Szakértő Ronald Creighton-Jobe atya
Katolicizmus
Képes enciklopédia


Az enciklopédia áttekinti a katolikus vallás gazdag múltját, bemutatja Jézus Krisztus figyelemre méltó életét és a hit elterjedésének első évszázadait.
Ismerteti és elmagyarázza a katolikus alapelveket és hit legfontosabb tanításait.
Részletes leírást nyújt a katolikus szertartások jelentőségéről és áttekinti a liturgikus év legfontosabb ünnepeit és ünnepnapjait.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.495 Ft december 31-ig

Henrietta Spencer-Churchill:
Klasszikus kelmék


A gazdagon illusztrált könyv segít az egyes kelmetípusok azonosításában, és okos tanácsokat ad praktikus használatukhoz. Az album három fejezete közül az első a középkori falikárpitoktól a XVIII. században népszerűvé vált jouy-i nyomott anyagok kialakulásán keresztül a textilkészítés fejlődését árnyaltan érzékeltetve jut el a kezdeti kézműves technikáktól az ipari textilgyártásig. A második rész nagyszerűen fotografált lakásbelsőkkel és részletmegoldásokkal gyakorlati útmutatót ad a különböző kelméknek és - a drapériáktól a bútorkárpiton át az ágyneműig - textilből készült lakberendezési cikkeknek a hagyományokat és a modern életformát összeegyeztető, korszerű alkalmazásához. A harmadik fejezet nagyobb csoportokra bontva mutatja be a lakástextíliák főbb típusait, jellegzetességeit. Ebben kapnak helyet az értékes textil-díszítőelemek, például a csipkék, a hímzések, a szegélyek, a bojtok és paszományok, amelyek bemutatása során a szerző bepillantást enged a tisztítás és általában a helyes kezelés műhelytitkaiba is. A több mint 200 színes képpel illusztrált Klasszikus kelmék csábító kalauz: nemcsak információt ad, hanem kedvet teremt a lakástextíliák értő, bátor és látványos alkalmazásához.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.595 Ft

Mandel Róbert:
Klasszikus és romantikus hangszercsodák


A klasszikus zeneirodalom szerelmeseinek szánt kötet olyan ritka hangszertalálmányok bemutatására törekszik, amelyekről talán még a szakma ismerői is keveset tudnak. Nemes feladat a szimfonikus zenekarokból jól ismert hangszercsaládok méltatlanul elfelejtett tagjainak felidézése is. Lehetetlen lenne maradéktalanul feltérképezni a klasszikus és romantikus zenei korszakok teljes instrumentáriumát, így nem is volt célom a 18-19. század zeneeszközeinek hiánytalan ismertetése, inkább az általam legkülönösebbnek tartott, részben már feledésbe merült hangszercsodák bemutatására törekedtem.

Ára: 6.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.250 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Csörgő Zoltán, Malyáta Eszter, Tamási Anita:
B2 - Tests Neu mit Audio-CD - zur Vorbereitung auf die ÖSD-Prüfung B2 Mittelstufe Deutsch


Megjelent a már jól bevált, B2-es szintű nyelvvizsgára felkészítő tesztkönyv aktualizált kiadása. A megújult könyv teljesen naprakész: mindenben megfelel az aktuális ÖSD B2 vizsgának. A szerzők a feladattípusokban és az értékelési kritériumokban történt változásoknak megfelelően átdolgozták az eredeti kiadványt, miközben új teszteket is fejlesztettek. Az új könyv így összesen hat komplett ÖSD B2-tesztsort tartalmaz, amelyekben garantáltan mindegyik, a vizsgán előforduló feladattípus szerepel. A teszteken kívül a feladatokhoz fűzött részletes magyarázat, tanulási tippek és a lehetséges vizsgastratégiák bemutatása, az önellenőrzést segítő megoldókulcs, a könyvhöz tartozó audio-cd valamint a hanganyagok szó szerinti leirata segítik az eredményes vizsgafelkészülést mind önállóan tanulók, mind pedig csoportban készülők számára.

Ára: 4.230 Ft helyett, kedvezményesen 3.595 Ft december 15-ig

KLETT Kiadó akciós lista a mellékletben!

Gilbert Sinoué:
A pokolra szánt hajó


Az 1938. november 9-i, később Kristályéjszaka néven hírhedtté vált németországi pogrom ráébresztette a német zsidóságot arra, hogy az az ország, amelyet nemzedékek óta a hazájának hitt, többé nem az otthona. Goebbels propagandaminiszter ördögien ravasz terve alapján 1939 májusában a St. Louis nevű hajó, fedélzetén 937 ?darab zsidó rakománnyal?, útnak indult Hamburgból Kubába, ahol az utasok érvényes turistavízum birtokában partra léphettek volna. Goebbels három legyet akart ütni egy csapásra: 1. megmutatni a Nyugatnak, hogy a németek nem bántják a zsidókat;
2. bebizonyítani a világ közvéleményének, hogy az ?emberbarát? Nyugat sem kér majd a zsidókból;
3. lebonyolítani az amerikaiak orra előtt egy rutinszerű kémkedési akciót.
Csakhogy az utasok hiába reménykedtek: a Saint Louis nem köthetett ki Kubában. Eltökélten náciellenes német parancsnoka, Schröder kapitány azonban szembeszegült a paranccsal, hogy utasaival térjen vissza Hamburgba, a biztos halálba. Rádióösszeköttetésbe lépett a szabad világ kormányaival. Elsőként Roosevelt elnök utasította vissza. Így kezdődött a St. Louis pokoljárása?

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.450 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ann Gadd:
Mit üzen a lábad?
A talp a lélek tükre


Lábunk és a lelkünk kapcsolatát az ősi civilizációk és a misztikusok is ismerték; a hagyományos gyógyítás elterjedése óta azonban feledésbe merült. Az eddig rejtett tudás napjainkban fokozatosan napvilágra kerül, és egyre szélesebb körben válik ismertté. Lábfejünk hűen tükrözi, ha fizikai, érzelmi vagy szellemi szempontból megbillen az egyensúlyunk. Megismerve sajátos szimbolikáját, lelkünk legbenső tájait tárja elénk, hiszen a szemölcstől a bütyökig semmi sem véletlenül jelenik meg lábunkon.
A szerző a csakrák és a lábfej fényében vizsgálja meg testünk és lelkünk kapcsolatát. A láb egyes vonásain mutatja be a lehetséges problémákat és betegségeket, melyeket részletes magyarázatokkal és esettanulmányokkal egészít ki. Megtudhatjuk, mire utalnak az egyes lábfejformák, cipők, törött körmök és a lábfej színe. Könyvével olyan eszközt nyújt, amely segít tudatosabbá válni magunkkal és másokkal kapcsolatban, felelősséget vállalni saját gyógyulásunkért, elengedni és megváltoztatni azt, amiről úgy érezzük, hogy idejétmúlttá vált.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.330 Ft december 31-ig

Bioenergetic ÚJ akciós lista a mellékletben! Még nagyobb kedvezmények!

M. Miltényi Miklós, Vadász Bence:
Ilyen kis szerelmeses


Szerelem gyermekien,
szerelem öregesen,
szerelem brutálisan,
szerelem sziruposan,
szerelem dadogósan,
szerelem sms-ben,
szerelem bunkó módra,
szerelem finomkodva
szerelem magára hagyatottan,
szerelem részegen,
szerelem röviden,
szerelem hablatyolva,
szerelem sírva,
szerelem röhögve?

Szerelem, ahogyan még sohasem éreztük. Szerelem, ahogy még sohasem olvastunk. Szerelem, ahogyan még sohasem láttuk...

Ára: 1.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Helen Fielding:
Mindjárt megőrülök!
Bridget Jones naplója 2.


Az első Bridget Jones-napló fergeteges könyv- és filmsikerén felbuzdulva nem sokkal később megjelent a folytatás is, amely legalább akkora világhírt szerzett magának, mint a "nagy előd". Olvasók és filmrajongók százezrei vetették rá magukat már a megjelenésekor. Ebben a könyvben az első naplóból már ismert kövérkés, harmincas következő életszakaszát ismerhetjük meg. Itt is egy újabb problémás kapcsolat kerül elő, és vele együtt a kérdés is: szinglinek jobb-e lenni vagy bonyolult és kínokkal teli párkapcsolatban kellene-e élni. Az első könyvhöz hasonlóan itt sem hagyja cserben Bridget-et a humorérzéke. Szórakoztató ez a napló nemcsak a fiatalságuk hanyatlását megélő hölgyeknek, hanem minden kikapcsolódni vágyó hallgatónak.

Ára: 1.200 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Kis utazók nagy könyve
Tuti úti tippek a világ 200 országából


Mindenki tudja, melyik a Föld legmagasabb hegycsúcsa, de Te vajon tudod, hogy melyik ország tiltotta be a rágózást? Vagy azt, hogy melyik a földkerekség legbűzösebb gyümölcse? Vagy hogy ki találta fel a görkorcsolyát? Netán azt, hogy melyik az az épület, amely még a pisai ferde toronynál is ferdébb? Esetleg azt, hogy hol fogyaszthatsz ízletes sült pókot?
A Lonely Planet úgy döntött, hogy készít egy könyvet a Föld országairól, szigorúan gyerekeknek, tehát még véletlenül sem a szüleiknek. A világ egy elképesztően nagy hely, ezért könyvünkben elsősorban azokat az érdekességeket foglaltuk össze, amelyek izgalmas, ugyanakkor szokatlan formában mutatják be az adott országot. (Szülők, figyelem!
Ezek az érdekességek nem a kávézók helyéről, a szállodák csillagszámáról vagy a repülőtéri információs iroda telefonszámáról szólnak.)

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!


Molnár Ágnes (szerk.):
Nyúlkalandok


Könyvsorozatunk első darabját népszerű mesék és kevésbé ismert történetek tarkítják. Célunk a gyermekirodalom szépségeinek feltárása. Olyan meséket gyűjtöttünk össze, amelyek nyuszikról mondanak el olykor vidám, máskor szomorú történeteket. Csiszolt, őszinte alkotásokon keresztül próbáltuk felidézni a régi mesekönyvek hangulatát.
A magyar és külföldi népköltészetből, illetve híres klasszikusok műveiből válogattunk (Benedek Elek, Gárdonyi Géza, Heltai, Grimm, Ezópus). A gyerekek életkorának figyelembevételével igyekeztünk az egyszerűtől az összetett felé haladni, a rövidtől a hosszúig, a láncmesétől a novellameséig. Olvasni és hallgatni egyaránt élmény őket.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Minivilág Pamutkönyv
Háromszög


A baba az éles kontúrú formákat, a tiszta színeket észleli az első hónapokban. 20-25 centiméterre élesedik a látása. 2-3 hónapos kortól kezdi a formákat megkülönböztetni. A megkaparintott tárgyakat markolássza.
Tiszta pamut oldalak, élénk színek, változatos formák.
Markolható műanyag gúlával.

Ára: 1.560 Ft helyett, kedvezményesen 780 Ft

Tessloff Kiadó akciós lista a mellékletben!

My Dance 2010 Tavasz Válogatás

Újabb darabjához ért a My Dance sorozatunk. Az 2010-es tavasz leghúzósabb dance zenéi ezúttal mixben hallhatók, mivel tapasztalataink azt mutatják, hogy a mixeknek nagyobb már a keletje,mint a válogatáslemezeknek. Az albumon olyan előadók dalai szerepelnek, mint Edward Maya, Inna, Fedde LE Grand, Sharam, vagy a Svéd House Maffia producerei.

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A következő három nap

Főszereplő: Russell Crowe
A Brennan házaspár élete egészen addig tökéletes, amíg a feleséget, Larát le nem tartóztatják egy szörnyű gyilkosság vádjával, amelyet állítólag nem ő követett el. John Brennan próbálja egyben tartani a családot, neveli a fiukat, tanít az iskolában, és mindeközben próbálja kiszabadítani Larát a börtönből, mivel hisz az ártatlanságában. Lara a legutolsó sikertelen fellebbezés után öngyilkosságot kísérel meg, ezért John elhatározza, mivel nincs más megoldás, hogy megszökteti a feleségét. Nem számít, mekkora a kockázat, hogy mi az ára, a férfi mindent kockára tesz az asszonyért, akit szeret...

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

GYERE VELEM GYÓGYÍTANI!
Dr. Gyarmati Andrea


Várható megjelenés: 2014.11.28.
Ára: 3.490 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.965 Ft

Amikor kezdő anyuka voltam, Dr. Spock könyve volt a bibliánk. Nos, én is arról ábrándoztam évek óta, hogy a gyakorlatban jól használható tanácsadó könyvet írjak, ami mindig kéznél van ? segít, míg az orvos meg nem érkezik, megnyugtat, ha kételyed támad, sőt, nyaralni is elkísér, ha a szükség úgy hozza. Azokat a betegségeket, tüneteket és kérdéseket mesélem el most neked, amikkel a leggyakrabban találkoztam 35 éves gyermekorvosi pályafutásom során - méghozzá úgy, ahogyan azt a rendelőben és az otthon meglátogatott gyermekek vizsgálata során láttam. Szeretnélek magammal vinni gyógyítani, hogy tudd mi miért történik, hogy lásd, mit csinál az orvos, és persze azért, hogy bizonyos esetekben te magad is segíthess, ha baj van. Velem tartasz?

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

A szellemi mű, társadalmi vonatkozásaiban, éppen úgy eleven valóság, mint az ember.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: Bioenerg2014uj.xls
Csatolt file: TELIAKCIO1._4.xls
Csatolt file: KlettKarakcio2014_3.xls