Ára: 770 Ft helyett, kedvezményesen 385 Ft

Bereczki Zoltán:
Álomkép


Bereczki Zoltán azon el?adók egyike, aki a musicalt kedvel? közönség körében évek óta töretlen sikereket és eredményeket tudhat magáénak. 150.000-nél is több eladott nagylemez, több ezer aktív rajongói klub, és folyamatos teltház a fellépésein. Az Álomkép címmel megjelen? szólólemezén most 11 olyan dallal mutatkozik be, amivel azonnal megduplázhatja széles rajongói táborát.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Több, mint sport

Szereplők: Kate Mara, Anthony Mackie, Ian McShane, Matthew Fox, David Strathairn, Matthew McConaughey, January Jones
Az amerikai foci nem a gyengék sportja: kíméletlenül a földbe döngöl. Az élet kegyetlen csapást mért a Huntington-i Marshall Egyetem focicsapatára: egy repülőgép-szerencsétlenség végzett az iskola teljes futballcsapatával. Sokan úgy vélik, innen nincs visszaút, de Jack Lengyel más véleményen van. Elvállalja azt a feladatot, amit senki más nem mert volna: újjászervezi a Marshall Egyetem futballcsapatát.Matthew McConaughey alakítja a szenvedélyes Lengyel edzőt, aki a semmiből teremt új futballgárdát, és elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, győzelemre vezeti kezdőkből álló csapatát. A megtörtént esetet feldolgozó film a futball gyógyító erejéről mesél, amely több mint sport: maga az élet.

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A KIRÁLYCSINÁLÓ LÁNYA
Philippa Gregory

Várható megjelenés: 2014.09.15.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

A királyi regények koronázatlan királynőjének új regénye IV. Edward angol király udvarába, a Rózsák háborújának idejébe, az összeesküvések, a szerelemért és hatalomért folyó élet-halál küzdelmek világába repít, amelyben megelevenednek a történelem elfeledett alakjai. A másik Boleyn lány után A királycsináló lánya Philippa Gregory első ,,nővérregénye", amely két rendkívüli fiatal nő sorsát kíséri nyomon. A regény hősnői a 15. századi Anglia legbefolyásosabb főurának, Warwick grófjának leányai. A mérhetetlen hatalma, ismertsége és vagyona révén az angol politikát könnyedén manipuláló Richard Neville ,,a királycsináló"-ként vonult be a történelembe. Fiúörököse nem lévén, lányait, Anne-t és Isabelt teszi meg politikai játszmái gyalogjainak, ám a gyalogokból csakhamar befolyásos játékosok válnak... Anne elragadó kislányként kerül IV. Edward udvarába, ahol növekvő aggodalommal és elkeseredéssel szemléli apja háborúját korábbi barátai ellen. A tizennégy évesen asszonnyá váló fiatal lány hamarosan elveszti férjét és édesapját is, míg anyja egy menedékhelyen tölti napjait, nővére pedig az ellenség házastársa. Anne számára csak egy kiút van kétségbeejtő helyzetéből: hozzámegy Richardhoz, Gloucester hercegéhez, döntéséért azonban komoly árat kell fizetnie... A New York Times népszerűségi listáit vezető Philippa Gregory olyan nagy sikerű romantikus történelmi regények szerzője, mint A fehér hercegnő vagy A folyók asszonya. Legújabb regénye sem okoz csalódást a műfaj kedvelőinek. ,,Szexi... botrányos... szellemes..."


Az életérzések hordozója a mindenkori olvasó, a vers a kiváltó, a rádöbbentő.
Kányádi Sándor


Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_8.xls
Csatolt file: bioenergeticjul-aug_6.xls
Csatolt file: KLETT_4.xls