Mindig jusson idő...
Nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje
Olvasni, mert ez a bölcsesség alapköve
Dolgozni, mert ez a siker ára
Játszani, mert ez az örök ifjúság titka
Szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is, aki adja és azt is, aki kapja
Egy pillanatnyi mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere
Néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet.

Charlie Chaplin

Fotó: Fekete István

Macskássy Izolda:
Szerelmetes szeretettel
Karácsonyi album


"Tulajdonképpen rengeteg köszönetet szeretnék mondani, Édesanyám. Azért, hogy a világra hoztál, azért hogy pici baba koromban hajnalok hajnalán elmentél tehéntejért, hogy legyen mit ennem. Aztán a rengeteg szép, kedves gyerekénekért, amit tanítgattál nekem, meg a sok-sok szép, kedves szeretgetésért, amit adtál mind piciny, mind lány, mind felnőtt koromra..."

Ára: 7.000 Ft

Nina Campbell:
Elegáns otthon
Az ötlettől a megvalósulásig


A népszerű belsőépítész a stílus és a design elemeit variálja oly módon, hogy belső terei egyszerre klasszikusak és merészek, divatosak és időtállóak. Gazdagon illusztrált könyve mestermunka arról, hogy miként válasszunk egyéniségünknek megfelelő stílust, színeket vagy mintákat, miként teremtsük meg a korszerűség és a hagyomány harmonikus egyensúlyát otthonunkban, családunk és életstílusunk szolgálatában.

Ára: 5.900 Ft helyett, kedvezményesen 3.540 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Rachel Lane, Ting Morris, Carla Bardi:
Desszertek
Több mint 200 recept a világ minden tájáról


Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot? Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka ? még ha nem is úgy, hogy elővarázsolja mindazt, amit megkívánunk. Inkább abban segít, hogy mi, saját magunk varázsolhassunk: persze a több mint 200 receptből nem egyszerű választani. Akár a réteges torták, a töltött roládok, a kekszek, a rétesek vagy éppen a kelt tészták közül választunk, biztos sikerre számíthatunk. Receptgyűjteményünk sokat tehet azért, hogy a hétvégéken és a fárasztó hétköznapokon is leülhessen együtt a család egy nyugodt étkezésre, megtanítva a gyerekeknek az otthoni ízek élvezetét és megbecsülését.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.495 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Sharon Mazel, Heidi Murkoff:
Az a 9 hónap
Terhesnapló - Minden, ami fontos, egy helyen


A Terhesnaplóban hónapról hónapra és napról napra megörökítheti a baba ?készülődésének? emlékezetes mozzanatait a pozitív terhességi teszttől a boldog pillanatig, amikor a gyermekét már a karjában tartja. Minden egy helyen van itt, ráadásul feljegyezheti, mit érzett ön és partnere, míg várták a babát, beragaszthatja az első ultrahangfelvételt, és megörökíthet minden olyan pillanatot, amit később is szívesen felidézne.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.450 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Ányos László:
Caissa mostohagyemekei


Mars, a háború istene Caissa erdei nimfa szépségéről megigézve találta fel a sakkjátékot - legalábbis William Jones angol költő így alapozta meg a sakk mitikus eredetét. Azóta édesgyerekei, a sakkozók Caissát az ihlet és a szerencse istennőjeként tisztelik, s nem akarnak osztozni kegyein a mostohagyerekekkel - a feladványszerzőkkel.
Ányos László magyar sakkszerző mester, nemzetközi sakkszerzési versenybíró, akinek számos feladványelméleti cikke jelent meg a "Sakkélet"-ben és a francia szaklapokban, rendhagyó könyvében a sakkfeladványokkal, ezek eredetével és szerkesztésével, az egyes feladványműfajok sorsával, a feladványszerzők gondolkodásával kapcsolatos tapasztalatait és nézeteit foglalja össze. Megkísérli rendszerezni a sakkjáték egyes elemeinek a feladványokban való felhasználását, a legalapvetőbb feladványműfajokat, a feladványszerzés egyes szakkifejezéseit.

Ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Pierre Franckh:
A boldog szerelem aranyszabályai


?Kifogástalan úriember keresi álmai asszonyát... és boldogan élnek, míg meg nem halnak? csakhogy ez többnyire nem így történik. Mit tegyünk hát, hogy a párunkkal boldogan élhessünk? Lehetséges ez egyáltalán? A Magyarországon is széles olvasótábornak örvendő szerző azt mondja: de még mennyire! Az általa megfogalmazott szabályokat többek között saját próbálkozásaiból, tévedéseiből és hibáiból szűrte le. ?Az én életem csupán egy a sok közül. Ez az én életem. Erről tudok írni és számot adni. De a szavaim igazsága megérinthet benned valamit, így világosabban megmutatkozik majd a saját igazad. Csak abban higgy, amit a lelked mélyén igaznak érzel!?

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.120 Ft december 31-ig

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Láng György:
Te szőke gyerek
Egy kocsmazongorista emlékei
CD melléklettel


Láng György fő műve A Tamás-templom karnagya volt. Zeneszerzőként is csak bárokban, kocsmákban zongorázhatott. Az ő feljegyzései alapján született a kötet, amely végigkíséri az életét és közben izgalmas képet fest az ötvenes évekről, a pesti éjszakákról.

Ára: 3.690 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Elisabetta Vernier:
Clipart


"Milyen szörnyű titkot rejthet az a videoklip, ami azzal fenyegeti a jóképű David Xandert, a City és az egész világ leggazdagabb üzletemberét, hogy megfosztja hihetetlen népszerűségétől? Alexandra Hill, a milliárdos személyi testőre nyomozni kezd, és hamarosan könyörtelen hajszába keveredik a Periférián és a Pusztaságon keresztül, az ismeretlen zsaroló nyomait követve. Az olasz írónő fordulatos thrillere a hollywoodi szuperprodukciókat idéző filmszerűséggel robog a végkifejlet felé, és közben az olvasó előtt kirajzolódik a közeljövő poszt-kiberpunk világa. A regény 2004-ben elnyerte a Premio Italiát, az olasz SF legrangosabb irodalmi díját. Kötetünket két, a hosszabb műhöz kapcsolódó elbeszélés teszi teljessé."

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika könyvek akciója!

Neil Simon:
A Napsugár fiúk


Az amerikai irodalom egyik legnépszerűbb és legismertebb vígjátékszerzője, Neil Simon több mint harminc színdarabot és legalább ennyi filmforgatókönyvet írt. Oscar- és Tony-díj jelöléseinek a száma meghaladja bármely más íróét. Elég, ha csak a Mezítláb a parkban, a Fogd a nőt, és fuss, a Meghívás egy gyilkos vacsorára sziporkázó poénjait idézzük fel, máris tudjuk, hogy alkotójuk a humor igazi mestere - s azt, hogy ?komolyabb? művek írójaként is kiváló, jelzi Pulitzer-díja is (1991).

Ára: 1.950 Ft helyett, kedvezményesen 590 Ft

Scolar akciós lista a mellékletben!

Patrik Ourednik:
Europeana (A huszadik század rövid története)


Az olvasónak most átnyújtott könyv az alcím által sugalltak ellenére is csak nagyon távoli rokona a történetirás és a tudományos ismeretterjesztés körébe tartozó munkáknak. Kivételes tehetségű; vérbeli író műve, amelyben az esszé és a széppróza számos sajátossága föllelhető, valójában azonban semmiképp sem erőltethető be a műfaji kategóriák Prokrusztész-ágyába. Voltaképpen nem más, mint a huszadik századi Európa történelmének szarkasztikus hangú, merész, sőt provokatív szókimondással s nem utolsósorban a fekete humor jegyében megírt összefoglalása, bizarr "leltára". Az események, alakok, emlékkégek és pillanatfelvételek szürreális kavargásából riasztó és groteszk, apokaliptikus borzalmakat idéző és kínosan rnulatságos kép bontakozik ki. Az Europeana a fiktív mozzanatok dacára sem nevezhető valamiféle diabolikus, korlátokat nem ismerő képzelet szüleményének: az ihletforrást a huszadik századi történelem kisérteties valósága jelentette. És ez benne a legszomorúbb.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Vitus B. Dröscher:
Ahogy az állatok látnak, hallanak és éreznek


Látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés - az ember öt érzéke. Mivel az állatoknak ennél lényegesen több érzékük van, mi, emberek ezeket a képességeiket sokszor természetfelettinek hisszük. A Mi Micsoda sorozat gazdagon illusztrált, meghökkentő tényeket feltáró, legújabb kötete az állatok érzékelésének rendkívüli teljesítményeit mutatja be többek között az ízeltlábúak, a madarak, az emlősök meghökkentő példáin keresztül.

Ára: 2.790 Ft helyett, kedvezményesen 1.955 Ft

Mi micsoda sorozat 30 % kedvezménnyel!

Popsztár smink
Glamour girl - Ajándék sminkkészlettel


Szia, Glamour Girl! Nem kell profinak lenned, hogy elkészítsd a legjobb sminkeket! Kövesd az útmutatókat lépésről lépésre, vagy valósítsd meg a saját ötleteidet! Akár vagány rocknroll sztár, akár popénekesnő szeretnél lenni, ebben a könyvben mindent megtalálsz a tökéletes sminkhez! A könyv tartalma: sminkkészlet szemhéjfestékkel, szempillafestékkel, arcpirosítóval, szájfénnyel és ecsetekkel részletes útmutató a sminkek elkészítéséhez mintalapok gyakorláshoz tippek és trükkök a tökéletes sminkhez 3 év alatti gyermeknek nem adható a lenyelhető apró alkatrészek miatt!!

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft december 31-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Jovanotti:
Safari


1. "Fango" (feat. Ben Harper)
2. "Mezzogiorno"
3. "A te"
4. "Dove ho visto te"
5. "In orbita"
6. "Safari" (feat. Giuliano Sangiorgi)
7. "Temporale" (feat. Sly and Robbie)
8. "Come musica"
9. "Innamorato"
10. "Punto" (feat. Sérgio Mendes)
11. "Antidolorificomagnifico"
12. "Mani libere 2008"

Ára: 4.450 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A bosszú hajnali lovasa

John Mason apját meggyilkolják. John maga is megsebesül. Lábadozása alatt beleszeret ápolónőjébe, Alice-be, aki nem csak fizikai, de lelki sérüléseit is odaadóan gyógyítja. Ezzel azonban ellenségévé teszi eddigi barátját, Bent, aki feleségül szeretné venni a lányt. Mason - felépülése után - megtalálja apja gyilkosát, ám a dolgok éppen innentől válnak zavarossá...

Ára: 750 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÉLTETŐ LEVEK
Briana Stockton, Erin Quon


Várható megjelenés: 2015.02.16.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

Legyen otthon saját dzsúszbárod! Több mint 90 kitűnő recept nyers gyümölcsökből, zöldségekből, magokból, melyeket lékészítő géppel otthon is könnyedén elkészíthetünk. Érdemes kihasználni a nyers levek tápláló és egészségvédő hatását egy próbát mindenképp megér!

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!


Csatolt file: TELIAKCIO1._11.xls
Csatolt file: TELIAKCIO2._7.xls
Csatolt file: tesslakcio_11.xls