Író-olvasó találkozó
Ősi János: A lovagkirály keresztje

Szent László regénye

A szerzővel Fábián Gábor a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója beszélget.

A könyv kedvezményes áron a helyszínen megvásárolható.

Időpont: december 13., szombat, 10:00
A belépés díjtalan.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Karácsonyi kották nagy választékban!

Ünnepeinken mindig szól a zene. Karácsony hangulatát kifejező művek százai születtek az évszázadok alatt és születnek ma is.
Szeretné meglepni családját, szeretteit muzsikálással? Ideje elkezdeni gyakorolni...
Az ünnep közeledtével összeválogattuk a közismert és a felfedezésre váró karácsonyi zenék kottáit, különféle nehézségi fokon, különböző hangszer-összeállításokra.

Karácsonyi kották listája a mellékletben!

Széles Gábor:
PONS - Nyelvtanfolyam haladóknak - Német


A nagy sikerű nyelvtanfolyam folytatása Ismerje meg a német nyelvű országok kultúráját és fejlessze tovább nyelvtudását! Gyakorolja anyanyelvűek segítségével a hallás utáni értést és kiejtést. A tankönyvben 12 leckén átívelő fordulatos történet, hasznos szavak és kifejezések, részletes nyelvtani összefoglaló, országismereti érdekességek találhatók, a magabiztos nyelvtudás érdekében. Az ismétlő fejezetekkel elmélyítheti a megszerzett ismereteket. Kommunikáljon bátran!

Ára: 9.990 Ft helyett, kedvezményesen 6.995 Ft december 15-ig

Kedvezményes áron kapható angol, spanyol, német és olasz nyelven is!

KLETT Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ságvári György:
Magyar uniformisok a honfoglalástól napjainkig


Az újszerű viseletkönyv a magyar hadiviseleteket mutatja be a középkortól egészen napjainkig. A gazdagon illusztrált kötetből megtudhatjuk, hogy a magyar történelem elmúlt ezer évében hogyan változott a magyar katonák viselete, milyen követelmények alapján alakult ruházatuk, felszerelésük. Az érdekes leírásokat rajzok, festmények, múzeumi műtárgyak fotói, fényképek és képeslapok illusztrálják.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Catherine Atkinson, Maggie Mayhew, Christine France:
Szószok nagykönyve


A Szószok nagykönyvében számtalan különféle, ínycsiklandó szósz, csatni és fűszerlekvár elkészítési módját ismerheti meg az olvasó lépésről lépésre. A befőzési praktikák elsajátítása mellett, a gyorsan elkészíthető dzsemektől az időigényesebb édes és sós zselékig rengeteg új recepttel lehet gazdagabb. A könyv írói a különlegességek mellett, nagymamáink hagyományos savanyúságainak és befőttjeinek elkészítését is bemutatják.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Dr. Ébert Jenő:
A homeopátia gyógyító ereje
Ajándék poszterrel


Dr. Ébert Jenő belgyógyász szakorvos könyve a klasszikus homeopátiáról szól. Olyan eseteket demonstrál 40 éves orvosi gyakorlatából, amelyekben az akadémikus orvoslás nem tudott segíteni. Ébert doktor bátran kiáll a kollégái körében bizonyára nem népszerű igazság mellett: a páciensben a beszélni tudó partnert kell meglátni, aki nem tüneti kezelést igényel, hanem felelősségteljes, egész személyiségére szabott gyógyítást. A korábban ?Vigyázat: orvos!? címmel megjelent kötetet most megújult formában, homeopátiás elsősegélynyújtással, indikációs listával és az említett gyógyszereket tartalmazó poszterrel gazdagítva kínáljuk olvasóinknak.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.380 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Diana Newall:
Mit üzen a kép?
Művészettörténeti kalandozás


E kötet azok számára íródott, akik szeretnek múzeumba, képtárba és kiállításokra járni, de szívesen vennék, ha egy hozzáértő kísérő ismertetné a műalkotások értelmezését megkönnyítő gondolatokat és szempontokat. A könyv betekintést nyújt a festészet műfajai és jelentősebb irányzatai hátterében álló történésekbe, eszmékbe és elméletekbe. A főbb műveket a megfelelő összefüggések ismertetése mellett vizsgálja, így a látványon túl a festmények alkotóinak személyisége és művészi hitvallása is megismerhető. Mindenekelőtt azonban a művek megértésére és élvezetére összpontosít. Az egyes fejezetek időrendben mutatják be a festészet különböző műfajainak születését és fejlődését. Az Áttekintés szövegbetéteiben az adott időszak főbb jellemzőinek összegzése olvasható, míg a Kulcsszavak a témához kapcsolódó szakszavakat magyarázzák meg. A tömérdek kereszthivatkozás ugyancsak segít az eligazodásban. Az egyes műfajok legszebb darabjai révén feltárulnak a műelemzés olyan izgalmas szempontjai, amelyek lehetővé teszik a képek legteljesebb élvezetét.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft december 31-ig

Akciós lista a mellékletben!

Kozári Mónika:
A dualista rendszer


A dualista állam szervezetéről szóló könyv esetében először vehet az olvasó kézbe olyan munkát, amely történészek, jogászok és politológusok kutatási eredményein építkezve egységes egészbe foglalja a dualizmus államáról és intézményeiről szóló fontos ismeretanyagot, az uralkodótól kezdve a törvényhozó és végrehajtó hatalmon, majd a közigazgatáson át a bíróságokig. A könyv kézikönyv, illetve tankönyv jellegű, az ismeretanyag átadására törekszik - de ezt olvasmányos, a szélesebb olvasóközönség számára is élvezhető formában teszi.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Jane Yolen:
Csipkerózsa


Rebecca egész gyermekkorának meghatározó élményei voltak Gemma nagymama meséi Csipkerózsáról. Az amerikai kislány számára egzotikus európai folklórvilág azonban új értelmet nyer, amikor a nagymama halálos ágyán közli vele, hogy ő maga volt Csipkerózsa. Ez a vallomás hosszú útra indítja az immár felnőtt Beccát térben és időben egyaránt, mert csak egy másik földrészen fejtheti meg azt a titkot, amely homályba burkolja családja múltját. Ám Európában a várt csodák helyett a holokauszt nyomasztó emlékeivel kell szembesülnie, és ez a fokról fokra megismert történet, noha bizonyos párhuzamokat mutat a klasszikus mesével, egyre élesebb ellentmondásba kerül a gyermekként oly sokszor hallott "boldogan éltek, míg meg nem haltak" befejezéssel.

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

50 tündérmese

Nyisd ki ezt a gyönyörűen illusztrált könyvet és repülj tündérszárnyakon a mesék világába! Jó és rossz tündérek népesítik be ezt a világot, amely tele van kalandokkal, csodákkal és csínytevésekkel. A klasszikus mesehősök történetei mellett a távoli tájak tündéreinek és manóinak gonosz varázslatai is feltárulnak előtted.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Képvarázs - Pónik

Vidám, színes képek mutatják be a pónik és a lovak életét a lovardában. Minden oldal különleges meglepetést tartogat számodra: ha meghúzod az oldalon található papírfület, az addigi kép varázsütésre átváltozik. Így a feltett kérdésre is választ találsz az oldalon.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Tessloff akciós lista a mellékletben!

Ivády Gábor:
Gyerekszem


A mindennapi élet helyzetei, az óvodai élmények, a családi élet felhőtlen vagy éppen borongósabb hangulatai elevenednek meg a bájos, szerethető s költészeti szempontból talán leginkább a svéd gyermekversekkel rokonítható történetekben. A kötetben sokszor a gyerekek életét érintő problémák is megfogalmazódnak (kistestvér születése, a válás drámája, a veszekedések fájdalma), s a válaszok gyermeki nyelven ugyan, de a felnőtteknek is üzennek. A versek szerkezete egy gyermeki kérdésre és az arra adható "felnőttesebb" válaszra oszlik. A válaszok a gyerekeknek sok esetben más jelentéssel bírnak, mint a felnőtteknek.

Ára: 1.995 Ft helyett, kedvezményesen 600 Ft december 31-ig

Akciós lista a mellékletben!


Macy Gray:
The Sellout


1. The Sellout
2. Lately
3. Kissed It
4. Still Hurts
5. Beauty in the World
6. Help Me
7. Let You Win
8. That Man
9. Stalker
10. Real Love
11. On & On
12. The Comeback

Ára: 5.100 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Tolvajok városa

Szereplők: Rebecca Hall, Blake Lively, Ben Affleck, Jeremy Renner, Chris Cooper, Jon Hamm, Pete Postlethwaite, Titus Welliver

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

GYÓGYÍTÓ ÁLMOK - FEJTSD MEG ÁLMAID TITKAIT
KÖNYV ÉS KÁRTYACSOMAG

Jonny Zucker, dr. Fiona Zucker


Várható megjelenés: 2015.02.06.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

A kötet szerzője, dr. Fiona Zucker, terapeuta és klinikai szakpszichológus, az álomfejtés művészetének elismert szakértője Nagy-Britanniában, hisz abban, hogyha bizonyos szimbólumokat képesek vagyunk értelmezni álmainkban, olyan rejtett érzéseket tudatosíthatunk magunkban, amelyek révén célzatosan javíthatunk életünkön.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

KARÁCSONYI KIÁLLÍTÁS
a Torony-Galériában

Koltai-Dietrich Gábor, Molnár Ferenc, Óvári János, Manajló András, Bardócz Lajos, Tumbász András, Cservenák Péter, Lehotka László, Fekete István, Horváth M. Ferenc, Zubovits Gy. Erzsébet, Szottfried Zsófia, Németh Árpád, Lelkes A. Gergely, Zalubel István

A kiállítás megtekinthető 2015. január 8-ig.

A könyvek nem csupán a folyó év számára íródnak.
Stefan Heym


Csatolt file: TELIAKCIO1._8.xls
Csatolt file: TELIAKCIO2._4.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_2.xls
Csatolt file: kottak2014.xls