Pápay Eszter
A magányos dervis tánca
Egyperces lélekmesék


Sajátos szellemiségű, apró novellák gyűjteményét tartja kezében az Olvasó, melyek egy része a groteszk egypercesekkel, más része a zen anekdotákkal illetve Andersen érzelmekkel teli, filozofikus meséivel rokon.
Az ősi szimbólumokra, archetípusokra építő, több szinten értelmezhető történetek ? melyek a terápiás gyakorlatban is kiemelkedően hasznosnak bizonyultak ? felismerésekkel és megértéssel, megerősítéssel és útmutatással szolgálnak a különféle élethelyzetekben és lelkiállapotokban.
A kötet ily módon újra és újra fellapozható, amikor inspirációra ? vagy egyszerűen szívet-szellemet megérintő ?üzenetekre? vágyunk.

A szerző Vácott él. Első könyve - A gyógyszer neve: megbocsátás - nagy sikere után nagyon vártuk az új megjelenését.

Ára: 2.600 Ft

Andrew Morton:
Vilmos & Catherine
Szerelmük története és a királyi esküvő


Hogyan lesz egy polgárlány hercegné? Mesébe illő történet.... Jóllehet, a királyi esküvőhöz vezető út nem volt mindig zökkenőktől mentes.
A tragikusan elhunyt Diana walesi hercegné életrajzírója ezúttal Vilmosról és menyasszonyáról írt könyvet, amelynek ihletője az álompár küszöbön álló, szenzációs esküvője. A nem mindennapi, csaknem 300 fotóval illusztrált, 224 oldalas könyv bemutatja a hercegi pár kapcsolatának történetét, titkait, szakításuk majd kibékülésük történetét, az eddig nem ismert buktatókat, és mindazt, ami eddig rejtve maradt a nyilvánosság előtt. De az olvasó bepillantást nyerhet a királyi menyegzők hagyományaiba, az uralkodóház rendkívüli elvárásaiba, és annak nehézségeibe, hogy egy polgárlánynak milyen nagy feladat alkalmassá válni a jövendői királyné szerepére.
A kötet különlegessége, hogy pár nappal az esküvőt követően már a pompás menyegzői ceremóniáról is beszámol képekben és szövegben egyaránt. A brit megjelenés után egy héttel a könyv már magyarul is olvasható.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft október 31-ig

Daniela Schenker:
Kuan Yin - Kísérőnk a spirituális úton


Kuan Yin varázslatos és összetett alak, az együttérzés istennője, archetípusa. Napjainkban nemcsak Ázsiában, hanem a világ minden részén elterjedt a kultusza. A gyönyörű fotókkal és szútra-szövegekkel illusztrált könyv bemutatja hogyan vált Kuan Yin az egyik legnagyobb megváltó istenné, és miért ennyire népszerű mind a mai napig. A kötetben található mantrák, meditációk, vizualizációs gyakorlatok számos lehetőséget kínálnak, hogy Kuan Yint meghívjuk életünkbe, spirituális utunkra kísérőként, védelmezőként.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.380 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Jan-Uwe Rogge:
Nevelési kérdezz-felelek


A gyerekszobában tombol a káosz, a kölykök nem hajlandók lefeküdni, ebédkor csak turkálnak az ételben, és a reggeli indulásnál is az az állandó gatyázás! ? nem csoda, hogy apa és anya őrjöng, és persze a serdülővel folytatott örökös vita se merő élvezet? Mit lehet ilyenkor tenni? Tesztelje nevelési kompetenciáját!
A 111 kérdéssel, melyek kisebb-nagyobb mindennapos nevelési problémákra vonatkoznak, a szülők próbára tehetik pedagógiai elképzeléseiket, a szerző, Jan-Uwe Rogge pedig ? nem egyszer meghökkentő javaslataival ? elmagyarázza, hogy szerinte mi a legjobb megoldás. Szinte játékos módszerrel vezet rá, hogyan birkózhatunk meg egy-egy reménytelennek tűnő helyzettel, mi a legjobb a családi béke és a gyermekek fejlődése szempontjából. A könyv egyik legfontosabb üzenete: nem muszáj mindig mindent jól csinálnunk! A Nevelési kérdezz-felelekben vázolt helyzetek elgondolkodtatók, a szerző tanácsai szórakoztatva segítenek szülőknek és nevelőknek egyaránt.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Park kiadó akciós lista a mellékletben!

Leo Kessler:
Az Ördög pajzsa


1944 szeptemberében a Wotan SS rohamezred a ?Führer tűzoltó brigádjává? vált, hogy bármilyen ütközetbe bevethessék, mint a harci egyensúly helyreállításának utolsó, elkeseredett eszközét. Ahogy a szövetséges haderők Aachenhez közeledtek, a legoptimistábbak is kezdték belátni, hogy Hitler háborúja elveszett. Egyedül von Dodenburg félelmetes halálfejes gárdája vallotta, hogy a hadiszerencse megfordítható, így érkeztek meg a von Dodenburg fekete egyenruhás brutális ifjú veteránjai Aachenbe a Führer parancsával fülükben: ?Tartani a várost bármi áron!?

Ára: 2.998 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft szeptember 30-ig

Duna akciós lista a mellékletben!

Lewis Carroll:
Alice in Wonderland
Easy Classics


Az emberi sorsokról és történelmi korszakokról szóló sorozat ismert írók által írt ismert történeteket dolgoz fel egyszerűsített szöveggel, de az eredeti mű minőségében.
When Alice tumbles down, down, down a rabbit-hole one hot summers afternoon in pursuit of a White Rabbit, she finds herself in Wonderland. And here begin the fantastical adventures that will see her experiencing extraordinary changes in size, swimming in a pool of her own tears and attending the very maddest of tea parties. For Wonderland is no ordinary place and the characters that populate it are quite unlike anybody young Alice has ever met before.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.190 Ft szeptember 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Louis de Berniéres:
Senor Vivo és a kokainbáró


A történet egy meg nem nevezett országban játszódik, de leginkább Kolumbiát juttatja eszünkbe. A regény megtévesztően optimistán indul, hogy aztán brutális tragédiába torkolljon. A politika ütközik itt az igaz szerelemmel, de korántsem elcsépelt módon. Dionisio Vivo, a fiatal filozófiatanár sorra írja a kokainbárókat ostorozó cikkeit, annak ellenére, hogy rendszeresen talál a háza előtt kivágott nyelvű hullákat. A helyi kokainbáró több bérgyilkossal is megpróbálja elhallgattatni a kellemetlenkedő fiatalembert, de Dionisió minden merényletből sértetlenül kerül ki. A mágikus védelem azonban nem terjed ki Dionisio szeretteire.

Ára: 2.970 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Harry Harrison:
Fagyos Éden


Éden párhuzamos valóságában javában folyik a harc a Földért két civilizáció között, melyek egyaránt maguknak akarják a hatalmat. A yilané dinoszauruszai nemcsak hogy nem haltak ki, de egy értelmes fajuk a biotechnológia tudományának segítségével meghódította a bolygó nagy részét. Riválisaik, az emberek nem rendelkeznek olyan fejlett technikával, mint ők, de szívósságban méltó versenytársak, és most még a természet is az ő oldalukra állt: jégkorszak közeledik, amit talán csak a melegvérűek élhetnek túl.
A harc minden eddiginél kiélezettebb lesz, és két ellenfél, az ember Kerrick, valamint a yilané Vainté számára egyenesen személyes üggyé válik. Felülkerekedhet-e bármelyikük a másikon, vagy mindkét fajból csupán megkövült csontok maradnak meg az utókor számára?

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Rose Shapiro:
Beveszed? - Mire jók és mire nem az alternatív gyógymódok


Magyarországon a rendszerváltás óta növekvő mértékben találkozunk a médiában bizonyíték nélküli gyógyító eljárásokkal. Az ezotéria vagy a különböző alternatív gyógymódok komoly műsoridőt kapnak a tévében, egész rovatokat a női magazinokban. Divat minden, ami ősi, természetes, spirituális vagy személyes.
Hiszem, hogy az alternatív gyógyászat hatástanulmány nélküli szereivel és módszereivel újra és újra foglalkozni kell, vitában kell tartani azokat. A tudományos újságírás nem aludhat, amikor növekvő tendencia a hagyományos orvosi beavatkozások halogatása, az otthoni öngyógyítás, melyeknek nem egy esetben súlyos következményei lettek hazai betegeknél, akár ismerőseink körében is. (Vágó István)

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Thomas Stearns Eliot:
Macskák könyve
Hangoskönyv


T.S. Eliot (1888-1965) Nobel-díjas írót és költőt sokan az angol líra megújítójaként tartják számon. A Macskák könyve 1939-ben jelent meg, benne egy csokor játékos verssel erről az oly titokzatos állatról. Jókedvű képtelenségek és groteszk túlzások sora, pontos macskajellemzés, ahány vers, annyi karakter. Andrew Lloyd Webbernek is tetszhettek a versek, hiszen zenét komponált hozzájuk és ezzel útjára indította a világhíressé vált musicalt.
Mácsai Pál előadásában.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft szeptember 30-ig

Hangoskönyv akciós lista a mellékletben!

Állatok - Kalandos enciklopédia

Miért énekelnek a madarak? Melyik a leggyorsabb szárazföldi állat? Mekkora egy bálna? Mit jelent az, hogy hüllő? Melyek a fenyegett fajok és miért hasznosak az állatkertek? Fedezzük fel kisgyermekünkkel közösen az állatok csodálatos világát a szórakoztató francia könyvsorozat segítségével!
A Kalandos enciklopédia sorozat segíti a gyerekek tanulását, nyelvi készségeik fejlődését. A kötetben az adott téma legfontosabb és legizgalmasabb tudnivalóit gyűjtöttük össze. A rövid szövegek és a bájos illusztrációk nemcsak megérintik, de el is varázsolják a gyerekeket

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft szeptember 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Gróh Ilona:
Tarka kutya hová mégy?


A rendkívül népszerű Ringató-foglalkozásokról ismert mondókák végre kézbe vehetők a legkisebbek számára is! A kodályi elveken alapuló módszer a kisgyermekek zenei nevelését segíti elő úgy, hogy a szülő énekelve, mondókázva játszik gyermekével. Az "Egy, kettő, három, négy, tarka kutya hová mégy?" kezdetű, közkedvelt kérdezős-felelős játékot Schall Eszter élénk színű és humoros illusztrációi elevenítik meg.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 495 Ft

Bächer - Gyabronka:
Zene-szó 1. - Vendég


Bächer Iván nem szeret beszélni. Nem is nagyon szokott. Írni se szeret, de azt szokott. Azt muszáj neki. Az a szakmája, az írás. Zongorázni szeret, ha már. Chopin mazurkáit mindenekelőtt.
Gyabronka József nem szeret írni. Nem is nagyon szokott. Beszélni sem szeret, de azt szokott. Azt muszáj neki. Ez a szakmája, a beszélés, a játék.
Bächer Iván és Gyabronka József egy szép napon találkoztak. Ebből a találkozásból született ez az előadás.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A folyosó túloldalán

Szereplők: Mike Vogel, Brittany Murphy, Danny Pino
Egy csendes este sötét fordulatot vesz, amikor Julian egzaltált telefonhívást kap legjobb barátjától, Terrytől. A férfi azt állítja, követte hűtlen menyasszonyát, June-t egy városszéli kis hotelba, majd azzal folytatja, hogy a folyosó túloldalán levő szobában ül egy üveg whiskey, és egy pisztoly társaságában. Julian könyörögve kéri, maradjon ott, amíg odaér, hogy megakadályozza a közelgő katasztrófát. De biztos, hogy Terry olyan kétségbeesett, amilyennek tűnik? Lehet, hogy Julian akaratlanul is a keze alá játszik? Alex Merkin sötét tónusú thrillerének főszereplői Mike Vogel (Cloverfield), Brittany Murphy (Sin City) és Danny Pino (Flicka).

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

LESZOKTAM A CUKORRÓL
Sarah Wilson

Várható megjelenés: 2014.09.23.
Ára: 3.880 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.300 Ft

Lefogytam, és megváltozott a bőröm: szépen kitisztult. Ám amikor leszámoltam a fehér méreggel, egyúttal gyógyulni is kezdtem. Újra rátaláltam arra a jó közérzetre és pezsgő energiára, ami gyerekkoromban volt a sajátom. Nem hiszek a fogyókúrákban, sem abban, hogy gyötrelmessé kellene tenni az egészséges táplálkozást. Az itt bemutatott nyolchetes tervet és a recepteket úgy állítottam össze, hogy tartós testi-lelki jólétet biztosítsanak. Sarah Wilson nyíltan beismerte, hogy cukorfüggő volt: átlagosan 25 kávéskanálnyinak megfelelő cukormennyiséget fogyasztott naponta legalábbis azelőtt, hogy fölismerte volna az összefüggést féktelen cukorimádata és az egész életében fennálló, zavaró hangulatváltozások, súlyproblémák, alvási nehézségek, pajzsmirigy-rendellenességek és autoimmun betegségek között. Végül megértette: változtatnia kell az étrendjén. Ami egyszerű kísérletnek indult, rövidesen személyes életmóddá vált, majd igazi, elkötelezett küldetéssé és kampánnyá, hogy másokat is ráébresszen a cukorfogyasztás egészséget veszélyeztető, káros hatásaira.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az irodalom hivatott arra, hogy az emberi viszonyokat tisztán állítsa elénk. Hogy rövidtávú érdekek és ideológiai torzítások nélkül őrizze meg múltunkat a nemzet emlékezetében.
Spiró György


Csatolt file: szeptakcio_2.xls
Csatolt file: 50%-osgyermekakcio_11.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_15.xls
Csatolt file: KLETT_7.xls