Olvasólámpa

Könyvre csíptethető olvasólámpa praktikus, kényelmes használattal nagyszerű ajándék karácsonyra vagy bármilyen alkalomra. Könnyen tud dolgozni a lámpa segítségével még úgy is, hogy a nagyobb térben sötét van. A fény egy irányba világít, így nem zavarja a többi személyt.

Ára: 3.425 Ft

Dr. Sárközy Tamás:
Magyarország kormányzása 1978-2012


?A kormányzás a legkisebb rossz okozásának művészete.?
Sárközy Tamás legújabb könyve nem egyszerűen tudományos monográfia, sokkal inkább ?kormányzati személyes történet?. Úgy tárgyalja tizenegy magyar kormány munkáját, hogy megosztja olvasóival számos élményét és magánvéleményét is azokról a ?szereplőkről?, akikkel megismerkedett, kívülálló szakértőként együtt dolgozott. Miközben arra keresi a választ, hogy mi a kormányzás lényege, hogy mennyiben változtak az állam funkciói és a kormányzás feladatai a globalizáció és az információs társadalom kialakulása következtében, vagy hogy mennyiben lehet egy kormányzás populista, és milyen hibalehetőségek vannak a kormányzásban, ?személyes arcképcsarnokában? portrét fest az elmúlt több mint harminc év legmeghatározóbb politikusairól Kádár Jánostól Grósz Károlyon és Horn Gyulán át Gyurcsány Ferencig és Orbán Viktorig. Teszi mindezt a tőle megszokott és már-már elvárt cinikus-sztoikus hozzáállással, fekete humorral, mely számára az ?önvédelem, az optimista fennmaradás eszköze?.
??ezt a könyvet a pártonkívüliség és a pártsemlegesség jegyében, ?középről? szerettem volna megírni. Nekem szinte ?tök mindegy?, hogy balközépről vagy jobbközépről kormányoznak, csak a kormányzás legyen szakszerű és kulturált. Kicsit szaktudomány, kicsit jelentörténelem, kicsit visszaemlékezés ez a munka.?

Ára: 4.900 Ft helyett, kedvezményesen 3.430 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Rachel Lane, Carla Bardi:
Torták
200 híres torta és sütemény a világ minden tájáról


Ha nem tudjuk, mit tálaljunk a reggeli kávé mellé, mit süssünk a gyerek születésnapjára, egy baráti összejövetelre, netán egy elegáns fogadásra, nem kell mást tennünk, mint fellapozni e látványosan, ?lépésről lépésre? illusztrált könyvet, és már indulhat is a munka!

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Darsho M. Willing:
Az angyalok színei
Az Aura Soma Egyensúly üvegek színkombinációival


?Gyere, pillantsuk meg együtt a dolgok valódi lényegét!
Beszélgessünk az angyalokkal, és hagyjunk mindent magunk mögött, ami visszatart az egységérzésétől. Köszöntsük a láthatót és láthatatlant!?
Az angyalenergia-képek színskálája és alakzatai az angyalok szeretetteljes, gondoskodó és sugárzó lényét tükrözik vissza. Az Aura-Soma Egyensúly üvegeiről készített művészi fotók rezgésükkel segítenek, hogy ráhangolódjunk az angyali energiákra. A képek nyújtotta inspiráció alapja az adott angyal színe.
Fogadd magadba az angyalok fényét és színeit! Az általad intuitív módon választott angyalenergia-kép segítségével nyílj meg az ábrázolt angyal szellemi erejének mélyebb üzenete előtt. Talán pont ezek a színek, alakok és minták tárják fel számodra a benned lakozó szellemi értékeket. Meditálj, dolgozz a fénnyel és színekkel, hogy kapcsolatba léphess a tiszta szellemi lények, az angyalok világával!

Ára: 3.700 Ft helyett, kedvezményesen 2.220 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Marina Lewycka:
Eperföldek


A festői szépségű angliai mezőn két lakókocsi álldogál, egy a férfiak, egy a nők számára. Lakóik bevándorlók, akik a világ legkülönfélébb tájáról érkeztek nagy reményekkel és vágyakkal. Andrij, az ukrán bányászfiú a régi rendszer gyermeke, míg a csinos, fiatal Irina már az új Ukrajnát képviseli gyanakodva kerülgetik egymást. Aztán ott vannak még a lengyelek, a Bob Dylan-rajongó Tomasz, az apró, de terebélyes Jola, és ájtatos unokahúga, Marta; két kínai lány, akik közül az egyik nem is kínai; a bájos Emanuel Malawiból; valamint a mindig titokzatos Vitalij. Mind epret szedni jöttek az idillien szép, zöld Angliába. De manapság az angol vidék korántsem idilli a bevándorlók számára. Erről gondoskodnak az olyan meghatározhatatlan nemzetiségű, önjelölt gengszterek, mint Vulk, aki szemet vet Irinára, és úgy gondolja, az emberrablás a legcélravezetőbb udvarlási mód. Így aztán Andrij, aki amúgy igazán nem kedveli Irinát, de tényleg nem, kénytelen felkerekedni, hogy megkeresse a lányt, akibe egyáltalán nem is szerelmes...

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Szalai Anna(Szerk.):
Hágár országa
A magyarországi zsidóság - történelem, közösség, kultúra


Hágár országa - a középkorban az európai zsidók új-héber nyelven így emlegették a Duna mentén elterülő Magyarországot és az ott élő közösséget. Az elnevezés egy korabeli zsidó szokáshoz kötődik: a népek nevét, a hangzásbeli hasonlóság alapján, valamely ószövetségi személynévhez kapcsolták. Hungária így kapta a Hágár (Ábrahám gyermekének anyja) nevet. Hágár országa a középkorban egyre ismertebb lett a zsidóság körében, mivel az akkori magyar törvénykezésben Európában egyedülálló vallási és etnikai tolerancia érvényesült. A Hágár országa erről a korszakról és az utána következő évszázadok magyar-zsidó társadalmi és kulturális együttéléséről nyújt átfogó képet.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Karin Fossum:
Aki mást szeret


A szokatlanul meleg szeptemberi napon egy kiránduló házaspár, Kristine és Reinhardt szeli keresztül a nyugalmat árasztó őszi erdőt. Váratlanul szembetalálkoznak egy nyilvánvalóan zaklatott férfival, aki szokatlan módon nem fogadja Kristine kedves mosolyát, sőt láthatóan sietős léptekkel távozik. Miközben a pár folytatja útját, szörnyű felfedezést tesz: a bokrok tövében megpillantanak egy élettelen testet ? egy gyermek holttestét. Ebben a pillanatban életük gyökeresen megváltozik?
Hogy mi okozta a kisfiú halálát? ? eleinte még Konrad Sejer, a tapasztalt idős felügyelő sem tudja megmondani. Ám egyben biztos: a tettes pedofil? Telik-múlik az idő, s a kérdések továbbra is megválaszolatlanul feszülnek a levegőben. A látszólag békés vidéki közösség és a környékbeli gyerekek még fel sem ocsúdtak tragédiából, amikor újabb kisfiú tűnik el?

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.180 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Dr. Szemereyné Nagy Melinda:
Feng Shui tippjeim a sláger rádióból


Könyvünk megjelenését elsősorban a Sláger Rádió kedves hallgatóinak köszönhetjük, akik gyakran kérték tőlünk az előző adások hanganyagait. Négy éve, amikor elindult a Sláger Rádió reggeli műsorában a feng shui rovatom, még nem gondoltam, hogy ilyen eredményes és sikeres együttműködés veszi kezdetét. A hallgatók kitartásának és lelkesedésének köszönhetően másfél év után a szombati adás egy vasárnap reggeli műsorral is kiegészült, majd lassan egy éve már, hogy a hétvégi adásokat kedden és csütörtökön éjjel hallgatói kérésre meg is ismétlik. Mindez azt mutatja, hogy ma Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés a téma iránt, mivel szüksége van az embereknek azokra a mankókra, amelyekkel könnyebben átvészelhetik életük egy-egy mélypontját. A háromperces adások csak nagyon rövid tanácsadásokra adnak lehetőséget, ezért igyekszem a hallgatók számára valóban használható tippekkel szolgálni. Olyan útmutatásokkal és tanácsokkal látom el a szombat és vasárnap reggel bennünket hallgatókat, amelyek könnyen kivitelezhetők, és az eredmény is hamar érezteti hatását. A harmónia kialakítása valamennyiünk vágya, a megteremtése pedig mindannyiunk életfeladata kell, hogy legyen.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Andreas Eschbach:
Hajszőnyegszövők


A távoli jövőben, egy még távolibb bolygón? A hajszőnyegszövők időtlen idők óta gyártják szőnyegeiket a császárnak - feleségeik és lányaik hajából. Egy ilyen szőnyeg elkészítése egy egész élet munkája, ellenértékéből a család újabb nemzedékének jóléte biztosított. Egy nap aztán űrhajó érkezik, felderítőkkel a fedélzetén, és a bolygólakóknak szembesülniük kell a ténnyel, hogy a birodalom megfeledkezett róluk. Vajon szükség van még egyáltalán a munkájukra? És ha nem, az talán egyet jelenthet a birodalom végével?

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Tóth Emese (szerk.):
Képes biblia gyermekeknek


Ádám és Éva, Káin és Ábel, Noé és Ábrahám, Mózes és Józsue, Sámson és Delila, Dávid és Salamon király - hogy csak néhány szereplő alakot említsünk a Bibliából. És Jézus, Mária, az apostolok és Pál alakja, akiket az egész keresztény világ mind a mai napig nagy tisztelettel övez. Ebből a gazdagságból ad ízelítőt könyvünk, amely gyermekeknek készült: a sajátos hangulatú illusztrációk és az elbeszélés stílusa segít a szülőknek abban, hogy gyermekeik már kiskorukban megismerjék a Bibliát, amelynek történetei ezer meg ezer szállal szövik át kultúránkat, amelynek hatására formálódott nemzedékek gondolkodásmódja, alakult nyelvünk és alakultak szokásaink, erkölcseink is.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Signe Seiler és Rainer Köthe:
Az ember
Mi micsoda? sorozat


Honnan származunk? Mi a kultúra? Hogyan keletkeztek a városok? A könyv szerzői az emberré válás folyamatának jelentős állomásait írják le ? az ősembertől a modern városlakó emberig. Az olvasó megismerheti a művészet, a technika és a tudomány jelentőségét az emberiség
életében és betekintést nyerhet a világvallások alapelemeibe vagy a törvények rendszerébe is. Antropológiai, történelmi és néprajzi ismeretekkel gyarapítja ez a kötet az olvasókat, s így jobban megérthetjük a jelent, amiben élünk és könnyebben elképzelhessük a jövőt.

Ára: 2.790 Ft helyett, kedvezményesen 1.955 Ft

Tessloff Kiadó akciós lista a mellékletben!

Julian Bliss - Sabine Meyer
Clarinet Concertos


Krommer: Double Clarinet Concerto
Spohr: Clarinet Concertos Nos. 2&4

Academy of St. Martin in the Fields
directed by Kenneth Sillito

Producer: John Fraser

Ára: 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Arthur 2. - Maltazár bosszúja

Arthur nagy izgalommal várja a tizedik teliholdat, amikor visszatérhet a villangók országába, és újra találkozhat Holdviola hercegnôvel. Papája azonban egy nappal hamarabb akar hazamenni a nagyinál töltött vakációról, így telihold ide, telihold oda, veszélybe kerül a hatalmas fogadás, amit apró termet? ismerôsei a tiszteletére rendeznek. Mikor már épp indulnának, egy pók Arthur kezébe ügyeskedik egy rizsszemet, amely Holdviola hercegnôtôl érkezett, és az áll rajta: ?Segíts!?. Több se kell Arthurnak: azon nyomban elindul, hogy kimentse kis barátait a bajból. Arthur másodszorra tesz kirándulást a villangók titokzatos világába, amely ezúttal is tele van meglepetésekkel?

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A SELYEMHERNYÓ
Robert Galbraith (J. K. Rowling)


Várható megjelenés: 2015.02.10.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Amikor a regényíró Owen Quine eltűnik, a felesége Cormoran Strike magánnyomozóhoz fordul. Először azt hiszi, a férje csak elvonult magában valahová néhány napra (ahogy már korábban is), és most azt szeretné, ha Strike megkeresné és hazahozná. De ahogy Strike nyomozni kezd, kiderül, több van Quine eltűnése mögött, mint azt a felesége gondolta. Az író épp befejezett egy kéziratot, melyben vitriolos tollal megírt portrék szerepelnek szinte minden ismerőséről. Ha ez a regény megjelenik, életeket tehet tönkre ? így tehát nagyon is sokan lehetnek, akik szeretnék befogni a száját. És amikor rátalálnak a bizarr körülmények között brutálisan meggyilkolt Quine-ra, versenyfutás következik az idővel: meg kell fejteni, mi vezeti ezt a kegyetlen gyilkost ? mert Strike ilyennel még sosem találkozott? A selyemhernyó letehetetlen, fordulatokkal teli krimi, a Cormoran Strike-ról és eltökélt, fiatal titkárnőjéről, Robin Ellacottról szóló sorozat második kötete. Robert Galbraith J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat, az Átmeneti üresedés, és az első Cormoran Strike-regény, a Kakukkszó szerzőjének írói álneve.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az a meggyőződésem, hogy azok a könyvek, amelyeket semmi áron nem akarnék másodszor is elolvasni, nagyobb hatással voltak rám, mint azok, amelyeket tízszer is átböngésztem.
Déry Tibor


Csatolt file: TELIAKCIO1._10.xls
Csatolt file: TELIAKCIO2._6.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_3.xls