Játssz a múltban ? Történelmi foglalkoztató füzetek
Honfoglalás

Honnan érkeztek honfoglaló őseink? Ettél már paprika nélküli gulyást?
Ki mernél állni egy óriás ellen?

Járd végig e foglalkoztató füzet történelmi útvesztőjét! Ha megoldást találsz a rejtvényekre, biztosan eljutsz az őshazától a Kárpátokig, azon belül pedig a budapesti Hősök terére. Nézz körül a honfoglalók otthonában, lesd meg a mesterembereket munka közben, és játssz a korodbeli gyerekekkel!

Jó utazást a történelemben!
További részek: Kurucok és labancok, Árpád-házi királyok, Mátyás király, Törökverők, Erdély aranykora

Ára: 890 Ft helyett, kedvezményesen 445 Ft a készlet erejéig

Nemes Mihály (rajz, festés), Nagy Géza:
A magyar viseletek története


Ez az 1900-ban megjelent reprezentatív kötet összefüggő képet nyújt a magyarság viseletéről a legrégibb időktől kezdve egészen a századfordulóig. A ritka szépségű képsorozatokat Nemes Mihály állította össze és festette meg, a viselettörténetet pedig minden részletre kiterjedően Nagy Géza írta meg.

Ára: 9.990 Ft helyett, kedvezményesen 4.995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!


PONS Mobil Nyelvtanfolyam - Orosz
Tanulj akkor és ott, ahol akarsz!


Hallgasd az utcán, autóban, kocogás közben, és tanulj meg közel 1000 hasznos szót és kifejezést a nyaralás és a hétköznapok szókincséből! Beszélj az aktív beszédgyakorlatok segítségével, és készülj fel a legfontosabb kommunikációs helyzetekre! Biztos, ami biztos: 12 lecke minden szava és mondata a fordítással együtt, valamint a párbeszédek is megtalálhatóak a cd-n levő pdf-fájlokban. Bővítsd ismereteidet: a cd-k mellett található kísérőfüzetben sok hasznos információt találsz az országról és lakóiról, emellett értékes tippekkel szolgál a hallás utáni gyakorláshoz is.

Ára: 3.790 Ft helyett, kedvezményesen 3.035 Ft december 15-ig

Kedvezményes áron kapható angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven is!

KLETT Kiadó akciós lista a mellékletben!

Isabel Allende:
Távoli sziget


Zarité rabszolgának született az 1700-as években, a karibi Saint-Domingue szigetén. Kilencévesen háziszolga lesz, így nem kóstol bele a cukornádültetvények kíméletlen munkájába. Természetes szépsége azonban másfajta kizsákmányolásra kárhoztatja, de ő vigaszra lel az afrikai dobok ritmusában, a testében lüktető táncban és zenében, a voodoo szertartásokban. Ő a gyarmati társadalom tükörképét nyújtó regénybeli kis világ központi alakja, aki fontos szerepet játszik a francia Valmorain gazda, beteges spanyol felesége és érzékeny kisfiuk, a bölcs Parmentier doktor, a szépséges mulatt kurtizán, Violette, a néger javasasszony, Rose mama, valamint a lázadó rabszolga, Gambo életében. A fehérek, feketék, mulattok összefonódó sorsának hátterében zajló események rabszolgalázadásba torkollnak, és a földig rombolt szigeten eluralkodik a kegyetlen bosszú. A rabszolgalány gazdájával New Orleansba kényszerül, hogy ott kezdjenek új életet. A fájdalmakon, szerelmeken, kiszolgáltatottságon és függetlenségen felülemelkedve Zarité bölcs derűvel tekint végig életén és megállapítja: jó csillagzat alatt született.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Ian MacDonald:
A fejek forradalma
(A Beatles dalai és a hatvanas évek)


A Beatles egy káprázatos évtized káprázatos megfogalmazója volt. A popzenét, amilyennek ma ismerjük, gyakorlatilag ez a négy fiatalember teremtette meg. Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy a Beatles megváltoztatta a világot. A szerző a Beatles igazi lényegére, a dalokra összpontosítva festi meg az együttes pályaképét, s a háttérben kirajzolódik az izgalmas, reményekben és indulatokban gazdag, lendületes optimizmus és filozofikus befelé fordulást hozó évtized: a huszadik század hatvanas évei. MacDonald összegyűjtött és felhasznált minden fellelhető, az egyes Beatles-dalokkal kapcsolatos adatot.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Karafiáth Orsolya:
A házikedvenc


Egy varázslatos villában él Bori néni, az önző, csak a külsőségekkel foglalkozó öregasszony, aki pénzének számolgatásával és állandó udvarlóival szórakoztatja magát. A tetőtéri tündéri kis manzárd már egy ideje üresen áll, senki nem akarja kivenni: a pletykák szerint ugyanis, aki ide beköltözik, arra csúfos vég vár. Most mégis jelentkezik egy harminc körüli, gyámoltalan, kedves lány, Orsi, hogy cicájával, Rigóval együtt kivenné a lakást. Le is csap rá Bori néni, könnyen meggyőzi, hogy ezt a kis fészket neki találták ki. Ám rögvest a beköltözés után jönnek az első baljós jelek: recseg-ropog az építmény, s a lefolyóból rejtélyes hajcsomók kerülnek elő? Sorra vonulnak fel a szürreális szereplők, és kezdetét veszi a még szürreálisabb helyzetek egymásutánja. Csak bízhatunk abban, hogy végül minden jóra fordul, mint a mesében?

Ára: 3.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.630 Ft december 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Dr. Robert O. Young, Shelley Redford Young:
A PH Csoda - Étkezzen kiegyensúlyozottan és nyerje vissza egészségét!
CD melléklettel


A szerzőpáros tanácsait követve búcsút inthetünk az alacsony energiaszintnek, a rossz emésztésnek, a fölös kilóknak, a testi fájdalmaknak és a betegségeknek. Megtapasztalhatjuk a megújult életerőt, a szellemi frissességet. Testünk karcsúbbá és rugalmasabbá válik. A kulcs? Egészségünk a vér sav?bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. A könyvben bemutatott vadonatúj, bizonyítottan működő táplálkozási program pozitívan befolyásolja a szervezet kémhatását, elősegíti az életerő visszanyerését és az egészség megőrzését. E forradalmi életmódprogram segítségével helyreállíthatjuk az egyensúlyt életében és étrendünkben.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.885 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Sophie Crockett:
Ha elolvad a hó


A regény egy jövőbeli katasztrófa után világba vezet: a Golf-áramlat megszűnésével új jégkorszak veszi kezdetét. A főhős, Willo különösen veszélyes és kopár vidékén él, Wales hegyei közt. Miután egész nap nyulakat csapdázott a havas hegyoldalon, arra ér haza, hogy elvitték a családját. Az üres házban töltött éjszaka után rájön, hogy nem is jönnek vissza. A magára maradt Willo felpakol a szánkójára, és elindul, hogy a dermesztő hidegben életben maradjon. A képzeletében élő kutyaszellem irányítja, ő az egyetlen útitársa.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ken MacLeod:
Kozmonauták vára


A távoli jövőben a Mingulay bolygó hazájuktól elszakadt telepesei hatalmas terven dolgoznak: a csillagközi utazás módját keresik egy olyan világban, ahol ez bizonyos, fejlettebb fajok privilégiumának számit. A 21.század Földjének legremekebb koponyáit ugyanez a probléma foglalkoztatja. Végül onnan érkezik a segítség, ahonnan legkevésbé várják: idegen lények keresnek kapcsolatot az emberiséggel, fölkínálva az antigravitáció és egy minden addiginál többre képes hajtómű titkát. Vajon mi lehet a kapocs e két, rendkívül különböző kor között, mi kötheti össze a közeljövőben feléledő orosz dominanciájú Földjét a távoli bolygó tarka, egzotikus lényekkel teli csodavilágával?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Kim "Howard" Johnson:
A Monty Python Tunéziában


A Magyarországon is népszerű brit társulat, a Monty Python Repülő Cirkusza 1977-ben nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy elkészítsék sajátos verziójukat a krisztusi időkről. Ez lett a Brian élete című, 1978-ban bemutatott, mára klasszikussá vált film, amelyet több országban betiltottak, vagy csak jóval a bemutató után engedtek levetíteni. Svédországban például a következő reklámmal ajánlották a filmet: ?Olyan vicces film, hogy Norvégiában be is tiltották!?. A történet egy fiatal júdeai ácsról, Brianről szól, aki véletlenül pont ott és akkor éli életét, mint Jézus.
A könyv szerzője, az amerikai Kim ?Howard? Johnson eleinte a társulat lelkes rajongója volt, később azonban barátságot kötött a hat humoristával, így csöppent bele a film tunéziai forgatásába. Az öthetes forgatás közben a szerző állandóan jegyzetelt és fényképezett, ennek eredménye ez a szórakoztató könyv, amely minden Python-rajongó számára kötelező, de annak is érdemes elolvasnia, aki kíváncsi, hogyan készült?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

A mikroszkóp és a mikrovilág
Mi micsoda? sorozat


Óvatosan nyúl a kutató a mikroszkóp élesség-finombeállító csavarjához. A homályos kép lassan kiélesedik, és a látványtól a kutató lélegzete is eláll: ezt a baktériumfajtát még sosem látta! A mikroszkópok nem csak az orvosok és a kutatók munkáját könnyítik meg. A biológusok, a régészek és a nyomozók is naponta használják ezt a korszakalkotó találmányt.
Hogy néz ki a csalánszőr?
Miért képes a házi légy még az ablaküvegen is simán lépkedni?
Mi minden nyüzsög egy csepp vízben?
Érdekes leírások a mikroszkóp történetéről, a mikroszkópok működéséről, betekintés a mikrovilágba, és útmutató azoknak, akik kedvet kaptak a mikroszkópos vizsgálódáshoz.

Ára: 2.790 Ft helyett, kedvezményesen 1.955 Ft

Tessloff Kiadó akciós lista a mellékletben!

Mondókáskönyv
Gasztro-könyv sorozat


Könyv és tányéralátét egyben
Új műfaj, különleges újdonság!
Nagyméretű könyvek kettős funkcióval: egyrészt hasznos olvasmányok, másrész dekoratív és különleges tányéralátétnek is használhatók.
48 mondóka, 6 x 8 színes alátét

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Kedvezményes áron kapható a sorozat többi része is: Jó étel összehoz, Monet-tavirózsák

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Fényes Szabolcs:
Maya


Híres operettek sorozat, 7. kötet
CD melléklettel

Az oly népszerű legionárius történetek egyikének színpadra alkalmazása lendületes, kicsit ?habókos?, szteppes-búgós operetthez vezetett. Romantika egy kis sárral, szerelem önző érdekek mentén. Mindez kiváló alkalom egy fiatal, zseni zeneszerző tehetségének kibontakozására. Maya ? egy legenda kezdete...

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

KÉT NŐ - EGY HÁZ

Harmincöt évvel a Maysles fivérek azonos című dokumentumfilmje után az Emmy?-díjas KÉT NŐ ? EGY HÁZ is bensőséges és szelíden ironikus képet rajzol a két elbűvölő különcről, ?Nagy Edie? és ?Kis Edie? Bouvier Beale-ről, akik Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis rokonai és egy pusztuló birtok lakói voltak. Az Emmy?-díjas Jessica Lange és az Emmy?-díjra jelölt Drew Barrymore egy világtól elvonuló anya-lány párost alakítanak, akiket közvéleménnyel mit sem törődő szokatlan ízlésük és társadalmi lázadásuk elszakíthatatlan kötelékbe font. A filmet Michael Sucsy rendezte Patricia Rozemával közösen írt forgatókönyvéből. A több mint negyven évet felölelő alkotás egyszerre mutatja be a két nő csillogással és gazdagsággal teli életét a jóval a dokumentumfilm elkészülte előtti időkben és tragikus elszegényedésük történetét.

Ára: 4.000 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A FANTOMTÓL A MAMMA MIÁIG - A MADÁCH SZÍNHÁZ TITKAI
Bárdos András, Rényi Ádám


Várható megjelenés: 2014.12.14.
Ára: 5.490 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.665 Ft

Nagy utat járt be a Madách Színház tíz év alatt. Zenés színházzá lett, Európa-szerte ismert és elismert előadásokkal a musical világ legnagyobb sikereivel. Nem volt egyszerű az út. A megbocsátó félmosolyoktól vagy éppen a sok összevont ítészi szemöldöktől a vitathatatlan sikerig, a művész színháztól a West End színvonalig, Az Operaház fantomjától a Mamma Miáig. Az Olvasó egyfajta emlékkönyvet tart a kezében. A közönséggel közösen átélt emlékekét, és mindeddig titokban tartott, személyes emlékekét. Újra láthatja, és átélheti, amit egyszer már nézőként átélt, és megismerhet egy világot, a díszletek mögöttit, amit eddig nem láthatott sohasem. A Madách Színház ezennel megmutatja sikereit és gondjait, az öröm és a szomorúság könnyeit, nagy pillanatait és apró titkait. Íme, nézzék: ez a Madách Színház...

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Csupán azért olvasni bölcs írásokat, hogy stílusukat csodáljuk, egyet jelent azzal, mintha a hasznos növényeknek csak a színénél és illatánál állapodnánk meg, és figyelmen kívül hagynók vagy nem ismernők jótevő erejüket.
Plutarkhosz


Csatolt file: TELIAKCIO1._7.xls
Csatolt file: TELIAKCIO2._3.xls
Csatolt file: KlettKarakcio2014_6.xls
Csatolt file: novakc_1.xls