Karácsony könyv nélkül nem az igazi!

Figyelje hírleveleinket, mert még nagyon sok akcióval készülünk az ünnep előtt!

Előző hírleveleink a honlapunk főoldalán megtalálhatók.

Ha nem szeretné, hogy barátai lemaradjanak a jó ajánlatokról, küldje tovább levelünket!






Nagy Mézes Rita (szerk.):
Egytálételek
320 egyszerű és különleges, étvágygerjesztő recept a húsoktól a titokzatos tazsinig


Levesek, raguk, frissensültek... mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat - húsokat, zöldségeket, fűszereket - egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de használhatunk sütőt, tűzhelyet vagy az új kedvencet, a slow-cookert, a lassan főző edényt. Az ínycsiklandó, egészséges, tápláló ételek rövid időn belül már tálalhatók is. Ebben az átfogó, több mint 300 receptet tartalmazó szakácskönyvben hagyományos és modern ételrecepteket is találunk a bouillabaisse-től a Shepherdpástétomig, a borscstól a cheddar fondüig.

Ára: 6.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.400 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Takáts Márton

Takáts Márton személyiségjegyeit alapvetően meghatározza, hogy művészcsaládból származik, szülei iparművészek, dédapja szobrász, nagyszülei festők, példaképként tisztelt nagyapja Bartha László, a hatvanas évek elismert, Ecole de Paris-hoz közelálló, lírai fél-absztrakt festője, akinek városkép iránti vonzódása, franciás szemlélete, könnyedsége, technikai bravúrja, irodalmi érdeklődése, illusztrátori működése mai napig hatással van a művészre. A gyerekszoba és az erős egyéniség lehet az oka, hogy Takáts Márton a kezdetektől fogva tökéletesen szuverén személyiségként működik - itt most annak kellene következnie, hogy - a kortárs magyar művészeti szcénában, de valójában kicsit azon kívül. Merthogy a kezdetektől fogva merte kívül helyezni magát a hazai képzőművészeti életen, nem akart trendi lenni, nem követett intellektuális divatokat, nem akart mindenáron kiállítani, ösztöndíjért pályázni, és egészen egyéni életformájához éppúgy hozzátartozott, hogy egy év alatt készült grafikáit a nyári párizsi szajna-parti képzőművészeti vásáron adta el, minthogy rajzot tanít, vagy saját örömére Keith Jarrett-et zongorázik.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft

Szeles József, Munkácsi Erika:
Premiers pas vers les examens
Francia nyelvi feladatgyűjtemény érettségihez és nyelvvizsgához


A Francia nyelvi feladatgyűjtemény érettségihez és nyelvvizsgához - Premiers pas vers les examens több szempontból is különleges gyakorlókönyv. Tananyaga egészen az alapoktól kíséri el a tanulót a francia érettségiig (közép- és emelt szint), de hasznos társ a B2-es szintű nyelvvizsgára való felkészülésben is. A feladatok és szövegek nemcsak a vizsgák típusfeladatainak könnyű és gyors megoldására készítenek fel, de rengeteg kulturális információt és élőnyelvi fordulatot is tartalmaznak, amit a nyelvtanuló francia nyelvterületen is sikeresen hasznosíthat.

Ára: 3.890 Ft helyett, kedvezményesen 3.115 Ft december 15-ig

KLETT Kiadó akciós lista a mellékletben!

Dr. Betty Edwards:
Színes jobb agyféltekés rajzolás
Sajátítsa el a színkeverés művészetét!


Milliók tanultak meg rajzolni dr. Betty Edwards sikerkönyve, a Jobb agyféltekés rajzolás módszere alapján. Új könyvében változó nehézségű gyakorlatokkal mutatja be a harmonikus színösszeállítások megalkotását, részletesen foglalkozik a színek szerkezetével, s megtanít bennünket arra, hogy azt lássuk, ami tényleg előttünk van, nem pedig azt, amit egy színes tárgyról gondolunk.

Ára: 3.950 Ft helyett, kedvezményesen 2.765 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Vince Rause, Nando Parrado:
Csoda az Andokban


A gépük lezuhant, és ők csak magukra számíthattak...
?Az Életben maradtak története a túlélő szemszögéből?
1972 tavasza. Nando Parrado három napig fekszik öntudatlanul, majd arra eszmél, hogy a rögbicsapatát Chilébe szállító repülőgép valahol az Andok kellős közepén lezuhant, s a balesetben több csapattársa és az édesanyja is szörnyethalt. Egy élettelen gleccseren rekedve szüntelenül az apjára gondol, és szilárdan eltökéli: nem fogja tétlenül várni a halált. Hófödte hegycsúcsokon, alattomos hegyoldalakon átkelve hetven kilométert tesz meg a fagyos pusztaságban, hogy segítséget hozzon társainak.
Több mint harminc évvel a tragédia után az azóta nemzeti hőssé lett Parrado megindító őszinteséggel és mély érzelmekkel idézi fel megpróbáltatása történetét. Személyes hangú beszámolója megrendítő erővel közvetíti a halálközeliség élményét s a nyomában feltörő életigenlést: az egymásért való küzdés, az összetartás erejét.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.320 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Jeannie Labno:
A reneszánsz


A Scolar Art-sorozatban megjelenő kötet egyedülálló megközelítésmóddal, a legapróbb részletekre kiterjedően világítja meg a reneszánsz legkiválóbb művészeinek stílusát és alkotómódszerét. Az olvasó a könyvet színesítő ablakos kivágásokon keresztül szinte belekukucskálhat az egyes műalkotásokba, különböző nézőpontokból csodálhatja meg és tanulmányozhatja részleteit. A húsz legkiemelkedőbb reneszánsz mestermű között olyanokat találunk, mint Van Eyck Az Arnolfini házaspár vagy Botticelli Vénusz születése című képe. A műalkotásokat gyönyörű reprodukciók keltik életre. A szerző a tárgyalt képnek a műfaj történetén belül betöltött szerepét is vizsgálja, segítve ezzel az olvasót a művészettörténeti tájékozódásban.
A gondosan megtervezett ?ablakok? kiemelik a részleteket, miközben a szöveg ismerteti az alkotó technikáját és a festmények színvilágát. E nélkülözhetetlen művészeti kötet lapjain valósággal ?újjászületik? a reneszánsz húsz legjelentősebb festménye.

Ára: 2.975 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft december 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Gerendás Péter:
Gitáromba kapaszkodva
Zenei CD melléklettel


Azt mondják, ha az élet kifordul négy sarkából, gazdagabban áll össze. Csak idő kell hozzá, be kell járni az utat. Ösvényt vágni, gödörbe esni, a legmélyebben érezni a talajt a lábad alatt. Ha onnan képes vagy az elru­gaszkodásra, mindez megtörténhet. Különösen, ha van, aki kézen fog...

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Karen Essex:
A szerelmes Drakula


Mina Murray fiatal tanítónő és egy tehetséges ügyvéd boldog menyasszonya a viktoriánus Angliában. Élete látszólag a legjobb úton halad a rendezett nyugalom és a családi boldogság felé, amikor felelevenednek benne gyermekkora egyszerre varázslatos és riasztó emlékei, hogy aztán rejtélyes események vehessék kezdetüket: a valósággal összemosódó, mind zavarba ejtőbb álmokat lát, legjobb barátnőjét a szeme láttára emészti el a megszállott szerelem (vagy valami más?), és egy különös, daliás idegen tekintete kíséri minden léptét?
Amikor ráeszmél, hogy lélegzetelállító képességekkel és egy, a sajátjától merőben eltérő, titkos élettel rendelkezik, döntenie kell: a múlhatatlan boldogságot választja, vagy azokat, akiknek az emberi világban van szükségük rá?
Valóban azok vagyunk-e, akiknek lennünk kell ? vagy csupán azok, akik lenni szeretnénk?

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Guy Gavriel Kay:
Ysabel
Provence varázslatos arca


A tizenöt éves Ned Marriner elkíséri fotóművész apját Provence-ba, hogy hat héten át a festői szépségű tájakat járják, képeket készítve egy dekoratív albumhoz. Amíg apja fényképez, Nedet titokzatos események rádöbbentik, hogy az iPodok, mobiltelefonok és hibridüzemű autók modern világában még mindig jelen vannak bizonyos ősi hatalmak. Egy megszentelt, kísértetjárta éjszakán, amikor az élők és a holtak birodalmát elválasztó falak leomlanak, mitikus alakok támadnak fel, mai, hétköznapi emberek életét változtatva meg mindörökre.

Ára: 2.870 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Szigeti Ildi:
Alta Tódal
CD-melléklettel


Kisebb és nagyobb gyerekek sokszor küzdenek az elalvás nehézségeivel. A nap izgalmai, a szoba sötétjében születő félelmek, a rossz álmok miatt néha nehéz megtenni az ébrenlétből az álomba vezető utat.
De szerencsére van valaki, aki szinte észrevétlenül átsegít a határon: Alta pillangó! Alta először félt, aztán mégis átrepült egy hatalmas tavon, és míg a gyerekek az útjáról beszámoló kedves, dallamosan ringató verseket hallgatják ? akár a könyvben található CD-ről, néhol énekkel, néhol szavalással ?, maguk is átrepülnek az álmok világába Alta és a tó történetét követve.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.725 Ft december 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Kertész Edina:
A rejtélyes kulcs


Vajon Lujza bűbájai segítenek a két barátnőnek a rejtélyek megoldásában? Kap Pepita kiskutyát a születésnapjára? Milyen zárba illik a furcsa kulcs? Kicsoda Edömér? És hová vezetnek a nyomok? Pötyi és Pepita kalandjait olyan 6-9 éves kislányoknak ajánljuk, akik most kezdenek önállóan olvasni. A történet a korosztály érdeklődésének megfelelő, kedves, könnyed és fordulatos, a nyelvezete igényes, de remekül érthető, és a szöveg szedése, tördelése is igyekszik a még gyakorlatlan olvasók kedvében járni. Reméljük, ez a rejtélyes kulcs nemcsak Pötyinek és Pepitának segít küldetésük teljesítésében, hanem a könyvek birodalmának kapuját is megnyitja az olvasással barátkozó gyerekek előtt.
A könyvhöz, mely egy sorozat első darabja, a kiadó honlapján ingyenesen letölthető játékokat és további bűbájokat is talál!

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Shrek Forever After
Filmzene


Új Shrek film és album érkezik. A mókás ogre története folytatódik, és a szórakoztató sztori mellé megint csak remek filmzene társul. A 19 dalt tartalmazó ?Shrek Forever After? cím? album jelenik meg, négy nappal a film amerikai premierje el?tt. A lemezen többek közt olyan neves el?adók szerepelnek, mint a Beastie Boys, a Scissor Sisters, a Weezer, Lionel Richie, s?t még Antonio Banderas is dalra fakad. Bónuszként a számok közt a film karakterei is megszólalnak. Az eddigi Shrek filmzenékb?l közel 4 millió példány kelt el csak az Egyesült Államokban.

Ára: 4.650 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A Lazarus-terv

Főszerepben: Paul Walker

Ben Newman volt elítélt új életet kezdett. Jó állása van, felesége és lánya szeretik és támogatják, többé nem akar kockáztatni, és elveszíteni mindent. Így amikor egy nap felbukkan otthonában Ricky, szintén börtönviselt öccse, és be akarja vonni egy könnyűnek ígérkező rablásba, nemet mond. Csakhogy munkahelyén az éppen érő előléptetés miatt ellenőrzik múltját, és amikor rájönnek, hogy ült, azonnal kirúgják. Kétségbeesésében Ben beszáll öccse ?balhéjába?, ami katasztrofálisan sikerül: Ricky és egy őr meghal, Bent pedig halálra ítélik. De a halálos injekció beadása után a férfi ott találja magát egy elhagyatott úton a zuhogó esőben a nagy kérdéssel: életben van még vagy már halott? Egy arra járó pap felveszi furgonjával, és Ben ráébred, kapott egy új esélyt. A közeli Mount Angel elmegyógyintézet gondnoka lesz, de folyton családja jár eszében...

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

NAPLÓ 1935-1946 I-II.
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni


Várható megjelenés: 2014.12.05.
Ára: 9.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 8.415 Ft

Gyarmati Fanni (1912?2014) Radnóti Miklós felesége és múzsája 1935 januárjában, huszonhárom éves korában, néhány hónappal a költővel kötött házassága előtt kezdett naplót írni. A bejegyzéseknek 1946 szeptemberében szakadt vége, pár héttel azután, hogy a harmadik munkaszolgálata alatt 1944-ben meggyilkolt költőt Budapesten is eltemették. A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló tehát egyszerre korrajz és személyes sorstragédia. Az olvasó előtt megelevenedik a Radnóti házaspár szűkebb élete és környezete: bepillanthatunk a haladó magyar irodalmi és művészeti élet hétköznapjaiba egy mind jobban fasizálódó országban, hallhatunk a sűrű baráti összejövetelekről, a párizsi utazásokról, mindennapi apró-cseprő ügyekről, és nem utolsósorban betekintést nyerhetünk egy fiatal, felnőtt, dolgozó nő életébe is, aki legfőbb feladatának azt tekintette, hogy a háttérből minden lehetséges eszközzel segítse férje költői kibontakozását. Gyarmati Fanni mélyen tisztelte és rajongásig imádta a férjét: megkérdőjelezhetetlenül hitt az általa csak ?Mik?-nek hívott Radnóti költői tehetségében.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Sok ember sorsát fiatalkori olvasmányai döntik el. Sokét meg éppen az, hogy nem voltak fiatalkori olvasmányai.
Fekete Gyula


Csatolt file: Bioenerg2014uj_1.xls
Csatolt file: TELIAKCIO1._5.xls
Csatolt file: KlettKarakcio2014_4.xls