Szállítási költségek csökkentek!

Bankkártyás fizetés vagy előre utalással 500-715 Ft.
Súlytól függően posta vagy GLS.

Utánvéttel 1.335 Ft. GLS szállítás.

6.000 Ft érték felett 500 Ft.

Vácott ingyenes a házhoz szállítás!

Henrietta Spencer-Churchill:
Klasszikus vendéglátás


Henrietta Spencer-Churchill, számtalan lakberendezési könyv nemzetközi hírű szerzője biztos érzékkel és kitűnő ízléssel merít a hagyományos és a modern vendéglátás művészetének számunkra is hasznosítható titkaiból. A Klasszikus vendéglátás c. könyv a legapróbb részletekre is odafigyelő tanácsokkal szolgál, amelynek birtokában emlékezetes eseménnyé emelhetünk bármely vendégséget, legyen az szűk körű, rögtönzött baráti összejövetel, előre megtervezett ünnepi ebéd, avagy egy meghitt, intim vacsora. A könyv a gyakorlati és gondolatébresztő ötleteken túl kultúrtörténeti csemege is: különböző korok, kultúrák, szokások látványos bemutatója.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.595 Ft október 31-ig

Wilfried Nelles:
Az életben nincs visszaút
A tudat evolúciója, a spirituális fejlődés és a családállítás


Hová visz bennünket az élet?
Hogyan kerülünk kapcsolatba és összhangba azzal, akik vagyunk?
Hogyan határozza meg korunk tudata a világnézetünket?
Mi köti meg, mi formálja, és mi változtatja a személyes tudatunkat?
Hogyan hatnak egymásra a kollektív és személyes fejlődési folyamatok?
Könyvében a szerző ezekre a kérdésekre keresi a választ. Világos és áttekinthető nyelven mutatja be a tudat, és a tudat fejlődésének térképét, ami egyben személyes szinten is iránymutatást kínál. A tudati fejlődés modellje alapján vizsgálja meg azt, hogy a tudat kibontakozásában milyen szerepet játszhat általában a terápia, és különösen a családállítás. Bemutatja a családállítás általa kifejlesztett új elméletét és gyakorlatát, amely a spirituális fejlődés szolgálatában áll.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.820 Ft október 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Aharon Appelfeld:
Egy élet története


Aharon Appelfeld a második világháború kitörése idején hétesztendős volt. Gyerekkora egyetlen éjszaka leforgása alatt ér véget, amikor édesanyját németek és románok mészárolják le. Amikor a gettóban töltött hónapok és az ukrán sztyeppéken átvezető halálmenet végén megérkezik a lágerbe, apjától is elszakítják. A lágerből megszökve kezdi el új életét, ahol már csak magára számíthat. Hamarosan csaknem teljesen elfelejti szülei arcát, hajdani otthonát. A háború hat hosszú esztendeje után tizennégy éves kamaszként érkezik Palesztinába, ahol egyedül, nyelvtudás nélkül, mindenét elveszítve kell mindent elölről kezdenie. Ebben a megrendítő, bölcs és költői műben Aharon Appelfeld mai szemmel tesz tanúságot életének arról a szakaszáról, és az azt követő harcról, amelyet az emlékezés vív a feledéssel, a beszéd a hallgatással. Ez a könyv a zsidó irodalom egyik igazán nagy alkotása.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Szabó Ágnes:
Gimnáziumi magyar felvételi feladatsorok 6. osztályosoknak


2004 óta egységes a középiskolai felvételi vizsga. A Gimnáziumi magyar felvételi feladatsorok (6. osztályosoknak) a januárban megíratott eredeti OKÉV feladatsorok koncepcióját követi, azok mintájára épül fel. Kötetünk - a benne található 15 próbafeladatsor és megoldásaik segítségével - elsősorban az olyan készségeket szeretné fejleszteni, mint a szövegértés, írásbeli szövegalkotás.

Ára: 1.860 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft október 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Bakos Zoltán:
A helyes asszonytartás


Ezt a könyvet nem ajánlom azoknak, akiket végérvényesen legyőztek a nők, nem ajánlom azoknak, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy saját felismeréseik is legyenek ebben a tárgyban. Ajánlom viszont azon sorstársaimnak, akik még állva maradtak ebben a nő uralta világban, és a feministáknak, mert remélem, többeket megüt közülük a guta. Ezt a könyvet, ahogy manapság divat mondani, az élet írja. Sok új fejleménnyel számolhatunk a nemek egymáshoz való további viszonyában. A változások haladhatnak a teljes férfi ?női egyenlőség felé, ami gyakorlatilag további női előnyöket jelent, illetve visszafordulhatnak a régi kipróbált rendszerek felé, melyek szerint (napjainkban is) a Föld lakosainak többsége él. Kérdés, hagyja-e magát az ázsiai kultúra meggyőzni, hogy az a jó, ahogy mi élünk.

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! Teljes lista a mellékletben!

Füzesiné Szegvári Zsuzsa:
A magyar vizsla - Kutyatár


A magyar vizsla, ez a sokoldalú kutyafajta az ember hű társa nemcsak a vadászatban, de a különféle kutyás sportokban is, segítője vakvezetőként, rendőrségi speciális keresőkutyaként, vagy ?csak? elválaszthatatlan barátja, gyermekének pajtása? E könyv fejezetei bepillantást engednek a vizsla sokrétű munkájába, hasznos segítséget nyújtanak a kölyök kiválasztásához, neveléséhez, a mindennapok során előforduló teendőkhöz, emellett tájékoztatást kapunk a vizsla külleméről, versenyeiről és vizsgáiról is. A könyv végén pedig egy ?vizslás? szótárban megtalálhatjuk a vadászati munka során előforduló szakkifejezések magyarázatát.

Ára: 1.950 Ft helyett, kedvezményesen 975 Ft

Louis de Berniéres:
Don Emmanuel háborúja, avagy dél-amerikai exodus


Az elkényeztetett és gőgös Dona Constanza el akarja vezetni a folyót, hogy megmentse az úszómedencéjét a kiszáradástól, ezért összeütközésbe kerül a helybéliekkel. A csetepaték komoly csatározásokká fajulnak, még a gerillák is belekeverednek, így a kormány kivezényel egy katonai osztagot, élén a kövér, brutális és ostoba Figueras tábornokkal. Bár a kormányhadsereget hol ragályos röhögőgörcs-rohamok gyötrik, hol titokzatos macskahordák keserítik meg az életüket, a falubelieknek menekülniük kell, ha el akarják kerülni a kínzásokat és az értelmetlen erőszakot. Több szálon futó, dél-amerikai hangvételű regény misztikus realizmusával Gabriel García Márquezt juttatja eszünkbe. Don Emmanuel háborújában jól megfér egymással a valóság és a szürrealizmus, a macho és a matriarchális világ, a katolikus szent és az ősi istenség.

Ára: 2.970 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Fülöp T. Mariann:
A kétszínű Irán


Irán az utóbbi időben a média slágertémájává vált. Elnöke szerint a holokauszt csak egy mítosz, Amerika maga a Nagy Sátán, Izraelt pedig le kellene törölni a térképről. A törvények értelmében a nők élete és szavahihetősége csak feleannyit ér, mint a férfiaké. Ha a ruházatuk nem megfelelő, megvesszőzhetik őket, a házasságtörőket pedig megkövezhetik. A kislányok már kilenc éves koruktól büntethetőek, rendszeresek a nyilvános kivégzések, a börtönök tele vannak politikai foglyokkal. Akik viszont már jártak az országban, rabjaivá váltak az Ezeregyéjszaka mesés világának, az ókori Perzsa Birodalom ma is élő emlékének. Mi az igazság? Milyen Irán valódi arca? Mégis hogyan élik mindennapjaikat a szigorú szabályok között az iráni emberek? Erről és még sok furcsaságról mesél a könyv magyar szerzője, aki hosszú ideig élt a közép-keleti országban.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Riviére Francois-Solidor, Agatha Christie:
Tíz kicsi néger - Képregény


Tíz idegen ember egy elhagyatott szigeten álló, fényűző villában reked. Nyolcan közülük a titokzatos Mr. V. A. Lacky meghívására érkeztek abban a reményben, hogy pár kellemes és pihentető napot tölthetnek a vadregényes helyszínen, ám hamarosan kiderül: a házigazda sosem fog megérkezni és a szigetről nincs kiút. Mielőtt idejük lenne elgondolkodni a helyzet megoldásán, megtörténik az első haláleset... A krimi királynőjének egyik legrejtélyesebb regényét a francia rendező és regényíró François Riviere dolgozta át képregénnyé. Ami pedig Frank Leclercq-et illeti, rajzaival kiválóan érzékelteti az elzártság nyomasztó hangulatát.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft

Agatha Christie más képregényei is kedvezményes áron kaphatók!

Formák - Színes világok

A SZÍNES VILÁGOK vagány könyvsorozatában játékosan tanulhatunk a formákról, az érzésekről, az ellentétekről és a számokról is.
A gyerekek kezébe illő, művészi kötetben Kun Fruzsi ismerős helyzeteken keresztül ismerteti meg a legkisebbekkel az alapvető formákat. A nagyobbakra nehezebb feladatok várnak: számolás, összefüggések keresése és a csupa nagybetűvel írt egyszerű szavak olvasása mind örömforrás lehet.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 200 Ft

Playing For Change:
Songs Around The World (CD+DVD)


CD1. Stand by Me
2. One Love
3. War/No More Trouble
4. Biko
5. Dont Worry
6. Talkin Bout a Revolution
7. Better Man
8. Chanda Mama
9. Love Rescue Me
10. A Change Is Gonna Come
DVD 1. Stand By Me
2. One Love
3. War/No More Trouble
4. Dont Worry
5. Chanda Mama
6. The Playing for Change Foundation
7. Peace Through Music

Ára: 5.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A pláza ásza

Szereplők: Kevin James, Jayma Mays, Keir Odonnell, Shirley Knight

A szívénél csak a hasa nagyobb, és noha látszatra megalszik a szájában a tej, bármi áron megvédi a területét: ő Paul Blart, a pláza ásza. A jámbor Paul Blart (Kevin James ? A randiguru) mindig is arról ábrándozott, hogy egyszer majd motoros járőrként óvhatja közrendet. Egyelőre azonban biztonsági őrként cirkál a helyi plázában elektromos robogóján, és rajta kívül sajnos senki nem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Mikor azonban egy rablóbanda megtámadja az áruházat, és túszejtésbe kezdenek, elérkezik az idő, hogy a pocakos pacák bizonyítson! Ugyan még sosem volt bevetésen, és fegyvere sincs, Blart mégis bedobja magát, hogy megmutassa, ki az igazi ász!

Ára: 3.650 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

DEMÉNY - MOST ÉN UGATOK - PÓRÁZON VEZETTE: MAGOS JUDIT
Magos Judit

Várható megjelenés: 2014.10.22.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

"A kétlábúak elég kiszámíthatatlan, ingatag lények, de ha megfelelően tudjátok kezelni, akkor könnyedén az uralmatok alá hajthatjátok őket. Ahogy én, az egész világot?? Demény, aki a szerénységet hírből sem ismeri, karizmatikus egyéniségének köszönhetően szinte fénysebességgel több tízezer hódolót szerzett. Jogosan. A négylábú diktátornak rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Az egyedi humorral fűszerezett sorok között kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú. Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB. A négylábú írónak ez az első könyve, amelyről a tőle megszokott szerénytelenséggel állítja: ALAPmű. ,,A gazdik nem tökéletesek, hogyan is lehetnének, hiszen nem kutyák. De épp ezért a bénaságért, ezekért a kedves hibákért lehet őket annyira szeretni. Meg persze a töpörtyűért. Főleg a töpörtyűért." EL FOGOD OLVASNI. ALAP.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!


Engedtessék meg nekünk, hogy rossz álmaink legyenek, hogy féljünk az egykönyvűektől, akik a tudás tömege ellen, a könyvek tornyai ellen kelnek fel, mert a technika teremtette rohanás és űzöttség atmoszférájában lepergő élet nem engedélyez termékeny perceket e tudás tömegeinek feldolgozására.
Kőhalmi Béla

Kedves Állatbarátok!

Már hírt adtunk a váci menhely bővítéséről és kértünk segítséget a kerítés vásárlásához.

Szeptember végéig 169.510 Ft adományt kaptunk erre a célra. Hálásan köszönjük!
A beruházás összértéke 8.2 millió forint.

Kérjük, nézzék meg a gyűjtésről szóló kisfilmet! http://kjfstudio.hu/zoldmenedek/index-fb.html

Köszönjük, ha továbbra is számíthatunk támogatására, hogy mielőbb elkészüljön az új menhely!


Csatolt file: oktakcio_2.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_20.xls
Csatolt file: KLETT_14.xls