VÁC - 2015

MEGJELENT a következő évi VÁCI FALINAPTÁR
az ARCUS KIADÓ gondozásában
Kis Dávid gyönyörű fotóival.

Ára: 1.700 Ft

Austen Atkinson:
Eltűnt civilizációk
Ősi ásatási helyek újrafelfedezése modern technológiával


Atkinson munkájában húsz elveszett, csak romjaiban vagy kevesek által ismert írásos utalásokban fennmaradt civilizáció történetét próbálja áttekinteni. Történelemszemléletének központi gondolata, hogy a civilizációk kialakulása emberi lények erőfeszítéseinek terméke, s ez a könyv a napjainkban hozzáférhető adatok, források segítségével élő, lélegző közösségek képét kísérli meg rekonstruálni. Leírásaiban bőségesen idéz korunk vezető régészeitől, természettudósaitól is, akik közül sokan a legmodernebb technológia vívmányainak alkalmazásában játszanak úttörő szerepet. Austen a különböző kultúrák olyan aspektusait képes párhuzamosan értelmezni, mint az építészet, a vallás, a környezet, stb.

Ára: 4.980 Ft helyett, kedvezményesen 3.490 Ft

Isabel Allende:
Távoli sziget


Zarité rabszolgának született az 1700-as években, a karibi Saint-Domingue szigetén. Kilencévesen háziszolga lesz, így nem kóstol bele a cukornádültetvények kíméletlen munkájába. Természetes szépsége azonban másfajta kizsákmányolásra kárhoztatja, de ő vigaszra lel az afrikai dobok ritmusában, a testében lüktető táncban és zenében, a voodoo szertartásokban. Ő a gyarmati társadalom tükörképét nyújtó regénybeli kis világ központi alakja, aki fontos szerepet játszik a francia Valmorain gazda, beteges spanyol felesége és érzékeny kisfiuk, a bölcs Parmentier doktor, a szépséges mulatt kurtizán, Violette, a néger javasasszony, Rose mama, valamint a lázadó rabszolga, Gambo életében. A fehérek, feketék, mulattok összefonódó sorsának hátterében zajló események rabszolgalázadásba torkollnak, és a földig rombolt szigeten eluralkodik a kegyetlen bosszú. A rabszolgalány gazdájával New Orleansba kényszerül, hogy ott kezdjenek új életet. A fájdalmakon, szerelmeken, kiszolgáltatottságon és függetlenségen felülemelkedve Zarité bölcs derűvel tekint végig életén és megállapítja: jó csillagzat alatt született.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft november 15-ig

Bárdos András:
Ítélet


Valamikor, a jövőben, a majdani negyedik Magyar Köztársaságban az emberek ügyes-bajos dolgaik után futnak. Az orvos a hálapénz, a politikus a korrupció és a karrier, a tévés főember a nők és a szenzáció, a polgármester a nyugodt élet, a rendőr a titokzatos, értelmetlen gyilkosság után. A tehetséges katona pedig a politikai csatározások elől egészen az afganisztáni misszióig menekül. De mit tesznek ezek az emberek, ha egy halálos, gyógyíthatatlan vírus kezdi viharos sebességgel áldozatait szedni?
Öt februári nap története ez a krimi, amikor ezek az életek, ezek az egyszerű vágyak a drámaian gyors fertőzés nyomán keresztezik egymást, és felfordul a világ. Utána már soha semmi nem lesz ugyanolyan, mint előtte volt ? sem cigánynak, sem magyarnak, se szervezkedő szélsőségesnek, se nyomozónak. Sőt, még a cigánykutyáknak sem.
Bárdos könyve sok szálon futó, letehetetlenül izgalmas politikai krimi, a legjobb amerikai mintára, de nyugtalanítóan ismerős, magyar ízekkel. Rémisztő és valóságos víziója üzeni: ha nem vigyázunk, ide juthatunk!

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.240 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

John Michael Greer:
Az elveszett jelkép titkai
Útmutató a titkos társaságokhoz, a rejtett jelképrendszerekhez és a miszticizmushoz


Az elveszett jelkép titkai azon Dan Brown-rajongók elengedhetetlen forrásirodalma, akik szeretnék megismerni a fikció mögött rejlő tényeket. A titkos társaságok, misztikus hagyományok, okkult gyakorlatok és rejtett kódok útmutatója feltárja a mai modern világot kialakító - és még mindig benne lakozó -, rejtett hagyományok rég elfeledett, titokzatos történetét. Tudja mi a Boáz és milyen anyagból áll a Bölcsek Köve? Szeretné megtudni az igazságot a szabadkőművesekről - Brown sikerkönyvének egyik fő témájáról - azok rituáléiról, templomairól és leghíresebb alakjairól? Szívesen megismerné a rózsakeresztesek vagy Salamon Templomának igaz történetét? Érdeklik az ősi, okkult rítusok? E könyvben mindezt megtalálja!

Ára: 2.150 Ft helyett, kedvezményesen 1.505 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Winkler Róbert:
Nagyvárosi természetbúvár


Szeretjük a természetet, főleg az állatokat. De amikor a vadon élő állatokról beszélünk, általában az egzotikusakra gondolunk, és eszünkbe sem jut, hogy a nagyvárosokban, a közvetlen környezetünkben is rengeteg vadállat található. Ezekkel azonban nem nagyon törődünk, van belőlük bőven. Pedig a fáraóhangya vagy a kis fekete hangya olyan kunsztokat tud, hogy azok mellett egy termeszvár maga az érdektelenség, és nem kell moziba menni, ha őslényt akarunk látni, mert az ezüstös ősrovar a fürdőszobában is megtekinthető. Nem kell kilométereket utaznunk ahhoz, hogy találkozzunk a természettel - akár tíz perc álldogálás a buszmegállóban is tartogathat zoológiai élményeket.

Ára: 3.170 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Cory Doctorow:
Kis testvér


A közeljövő San Franciscójában egyre jobban eluralkodik az emberek folyamatos megfigyelésére támaszkodó ellenőrzés. A paranoia, a félelem, és a magánélet egyre durvább megsértései nemcsak az utcákon, de az iskolákban és hivatalokban is jelen vannak, és az emberek tűrőképességének határait feszegetik. Viszont néhány középiskolás kölyök, a technika segítségével, kijátssza az állandóan figyelő Nagy Testvért, hogy megpróbálják megőrizni a szabadság látszatát. Azonban egy váratlan és brutális esemény olyan helyzetbe sodorja őket, amely végleg megváltoztatja az életüket? És talán nem csak az övékét.
"Egy új nemzedék 1984-e: riasztó pillantás a jövőnkbe? vagy a jelenünkbe?" - Kirkus Reviews

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! Teljes lista a mellékletben!

Kyra Sundance:
10 perces kutyaiskola


10 PERC JÁTÉK a kutyával a NAP FÉNYPONTJA kutya és gazdi számára! A rövid, vidám foglalkozások ideális fejlesztési lehetőséget,rendszeres testmozgást és sikerélményt nyújtanak kutyádnak. A játékos gyakorlatok növelik kedvenced intelligenciáját, az új mozgásformák elsajátítása során észrevétlenűl fejlődnek kreatív képességei. Az együtt töltött mókás percek hamarosan a nap fénypontját jelentik mindkettőtök számára.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Romváry Vilmos:
Fűszerek könyve


A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket. Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták. Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában akárcsak a többi fűszer. A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti. Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is. A könyv hasznos konyhai tanácsokkal is ellátja az olvasót, de eligazítást nyernek a diétázók is. Szépségápolási tanácsokat is olvashatunk melyeknek fűszereplői szintén a fűszerek. Bízunk benne, hogy minden kérdésükre választ találnak kötetünkben.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Hercegnő smink - Glamour girl
Ajándék sminkkészlettel


Szia, Glamour Girl! Nem kell profinak lenned, hogy elkészítsd a legjobb sminkeket! Kövesd az útmutatókat lépésről lépésre, vagy valósítsd meg a saját ötleteidet! Ebben a könyvben mindent megtalálsz ahhoz, hogy tökéletes sminked legyen egy elegáns alkalommal vagy egy születésnapi bulin. A könyv tartalma: sminkkészlet szemhéjfestékkel, szempillafestékkel, arcpirosítóval, szájfénnyel és ecsetekkel részletes útmutató a sminkek elkészítéséhez mintalapok gyakorláshoz tippek és trükkök a tökéletes sminkhez.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Vitus B. Dröscher:
Emberszabású majmok
Mi micsoda 21.


Milyen eszközöket készítenek a csimpánzok? Mire jó a kurkászás? Tudnak-e beszélgetni velünk az emberszabású majmok? Vitus B. Dröscher, a magatartáskutatás tudományával foglalkozó művek ismert szakírója az emberszabású majmok - a csimpánz, a bonobó, a gorilla és az orángután - lenyűgöző világával ismerteti meg az olvasót. Képet kaphatunk e nagytestű majmok életmódjáról és viselkedéséről, fejlett intelligenciájáról, kommunikációs készségéről és beszédes arcjátékáról. Elkötelezett állatvédőként nyomatékosan felhívja a figyelmet az emberszabású majmok fennmaradását súlyosan fenyegető veszélyekre: az élőhelypusztításra, a vadászatra, az élve-befogásra, az illegális kereskedelemre. Hogy ezeket a rendkívüli állatokat megőrizzük és a jövőben is a Föld lakói maradjanak, azért még nagyon sokat kell tennünk.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 1.285 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Janet Jackson:
The Best
2 cd


A pop díva több mint 100 millió lemezt adott el világszerte eddigi pályafutása során, és most egy korongon lesz hallható 33 listavezet? száma. Ezen kívül Jackson kisasszony egy új dallal is megörvendezteti rajongóit, amely a ?Make Me? címet kapta. A kétlemezes albumon Janet 1986-os ?Control? című albumától ? melyb?l 14 millió példány fogyott világszerte, és amelyr?l öt szám is listavezet? lett -, a 2008-as ?Discipline?-ig mindegyikr?l kerültek fel olyan dalok, melyek els? helyre kerültek a világ különböz? országainak top listáin.

Ára: 5.000 Ft helyett, kedvezményesen 2.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Változó szerelem

Szereplők: Kevin Weisman, Callan McAuliffe, Anthony Edwards, Penelope Ann Miller, Madeline Carroll, Aidan Quinn, John Mahoney, Rebecca De Mornay

Amikor a második osztályos Bryce és Juli először találkoznak, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce (Callan McAuliffe) nem viszonozza az érzelmeit, sőt: az elkövetkező években mindent megtesz, hogy távol tartsa magától önjelölt barátnőjét. A talpraesett és szabad szellemű Julit (Madeline Carroll) azonban ez a semmiség nem tudja eltántorítani. Rob Reiner rendező kedves romantikus vígjátéka az általánostól a középiskoláig, sikereken és katasztrófákon, családi drámákon és az első szerelmen át követi a pár sorsát, míg fel nem fedezik, kik is ők tulajdonképpen ? és mit jelentenek egymás számára.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

EZERNYI AJÁNDÉK - LÉGY BÁTOR TELJES ÉLETET ÉLNI OTT, AHOL ÉPP VAGY
Ann Voskamp


Várható megjelenés:2014.11.17.
Ára:2.750 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.340 Ft

Ébredj rá az ezernyi áldásra! Az Ezernyi ajándék arra hív, hogy hagyjuk ott a büszkeség, a félelem és az ökölbe szorított kézzel irányítani akarás kiaszott földjét, és vessük magunkat Isten karjaiba, aki túlcsordulásig tölti meg poharunkat. Ann Voskamp felfedi előttünk saját kegyelmi pillanatait, és közben szelíden tanítgat, hogyan kell fájdalmunkat költészetté formálva igei módon megsiratni veszteségeinket; tudatosan a radikális hálaadás életmódját választani; és lelassítani, hogy megragadhassuk Istent az adott pillanatban. Az Ezernyi ajándékot nem elég könyvként elolvasni; szinte könyörög, hogy egyfajta dinamikus, interaktív ábécéskönyvként fogadjuk. Olyan igazságokkal való találkozásra hív, amelyek feltárják Isten örömének mélységeit, és örökre átformálják életünket.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Sok szeretettel meghívjuk Önt és barátait
2014. november 7-én, pénteken 17 órára
DOMIN KÁROLY szobrászművész
Tánc és muzsika
című emlékkiállításának megnyitójára.

A kiállítást megnyitja
Dr. Inczédy Péter, a művész barátja

Közreműködik:
Kalmus Péter gitár, ének és
Orbán Anikó ének

A kiállítás megtekinthető december 4-ig.

Hívő és haladó íróhoz erőteljes szavak illenek, nem helyes a boldog és puha békebeli impresszionisták módján nyavalyákban tetszelegni, elismerni ezzel, hogy a művészet viszonylagosan valami beteges állapot, szó sincs róla, inkább különleges, magasabb egészség.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: TELIAKCIO1..xls
Csatolt file: TELIAKCIO2..xls
Csatolt file: oktakcio_7.xls