Paál Zsuzsanna:
Négy évszak inspirációk

Részletek Márai Sándor azonos című művéből

Márai Sándor időtlen igazságokat fogalmaz meg a keletkezés és elmúlás összefüggéseiről. Ezt a rendkívüli képességét a Négy évszak című művében nagyon érzékenyen fejezi ki. Ezen alkotása egész életművében emblematikus mű. Az új utat kereső könyv, mint egységes alkotás a 12 hónapról szóló szövegekből és a hozzájuk tartozó művészi igényű fényképgrafikákból áll. A könyvben látható képek és szöveg felhasználásával 2010-ben színházi előadás is készült.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft december 31-ig

Luigi Corbetta, Giacomo Agostini:
Legendás motorok 1884-től napjainkig


Önfeledt száguldás, a sebesség mámora, sok-sok lóerő, lenyűgöző külső megjelenés - minden adott ahhoz, hogy a motorkerékpárt és a motorsportot a kedvencek közé soroljuk. Főleg ha a filmekben - A vad, A nagy szökés, a Szelíd motorosok, A motoros naplója, a Római vakáció, a Fekete eső vagy a Motorpsycho - olyan világsztárok robogtak rajtuk, mint Marlon Brando, Audrey Hepburn, Gregory Peck, Steve McQueen és Michael Douglas.

Ára: 8.900 Ft helyett, kedvezményesen 4.450 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Adam Zamoyski:
1812
Napóleon végzetes oroszországi hadjárata


Napóleon oroszországi inváziója, majd a rettenetes visszavonulás Moszkvából kolosszális léptékű hadi eposz és emberi tragédia ? a totális háború első példája a történelemben. Az 1812-es hadjárat azonban nem egyszerűen Oroszország honvédő háborúját jelentette: az európai hegemóniáért küzdő Napóleon és I. Sándor cár hosszú párharcának csúcsa volt, kimenetele pedig majd két évszázadra meghatározta az európai kontinens történelmének alakulását.

Ára: 5.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.850 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

John Grisham:
A cég


A Harward kitűnő végzős diákjaiért a Wall Street leghíresebb ügyvédi irodái versengenek. Ő azonban egy menphisi cég mellett dönt, amely házat, elegáns kocsit, magas fizetést ígér. Eleinte remekül alakulnak a dolgok, a munkatársak kedvesek, megértők és nagyon gazdagok, a feleségek tüneményesek, csodálatos anyák, a gyerekek édesek. A fiatalembernek eleinte imponál a kihívásokkal teli luxusélet, de hamarosan rájön, hogy a családias közeg voltaképp csapda.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft november 15-ig

PONS - 333 szókártya
Német középhaladó A2-B1
letölthető ajándék nyelvtani összefoglaló


Szókártyáink segítségével bárhol fejlesztheti nyelvtudását és könnyen memorizálhatja az adott nyelv szókincsét. A kártyákon a német szó mellett két példamondat is szerepel, illetve a kártyák hátlapján mindezek magyar megfelelője. Csomagunk 333 szót
tartalmaz, amelyet a későbbiekben további csomagokkal bővíthet. A középhaladó szókártyák mellé egy ajándék, letölthető nyelvtani összefoglalót is adunk, amivel rendszerezheti és átismételheti a legfontosabb nyelvtani tudnivalókat B2-es szintig.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.120 Ft december 15-ig

Kedvezményes áron kapható angol nyelven is!

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Tenzin Wangyal Rinpócse:
A fényességes tudat felébresztése
Tibeti meditáció a belső béke és öröm eléréséhez (CD melléklettel)


Amikor problémákkal, fájdalommal küszködve vigasztalást vagy segítséget keresünk, legtöbbször kifelé tekintünk. Elutasítjuk saját tapasztalatainkat, mert nem tudjuk, mit is kezdjünk velük. Elborítanak önmagunkkal szembeni kétségeink és előítéleteink. A segítség azonban sohasem kívülről jön. Menedékre, támogatásra csak önmagunkban lelünk, abban, amik valójában vagyunk.
A belső menedék igazi természetünk felismerése, amely az ősi tibeti tanítások szerint nem más, mint a létezés nyitott és tiszta tere. Ez a szüntelen mozgásban lévő, a problémák megoldására irányuló tudatunk számára azonban nem elérhető, kizárólag csak a teljes tudatosság képes a megtapasztalására. A nyitott, éber tudatosság az alapja minden gyógyításnak, ez a forrása a kreativitásnak, az örömnek, a szeretetnek, az együttérzésnek és az összes pozitív minőségnek.

Ára: 2.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.890 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Marc Gafni:
A szeretet és szerelem misztériuma


A kötetben a karizmatikus amerikai spirituális tanító, számos sikerkönyv szerzője a szeretetről, a szexualitásról és a spiritualitásról, mint összetartozó isteni gyönyörélményről ír.
?Mára az ?erósz? olyan beszűkültté vált, hogy eredeti jelentésének nagy részét már rég elvesztette. Az erotikus szó hallatán rendszerint csak a szexualitásra gondolunk. A szexualitás ugyan része az erósznak, de csak egy korlátozott része. A teljes erósz, melyet e könyvben bemutatunk, messze túlmutat a puszta szexualitáson.?
(Marc Gafni)

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Charlotte Rogan:
Mentőcsónak


Charlotte Rogan első könyve letehetetlen: cselekménye izgalmas, fordulatos, a stílusa gördülékeny. Elgondolkodtató, morális kérdéseket vet fel, anélkül hogy moralizálna.
A történet az első világháború kitörése idején játszódik, és egy elsüllyedt hajó túlélői sorsán keresztül vizsgálja, határhelyzetben hogyan foszlik le a civilizáció az emberekről, miként állatiasodnak el. A másik érdekes kérdésfelvetés, hogy egy szélsőséges helyzetet ki él túl, és miért. A Mentőcsónak túlélőit bírósági tárgyalás várja és a média hisztérikus bűnbakkeresése.
Az Alekszandra cárnő óceánjáró hajó 14-es számú mentőcsónakjának huszonegy napig tartó hányattatásairól Grace Winter naplója tudósítja az olvasót, melyet védőügyvédeinek kérésére írt. A hajótöröttek közül három nőt - a főhősnő mellett Ursula Grantet és Hannah Westet - megmentésük után bíróság elé állítanak, mert a mentőcsónakban töltött 14. napon megölték a csónakot addig irányító tengerészt, az Alekszandra cárnőn szolgáló Mr. Hardie-t. A regény lényegében Grace fejében játszódik, az ő benyomásain, tapasztalatain keresztül írja le nemcsak a mentőcsónakban, hanem a hajótörés előtt és a tárgyaláson történteket is, illetve felidézi élete odáig vezető eseményeit és bemutatja saját belső gondolatvilágát.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Varró Aladár Béla:
Gyógynövények gyógyhatásai


Hajdanán elsősorban a gyógynövényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták, melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le.
Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere - még a szakemberek is - újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban, a füvekben és a fákban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori "füveskönyvből" Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Ára: 590 Ft

Zenetörténet gyerekeknek
Varázslatos időutazás a zene világában


Ez a könyv különleges utazásra hívja a kisiskoláskorú gyermekeket a zene birodalmába.A Fedezzük fel együtt! sorozat újabb, színes rajzokkal gazdagon illusztrált kötetében betekintést nyerhetünk a zene kialakulásának és fejlődésének világába. Reméljük, e sok érdekes történet hatására a gyerekek közelebb kerülnek a zeneszerzőkhöz és műveik megkedveléséhez.

Ára: 1.400 Ft

Jutta Gorschlüter:
A Mikulás és a kiscica


Rendhagyó történet a Mikulásról, akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a puttonya. A Mikulás titkos kívánságokat is teljesít. Legyen szó kisgyerekek, vagy kiscicák kívánságairól. Van aki új barátot, van aki új otthont kap a Mikulástól ajándékba. A könyv gyönyörű illusztrációi különleges adventi hangulatot árasztanak.

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.125 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Tasnádi Emese:
Városi legendák


Azt mondják, a vasútállomáson találkozhatsz a krumplifejű masinisztával, és, képzeld, a szökőkútban egy szörny, az állatkertben az elefánt mellett egy telefánk, a toronyórában pedig egy szellem lakik. Micsoda város ez! És micsoda történetei vannak!
A városi legendák humoros, frappáns történetei nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek fantáziáját is beindítják. Tasnádi Emese nyolc meséből fűzte össze ezt a legendáriumot, amely P. Szathmáry István rajzaival válik teljessé: igazi nyelvi csemege és humoros mesefüzér az iskolás korosztálynak.

Ára: 1.870 Ft helyett, kedvezményesen 935 Ft

Tessloff Kiadó akciós lista a mellékletben!

Erős vs. Spigiboy:
Remember The Time


Spigiboy és Erős egy újabb mix lemezt készített. Az elmúlt pár évtized legjobb dalait szedték össze, hogy ezzel emlékezzünk a legnagyobb időkre. Az illusztris dallista olyan előadók slágereit tartalmazza mint Glen Goldsmith, Panjabi MC, Pointer Sisters, Blair, Basement Jaxx, Salome De Bahia, stb. Az exkluzív, letisztult dizájnú lemez tökéletes ajándékozásra.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Haláli temetés

Szereplők: Chris Rock, Danny Glover, Martin Lawrence, James Marsden, Tracy Morgan, Loretta Devine, Luke Wilson

Egy pokolian vicces temetés lényege az akasztófahumor és a haláli szereposztás. A zűrös és néhány titkát a sírba vivő családfő búcsúztatása igazi össznépi cirkusszá alakul. Az egész egy eltűnt testtel kezdődik, azután zsarolólevéllel meg kínosabbnál kínosabb helyzetek sorozatával folytatódik, és közben ott egy hulla, ami nem fér a bőrébe. De ez sem elég: amikor a családi szennyes teljes terjedelmében kiterül, elszabadul a pokol.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÉN IGEN NAGY VÉTKEM...
Sándor Anikó

Várható megjelenés: 2014.11.20.
Ára: 2.940 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.500 Ft

Mariazellben, a híres zarándokhelyen, egy kis hotelben öt nő csodára vár. A remény hozta ide őket, hogy - ahogy egykor a pogányok elől menekülő szerzetesnek itt számukra is rés nyílhat az elakadás szikláján. Mesélnek, s miközben felfedik egymás előtt a legféltettebb titkaikat, önmagukban is olyan mélységekbe jutnak el, ahol azelőtt sosem jártak. Ki pakolta vállukra a terhet, amit évtizedek óta cipelnek? Melyik volt a pillanat, amely meghatározta a sorsukat? Létezik-e olyan külső erő, amely elvezetheti őket a megoldáshoz? Alexandra félresikerült eljegyzése. Lilien erőfeszítése, hogy beteljesítse anyja álmait. Júlia lejárt szavatosságú nőisége, Angéla bénító frusztráltsága, amiért nőnek született. És egy kívül is, belül is romokban heverő élet, az önmagát marcangoló szeretet: a teljesen kilátástalan helyzete Máriának, az anyának, aki mint utolsó reménysugárba kapaszkodva most térdenállva könyörög egy kis hársfa szobornak: Kérlek, segíts visszakapni a gyermekemet, az én kis Jézuskámat. Könyörgök, segíts nekem, hogy ismét élhessek. Öt nő, öt nap, öt sors. Ötször öt meghatározó történet, melyek közül bármelyik bármelyikünkkel megeshetett volna.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Egy jól összeválogatott könyvgyűjtemény szellemnek és kedélynek a hozománya.
Wilhelm Friedrich Weber


Csatolt file: TELIAKCIO1._2.xls
Csatolt file: TELIAKCIO2._2.xls
Csatolt file: oktakcio_9.xls
Csatolt file: KlettKarakcio2014_1.xls