A KÖNYV TÖRTÉNETE
Roderick Cave, Sara Ayad

Várható megjelenés: 2015.02.16.
Ára: 6.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 5.450 Ft


Az elektronikus könyv kora fordulópontot hozott a könyv történetében. Valójában egy régi technika elvetése és egy másik, új bevezetése végigkíséri a könyv történetét az óegyiptomi idők óta. Most, amikor a könyv az eddig ismert formájában történetének sorsdöntő pontjához érkezett, tekintsünk vissza az előző ötezer évre. Kötetünk száz példán keresztül mutatja be a könyv történetének ötezer évét a sírfeliratoktól a papiruszig, a tekercsektől a kódexekig, a drága és különleges kéziratos könyvektől a kézisajtó feltalálásáig, a gépi tömegnyomástól a digitális könyvig, az e-könyvolvasóig és ami azután következik. A világ tudáskincsének legjavát őrző tárgyakról készült csodálatos fényképek teszik teljessé a történetet. Némely munkák azért kerültek ide, mert klasszikus példái a könyvkészítés valamely korszakának, másoknak tartalma és hatása miatt adtunk helyet. Így vagy úgy, mind fontos szerepet töltött be az eszmék és a tudás közvetítésének sok évezredes történetében.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Vadas József:
Art Deco
Divat, luxus, művészet


Az art deco a húszas-harmincas évek jellegzetes - attraktív - művészeti stílusa, amelyet az elmúlt évtizedekben fedeztek fel újra. Művészettörténészek, illetve építészek és iparművészek figyelme szinte egyszerre fordult a klasszikus modernizmus mögött hosszú időn át méltatlanul háttérbe szorult irányzat felé, amely mindenekelőtt a tárgykultúrában, a divat és az alkalmazott grafika területén alkotott maradandót. Könyvünk, amely hazai szerzőtől az első összefoglalása ennek az egyetemes irányzatnak, s amely sokak véleménye szerint az utolsó átfogó iparművészeti stílus volt, több mint másfél száz színes kép kíséretében tekinti át az art deco történetét, elemzi jellegzetességeit, mutatja be legfontosabb műfajait, alkotásait és vezető egyéniségeit.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 4.195 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Nagyméretű falinaptár 2015 (Az Úré a föld...)

spirálozott, méret: 28 x 30cm.
"Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók." - Zsolt. 24.
Minden oldalon egy gyönyörű fotó található - tájképek (Toszkána) - egy igével.
Alatta találhatók a hónapok, napok, ünnepek és természetesen a névnapok, + bőséges hely a napi teendők beírására...

Ára: 1.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.050 Ft, amíg a készlet tart!

Good News falinaptárak két méretben 15% kedvezménnyel!

Vajta Gábor:
A klónozók támadása


A szerző 1952-ben született Vácott, és 1976-ban szerzett diplomát a Semmelweiss Egyetem orvoskarán. Érdeklődésétől indíttatva 1989-ben a Gödöllői Biotechnológiai Központ szarvasmarha in vitro fertilizációs laboratóriumának - a "lombikboci programnak" - vezetője lett. Miután merész eredetiségű tudományos elképzeléseit anyagi erőforrások híján és főként egyéb gátló tényezők miatt itthon nem tudhatta sikerre vinni, 1994-ben külföldre távozott. Vajta Gábor jelenleg a Dán Agrártudományi Intézet egyik vezető kutatója és a Királyi Állatorvos- és Agrártudományi Egyetem (Koppenhága) professzora. E kötet célja választ adni a legegyszerűbb kérdésekre: mi a klónozás, hogyan csináljuk és miért?

Ára: 1.400 Ft, amíg a készlet tart!

Brigitte Hamann:
A belső gyermek a horoszkópban


Belső gyermeknek azt a bennünk lakozó erőt nevezzük, amely tapasztalatokat gyűjt és értelmet keres az életben, ugyanakkor belső hajtóerőként működik, s képessé tesz minket a boldogságra. Csakhogy gyakran nem tudja optimálisan kifejteni a hatását. A szerző legújabb asztrológiai művében azonban nem csupán megmutatja nekünk a belső gyermeket, hanem olyan gyakorlatokat is javasol, amelyek segítségével kapcsolatba léphetünk vele és begyógyíthatjuk sebeit.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.140 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Pogány György:
A történelem, a vallási irodalom és a biblia-kiadások kútfői és szakirodalma


Kiadványunk A könyves szakképzés füzetei című sorozat részeként - a korábbi kötetekhez hasonlóan - elsősorban a könyvkereskedelmi tanulmányokat folytatók számára készült és arra vállalkozik, hogy két terület, a történettudomány, illetve a vallási irodalom forrásait és szakirodalmát, valamint a Biblia-kiadásokat vázlatosan bemutassa. A "vázlatos" kitétel nem puszta szófordulat: mindkét szakterület kiterjedt irodalommal rendelkezik, és az adott terjedelmen belül csak az lehetett a cél, hogy a fejlődés főbb csomópontjait megismertesse a kötet.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft, amíg a készlet tart!

Ralp A. Griffiths, Roger S. Thomas:
Hogyan lett naggyá a Tudor-dinasztia?


A Tudor-dinasztiának az angol történelem minden más uralkodóházánál nagyobb figyelmet szentelnek a történészek és a nagyközönség egyaránt. A Tudorok különleges származása és a bosworthi csatát megelőző századok története, a család felemelkedése, bukása, majd újbóli fel­emelkedése azonban sokkal kisebb érdeklődésre tarthat számot. A Hogyan lett naggyá a Tudor-dinasztia? új, átdolgozott kiadása brit és francia kéziratos forrásokra támaszkodva következetes, hiteles elbeszélést nyújt a Tudor- uralkodóház XIII. századi észak-walesi őseiről, XV. századi angol és francia királyi kapcsolataikról, a ?rózsák háborújában? játszott szerepükről és Henry Tudor 1485-ben Bosworth Fieldnél aratott győzelméről.

Ára: 1.995 Ft helyett, kedvezményesen 998 Ft, amíg a készlet tart!

Clive Barker:
Abarat 2. - Varázsórák, véres éjek


Abarat: a lélegzetelállító csodák világa. Huszonöt szigetből áll, amelyeken a nap egy-egy órájába dermedt az idő. Ez a mágikus szigetvilág a legrafináltabb veszedelmekkel és legfordulatosabb kalandokkal szembesíti látogatóit. Az egész fölött a rettegett Kremátor Kristóf uralkodik gonosz nagyanyjával, Mánia Mutterrel, s legújabb hátborzongató terve az, hogy kioltja a Napot és a Holdat, hogy Örök Éjfél köszönthessen a varázsvilágra.
Haplatán Cuki, a csirkevári tinilány újra össze kell szedje barátait és minden bátorságát, hogy a rá vadászó orgyilkosokat elkerülve, kivehesse részét az Órák küszöbön álló Nagy Háborújából.

Ára: 2.870 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! A teljes lista a mellékletben!

Buzás Andor:
Tengercseppnyi falu


Különleges könyvet tart a kezében a tisztelt Olvasó. A gyűjteményes kötet a Rózsa Ferenc- és Magyar Lajos- díjas publicistának, a Magyar Rádió Aranytollal kitüntetett volt munkatársának, a Falurádió volt szerkesztőjének közel száz, mély humanizmusról tanúskodó írását adja közre. Buzás Andor kötődése a hazai tájhoz, a vidékhez, a föld közelében élő és abból megélni próbáló emberekhez pályája kezdetétől elvitathatatlan. E világot egyedülálló módon jelenítette meg rádiós publicisztikáiban, amelyek különleges orgánumuk miatt mással össze nem téveszthetővé tették. A szerző verseinek, írásainak egy részét folyóiratokban már közreadták, publicisztikái rendszeresen elhangoztak a rádió hullámhosszán, de saját kötete még soha sem jelent meg. Kiadónk ezt a hiányt pótolja. Meggyőződéssel valljuk, hogy eredeti hangvételű írásai nemcsak a hazai sajtónak, hanem a magyar irodalomnak is méltó részét képezik, stílusban és mondandóban egyaránt. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar olvasóközönség ezért mihamarabb kezébe vehesse e kiforrott hangú, 67 évesen elsőkönyves szerző munkáját. Nagy szükség van az ilyen írásokra, mert nemcsak elgondolkodtatóak, hanem kifejezetten gondolkodásra serkentőek. Ebben az értelemben is hiánypótló e könyv.

Ára: 1.890 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft, amíg a készlet tart!

Macskássy Izolda:
Enchiridion


My Nanny Bertas and my Mothers nice dresses, recipes and advice/Kicsi Berta nagyanyám és Édesanyám szép ruhái, ételei és intelmei
A modellrajzokkal azt igyekeztem bemutatni, hogy a könyvecskében szereplő régi, szép ruhák hogyan mutatnak a mai öltözködésben.

Ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft, amíg a készlet tart!

Homor Ferenc:
Miért vagyunk itt? Kik vagyunk mi?
(Általános létismeret, a Generált lét összefüggései)
A racionális eszmerendszerek lételméleti magyarázatai


Az általános létismeretet korunk tudományához, létismeretéhez köthetjük. Így talán összehangolódik, az eddig látszólag kibékíthetetlenül széttagolt világkép: az ÚR - a Világ - és a tudomány. Így már tudhatjuk, hogy nagyszerűek, romolhatatlanok vagyunk, egyenként külön-külön. Itt az idő, hogy a szeretetben, együtt is megtapasztaljuk ezt a csodát.

Ára: 1.750 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft, amíg a készlet tart!

Földi Pál:
Acélvihar
Páncéloscsaták Kurszk 1943, Ardennek 1944


Ezen könyv lapjain két véres ütközet keretén belül kelnek életre a második világháború szovjet, német és amerikai páncélosai. Látjuk őket, ahogy acélviharként zúdulnak végig a csatatereken, 1943 nyarán keleten, a kurszki sztyeppén, majd 1944 telén a hegyes Ardennek fákkal benőtt, járhatatlannak vélt útjain. Az olvasó tömör és tiszta áttekintést kap e két ütközet politikai hátteréről, az események emberi és technikai aspektusáról. Különös hangsúlyt kapnak mindhárom oldalon azok a tábornokok, akiknek neve elválaszthatatlan e két sorsdöntő ütközettől, és azok a harckocsizó parancsnokok, ászok, akik végigharcolták ezeket a drámai csatákat. A könyv egyben tisztelgés a második világháború összes harckocsizójának emléke előtt..

Ára: 500 Ft, amíg a készlet tart!

Darren Naish:
Dinoszauruszok életnagyságban


Ebben a csodálatos képekkel illusztrált különleges könyvben megtalálhatod azokat őslényeket ? dinoszauruszokat, repülő és tengeri őshüllőket ?, amelyek a földtörténeti középidőben uralták a Földet. Az egy-egy állatot bemutató oldalpárokon a teljes alakos ábrázolás mellett egyik testrészüket életnagyságban is láthatod. A szövegből kiderül, hol találták meg a maradványaikat, hogyan néztek ki, mekkorák voltak, miről árulkodnak a csontjaik. A könyv elején, kihajtható oldalakon elhelyezett idővonalas ábra bemutatja, a középidőn belül mikor éltek a könyvben szereplő őslények. A könyv végén található teszt segítségével felmérheted, mennyit tudtál megjegyezni a könyvben olvasottakból.

Ára: 3.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.980 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Látni akarok

2007 decemberében jelent meg Dunai Bernadett és Berczelly Csaba (www.magyar-vers.hu) bemutatkozó albuma, amely a Látni akarok! címet viseli. Magyar költők (Wass Albert, Reményik Sándor, Alföldi Géza, Ady Endre, Sajó Sándor...stb) szívhez szóló, lelket gyönyörködtető versei a magyar sorsfájdalomról, üldöztetésről, Trianonról, hazaszeretről, akusztikus gitárzenei aláfestéssel. A költeményekben örökérvényű nemzeti eszmék és erkölcsi vezérelvek fogalmazódnak meg, a reményét adva a mai kor emberének.

Ára: 2.050 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Zöld darázs - The green hornet

Szereplők: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Christoph Waltz, Edward James Olmos

Britt Reid (Seth Rogen) éjjel bulizik, nappal lazul, ám apja halála után végül rátalál arra a feladatra, ami egyszerre fontos és izgalmas: a gonosz ellen fáradhatatlanul csatázó akcióhőssé szeretne válni. Nevet választ: Zöld Darázs lesz, és társául fogadja a ravasz eszközök gyártásában és harcművészetben egyszerre verhetetlen Katót (Jay Chou). Segítségükre van még Reid gyönyörű titkárnője, Lenore (Cameron Diaz). Hárman fordulnak szembe a város legkeményebb maffiózóival és az őket vezető kegyetlen gengszterrel, Chudnofskyval (Christoph Waltz).

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!


Csatolt file: Bioenerg2014uj_5.xls
Csatolt file: januarakc_2.xls