Kövesse figyelemmel a HÍRLEVELEKET!
Ha tetszik, megköszönjük, hogy ajánlja ismerőseinek!

Akciók, újdonságok, rendezvények.

Eddigi hírlevelek a honlap főoldalán megnézhetők.


Tessa Evelegh:
Asztalvarázs
Szép terítékek és az asztaldíszítés fortélyai


Az étel megosztása a barátság és vendégszeretet egyetemes kifejezése. Amikor barátokat vagy családtagokat hívunk vendégségbe, az öröm nagy része az előkészítésben, az asztal széppé varázsolásában és az ízletes ételek elkészítésében rejlik. A szépen terített asztal barátságos hangulatot áraszt, amely hívogató a vendégek számára és jól kiegészíti az ételek élményét. Az alapvető kellékek a textíliák, étkészletek, üvegáruk és evőeszközök minden étkezésnél nélkülözhetetlenek, de még ugyanazokkal a darabokkal is lehet mindig másképp díszíteni asztalunkat. Ez az új könyv csurig tele eredeti és szép ötletekkel, amelyek segítségével mindenki megteremtheti saját nagyszerű és teljesen egyedi asztaldíszítését. Minden ötletet könnyű és olcsó megvalósítani, és mindezt rövid idő alatt teheti. Ez a magával ragadó könyv megmutatja, hogyan alkossuk meg saját, ötletes asztaldíszítéseinket különféle stílusban és alkalmakra.

Ára: 5.490 Ft helyett, kedvezményesen 3.845 Ft, amíg a készlet tart

Absolute Beginners: Cajon

Teljesen kezdőknek!
Includes Download Card!

Lépésről lépésre, képek segítségével kezdhet el tanulni cajon-on játszani. Ez a könyv mindent tartalmaz, amit tudni szeretne az önálló zenéléshez. Gyakorlatok, ötletek a ritmusjátékhoz. Több, mint 100 audio-track mp3 formátumban. Egyszerűen minden, amire szüksége van.

Ára: 3.760 Ft

Absolute Beginners sorozat egyéb kötetei is kaphatók! (gitár, szájharmonika, dob stb.)

Boldog új esztendőt Dunakanyar!
2015 falinaptár


Boldog Új Esztendőt Dunakanyar! Fekete István fotóművész 2015. évi falinaptára. 12 csodaszép kép a gyönyörű tájról és a településekről.
Méret: 42x30 cm.

Ára: 2.950 Ft
A készletből már alig van! Ne késlekedjen, mert elfogy!

Isabel Allende:
Kísértetház


A mesélés ősi öröme sugárzik a chilei Isabel Allende regényéből: a Trueba család több nemzedékének tagjai úgy elevenednek meg lapjain, hogy a nagy és kárhozatos szerelmekkel, pusztító és gyilkos indulatokkal, olthatatlan és kielégíthetetlen vágyakkal, megidézett és hívatlanul betoppanó szellemekkel teli történetben szinte észrevétlenül kirajzolódik egy kínkeservesen modernizálódó, majd véres diktatúrába zuhanó ország története is. S így a regény utolsó lapjain a Trueba család "kísérteteihez" csatlakozik a "Költőé" és az "Elnöké" is - és mindazoké, akiket elpusztít az 1973-as puccsot követő rémuralom. S most már örökké közöttünk élnek ezek a kísértetek, a Trueba család különc tagjai: a maga erejéből meggazdagodott Esteban Trueba földbirtokos-szenátor, aki egész életében a felforgató eszmék ellen küzd, s kíméletlenül megszerez mindent az életben: nőket, vagyont, hatalmat, de a feleségéhez sohasem tud közel kerülni; a szellemekkel társalgó gyönyörű Clara, aki megjósolja a család tragédiáit, s miközben a maga spirituális világában él, mégis ő tartja össze az egyre terebélyesedő családot szelíd, állhatatos jóságával; Blanca, a lányuk, aki anyjához hasonlóan nem hajlandó elfogadni a társadalmi konvenciókat, s forradalmár szerelme miatt szembefordul zsarnoki apjával is; Alba, a tiltott szerelem gyümölcse, aki végül megírja a család történetét... és még számtalan felejthetetlen alak: okos prostituáltak és vérszomjas katonák, izgága diákok és álmodozó forradalmárok, bosszúszomjas megalázottak és a megbocsátás hóbortos hirdetői...

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft, amíg a készlet tart

Kenneth Oppel:
Az élet vize
Victor Frankenstein tanulóévei 1.


Mary Shelley XIX. századi regényének legendássá vált hőse, Victor Frankenstein a mai napig nagy népszerűségnek örvend a fantasztikus, misztikus kalandregények kedvelőinek körében.
Kenneth Oppel a népszerű, több irodalmi díjat nyert kanadai ifjúsági író kötetes regényfolyamban eleveníti fel a mitikus szörny megalkotójának ifjúkorát.
Veszély, merészség, szenvedély ? ebből lesz a megszállottság? Victor és Konrad Frankenstein ikertestvérek, csaknem elválaszthatatlanok egymástól. Ahogy növekednek, életüket képzelet szülte kalandok sorozata szövi át? ... ám unokatestvérük, Elisabeth érkezése és egy váratlan, súlyos betegség miatt vakmerő játékaik véres valósággá válnak.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.390 Ft, amíg a készlet tart

Pfeifer, Reibstein, Bendle, Farris:
Marketingmérések
50+ mutató amelyet valamennyi vezetőnek ismernie kell


E könyvben négy vezető kutató és tanácsadó módszeresen bemutatja a mai legértékesebb marketingmutatókat, kiemelve, mi rejlik az egyes mutatók mögött, melyek azok erősségei és gyenge pontjai. Természetesen segítenek értelmezni a kapott eredményeket, és bemutatják, hogy az eredményeket különböző megvilágításba helyezve milyen helyes, illetve helytelen következtetéseket vonhatunk le.

Ára: 7.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.235 Ft

Ruediger Dahlke:
Peace Food - Békés táplálkozás


Ruediger Dahlke minden könyvében a test és lélek egészségének fontosságát hangsúlyozza. Új művében a hús és tejtermékmentes táplálkozás egészségre kifejtett pozitív hatását tudományosan alátámasztott érvekkel, tanulmányokkal mutatja be. Életminőségünk javulását táplálkozási szokásaink és életmódunk megváltoztatásával érhetjük el a leggyorsabban és a leghatékonyabban.
Az állati eredetű táplálékok betegítő, káros hatásairól készült összefoglaló tanulmány olvasása közben rájövünk, hogy egészségünk csak a mi kezünkben van, a mi döntésünk, hogy elindulunk-e a ?békés táplálkozás? útján.
?A ?Békés táplálkozás? ígéretes cím, több okból is. Ha belső békességre vágyunk, fel kell hagynunk azzal, hogy életünket vágóállatok húsából származó félelem- és stresszhormonokkal terheljük. Ha magunk körül, a világban akarunk békét teremteni, a többi embernek is elegendő élelemre van szüksége, ami nem is lenne gond, ha az állati termékek fogyasztásáról lemondanánk.?

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.600 Ft

G. Dandekar, C. Voormann:
Babamasszázs
érintés, gyengédség, melegség


A babák különösen igénylik a gyengéd érintést, a puha melegséget, az állandó odafigyelést. Az indiai baba- és gyermekágyi masszázs évezredes hagyományokkal rendelkezik. A babák életkorát is figyelembe vevő, színes fényképekkel illusztrált magyarázatok segítik a masszázsfogások elsajátítását, a gyakran előforduló panaszokra speciális technikákat és olajokat illetve krémeket javasol a könyv.

Ára: 2.290 Ft helyett, kedvezményesen 1.595 Ft, amíg a készlet tart

Rejtő Jenő:
Piszkos Fred közbelép - Fülig Jimmy őszinte sajnálatára


Régi ismerősünk, Fülig Jimmy ez alkalommal egy ifjú amerikai milliomos expedíciójának lesz fontos szereplője. Legalábbis ilyesmire lehet következtetni gondosan vezetett naplószerű levelezéséből, amelyben St. Antonio főhercegnek számol be kalandjairól. Az események végső kimenetében mégis Piszkos Fred közbelépése válik döntővé, aki a "Na Mi Újság, Wagner Úr?" nevű hajón követi válogatott legénységével a milliomos hajóját. Az illusztris hajó legénységének és főleg a kapitánynak lesz tehát érdeme, hogy a rég eltűnt kutató helyett az unatkozó milliomos egy banditát fog felfedezni - és az is, hogy Fülig Jimmy a "kölcsönkenyér visszajár" elv alapján a küzdelmes dicsőség ünnepléséből kimarad, s ehelyett karanténba kerül.

Ára: 500 Ft

Rejtő Jenő könyvek kedvezményes áron!

Dunai Anita, Bencze Blanka:
Mit vegyek fel?
Öltözködési tanácsok tiniknek


Dunai Anita öltözködési tanácsadó és tízéves lánya, Blanka együtt írták neked ezt a könyvet, hogy könnyen eligazodj az öltözködés rejtélyes világában. Már alakulgat az ízlésed, kezdesz ráérezni a színek és a formák párosításának fortélyaira, apránként felfedezed a titkot, hogyan lehet a ruhadarabokat, a stílusokat igazi barátaiddá tenni. Mert mindenkit foglalkoztat a külseje, mindenki szeretne jól kinézni. Te is, ugye?
Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig a legdrágább holmikat kellene hordanod. Az ízlés, a jólöltözöttség nem pénz kérdése. Inkább színekről, formákról, alkalomhoz és alkatokhoz illő öltözködésről van szó. Arról, hogy nagyobb korodra kialakuljon a saját véleményed a ruhákról, amelyek tükrözik az egyéniségedet. Hogy tudd, a kinézeteddel minden percben információkat juttatsz el a külvilág felé. Mindig a legjobbat kell mutatnod magadból, s ez bizony némi gyakorlatot kíván. Ebbe a könyvbe nyugodtan belefirkálhatsz. Vannak benne tesztek, amelyeket kitölthetsz, hagytunk helyet a jegyzeteidnek, de ha éppen eszedbe jut valami hasznos, azt akár a margóra is felírhatod. Minden gondolat, amelyet ez a könyv ébreszt benned, nagy segítség lesz abban, hogy fejlett ízléssel indulj neki a felnőttek világának.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Andrea Mertiny:
Az esőerdő - Mi micsoda?


A trópusi esőerdő a Föld egyik legcsodálatosabb élettere. Sehol másutt a Földön nem él ennyi növény- és állatfaj ilyen kis területen. A Mi micsoda sorozat új kötete nem csupán betekintést nyújt a trópusi esőerdők izgalmas világába, hanem el is magyarázza, milyen fontos szerepük van ezeknek az erdőknek a Föld természeti egyensúlyának megőrzésében. Andrea Mertiny biológus, a WWF Világ Természetvédelmi Alap németországi munkatársa arról mesél: hogyan élnek a különböző növények és állatok az esőerdőkben, elmondja, milyen veszély fenyegeti az esőerdőket és felsorolja azokat a lehetőségeket, amelyekkel meg lehetne őrizni az esőerdőket a következő generációk számára.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.285 Ft

Mi micsoda akció!

Korn:
The Path of Totality


A lemez nem hasonlítható az eddigi Korn albumokhoz. Sőt, egyetlen, valaha megjelent albumhoz sem.
A The Path of Totality egy kísérletező album, melyen a Korn egészen új területeket fedez fel. Ez azonban a zenekar kemény rajongói-magja számára aligha lesz meglepetés, hiszen a Korn az első perctől fogva képes volt újabb és újabb stílusokban megmutatni magát.
Az új albumon a tagok a világ olyan vezető elektronikus és dubstep producereivel dolgoztak együtt, mint pl. Skrillex, Excision, Datsik, Noisia, a Kill the Noise, és 12th Planet. Az eredmény valami
egészen új, mégis egyértelműen Korn-os. Hiszen a Korn az a zenekar, amely megalakulása után 20 évvel is képes megújulni. "A The Path of Totality cím arra a tényre utal, hogy egy teljes
napfogyatkozás esetén a legjobb helyen kell lenned a legjobb időben ahhoz, hogy láthasd a napot." ? magyarázza a frontember, Jonathan Davis. ? " Így született ez az album is. Szerintem az összes producer ugyanígy érez, és mindannyian biztosak vagyunk abban, hogy ugyanez ugyanígy még egyszer nem fog megtörténni."

Ára: 4.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP

A Brennan házaspár élete egészen addig tökéletes, amíg a feleséget, Larát le nem tartóztatják egy szörnyű gyilkosság vádjával, amelyet állítólag nem ő követett el. John Brennan próbálja egyben tartani a családot, neveli a fiukat, tanít az iskolában, és mindeközben próbálja kiszabadítani Larát a börtönből, mivel hisz az ártatlanságában. Lara a legutolsó sikertelen fellebbezés után öngyilkosságot kísérel meg, ezért John elhatározza, mivel nincs más megoldás, hogy megszökteti a feleségét. Nem számít, mekkora a kockázat, hogy mi az ára, a férfi mindent kockára tesz az asszonyért, akit szeret...

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ONE DIRECTION:
MERJÜNK ÁLMODNI! - A ONE DIRECTION TÖRTÉNETE


Várható megjelenés: 2015.01.16.
Ára: 4.999 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.250 Ft

Nehéz elhinni, hogy mennyi minden megváltozott számunkra alig pár hónap alatt. Az öt srác, akik még csak nem is ismerték egymást, eljutott az X-Faktor döntőjébe, elindult első turnéjára, felvette első albumát és kiadta saját zenéjét, és most megírtuk ezt a könyvet, hogy megismerjetek minket, megtudjátok, kik is vagyunk igaziból, honnan jöttünk és hová tartunk. Ez az élettörténetünk eddig, One Directionként, és büszkék vagyunk arra, hogy megoszthatjuk veletek!

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Szeretettel várjuk Önt és barátait
2015. január 9-én, pénteken 17 órakor

a Lyra Könyvesház Torony-galériában

Shakespeare: Szonettek címmel

Óvári János illusztrációinak kiállításának megnyitójára.

Megnyitja: Maczkay Zsaklin

Megtekinthető: február 5-ig.

Ha azt olvasnám, amit a többi ember, gondolkodni is csak úgy tudnék, mint ők.
Murakami Haruki