Rubik kocka 3x3x3

A 21. század legújabb Rubik kockája egy teljesen új technikai tervezés alapján készült, amelynek a belső felépítése és szerkezete számos, eddig nem alkalmazott megoldást tartalmaz. Az új design legfontosabb tulajdonsága, ...aminek legfőképpen a versenyzők fognak örülni, hogy az új szerkezet miatt a kocka nagyon könnyen és gyorsan tekerhető, versenyzésre alkalmas.
Tulajdonságok:
- A kocka semmiképpen nem eshet szét. Ütés, kopás álló, így biztos lehet benne mindenki, hogy még a kisebbek kezében is épségben megmarad a szeretett Rubik kockánk.
- Mivel a kocka nem esik szét, azt nem lehet szétszedni. Ha ez elemeket kifeszítjük, az csak elem eltörésével lehetséges.
- NINCS MATRICA!
- Színes lapok síkban vannak elhelyezve, így a kocka örök életű.
- Nagyon gyorsan tekerhető, versenykockázásra alkalmas.

Ára: 2.990 Ft

Richard J. Ewans:
A Harmadik Birodalom születése
Hogyan verték szét a nácik a demokráciát, és kerültek hatalomra Németországban


Kezdetben csupán utcán randalírozó, szélsőséges és erőszakos alakok bandájáról volt szó, akik azonban alig néhány év alatt egypárti államot tudtak csinálni Németországból, hogy aztán Európa egyik legfejlettebb nemzetét morális, fizikai, kulturális romlásba és kétségbeesésbe taszítsák. Richard J. Evans hatalmas tudásról tanúskodó, igen olvasmányos könyvében ezt a folyamatot mutatja be. Részletesen vizsgálja az előjeleket, okokat és összefüggéseket, majd felteszi a sokakat kínzó kérdést: valóban elkerülhetetlen volt Hitler hatalomra jutása? Drámai módon idézi fel a káosznak, a gazdasági összeomlásnak, az erőszaknak és a megosztottságnak azt a vad forgatagát, melyben a Harmadik Birodalom terrorisztikus uralma megszülethetett.

Ára: 5.500 Ft helyett, kedvezményesen 4.400 Ft

Kedvezményes áron kapható a kötet folytatása is: A Harmadik Birodalom hatalmon

Akciós lista a mellékletben!

John Grisham:
Calico Joe


A fiatal Joe Castle 1973 nyarán már baseball-csodának száímtott, őt tartották minden idők legígéretesebb újoncának. Az arkansasi Calico Rockból érkezett fiú hazafutásai elkápráztatták a baseball rajongóit, ő pedig szerényen a szurkolók tömege felé hajította a sapkáját, miután megdöntött minden ifjúsági rekordot.
Calico Joe-ként hamarosan egész Amerika baseball-bálványa lett. Paul Tracy, a Mets erős dobójának tizenegy éves fia is rajongott érte. Egyszer aztán, ahogy Warren Tracy a pályán szembekerült Calico Joe-val, Paul egyszerre szurkolt imádott bálványának és apjának. Amikor Warren végrehajtotta híresen erős dobását, megváltoztatta vele mindannyiuk életét...
John Grisham ragyogó regénye a baseballról szól, de nem az teszi nagyszerűvé, izgalmassá és megrázóvá, ami a pályán történik.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft szeptember 30-ig

Neal Stephenson:
Gyémántkor I-II.


"A gyémántokban erős kötések sűrű hálózata teherbíró, könnyű és merev anyagot hoz létre. Ami azt illeti, a kőkor, a bronzkor és az acélkor mintájára, amelyeket az adott időszak legjellemzőbb, emberi használatban lévő anyagairól kereszteltek el, azt a korszakot, melybe most készülünk belépni, gyémántkornak nevezhetnénk." (Ralph Merkle nanotechnológia-kutató, 1997)

Száz évvel később járunk, egy olyan világban, melyet a nanotechnológia gyökeresen átalakított. Automaták állítanak elő mindent az élelemtől a ruházatig, az újságok okospapíron megjelenített, személyre szabott hírforrások, a városok saját immunvédelemmel rendelkeznek, és a mesterséges gyémánt az egyik legolcsóbb és legtartósabb építőanyag. Az emberek ugyanakkor a múltat idéző, szigorú kasztrendszerben élnek, vallásuk, politikai hovatartozásuk, kulturális preferenciáik és természetesen vagyoni helyzetük alapján tagozódva.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.980 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Juanita Castro:
Fidel Castro magánélete


Juanita Castro, a korábbi és mostani kubai elnök, Fidel és Raúl huga személyes hangú, izgalmasan megírt visszaemlékezésiben családja történetét meséli el. Bemutatja azt a családi hátteret, amely más és más emberré formálta a három testvért: Fidelből forradalmár, majd keménykezű diktátor lett, Raúl visszafogottabb, humánusabb, inkább ?demokrata? államférfi, Juanita pedig a kubai rezsim ellensége, aki a közelről átélt borzalmak hatására emigrált hazájából, s a kubai menekültek segítését tűzte ki céljául. Keringett róla a legenda, hogy a CIA-nak dolgozott, de, mint sok minden másról, erről a legendáról is lerántja a leplet. Könyve izgalmas olvasmány mindazok számára, akiket érdekel a diktatúrák ?lélektana?, a történelem és az ember személyes történetének szövevényes összekapcsolódása.

Ára: 3.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft szeptember 15-ig

Akciós lista a mellékletben!

Carlo Collodi:
Pinocchio - with cd


A klasszikus történet gyönyörűen illusztrált változata, olvasni tanuló gyerekek számára átdolgozva. Csak a jó bábok válhatnak kisfiúvá, de Pinokkió valahogy mindig bajba keveredik. Vajon élete végéig fabábu marad?
Az Audio CD-n a könyv szövege található meg audio formában legyűgöző zenével és hangeffektusokkal, ezt követően pedig egy read-along verziót találunk.

Only good puppets become real boys but, try as he might, Pinocchio just cant stay out of trouble. Is Pinocchio doomed to be wooden forever? Beautifully illustrated retelling of this delightful childrens classic told for children growing in reading confidence and ability.

Ára: 2.190 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft szeptember 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Richard Webster:
Varázsolj az ingával!


Szinte hihetetlen, hogy egy olyan egyszerű tárgy, mint egy darab zsinóron függő súly, valóságos csodákra képes! Az inga hatásos eszköz, ráadásul elég kicsi ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük, és segítségével tudatalattink mélyére lássunk.
Könyvében Richard Webster leírja, milyen szempontok alapján válasszunk magunknak ingát, vagy hogyan készíthetjük el akár mi magunk. Megtanítja annak helyes használatát, és számtalan gyakorlattal segíti megszerzett ismereteink elmélyítését.
Bemutatja többek között, hogyan lehet az inga segítségünkre a döntéshozatalban, az elveszett tárgyak megtalálásában, egészségügyi problémák megoldásában, céljaink megfogalmazásában vagy lelki fejlődésünkben. Azt is megtudhatjuk, hogyan használhatjuk az ingát annak érdekében, hogy megtaláljuk ideális társunkat, rátaláljunk hivatásunkra, kapcsolatba lépjünk tudatalattinkkal, megismerjük előző életeinket.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.120 Ft szeptember 15-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Peter Kerr:
Búcsú Mallorcától
- A paellától a zabkásáig


Háromévnyi kemény munka, siker, kudarc és megannyi vicces kaland után a Kerr család kirakja a ?Se vende? táblát szeretett narancsfarmja kapujára. Úgy döntenek, hogy visszatérnek az óhazába. Mallorcai kiruccanásukat egy kedélyes paellalakomával fejezik be, majd szomorú szívvel búcsút intenek mallorcai életüknek. Ahogy közelednek Skóciához, új álmokat szőnek. Ám a távollétükben megváltozott viszonyok nem könnyítik meg a dolgukat. Újabb kihívásokkal kell szembenézniük, ami még mulatságosabb kalandokba sodorja őket.

Ára: 3.170 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Kvász Iván:
Miért nem bírjuk a pincéreket?


"A pincérnek akkor is intelligensnek kell lennie, ha a vendég nem az. Nem szólhat rá a vendégre, ha szürcsöli a levest, késsel piszkálja a fogát, vagy a kistányérból kiissza az uborkasaláta ecetes vizét. (Kivétel e szabály alól, ha a kézöblítőt akarná elfogyasztani. De még ilyen esetben is célszerűbb apróbb köhintésekkel jelezni a rendellenességet.) A vendég sokallja a számlát, és ezért tételesen végigkérdezi. - Mi itt ez az 1200 Ft? - Ez volt a bécsi szelet. - És ez a 400? - Hát a köret hozzá. - A végén az 500 Ft? - Az a meggy. - Milyen meggy?! Hiszen én nem is ettem meggyet! - Hát ha megy megy, ha nem megy, nem megy!"

Ára: 1.450 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Ellen Emerman:
Már sábesz van?


Először magyarul zsidó mesekönyv kisgyermekeknek!
Sábesz, a zsidók pihenőnapja, péntek este kezdődik, amikor a Teremtő is megpihent a teremtés befejeztekor. Miri már péntek reggel azzal ébred, hogy ?Már sábesz van?? Végigkísérjük a kislányt amint anyukájával felkészül a hagyományos szombatfogadásra és az ünnep méltó megtartására. Rendbe teszik a lakást, bevásárolnak, ünnepi kalácsot, bárcheszt sütnek, vacsorát főznek, előkészítik a kidust, az esti szombatszentelést és meggyújtják a szombati gyertyákat. A könyv tanulságos lehet kisgyermekeknek, de szüleiknek is és régi emlékeket ébreszthet a nagyszülőkben akik a háború előtt talán így segítettek otthon.

Ára: 2.390 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Rotraut Susanne Berner:
Éjszakai böngésző


Éjszaka borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba. Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Bálint Ágnes:
Mazsola
CD Audió - Irodalmi Fülbevaló


Manófalvi Manó, a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Beköltözött hát egy jókora sütőtökbe, melyet kívülről egy induri-pinduri kismalac kezdett rágcsálni...

A TV-mesék szeretetreméltó hősének, Mazsolának történeteit Für Anikó meséli el a gyerekeknek, szüleiknek és mindenkinek - nekünk.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

SP:
New Wave


Járt utat a járatlanért el ne hagyj - tartja a mondás, ám Éder "SP" Krisztián nem tartozik azon előadók közé, akik megriadnak az újdonság gondolatától. Ezt mi sem példázza jobban, mint eddigi karrierje, mely során majdnem minden évben olyan friss anyaggal rukkolt ki, ami a közönség és a szakma elismerését egyaránt elnyerte.
Valószínűleg így lesz ez a NEW WAVE címet viselő, slágergyanús dalokban bővelkedő albummal is, amelyen az eddig megszokott hip-hop ütemekre építkező pophoz némi elektronikát és akusztikus hangzást is vegyített zenei producer társa, Szakos Krisztián segítségével.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Mindenki megvan

Szereplők: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell
Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. Mivel mindig is Frank felesége volt a kapocs a gyerekek és a férfi között, 8 hónappal felesége halála után úgy dönt, megpróbálja egyedül összehozni a családot és szervez egy hatalmas családi barbecue hétvégét. Az ötlet remek, a szervezés is jól halad, egészen addig, míg a gyerekek elkezdik sorban lemondani a programot, mindenféle jól kitalált kifogással. Frank az orvosa szigorú figyelmeztetése ellenére a kezébe veszi az ügyet, becsomagol, és nyakába veszi Amerikát, hogy sorra meglepje sikeresnek és boldognak hitt gyerekeit. Elsőként Davidet, a művészt látogatja meg New Yorkban, majd a reklámszakmában utazó lányát, Amy-t Chicagóban, utána karmester fiát, Robertet Denverben, utolsóként pedig legkisebb lányát, Rosie-t, a vegasi táncost. A látogatások során azonban rádöbben, hogy a gyerekek egyáltalán nem olyan boldogok és sikeresek, ahogy azt felesége mesélni szokta neki. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

BOLONDOS SAPKÁK - KÖSSÜNK, HORDJUNK ELBŰVÖLŐ ÉS MULATSÁGOS SAPKÁKAT
Lynne Rowe

Várható megjelenés: 2014.09.15.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft

Mi lehet aranyosabb egy zebrasapkás kisgyereknél? Mondjuk, egy sütisapkás baba? Vagy egy kis kötött méhecs­kékkel díszített méhkas sapkát viselő felnőtt? Ezeket a fantáziadús, helyes kis sapkákat ugyanolyan élvezet elkészíteni, mint hordani. A könyv 32 egyedi kötött fejfedő mintáját adja közre. A csodálatos fotók, az alapvető eszközök és technikák áttekintése és az elkészítés minden egyes lépését bemutató egyértelmű mintaleírások ideális útmutató mindenki számára, függetlenül attól, milyen szinten tud kötni. Minden sapka többféle méretben, kisbaba, kisgyerek, gyerek és még kalandvágyó felnőtt számára is megtalálható, így senki nem marad bolondos sapka nélkül, a buksik melegen maradnak és vidámságot sugároznak.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A világnak égető szüksége van egy kis jóságra - és aki a könyveket szereti, rossz ember nem lehet.
Szerb Antal


Csatolt file: KLETT_5.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_9.xls
Csatolt file: szeptakcio.xls