Henrietta Spencer-Churchill, Spencer:
Belső terek művészete


A szerző óriási szaktudása és gyakorlati tapasztalata alapján átfogó képet kapunk a barokk kortól a 19. század végéig tartó három évszázad legmaradandóbb stílusait jellemző belsőépítészet és lakberendezés sajátosságairól. A történelmi visszatekintésen túl azonban a szerzőnek most is, mint mindig, az a célja, hogy a klasszikus európai és amerikai enteriőrök példáján megmutassa, miként lehet történelmi stílusjegyeket a mai kor otthonainak kialakítása során felhasználni. Stíluskorszakokra bontva az egyes részek pompásan illusztrált bevezetéssel kezdődnek, a történelmi viszonyoknak, az uralkodó művészeti stílus és a belső berendezés legfontosabb ismérveinek, kölcsönhatásainak jellemzésével. Ezt követi a világ különböző részein található kétszáz illusztráció kíséretében a téma kifejtése: a házak belső, architekturális részleteitől (lépcsőházak, padlózatok, ablakmegoldások, falak dekorálás) kezdődően a szobák bebútorozásáig, a világítás és a kárpitok összhangjának követelményét bezáróan, a klasszikus korokat megidéző márványoszlopoktól a fényűző barokk díszpárnákig. A kötetben sok-sok ötletet kaphatunk a múlt szépségeinek és hangulatainak újraélesztésére.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 4.195 Ft

Masaru Emoto:
A víz üzenetei


Az emberek elbűvölve nézik e könyv fotóit! Megmagyarázhatatlanul a hatásuk alá kerülnek... Miért töltenek el gyönyörűséggel egy Mozart zeneműről készült vízkristály kép fotói, vagy miért borzongunk bele egy beteg, sérült vízstruktúra kép nézésébe?! Lapozzon bele Emoto könyvébe! Egy világszenzációt tart a kezében! Masaru Emoto felfedezte milyen módon lehetséges a fagyasztott jégkristályokról képet készíteni. Rádöbbent, ugyanúgy, ahogy két egyforma hókristály nem létezik, a fagyasztott vízkristályoknak is ezer arca van. A víz szerkezete felveszi azokat a rezgéseket, amelyekkel kölcsönhatásba lép, legyen ez környezeti hatás, vagy a gondolat rezgései. Megismerjük, hogy a szeretet és gyűlölet szavai milyen módon képesek átformálni a víz arcát. Rádöbbenünk, hogy felelősséget kell vállalnunk minden kimondatlan gondolatunkért, kimondott szavunkért. A testünk 65-75%-át kitevő víz szerkezetét érzéseinkkel alakítjuk ki, ezáltal befolyásolhatjuk egészségi állapotunkat. A víz nem csupán H2O, hanem egy információhordozó, szerkezetét folyamatosan változtatni képes anyag. A víz felvett arcai hatással vannak ránk azáltal, hogy a vízmemóriába rögzített rezgések lenyomatai hasonlóak a gondolataink által létrehozott vízkristályok formáihoz... Az eredeti könyvkiadásban többségében japán és angol szavak vízfotói találhatók. A hazai kiadás 4 magyar szó vízfelvételével bővült.

Ára: 4.900 Ft helyett, kedvezményesen 3.430 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Váci végrendeletek III.
(1729-) 1771-1785 (-1825)


A Váci Végrendeletek címet viselő kötet egy sorozat harmadik része, amelyben a XVIII. század második felében született végrendeleteket tanulmányozhatja az olvasó. A három kötet összesen mintegy 540 végrendeletet tartalmaz, amelyek a váci, a megyei, a püspöki és a káptalani levéltárban található iratok fordított és szerkesztett gyűjteménye. A végrendeletek eredeti latin szövegeit Koltai András, a Piarista Levéltár vezetője, egyben a könyv lektora, a német nyelvű iratokat pedig a kötet szerkesztője, Horváth Ferenc fordította ízes magyar nyelvre. A könyvből sokat tudhatunk meg a vizsgált kor viszonyairól, és kiegészítő információk birtokába juthatunk a világhírű váci kriptaleletekkel kapcsolatban.

Ára: 3.200 Ft

Kapható az I. és a II. kötet is!

Dr. Bárándy Gergely:
A gyűlöletbeszéd Magyarországon


Korunk nagy jogi dilemmája, hogy vajon hol van az a vékony határ, amely megkülönbözteti a szabad véleménynyilvánítást a gyűlöletkeltésre alkalmas közbeszédtől. A kötet célja a közösségek méltóságát sértő cselekményekkel kapcsolatban felmerülő jogi és jogpolitikai események, irányvonalak feltáró elemzése, annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy kell-e, lehetséges-e, illetve milyen eszközökkel lehetséges büntetni a társadalom egyes csoportjainak emberi méltóságát durván sértő verbális és nonverbális agressziót.

Ára: 9.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.850 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Tóth Gábor Ákos:
Édesvízi mediterrán
Kanadai magyar menni Balaton?


T. G. Oaks boldogan élte a kanadai magyarok álmosítóan unalmas életét egy hamiltoni kertes házban: önként hódolt be bolondos felesége egyre-másra következő aktuális hóbortjának, néha meglátogatta kissé bogaras édesapját az öregek otthonában. A hirtelen jött örökség értékesítésének ügyében nagy duzzogva a Balatonhoz utazik, ám a magyar tenger és annak édesvízi mediterrán lüktetése szépen lassan felőrli minden ellenérzését az óhazával kapcsolatban. A tóparti falu különc lakói először ugyan az őrületbe kergetik, de egy jó balatoni halászlé és egy pohár hűs kéknyelű után máris más színben fest az a bizonyos öreghegyi szőlőskerttel körbevett Fenséges Rom, amelyet ráadásul még egy titokzatos legenda is övez.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.415 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Jenny Hill:
Csak két gombolyag


Elbúcsúzhatunk a sima gyapjútól és az egyhangú pamuttól, és köszönthetjük a mókás bodros és szőrös, a feszes sodort szalagos, az elegáns lurex- és a habos bukléfonalakat. Csupán két motringra van szükség. Mért pont kettőre? Az egyszerű holmik tökéletesen alkalmasak arra, hogy újfajta fonalakkal kísérletezzünk anélkül, hogy a költségek miatt aggódnánk. Két gombolyagból csodásat, egyedit és különlegeset alkothatunk, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Több mint harminc ellenállhatatlan kötött és horgolt tárgyon keresztül mutatjuk be napjaink kézimunkázói számára a fantasztikus fonalkülönlegességek új generációját.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft, amíg a készlet tart!

Jason Sheehan:
Az őrült szakács


Lehetne újabb főzős könyv. Ahol a nagyszerűen komponált fotókon mosolygós, makulátlan kötényes séfek villogtatják késeiket és tökéletes fogsorukat. Vagy lehetne jópofa történetek közé ágyazott recept­gyűjtemény, esetleg mesés, habos hollywoodi sikertörténet arról, hogyan lesz az egyszerű családból érkezett fiúból, lelkiismeretes munkája eredményeképp sztárszakács. Jason Sheehan könyve egyik előbb említett sem akar lenni. Csak a valóság krónikása azokról a konyhákról, amelyek nem kapnak ugyan Michelin­csillagot, nem készül róluk tévéfelvétel, de naponta emberek millióinak főzik meg a vacsoráját, akár a kínai negyedben, akár Florida partjainál? Azokról a konyhákról, séfekről, előké­szítőkről, új fiúkról, akiket mindenkinél jobban ismer, akik között hivatást és életet talált?

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft, amíg a készlet tart!

Diana Wynne Jones:
A trónörökös
Varázsvilágok 1.


Az önmagába visszatérően végtelen multiverzum világai között, attól függően, hol helyezkednek el, vannak varázsosabbak (defelé) és varázstalanabbak (nefelé). A mágusok feladata, hogy valamennyit lehetőleg defelé irányba tereljék. Egyes világokon nyíltan tevékenykedhetnek, másokon csak titokban. Az, amit mi Földként ismerünk, az utóbbi kategóriába tartozik.
Rupertnek, a zöldfülű mágusnak - aki mellesleg, polgári foglalkozását tekintve programozó, tehát kötetlen munkaidőben dolgozik a mi világunkban - hirtelen két sürgős munka szakad a nyakába. Egyrészt, mivel idős mentora meghal, neki kell megtalálni az utódját. Igaz, kap egy listát a lehetséges jelöltekről, de egyiknek sem sikerül a nyomára bukkannia, mintha menekülnének előle. Másrészt, mivel valaki egy elegáns mozdulattal a levegőbe röpítette a multiverzum középpontjában található Koryfón Birodalom teljes uralkodócsaládját, a túlélő vezetőség a fiatal varázslót kéri fel arra, hogy legalább egyet kerítsen elő a rejtett helyen nevelkedő trónörökösök közül, mielőtt még kitörne az anarchia az elcsászártalanodott világokon - ami pedig az egész multiverzumra hatással lenne.

Ára: 3.290 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója, további címek a mellékletben!

Czifra Éva:
Segítség! Társkereső lettem!


Szingli vagy? Nemrég szakítottál a barátoddal, barátnőddel? Frissen váltál? Esetleg özvegy vagy? Vagy még nem találtad meg a nagy Ő-t? Akár így, akár úgy ez a könyv Neked szól.
Minden nőnek (férfinak) van párja e földön, csak kitartóan kell keresni! Ezt sugallja Czifra Éva olvasmányos és őszinte segédkönyve, nem titkolva, hogy jelen korunk nemigen segít a keresgélésben. Olvassák el, tanuljanak a szerzőtől, és ne adják fel! Akik ma rémülten kiáltják, "Segítség, társkereső lettem!", holnapután boldogan mondhatják: szerencsére társkereső voltam...

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft, amíg a készlet tart!

Kaiser Ede:
A móri ártatlan
Börtönnapló: harcban az igazságért


A könyv miután bevezetőjében sokkolóan bemutatta a móri vérengzést, amikor is a bankban 8 személyt embertelenül kivégeztek, ott kezdődik, hogy nincs menekvés: Kaiser Edét elkapták a kommandósok. A könyv rövid fejezetekből áll (mintegy 100-ból), amely sorra mutatja be, hogy az ebben az ügyben ártatlan Kaiser Ede hogyan szorul egyre inkább a bűnös szerepébe. A tényszerű napló feltárja a beépített zárkatársak, besúgók ármánykodását, a kisebb büntetésért KE-t eláruló vamzert, a rendőrség nemtörődömségét, a mentő tanuk ügyészi, bírói ?összezavarását?, a szakértők melléfogásait; s mindazt a történést is, amelyben KE megpróbált az igazáért harcolni. Végül mégis móri tettesként, 29 évesen ítélik teljes életfogytigra, amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra. Igen ám, de véletlen folytán egy idő után előkerülnek a valódi móri mészárosok, a tettesek (az egyik a börtönben öngyilkos lett.), a másik kisebb büntetést kapott ? feltételes szabadságra bocsátás lehetőségével ? mint Kaiser. S mégis e sorok írásakor formálisan KE még mindig a móri vérengzéséért ül (persze egyéb bűncselekményei miatt lenne miért ülnie). A könyv izgalmas, tárgy- és tényszerű, pergő, letehetetlen, ha nem lenne ide nem illő: lebilincselő, s pontosan mutatja, hogy mit élt át ez az ember, aki ma is derékbilincsben ül, mivel fizikailag nem írhatott, így ezt a börtönnaplóját, őszinte vallomást tartalmazó könyvet tollba mondta a kiadónak...

Ára: 2.590 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft, amíg a készlet tart!

Andrea Mertiny:
Állatkertek
(Mi micsoda)


Vajon milyen szakaszokon vezetett keresztül az az út, amelynek végén a korszerű, barátságos állatkertek állnak? Ezt a kérdést tette föl Andrea Mertiny is, aki "állatkerti kalauzként" egyúttal gazdag biológiai ismeretekkel is színesíti könyvét.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 1.799 Ft

Mi micsoda könyvek akciója! A teljes lista a mellékletben!

Bravo Black Hits
Válogatás


Madcon, Kat DeLuna, Ludacris featuring Shawnna, Eve, Jordin Sparks featuring Chris Brown, Nelly featuring Fergie, Amerie, Petey Pablo, Kelly Rowland featuring Travis McCoy of Gym Class Heroes, Chris Brown featuring T-Pain, Alicia Keys, P. Diddy, Usher, Lil Kim, Mase, Blackstreet featuring Dr. Dre, Fergie

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse

Szereplők: Stellan Skarsgard, Max Baker, Johnny Depp, Andy Beckwith, Alex Norton, Bill Nighy, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook

Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davy Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. És ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zűrjei miatt meghiúsul Will Turner és Elizabeth Swann kisasszony esküvője. Ugyanis ők is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra, mely egykönnyen életük utolsó kalandja lehet. Tekintse meg Karib tenger kalózai kártyaajánlatunkat!

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

Judith C. Rodriguez:
JÓL ENNI, JÓL LENNI
ÚTMUTATÓ ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ - 200 ÖTLET, TIPP, RECEPT


Várható megjelenés: 2015.02.13.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft

200 bombabiztos tipp az egészséges táplálkozás és életmód érdekében. A könyv a mindennapi életünk egy-egy szeletével foglalkozik öt fejezetben: Otthon, Bevásárlás, Éttermek és összejövetelek, Diéták és étrendek, végül Speciális étrendek. Mire figyeljünk és mit vegyünk a bevásárlások alkalmával, mit és hogyan főzzünk, milyen testmozgást végezzünk, milyen ételeket válasszunk éttermekben vagy társasági összejöveteleken. Megismerhetjük a legnépszerűbb fogyókúrákat és étrendeket, előnyeiket és hátrányaikat, valamint a marketingszlogenek mögött rejlő igazságot. Információkkal és ötletekkel szolgál az ételallergiában vagy krónikus betegségben szenvedő emberek táplálkozását és életmódját illetően is. - Gyors tippek - Tervezés lépésről lépésre - Szemléletes fotók és ábrák - Tápanyag-kalkulátorok - Szakértői titkok - Motiváló hűtőmágnes-bölcsességek - Egészséges receptek - Mintamenük

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Könnyebb egy unalmas könyvet írni, mint elolvasni.
Móra Ferenc


Csatolt file: januarakc.xls