BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT DUNAKANYAR!

2015. évi falinaptár előjegyezhető
42x32 cm

megjelenik december elején
korlátozott példányban

Ára: 2.950 Ft

Paul Lunde:
Titkos kódok


A Titkos kódok izgalmas és szórakoztató nyomozásra hív - megkísérli feltárni az információk kódolásának történetét és rejtelmeit, bemutatva mindazokat az érdekes megoldásokat, amelyek révén a rejtett üzeneteket az emberiség fejlődésének szolgálatába állította, illetve legsötétebb szándékai leplezésére használta. A kötet áttekintést ad a nemzetközi kódokról, a rejtjelek természetéről, kialakulásuk okairól, a kódfejtésről. Több mint 500 fotó és illusztráció szemlélteti a rejtjelek és kódok típusait és mélyreható elemzések tárják fel a kódolt üzenetek alkalmazásának formáit.

Ára: 7.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.750 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Anthony Capella:
A kávék költője


Kaland, szerelem és rengeteg kávé
London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit.
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és ? az események alakulása folytán ? tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Victoria Boutenko:
12 lépés a nyers étrendig
Lúgosítás természetesen


A nyers étel csodája és A nyerskonyha legjobb receptjei c. könyvek nagysikerű szerzője, Victoria Boutenko legújabb könyvében felvázolja azt a sokféle előnyt, amellyel a főtt ételekkel szemben a nyers és friss ételek fogyasztása jár. Bemutatva a tudományos kutatások legfrissebb eredményeit, Victoria a nyers ételeken alapuló életmód fizikai, lelki és spirituális fázisain keresztül kivezeti olvasóit a ?főtt-ételektől való függőség? állapotából. Gyakorlati szempontokkal is foglalkozik, és hasznos tippeket és sikeres stratégiákat ajánl az egészséges új szokások kialakításához és megőrzéséhez. A könyv végén receptgyűjtemény is található. A szerző szakértelmének és lebilincselő stílusának köszönhetően a könyvet egyaránt haszonnal forgathatják a tapasztalt nyersevők és az egészséges életmód iránt érdeklődők is.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.960 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Joachim Mayer:
Balkon és dézsás növények
Nagy növénytanácsadó


Színes virágcsodák tavasztól őszig: e könyv segítségével mindenki a saját ízlése és lakhelyének környezeti adottságai szerint zöld oázist varázsolhat a balkonra és a teraszra. A gyakorlati tanácsok és a fotók hozzásegítenek a cserepes és dézsás növények szakszerű és sikeres alkalmazásához.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.800 Ft

Rose Tremain:
Színarany


Rose Tremain szép és szomorú történetében egy keserű, meghasonlott norfolki férfi, egy kemény, határozott nevelőnő, egy öregasszony, egy maori lány, egy kínai halász, egy sikeres, boldognak és elégedettnek tűnő angol házaspár és egy kisfiú útjai keresztezik egymást Új-Zélandon, az 1860-as évek végén. ?Rose Tremainnek bámulatos képessége, tudása és érzékenysége van arra, hogy egy egzotikus és távoli világot közel hozzon olvasóihoz. Azok közé az írók közé tartozik, akik igencsak mélyre ásnak anyagukban, képes hitelesen megjeleníteni egy százötven évvel ezelőtt játszódó történetet. Kitűnően ábrázol tájakat, hangulatokat, időjárást, összetéveszthetetlen, saját zenéje, markáns egyénisége van.? (Forgách András)

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.600 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Gallov Rezső:
Londoni olimpiák - 1908 - 1948 - 2012


Az ezerarcú olimpia, a versenyzés végtelenül izgalmas drámája tárul fel e kötet lapjain: a siker és a kudarc, a meghökkentő és meghatóan emberi közjátékok, a mámor és a fájdalom, a beteljesülés és a csalódás szédítő egyvelege.
London az egyetlen város, amely immár harmadszor adhat otthont az újkori olimpiai játékoknak. 2012-ben Nagy-Britannia ismét vendégül látja a világot az olimpiai és paraolimpiai játékok alkalmából. Az olvasó megismerheti az 1908-ban rendezett, és a második világháborút követő 1948-as játékok lebilincselő történetét. Bepillanthat a 2012. évi játékok rendezési jogáért zajló versengés kulisszatitkaiba, majd az eljövendő olimpia helyszíneire is képzeletbeli utazást tehet.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Robert Pobi:
Vérember


A csendes amerikai tengerparti üdülőhelyen, Montaukban egy szadista gyilkos lesi áldozatait. A megfelelő pillanatot várja, hogy lecsapjon, és szabadjára engedje fékezhetetlen gyűlöletét. A nyomozásba bevonják Jake Cole-t, az FBI emberét, a sorozatgyilkosságok szakértőjét. Amikor Jake hasonlóságot fedez fel a kegyetlen gyilkosságok és édesanyja harminc évvel korábbi brutális megölése között, a nyomozás személyes ügyévé válik?

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

PONS - Guck mal!
Bildkarten Deutsch für Kinder - Zum Spielen, Lernen und Visualisieren


Képes szókártyák iskolai vagy otthoni némettanuláshoz, az alapszókincs begyakorlására
100 db kártya, 8 témakörben, játékötletekkel
6-12 évesek számára

100 db kedves illusztráció segítségével tanulhatjuk meg az alapvető német szavakat. A kiadványban található játékleírások segítségével igazi élmény lesz a gyermek nyelvtanulása! A képes szókártya akár a németül nem beszélő szülővel is játszható, de kiválóan alkalmas csoportos nyelvtanulásra is.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.795 Ft december 15-ig

KLETT Kiadó akciós lista a mellékletben!

Rainer Köthe:
Elektromosság
Mi micsoda sorozat


Amikor az emberiség először találkozott a villamossággal, istenek nyilainak vélte, és félt tőle. Ma már inkább akkor ijedünk meg, ha hirtelen kialudt a villany, vagy ha nem tudjuk bekapcsolni a mosógépet vagy a számítógépet. Az elektromosság az életünk legtermészetesebb részévé vált. De vajon mi a lényege? Hogyan lehet felhasználni, tárolni, megismerni a természetét? Mikor hasznos és mikor lehet veszélyes? Mi köze mindehhez a borostyánkőnek? Dr. Rainer Köthe, német tudományos újságíró könyve erre adja meg a választ, bemutatva az áram útját a keletkezéstől az áramfejlesztő hálózatokig és napelemekig.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 1.285 Ft

Tessloff Kiadó akciós lista a mellékletben!

Mosonyi Alíz:
Illemtan gyerekeknek


A múlt század első felében az illemtan fontos szerepet töltött be a felnövekvő nemzedék életében. Amióta ez a "tantárgy" kiveszett az oktatási rendszerből és a családi mindennapokból, meglehetősen sok "neveletlen" gyerek kerül ki az iskolából. Pedig az illemről lehet didaxis nélkül is beszélni, úgy, hogy a gyerekek saját maguk találjanak rá a helyes viselkedés módjára. Mosonyi Aliz könyve gyöngyszem ebben a műfajban. Úgy tanít meg kezet mosni, orrot fújni, köszönni, kedvesen bánni a vendégekkel, figyelni a tanítóra, ember módjára viselkedni terített asztalnál, vendégségben és játék közben, hogy közben módot ad a kacagásra: nevethetünk azokon, akik a függönybe törölik a kezüket, a ruhájuk ujjába fújják az orrukat, az asztal alá bújnak a vendégek elől, ebédnél villával vakarják meg a fejüket, verekszenek, csípnek és harapnak. A bűbájos könyvet Boutet de Monvel finom rajzai díszítik.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Kelis:
The Hits


Kelis amerikai énekesnő, dalszerző. A Brit Awards, Q Awards és az NME Awards díjak büszke tulajdonosa. Kétszer jelölték Grammy-díjra. Hat stúdióalbuma jelent meg.
1. Caught Out There [Explicit]
2. Milkshake
3. Got Your Money (LP Version) [Explicit]
4. Trick Me (Radio Mix)
5. Lil Star (Main Version - Clean)
6. Get Along With You
7. Young, Fresh N New [Explicit]
8. Truth Or Dare
9. Bossy Featuring Too $hort (Main Version)
10. In Public
11. Millionaire
12. Finest Dreams
13. Suspended
14. Good Stuff

Ára: 4.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Száguldó bomba

Szereplők: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson

Itt nincs vészfék, csak tempó: az Oscar-díjas? Denzel Washington és Chris Pine (Star Trek) együtt száguld az év legdübörgőbb akció-thrillerjében! Egy halálos vegyi anyagokkal teli vonatszerelvény robog a város felé ? vezető nélkül! Csak két ember állíthatja meg: a szakma egyik öregje (Washington) és egy zöldfülű kezdő (Pine). Ezrek élete múlik ezeken a mindennapi hősökön, akik a milliótonnányi száguldó acél után indulnak, hogy megakadályozzanak egy rettenetes katasztrófát. Tony Scott (A tűzben edzett férfi, Kémjátszma, A közellenség) mesteri rendezése és a fantasztikus színészi alakítások teszik a megtörtént eseményeket feldolgozó történetet elképesztően izgalmas, feszültséggel teli, megállíthatatlannak tűnő? bombává!

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

SPORT 2014

Várható megjelenés: 2014.11.25.

Ára: 7.940 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 6.750 Ft

A Magyar Olimpiai Bizottság exkluzív kiadványában az esztendő legemlékezetesebb, legizgalmasabb, legszebb sportpillanataira emlékezhetünk.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az emlékezet ? akárcsak a hosszú ideig zárva tartott könyvek a poros polcokon ? időközönként igényli a felnyitást; gondoskodnunk kell tehát róla, hogy leporoljuk a lapokat, s így szükség esetén használható állapotban találjuk őket.
Seneca


Csatolt file: TELIAKCIO1._3.xls
Csatolt file: oktakcio_10.xls
Csatolt file: KlettKarakcio2014_2.xls