Szépasszony Lunáris Kalendárium 2015

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2015. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.
A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében, pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Ára: 4.600 Ft helyett, kedvezményesen 4.140 Ft október 31-ig.

Maynard Solomon:
Mozart


Mozart egészen kivételes tünemény, nehezen megfejthető, sokrétű egyéniség. Személyisége nem volt mentes az ellentmondásoktól, és tisztázatlan helyzet is jócskán akadt rövid életében. Maynard Solomon arra vállalkozott, hogy életrajzi munkájában szembenéz a több mint két évszázaddal ezelőtti valósággal, és amennyire lehet, rendet teremt az adatok és a gyakran egymással is feleselő források között.
Sok kérdés sorakozik a Mozart-életrajzban, a könyv szerzője pedig szenvedélyes alapossággal keresi a válaszokat. De nem elégszik meg igennel és nemmel ? tovább lép, és a hogyanra is kíváncsi. Elképesztően sok dokumentumon rágta át magát, s a források mellé lefegyverző nyíltsággal helyezi el saját értelmezését, így építve fel az élettörténetet. Sőt azzal is törődik, ami nem hiteles: érdekli a legendagyártás természete is mint műfaj és tünet ? a Mozarttal kapcsolatos hiedelemvilágot a józan folklorista szemszögéből ismerteti. Az életrajzíró ugyanakkor zenetudós is, nem tagadhatja meg önmagát: a kötet Mozart muzsikáját elemző fejezeteket is tartalmaz ? olyan nyelven, amely a nem szakember zenekedvelőnek is élvezetet szerez.

Ára: 7.900 Ft helyett, kedvezményesen 4.740 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Takács Tibor:
A fejlődés iskolája
asztrológiai kézikönyv


Takács Tibor munkája egy összefoglaló munka az asztrológiáról. Még azokra az asztrológiai területekre is kitér, amelyekre az utóbbi évek hazai könyvkiadásában az asztrológiai tárgyú könyvek nem tértek ki. Gondolok itt az orvosi asztrológiára, a születési idő pontosítására és az úgynevezett prognosztikai asztrológiára. Ezek az utóbbi témák akkora kaliberűek, hogy mindegyikről több önálló könyvet lehetne írni. Takács Tibor ezeket a témákat érinti, s ezzel könyve átfogóbbá válik. Minden embernek, aki az asztrológia iránt érdeklődik, megadhatja azt a kezdő lökést, amely alapját szolgálhatja egy komolyabb asztrológiai tudás megszerzésének, illetve tájékoztatja azokat a laikus, ám mégis érdeklődő olvasókat, akik nem mennek el egy kézlegyintéssel, ha asztrológiáról esik szó.
Minden asztrológiai könyv egy útikalauz. Segíthet megérteni önmagunkat és a világot. Ehhez az úthoz kívánok sok sikert és kitartást, optimizmust és kíváncsiságot a szó nemes értelmében.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.960 Ft október 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Dragan Velikic:
Orosz ablak


Dragan Velikić ravaszul megszerkesztett fejlődésregényének hőse, Rudi Stupar, vidékről Belgrádba, onnan a délszláv háborús katonai behívó elől Budapestre, majd Münchenbe, Hamburgba vetődik el önmagát keresve. Amikor csavargásai után hazaindul, a vonaton egy találomra vett könyvbe feledkezik, amely egy Európában kalandozó lengyel cirkuszi mutatványos életét követi, s közben felvillannak Rudi életutazásának állomásai. Miután a színészi pályáról eltanácsolják, egy karmester és egy színésznő rokkantsétáltatója és élettörténetének hallgatója, majd germanistaként alkalmi fordító a szerb Casablancává váló Budapesten, aztán áruházi raktáros Németországban, lelkes kutató, végül hullamosó. A felidézett vallomásokon, szüleihez fűződő ambivalens kapcsolatának és színész mentorának emléktöredékein rágódva keresi önnön igazi lényét, ennek metaforája az orosz ablak, a fortocska, amely rés az önvizsgáló visszapillantáshoz és egyben friss levegőt hozó egérút. Ahogyan a hazafelé tartó Rudi a vonaton felejti a könyvet, a történet váratlanul megszakad, s így nyitva marad előttünk a kérdés: A vargabetűk végén egy író lép elénk, a párhuzamos életek egybefoglalója? Vagy a történet megszakadásával egy beteg elme némul el?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft október 31-ig

Pons - Angol nyelvtanfolyam kezdőknek CD-ROM

- folyamatos segítséget kapsz a CD-ROM használatához,
- kövesd a jól bevált módszer alapján felépített sorrendet, vagy a Keresővel válaszd ki a tanulni kívánt témát,
- a mindennapi életből vett példák segítségével ismered meg a nyelvet, és te magad állíthatod össze a gyakorlataidat
- a hangos szójegyzékben meghallgathatod a szavakat, így könnyedén begyakorolhatod a helyes kiejtést
- hangfelvételt is készíthetsz a saját kiejtésedről, és összehasonlíthatod az anyanyelvi beszélőkével
- sokféle keresési lehetőség, amellyel időt takaríthatsz meg
- az ismétlő és tesztfeladatokkal ellenőrizheted, hogy mennyire sikerült elsajátítanod a leckék anyagát.
Méret: 17×24 cm Terjedelem: 8 lecke, 2 ismétlő fejezet, 2 teszt ? 40 órányi tananyag

Ára: 5.590 Ft helyett, kedvezményesen 1.120 Ft október 30-ig

Kedvezményes áron kapható francia nyelven is!

KLETT akciós lista a mellékletben!

Damien Broderick:
Lenni vagy nem lenni


A távoli jövő számunkra már teljességgel idegen világában elképesztő technikai szinten élnek egymás mellett természetes és mesterséges lények, hexkapukon át közlekednek a bolygók, csillagok közt, és kedvükre alakítják környezetüket. Az aszteroidák birodalma azonban egészen más: szinte feudális viszonyok uralkodnak, s lakói elzárkóznak minden kapcsolat elől a gépi létformákkal és a fejlett technikával egyaránt.
Amikor Orwen Cima nagyúrnak, egy kisbolygó teljhatalmú vezetőjének fia, Telmah a Földre érkezik, az MI-k testet adnak Ratiónak, az addig anyagtalan komputertudatnak, hogy barátkozzon össze a fiúval, és tájékoztassa a gépeket szándékairól, minden lépéséről.
Visszatérve a Psziché aszteroidára, a furcsa pár udvari intrikák közepébe csöppen, melyeknek megoldása nem hagyja hidegen a máskülönben higgadt, számítóan kiszámított mesterséges intellektusokat sem.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! Teljes lista a mellékletben!

Csiffáry Gabriella (vál.):
Búcsúszavak


Életünk során számos alkalommal köszönt ránk a búcsúzás pillanata. Búcsúzunk az élők sorából eltávozott szeretteinktől, búcsúzunk, ha véget ért egy fontos kapcsolat, vagy lezárul életünk egy korszaka. A szó szoros és átvitt értelmében vett halálok gyakran váratlanul érnek minket, rettegéssel töltenek el, mert utánuk üresség és fájdalom marad. Ez a kötet, amely az elmúlt évszázadok kiemelkedő íróinak és színészeinek utolsó szavait, leveleit és naplórészleteit, valamint gyász- és búcsúbeszédeket tartalmaz, segíteni szeretne félelmeink és a fájdalom legyőzésében. Gyűjteményükben a magyar irodalmi és színházi élet olyan meghatározó egyéniségei szerepelnek, mint Balassi Bálint, Petőfi Sándor, Krúdy Gyula, Karinthy Frigyes, József Attila, Ady Endre, Weöres Sándor, Csáth Géza, Szerb Antal, Márai Sándor, Latinovits Zoltán, Jászai Mari, Blaha Lujza, Somlay Artúr és még sokan mások. Utolsó naplóbejegyzéseik és leveleik lelkük legrejtettebb titkairól mesélnek.

Ára: 2.870 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Sophie Kinsella:
A boltkóros férjhez megy


Becky Bloomwood életében végre minden elrendeződik. Szereti a munkáját (személyes vásárlási tanácsadó), hisz más pénzét költheti, és még fizetnek is érte. Mesés manhattani lakásban lakik a barátjával, Luke-kal. Mostanra közös bankszámlát is nyitottak (noha abban nem értenek egyet, vajon egy Miu Miu szoknya háztartási kiadásnak minősül-e).
Mikor Luke megkéri a kezét, felgyorsulnak az események. Rebecca mamája azt szeretné, ha London egyik kertvárosában Oxshottban lenne a lakodalom, és egy szem leánya az ő régi menyasszonyi ruháját viselné. Luke anyja ezzel szemben fényes álomesküvőt tervez a New York-i Plaza Hotelben, Elvarázsolt Erdővel és a bécsi vonósokkal.
Becky tudja, muszáj döntenie, ami azért is nehéz, mert sehogyan sem tud lemondani a tortakóstolgatásokról, ruhapróbákról és a drága nászajándékokról. Miközben egyre gyorsabban fogynak a napok, az Atlanti-óceán mindkét partján szor­gos esküvői előkészületek folynak.
Beckynek nagyon gyorsan ki kellene találnia, hogyan másszon ki a pácból...

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Rejtett képek 2.
Barangolás két keréken és sok más fejtörő


Izgalmas fejtörők kicsiknek és nagyoknak
A 4 füzetből álló sorozat komplexen fejleszti a gyerekek összes képességét, miközben remek szórakozást nyújt. Az egy nagy képbe rejtett kisképek megtalálása kitartó figyelmet, precizitást és pontos észlelést igényel. A színezés pedig a gyerekek esztétikai érzékét és kézügyességét erősíti. A magazin már számos országban bizonyított, most egyedülálló módon itthon is megvásárolható!

Ára: 870 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft október 30-ig

KLETT akciós lista a mellékletben!

Rhythms Del Mundo / Cuba
Válogatás


1. Clocks
2. Better Together
3. Dancing Shoes
4. One Step Too Far
5. As Time Goes By
6. I Still Havent Found What Im Looking For
7. She Will Be Loved
8. Modern Way
9. Killing Me Softly
10. Ai No Corrida
11. Fragilidad
12. Dont Know Why
13. Hotel Buena Vista
14. Dark of the Matinee
15. High and Dry
16. Casablanca (As Time Goes By)

Ára: 3.550 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Zöld darázs (The Green Hornet)
amerikai film

Szereplők: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Christoph Waltz, Edward James Olmos

Britt Reid (Seth Rogen) éjjel bulizik, nappal lazul, ám apja halála után végül rátalál arra a feladatra, ami egyszerre fontos és izgalmas: a gonosz ellen fáradhatatlanul csatázó akcióhőssé szeretne válni. Nevet választ: Zöld Darázs lesz, és társául fogadja a ravasz eszközök gyártásában és harcművészetben egyszerre verhetetlen Katót (Jay Chou). Segítségükre van még Reid gyönyörű titkárnője, Lenore (Cameron Diaz). Hárman fordulnak szembe a város legkeményebb maffiózóival és az őket vezető kegyetlen gengszterrel, Chudnofskyval (Christoph Waltz).

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

BAJORIMI, A KICSIHUSZÁR
Ruttka Ildikó


Várható megjelenés: 2014.10.27.
Ára:2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft

Bajor Imre, a Kicsihuszár születésétől fogva játszott, mókázott, nevettetett, szórakoztatott, ameddig csak bírta erővel: megajándékozott minket a nevetés, az öröm, a búfelejtés csodájával. Sosem lehetünk neki eléggé hálásak ezért. A Bajorimi című életrajzi kötet 2001 áprilisában jelent meg a címszereplő április 23-i születésnapjára. Az utánnyomás a boltba kerülhetett volna Bajor Imre 80-ik, vagy 90-ik születésnapja alkalmából, esetleg a kerek 100-on, de az Élet másként hozta: 2014.augusztus 6-a óta már az Égi Kávéházban szórja fanyar humorú, csípős, ám mindig találó poénjait a régi és nem annyira régi művészkollégáknak. És még csak 57 éves volt Az elmúlt tizenhárom évben sok minden jó és rossz történt vele, körülötte és a szeretteivel. A legmeghatározóbb azonban mégiscsak az lett, hogy Imi elment. Örökre. Így született újjá és egészült ki fontos történésekkel a róla szóló könyv, amely emlékkönyvként mindörökre megmarad nekünk. Ahogyan Bajor Imre is az emlékezetünkben, a szívünkben, a lelkünk jobbik felében...

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A könyv a lélek orvossága.
Diodorosz


Csatolt file: oktakcio_4.xls
Csatolt file: KLETT_16.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_22.xls