A Torony-galéria bemutatja

Fekete István fotográfus
Boldog Új Esztendőt Dunakanyar!
kiállítását

Megnyitó október 10. péntek, 17 órakor

Közreműködik: Csukárdi Rajmund /hegedű/

Megtekinthető október 10-től november 6-ig.

A fali naptár előjegyezhető.

Judith H. Miller:
Képes bútor enciklopédia
Korok, stílusok, alkotók


Könyvünk több mint 3000 év legszebb bútorait mutatja be, mintegy 3000 gyönyörű fotóval illusztrálva valamennyi stílust és bútorformát. Judith Miller kötete nem csupán a bútorok kedvelőinek és a gyűjtőknek szerez örömet, de átfogó képet ad az iparművészet iránt érdeklődőknek is. A Képes bútor enciklopédia egyedülálló áttekintést nyújt a bútor történetéről az ókortól napjainkig: a felbecsülhetetlen értékű barokk kabinetszekrényektől a csillogó velencei tükrökön át Philippe Strack elegáns modern alkotásáig. Judith Miller és szakember-csapata segít abban, hogy felismerjük az egyes korok stílusait, az új anyagokat és technikákat. Bepillantást nyerhetünk azoknak a kézműveseknek és tervezőknek a műhelyébe is, akik a legnagyobb hatással voltak az egyes stílusok kialakulására.

Ára: 14.900 Ft helyett, kedvezményesen 8.940 Ft október 31-ig

Brian Hare, Vanessa Woods:
Az okos kutya
A kutyák sokkal többre képesek, mint gondolnád


Brian Hare - kutyakutató, evolúciós antropológus, a Duke Kutyagondolkodási Központ alapítója, - és Vanessa Woods könyve a kutyák intelligenciájának, legokosabb háziállataink gondolatvilágának forradalmian új megközelítését mutatja be. Az utóbbi egy évtizedben többet tudtunk meg arról, hogyan is gondolkodnak a kutyák, mint azt megelőzően egy egész évszázad alatt. A kognitív tudományok területén elért áttörő eredmények, melyekben Hare is kulcsszerepet játszott, bizonyították, hogy a kutyák az állatok között egyedülálló, sajátos zsenialitással tartanak fenn jó viszonyt az emberekkel.
Brian Hare lenyűgöző felfedezést tett: amikor a kutyák valamikor 40 000 évvel ezelőtt önmagukat háziasították, sokkal hasonlóbbá váltak az embergyerekekhez, mint őseik, a farkasok.
A háziasulással egészen újfajta szociális intelligencia jelent meg a kutyákban. Ez a felfedezés megváltoztat mindent, amit a kutyákról, a kutyák idomításáról gondolunk ? ráadásul ez a forradalom már meg is kezdődött.

Ára: 4.490 Ft helyett, kedvezményesen 3.820 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Stefan Chmelik:
A kínai gyógynövények titkai
Kulcs a tökéletes egészséghez


Nagyon egyszerű követni és megérteni ezt a magyarázó ábrákkal és fotókkal illusztrált könyvet, amely lépésről-lépésre végigkalauzol a kínai gyógynövényes gyógyításban. Megmutatja, hogyan határozhatjuk meg saját testtípusunkat, és hogyan kezeljük magunkat annak megfelelően. Teljes körűen bemutatja a kínai és nyugati gyógynövényeket, azok használatát és hatásait. Tanácsokat ad, hogy egészségesebb életmódot alakíthassunk ki, amelyhez gyakorlati tippeket, otthon elkészíhető krémeket, tinktúrákat ajánl a szebb haj és bőr eléséréhez. Különleges recepteket ismertet a típusunknak megfelelő étkezéshez.

Ára: 4.590 Ft helyett, kedvezményesen 3.440 Ft

Teresa Moorey:
Szellemi vezetők
Spirituális kapcsolatok a mindennapokban


Csodálatos dolog megtapasztalni, hogy nem vagyunk egyedül! Közvetlen környezetünkben segítő szellemi lények munkálkodnak, iránymutatást, bátorítást, szeretetet és áldás adnak, ha keressük velük a kapcsolatot. Számos alakban jelenhetnek meg: lehetnek angyalok, tündérek, mágikus erővel bíró állatok, korábban inkarnálódott lelkek. Mindegyikük saját, különleges adománnyal szolgál, és fontos üzenetet közvetít számunkra. A kapcsolatfelvételt számos eszköz és módszer elősegítheti: meditációk, rituálék, kristályok, illóolajok. Ebben segít e csodálatos útmutató.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft október 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Oliver Sacks:
Fél lábbal a földön


Egy középkorú amerikai férfi a norvég hegyekben egy magányos gyalogtúra közben elesik, és az egyik lába súlyosan megsérül. Mindenkitől elhagyatottan esélye sincs a menekülésre: a halál karnyújtásnyi közelségbe kerül. Ám az utolsó pillanatban megtalálják, és a közeli kórházban ?szakszerű ellátásban? részesítik. Ő azonban sejti, hogy valami mégsincs rendjén. Noha megvan lába, úgy érzi, mintha az nem lenne az övé. A férfi, Oliver Sacks, nemcsak gyakorló ideggyógyász, hanem író is, bizarr neurológiai ?esetek? lejegyzője, aki ezúttal saját könyve, sorskönyve kényszerű főszereplőjévé, a vele történtek hű krónikásává válik. Egy kivételes intelligenciájú és íráskészségű szakember örökíti meg tehát utolsó(nak vélt) órái megrázó élményét, így az idő és az emlékek különös összesűrűsödését, később pedig a lába abszurd ?elvesztésének?, majd ?előkerülésének? megtapasztalását.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Neus Sans, Lourdes Miquel:
Vuelo 505 con destino a Caracas


Az 505-ös caracasi járat
2. szint
Colección de lecturas graduadas, especialmente creadas para estudiantes de espanol como lengua extranjera.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.190 Ft október 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Nicholas Christopher:
Bestiárium


Xeno Atlas Bronxban nőtt fel. Anyja korán meghalt, apja pedig az évek nagy részében tengerészként járta a világot, így a fiúra szicíliai származású nagyanyja vigyázott, aki esténként állatszellemekről mesélt neki különös történeteket. Felcseperedvén Xeno megszállottjává vált az állatoknak, s közülük is leginkább a rendkívüli lényeknek. Szenvedélyét tovább tüzeli egy elveszett középkori szöveg, a Karaván Bestiárium, mely állítólag azokat a teremtményeket gyűjtötte össze lapjain, amiknek nem jutott hely Noé Bárkáján. Írt a griffről, a mantikórról, a szfinxről és a főnixről, csupa olyan csodalényről, melyek a mi világunkban nem léteznek már. Xeno a kézirat után nyomozva elhagyja New Yorkot, s bejárja Európát, Ázsiát, hogy végül mégis saját családjának történetében leljen rá a legnagyobb rejtély kulcsára.

Ára: 2.990Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója! Teljes lista mellékelve!



Angela Josefsson:
Paleolit napról napra


A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori étrendhez. A paleolit étrendben a gabonafélék és a tejtermékek kihagyására törekszünk, hiszen csupán az utóbbi tízezer évben váltak az ember táplálékává. Ezeket egyrészt nem tudjuk megemészteni rendesen, másfelől túl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, s ez a civilizációs betegségek fő okozója.

Ára: 600 Ft

Kedvezményes áron kapható a Paleolit ételek című könyv is!

Kiss Enikő:
Gyógyszer nélkül egészségesen


Naponta bekapunk egy-egy vitamintablettát, étrendkiegészítőt, s úgy érezzük, mindent megtettünk egészségünk helyes megőrzéséért. Ahhoz, hogy szervezetünket és életvitelünket össze tudjuk egyeztetni, a legjobb, ha a természet konyhájához fordulunk!
Nagyanyáink rengeteg olyan gyógymódot ismertek, melyekkel orvos nélkül is elboldogulhatunk. Ráadásul ezek - természetes anyagokból vannak összeállítva, így a legtöbb mellékhatásnak is búcsút mondhatunk.

Ára: 500 Ft

Torrente del Bosque:
Megdöbbentő kéjgyilkosságok


A kéjgyilkosok általában súlyos pszichiátriai betegségekben szenvednek, de amíg ítélőképességük és intelligenciájuk átlagon felüli, addig nemiségük minden másnál erősebb vágyként jelentkezik. Leküzdhetetlen késztetést éreznek, hogy beteljesítsék az áldozat feletti hatalmukat. ?Élet és halál ura akartam lenni. Birtokolni akartam őket, akár egy Porschét...? - nyilatkozta Ted Bundy, aki közel 100 nőt mészárolt le. A kéjgyilkosok csakis erőszak által élhetik ki szexuális vágyaikat és az esetek túlnyomó többségében gyermekkori traumák hatására deformálódik el személyiségük. Henry Lee Lucas ? aki a feltételezések szerint legalább kétszáz ember haláláért felelős ? kicsiny gyermekkorától kezdve szenvedett szadista anyjától, számtalan esetben bántalmazták, a felnőttek pedig olyan szexuális mintákkal szolgáltak számára, amelyek erőszakra és kegyetlenségre épültek. Személyisége a végletekig eltorzult, képtelen volt elképzelni a szexet erőszak nélkül ? csakis úgy elégülhetett ki, ha bántalmazta partnerét. ?A nők halálát kívántam. Nem éreztem indokoltnak a létezésüket. Gyűlöltem őket, és el akartam pusztítani minden egyes nőt...? - vonta meg a vállát Henry Lee Lucas. A kéjgyilkosok nem az élettel, hanem a halállal és a szenvedéssel kapcsolják össze a nemiséget, tetteik motivációja nehezen ismerhető fel: látszólag ok nélkül elkövetett, szélsőséges szadizmust tükröző esetek, amelyek elborzasztják a szemlélőt.

Ára: 500 Ft

Egyiptom - Képes Történelmi Hírharsona

Fedezd fel új módon a történelmet: forgasd úgy, mint egy igazi újságot!
Tömören, érthetően és könnyed stílusban tálaljuk a fontos dátumokat, a nagy embereket a neked szánt napilapban!
Az Egyiptommal foglalkozó részben tudósítunk a legnagyobb egyiptomi hódítók aktuális háborúiról, publicisztikát olvashatsz a fáraói intézmény elnőiesedéséről, és megismerheted egy valódi egyiptomi katona mindennapjait is.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Kedvezményes áron kapható a sorozat rómaiakról szóló kötete is!

Kelly Clarkson:
All I Ever Wanted


Kelly Clarkson 14 dallal jelentkezik ?All I Ever Wanted? című új CD-jén, melyről az első kislemezdal a ?My Life Would Suck Without You? gyakran hallható a rádiókban. Az albumon olyan producerek működtek közre, mint Howard Benson, Max Martin, Dr. Luke, Ryan Tedder, Sam Watters és Louis Biancaniello. Az album egyik dalát pedig Katy Perry írta!

Ára: 4.100 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Ennyi!

Szereplők: Alec Baldwin, Charles Durning, Philip Seymour Hoffman, William H. Macy, Patti LuPone, Sarah Jessica Parker
Filmes stáb érkezik nagy felhajtással Waterford-ba, a Vermont állambéli álmatag kisvárosba. Ott derül csak ki, hogy a kosztümös filmhez kiszemelt kulcsfontosságú helyszínt, az öreg malmot már régen lebontották. A stábon belüli feszültség ekkor robban ki, mindenki mást okol a hibákért. Újraíratják a forgatókönyvet a helyszínen. Az ambíciózus rendező és az ideges producer megpróbálják összetartani a széteső csapatot. A férfi főszereplő nem tud leszállni a fiatal lányokról, a női filmszereplő pedig a meztelen jeleneteken kezd problémázni. Csapó indul!

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.150 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A TIGRIS ÖSVÉNYÉN
Bear Grylls


Várható megjelenés: 2014.10.20.
Ára: 2.940 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.500 Ft

Túlélés: teljesítve. BEAR GRYLLS letehetetlenül izgalmas kalandregény-sorozatának legújabb, immár negyedik részében ismét a találékonyságnak és a túlélő technikáknak jut a főszerep! Beck Granger és barátja, Peter ezúttal Indonéziában kerül szorult helyzetbe, amikor egy vulkánkitörés elzárja előlük a civilizációba vezető utat. Egyetlen esélyük az életben maradásra, ha keresztülvágnak a dzsungelen, és megpróbálnak eljutni a tengerpartra. Az őserdő azonban nem a legbarátságosabb terep két kamasz fiú számára? Útjuk során számtalan veszély leselkedik rájuk: bűnözők törnek az életükre, madárpókok és krokodilok elől kell menekülniük. Becknek minden tapasztalatára és leleményességére szüksége van ahhoz, hogy élve kijussanak a tigrisek birodalmából. Ha gyilkos láva hömpölyög alá a hegyről? Ha fojtogat a dzsungel párás levegője? Ha krokodiloktól hemzsegő folyón kell átkelni? Ha egy tigris bukkan fel váratlanul? Beck mindig tudja, mit kell tenni. De még őt is érhetik meglepetések?

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A könyveknek megvan a maguk végzete.
Terentianus


Csatolt file: KLETT_13.xls
Csatolt file: oktakcio_1.xls
Csatolt file: bioenergetic2014_1.xls