Előző HÍRLEVELEK a honlapunk főoldalán böngészhetők.

Leo Kessler:
A háború kutyái 1-10. kötet - díszdobozban


Leo Kessler ? írói álnév; igazi neve Charles Whiting, aki a II. világháború végén haditudósítóként végigjárta Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát, Németországot. A fronton megélt tapasztalatait írta meg lélegzetelállítóan izgalmas háborús regényeiben.
Ez a 10 kötetes válogatásunk azokból a történetekből kínál ízelítőt, amelyek akár igazak is lehettek volna: a helyszínek valóságosak ? Görögország, Kurszk, Sztálingrád, Normandia ?, a történetek hősei: az arisztokrata származású von Dodenburgtól a hamburgi melós Schulzén át bár kitalált személyek, de sorsuk hűen mutatja be a náci Németország katonáinak igazi emberi szenvedéseit a II. világháború poklaiban.

Ára: 7.995 Ft helyett, kedvezményesen 4.000 Ft október 31-ig

Duna akciós lista a mellékletben!

Paule Nathan:
Az egészséges és ínyenc konyha - Larousse


Őrizze meg alakját a több, mint 110 egészséges élelmiszerrel; kényeztesse ízlelőbimbóit a 370 könnyű és ízletes fogással. Táplálkozzon egészségesen! Egyértelmű és pontos magyarázatokat talál a könyvben, hogy kiegyensúlyozottá tehesse étrendjét. E könyv segítségével megtalálja a táplálkozás tökéletes egyensúlyát, a főzés és étkezés örömét.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.595 Ft október 31-ig

Hans Christian Andersen:
The Emperor and the Nightingale


The classic Hans Christian Andersen story retold with simple text for children just beginning to read.
The nightingale sings so sweetly that everyone loves to hear her song. But when the Emperor of China receives a new dazzling mechanical songbird made from gold and rubies, he has eyes for nothing else. What will become of the little nightingale now?
Colourfully illustrated by Graham Philpot.

Ára: 2.190 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft október 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Anita Moorjani:
Meghaltam, hogy önmagamra találjak
?Utam a ráktól - a halál kapuján át - a valódi gyógyulásig?


Anita Moorjani spirituális útja a rákkal folytatott négy éves küzdelmével kezdődött. Testét elborították a rosszindulatú daganatok, az orvosok már csak néhány órát jósoltak neki. A szervei leálltak, amikor Anita egy különleges halálközeli élmény részesévé vált. A csodálatos utazás során felismerte saját lényének nagyszerűségét és betegsége valódi okát. Miután visszanyerte eszméletét, a teste bámulatos gyorsasággal felépült, s néhány héten belül a rák legkisebb nyoma nélkül hagyhatta el a kórházat.
A szerző élménybeszámolóival világszerte ismertté vált, sokaknak nyújt segítséget, támogatást. A Meghaltam, hogy önmagamra találjak című könyvében megosztja mindazt, amit a betegséggel, gyógyulással, félelemmel, szeretettel és minden ember valódi nagyszerűségével kapcsolatban megtapasztalt.

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.610 Ft október 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Vicki Iovine:
Barátnőim az anyaság első évéről
Amit magadnak se mersz bevallani


"Könnyed hangvételű, őszinte, humoros alapmű kezdő anyák számára." (People Magazine)
- Eufória A csecsemő valami tudatmódosító szer?
- Férj? Milyen férj? A kisbaba mellett a nagy gyerekkel is foglalkozni kell?
- Lóg az orrom, lóg. Rossz gondolataim vannak
- Kérem vissza a testem! Ami helyrehozható, és ami nem
- Beszűkültem? Csak a saját gyerekemről bírok beszélni
- Muszáj házitündérré válnom? Kiborít a mosás, a főzés, a mosogatás
- Anyaverseny. Miért csinál ő mindent jobban?
- Újra munkában. Ilyen rossz anya vagyok?
A csecsemővel kapcsolatban mindenki számtalan tanáccsal látja el a kismamákat. Abban azonban senki sem nyújt segítséget, hogyan foglalkozzunk saját magunkkal. Minden helyzetben alkalmazható csodaszerek természetesen nem léteznek, de a szülőszoba négyszeres veteránja, Vicki Iovine válaszol a kérdéseinkre, körüljárja félelmeinket és megnevettet minket ? úgy, ahogy csak a legjobb barátnőnk képes.

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Robin Maxwell:
Ó, Júlia!


Júlia előtt két út áll: szerelem nélküli, elrendezett házasság vagy lázadás. Az éles eszű lány, aki nemcsak rajongója Dante romantikus költészetének, de maga is verseket ír, nem hajlandó fejet hajtani a hagyományok előtt, és beletörődni a szülők akaratába, mint imádott barátnője, Lucrezia. Júlia sorsa örökre megpecsételődik, amikor egy álarcosbálon megismeri a családjával viszálykodó Monticecco család fiát, Rómeót. Robin Maxwell, az angol történelmi regények népszerű szerzője nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy újraírja Shakespeare egyik legnépszerűbb drámáját, a Rómeó és Júliá-t. Az írónő ezúttal is történelmileg hiteles regényt írt: a halhatatlan szerelmesek története Verona helyett a reneszánsz Firenzében játszódik. Miközben megismerhetjük a nyüzsgő város hétköznapjait, kibontakozik előttünk egy ifjú pár szerelmi története, amely nem kevésbé drámai és szívszorító, mint a nagy költőé, ám ezúttal azt is láthatjuk, mi zajlik a kulisszák mögött. A szenvedélyes szerelmi történet a reneszánsz-kori Itáliában játszódik. Az angol történelmi regények koronázatlan királynőjét Shakespeare Rómeó és Júliája ihlette meg.

Ára: 3.570 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Nemere István:
Elveszettek


Cunami söpör végig a békés ázsiai tengerszakaszon, magával ragadva egy sétahajó maroknyi utasát. A turisták közül néhányan csodával határos módon túlélik a katasztrófát, ám ahol magukhoz térnek, az egy furcsán megváltozott világ. A föld, ahová kerülnek, eleinte lakatlannak tűnik, ám nem sokkal később mégis emberek nyomaira bukkannak. Az itteniek nem kisebb titkot rejtegetnek, mint a halhatatlanság kulcsát, de ez az áldás szörnyű átok is egyben, melyet csak az törhet meg, akinek sikerül elhagynia ezt a ? térképeken nem is szereplő ? szigetet. Magyarország legtermékenyebb mesemondója visszatért gyökereihez, és új, ízig-vérig SF regényében az emberi felelősség kérdését boncolgatja: jobbíthatjuk-e mások sorsát akaratuk ellenére, összeegyeztethető-e a humánussággal, ha embertársainkból csinálunk kísérleti egereket?

Ára: 2.470 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Föld S. Péter:
Miért nem bírjuk az ügynököket?


"Új sorozatunk sem akarja megutáltatni egyetlen szakma egyetlen képviselőjét sem. Épp ellenkezőleg. Ki ne rettegne a kudarctól? Melyikünk mondhatja el magáról, hogy nem érdekli, sikerül-e az, amibe belekezdett? Hogy egyenesen áll-e majd a felhúzott fal? Kijön-e egyben a balkettes, vagy igaza van a konkurenciának, miszerint ideje lenne egy lángvágót beszerezni a fogorvosi rendelőbe? Megérti-e végre ez a félhülye antitalentumokból összeválogatott osztály a matekot, vagy ötödször is el kell magyaráznom nekik? Mindegyikünk retteg valamitől, de az ügynök még az átlagosnál is jobban szorong. Akár bevallja magának, akár nem, minden ügynök retteg a kudarctól."

Ára: 1.290 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft


Érdekességek az Árpád-házi királyokról

Ez a kötet az Árpád - házi királyokról ad bővebb ismeretet, illetve a királyok uralkodásuk alatti cselekedeteiket meséli el. Az olvasást a korhű betűk és a színes illusztrációk teszik még érdekesebbé.

Ára: 1.300 Ft

Duy Nguyen:
Origami-fantáziák


Engedjük szabadjára képzeletünket, és készítsünk fantasztikus figurákat!
A könyvben szereplő origami. modellek sok mindenben különböznek a szokásos és éppen ezért olykor kissé unalmas figuráktól. Itt a lehetőség, hogy hihetetlenebbnél hihetetlenebb alakokat teremtsünk ? és ehhez nem kell más, csak egy kis darab papír, ügyes kéz, esetenként olló és ragasztó, no meg némi fantázia.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Beatles:
Magical Mistery Tour


1967. december 8-án (az USA-ban november 27-én) jelent meg a Beatles Magical Mystery Tour című albuma, illetve az Egyesült Királyságban dupla középlemeze. Az album dalait egy rendkívül kreatív 18 hónapos időszak végén vették fel.
Az azonos című filmet 1967. december 26-án mutatták be a BBC1-en (fekete-fehér változat), majd néhány nappal később a BBC2-n is leadták, már színes változatban. Mivel a nézők és a kritikusok általában negatív véleménnyel voltak a filmről, az amerikai televízióadók nem is tűzték műsorukra. Az amerikai mozikban csak 1976-ban, éjszakai előadások keretében mutatták be, de kollégiumi körökben már korábban nagy népszerűségre tett szert.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Hova lettek Morganék?

Szereplők: Sarah Jessica Parker, Hugh Grant, Sam Elliott, Mary Steenburgen

Hugh Grant és Sarah Jessica Parker játsza a főszerepet ebben a megunhatatlan vígjátékban, amely azt bizonyítja, hogy a szerelemre néha a legváratlanabb helyeken lehet rátalálni. Paul (Grant) és Meryl (SJP) sikeres életet élnek New Yorkban, de a házasságuk tönkrement. Kétségbeesetten próbálják rendbe hozni a rendbehozhatatlant, ám úgy tűnik, nincs sok esélyük. Amikor viszont egy brutális gyilkosság szemtanúivá válnak, a rendőrség védőőrizet alá helyezi, és egy isten háta mögötti faluba szállítja őket. Együtt. A nagyvároshoz edződött párosnak most el kell viselnie a jó levegőt, a kertben felbukkanó medvéket és a dilis helybelieket ? arról nem is beszélve, hogy a tanúi után nyomozó profi bérgyilkossal is kezdeniük kell valamit. Muszáj lesz újra összefogniuk?

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A FIÚ
Jo Nesbo

Várható megjelenés: 2014.10.16.
Ára: 3.980 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.385 Ft

Sonny, a rejtélyes, visszahúzódó, kábítószerfüggő fiú tizennyolc éves kora óta börtönben ül, mert beismert két gyilkosságot, amelyeket nem ő követett el. Nem ingyen tette. Cserébe megkapja az egyetlen dolgot, amire szüksége van: heroint. Mivel ügye a korrupt hatalmi rendszer minden szereplőjét érinti, a rendőrségnek és az alvilágnak egyaránt az a célja, hogy folyamatosan bódult állapotban és rácsok mögött tartsák. És Sonnynak ez meg is felel, eszében sincs változtatni a helyzeten. A rabtársai egyfajta gyóntatóként tekintenek a különös, vonzó fiúra, s gyakran öntik ki neki a lelküket. Így esik, hogy egy napon Sonny megdöbbentő dolgot tud meg az egyik rabtársától: rendőr édesapja, akiről ő úgy tudta, önkezével vetett véget az életének, valójában gyilkosság áldozata lett. Sonny világa alapjaiban megrendül. Megszökik a szigorúan őrzött börtönből, és megkezdi vadászatát azok után, akik vétettek ellene.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A könyvek iránti szeretetem... tele van, mint egész életünk, hűtlenségekkel, állandóan új könyveket fedezek fel (vagy drága régieket!); elkanyarodom másfelé - hogyan magyarázzam meg mindezt, nem ellentmondások ezek: életem alakulása.
Ortutay Gyula


Csatolt file: dunaakcio2014_18.xls
Csatolt file: KLETT_11.xls
Csatolt file: szeptakcio_6.xls