Mester Éva:
Az építészeti üvegek iparművészeti értékei


Nagy szakszerűséggel megírt, hiteles művet, újszerű, olvasmányos és minden tekintetben hiánypótló munkát tart kezében a tisztelt Olvasó. Mester Éva restaurátor és üvegtervező az építészeti üvegek iparművészeti értékeiről ír. A könyv szerzője sokoldalúságáról ismert. Mindenekelőtt alkotóművész: az üveg mestere. Ha tollat ragad, egyforma alapossággal foglalkozik az üveggel, mint anyaggal, annak iparművészeti alkalmazásával, fejlődéstörténetével, a szakma minden apróbb-nagyobb fogásával. Könyvében az egykori díszítetlen, de magas technikai színvonalon készült római épületüvegektől kezdve, a karoling Zalavár/Mosaburg feliratos üvegfestményeivel folytatva, a budai Vár kora gótikus ablakain át, a visegrádi Királyi Palota reneszánsz üvegfestményein keresztül és számos korabeli írásos dokumentum ismertetésével jut el gondolatsora a 19?20. század emlékanyagához. Mondanivalóját színesíti, hogy Mester Éva a hazai üvegkészítés történetét nem csupán levéltárak dokumentumaiból, felmérési rajzokról, régészeti raktárak polcairól ismeri. A megmaradt töredékeket fizikai valóságukban éli át. Számtalan kiemelkedő üvegművészeti alkotást saját kezűleg restaurált. Tevékenységének jellegéből következik, hogy heteket tölt magas, szeles állványokon, szédületes magasságban: forró napsütésben, vagy éppen dermesztő hidegben.

Ára: 5.900 Ft helyett, kedvezményesen 3.540 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Kevin Crossley:
Készíts Fantasyt
Fantasy Clip Art, CD-vel


E könyv a fantasyt, a fantasztikus és humoros könyveket készítők nélkülözhetetlen segédeszköze. A Cd-n fellelhető az összes barbár, ork, amazon, sárkány, manó, boszorkány és szörny, ami nélkül nem indul el a fantáziánk. A könyv pedig megtanítja olvasóját a digitális rajztechnikára, azaz saját fantasy mű alkotására, még akkor is, ha egyébként nem tud rajzolni.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.795 Ft, amíg a készlet tart!

Dvorah Telushkin:
Az álomlátó - Feljegyzések Isaac Bashevis Singerről


Egy fiatal egyetemista lány 1975-ben levelet írt Isaac Bashevis Singernek azzal a kéréssel, hogy részt vehessen szépírói kurzusán a Bard College-ban, egyúttal felajánlotta, hogy minden héten elviszi autóval a manhattani lakhelyétől kétórányira fekvő egyetemre. Ezeken a keddi utakon kezdődtek azok a nagy beszélgetések, amelyek oda vezettek, hogy a lány Singer ?szolgálatába? állt: köznapi kategóriákkal nehezen leírható mindenese lett. Az álomlátó ezeknek az éveknek a jelentős eseményeit és hétköznapjait idézi fel. Kibontakozik előttünk a New Yorkban és Miamiban élő - időközben Nobel-díjassá lett ? író élete, de felsejlenek Singer életének sok évtizeddel korábbi lengyelországi helyszínei is. A szerző hol csodálkozó, hol riadt tekintetén keresztül látjuk, ahogyan a kéziratai fölé hajló vagy odaadóan másokra figyelő, megértő író szinte egyik pillanatról a másikra kicsinyessé, önzővé válik, hogy a következő percben újból bölcsességtől és szeretettől sugárzó arcát mutassa. Átéljük az időközben felnőtt nővé váló fiatal lány aggodalmát és fájdalmát, amikor kénytelen szembesülni az apaként szeretett íróra rátörő öregséggel és az ebből fakadó személyiségtorzulásokkal. Theluskin visszaemlékezésének világában nem csak Singer írásainak ismerői fognak otthonosan mozogni, a szerző mindenkit az idősödő író közelébe enged: vele együtt csodáljuk és utasítjuk el, szánjuk, értjük a világhírű jiddis nyelvű amerikai írót.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Eileen Caddy:
Nyisd meg lelked ajtaját


Több mint negyven év telt el azóta, hogy Eileen Caddy, a skóciai Findhorn Community egyik alapítója először hallotta meg lelkének "nyugodt, lágy hangját". E belső, leki forrásból - a mindannyiunkban ott lakozó Istentől - származó személyes útmutatásokból összeállított kötet az év minden napjára ad egy-egy lelki sugalmazású, gyakorlati üzenetet annak reményében, hogy az egyszerű tanítások segítségével mindenki megtalálja saját hitét, lelki kiteljesedését és belső békéjét. "Ez a könyv lelki, szellemi értékeinkről, vagyis a szeretetről, örömről, békéről, halálról és a harmóniáról szól. A kötetben újra és újra felbukkannak ezek az értékek, és más témákkal együtt végigvonulnak a könyv lapjain."

Ára: 2.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.645 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Adrian Murdoch:
Az utolsó pogány
Hitehagyott Julianus és az ókori világ halála


Julianus császárnak (Flavius Claudius Julianus, 332?363) a perzsiai harcmezőn 363-ban bekövetkezett halála az idők folyamán a pogányság végromlásának a szimbólumává vált. A történetírásban csak ?hitehagyottként? becsmérelt ifjú filozófus-harcos jelentette az utolsó és kétségkívül legsúlyosabb fenyegetést a kereszténység számára. Az utolsó pogány a véreskezű Constantinus-dinasztia egyetlen túlélőjének a politikai pályafutását mutatja be. Nyomon kíséri főhősét keresztény szellemiségű, arisztokratikus neveltetésétől a pogány kultuszokba való bevezetésén át küldetésként megélt célkitűzéséig, mellyel a pogányságot akarta a Római Birodalom uralkodó vallási áramlatává tenni.

Ára: 1.995 Ft helyett, kedvezményesen 998 Ft, amíg a készlet tart!

Czigány Magda:
Kényszerű tanulmányúton


A szerző több éves irattári kutatás a hozzáférhető korabeli dokumentumok, valamint számos Angliába került magyar diákkal készített interjú alapján végezete el a szociológiai felmérést,mely megbízható képet ad mind a Nagy- Britanniába került magyar egyetemisták sorsáról,mind arról az egészen kivételes erőfeszítésről amellyel a brit egyetemek és főiskolák a diákokat fogadták,illetve arról az országos adakozó akcióról ,mely lehetővé tette kitaníttatásuk finanszírozását.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft, amíg a készlet tart!

Leo Kessler:
Fekete Lovagok
A háború kutyái 11.


Az Első SS Stuka Század félelmetes harcosait, a Fekete Lovagokat most a franciaországi hadjáratba veti be Heinrich Himmler - De la Maziére egységének először a luxemburgi határ közelében fekvő Gmuend falucska melletti folyócskán átívelő pontonhidat kell lebombázniuk, hogy megakadályozzák a franciák átkaroló támadását a német páncélosok ellen, majd nem sokkal később a skót Highlanderek ellen vetik be őket az óceán partján. Mindkét csatát ők nyerik...

Ára: 995 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A háború kutyái c. sorozat féláron!

Mian Mian:
Selyemcukor


E megdöbbentő regény a szex, a drogok és a rock and roll világa által a mai Kínát olyan oldaláról mutatja be, ahonnan még soha nem láttuk... A Selyemcukor búskomor, szívet tépő történet a kockázatról és vágyról, egy fiatal kínai nő története, aki a látszólag minden kapaszkodótól megfosztott világban életet próbál teremteni magának. Hong, aki elmeséli a történetet, és akinek az élete sokszor hasonlít a szerző életére, otthagyja a középiskolát, és tizenhét évesen elszökik a határ menti Shenzen városába. Beleszeret egy ifjú zenészbe, és együtt merülnek el az alkohol, a drogok, a szélsőségek világában - ez az élet azonban nem elégíti ki Hongot, aki arra vágyik, hogy megtalálja önmagát és a szerelmet, amely által kiteljesedhet. Mian Mian üdítően tiszta, erős hangú és már-már durván őszinte műve egy egész nemzedék szorongását tükrözi.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft, amíg a készlet tart!

Gángoly Attila, Novák Valentin:
Zsír Balázs olajra lép


?Gángoly Attila és Novák Valentin figyelemre méltó művet alkotott. Azt is mondhatnám: kész őrület! De van benne rendszer.? (Lázár Ervin, író)
?Nagy élvezettel olvastam Zsír Balázs történetét. Mindenekelőtt stílusa ragadott meg. Ezerszám lehetne idézni a telitalálatokat? Gondolom a műfaj ritkasága miatt nem lesz könnyű áttörni a magyar irodalmi hagyományok falát, de kívánom, hogy legalább az olvasókhoz jusson el.?
(Tüskés Tibor, író)
?A regény jellemző, néhol Rejtőt idéző humorára példaként bármely rész kiragadható lenne.?
(Ekler Andrea, irodalomtörténész)

Ára: 2.690 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft, amíg a készlet tart!

Hegyek, manók, tündérek
európai népek meséi


Kötetünk válogatás Európa népeinek legszebb meséiből. Hegyvidékek, sűrű erdők, termékeny völgyek, tengerpartok lakói próbálnak szerencsét, keresnek kincset, boldogságot, miközben csodálatos lényekkel találkoznak, akik segítik, vagy éppen gátolják a hősöket boldogulásuk rögös útjain. Nagyon szép ajándék minden alkalomra, gyerekeknek!

Ára: 2.190 Ft helyett, kedvezményesen 550 Ft, amíg a készlet tart!

Kozma Orsi
Hide and Seek CD


A dallamos dzsessz-sztenderdek stílusában mozgó, angol nyelvű album tíz számából hetet a Kozma Orsi Quartet máshol már bizonyított nagybőgőse, Hárs Viktor (Modern Art Orchestra, HBB, Babos Project Special, Hárs Viktor Big World), illetve zongoristája, Cseke Gábor (Sramkó János Group, Borbély Műhely, Tóth Viktor Quartet) jegyez. Hallhatjuk Az igazi szerep albumról ismert Két lehetőség dzsesszes verzióját is (Two Chances), továbbá szerepel a lemezen egy Buddy Johnson- (Save Your Love For Me) és egy Harold Arlen-szerzemény is (Sleepin Bee).
A zongorista, a nagybőgős és Mohay András dobos alkotta zenésztrió meglepetésektől mentes, de magas színvonalú, visszafogott szólókkal tarkított élvezetes játéka biztos alapot teremt Orsinak a kibontakozáshoz.
A Hide And Seek a mai zenei kultúrát figyelembe véve egy ígéretes album, ahol a vendégként közreműködő zenészek is ráéreztek arra a fajta zenei ízre, amit a quartett kívánt a lemezen életre kelteni. Harcsa Veronika mellett Szalóki Ági is feltűnik, és Oláh Szabolcs gitárjátékát külön élvezet hallgatni.

Ára: 3.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Bedrótozva

Szereplők: Cuba Gooding Jr., Val Kilmer, Michael Ironside, Rachel Luttrell, Juan Riedinger

Miután felesége életét veszti egy szörnyű autóbalesetben, Luke Gibson (az Oscar?-díjas Cuba Gooding Jr.) egy kórházban arra eszmél, hogy élete halálos veszélyben forog. Fejébe egy gyilkos mikrochipet ültettek, melynek segítségével egy titokzatos vállalat megbízottja (Val Kilmer) minden lépését közelről figyeli, ráadásul Gibsont furcsa víziók gyötrik a múltjából, amelyre azonban képtelen visszaemlékezni. Egyetlen esélye a túlélésre az a lázadó hackercsoport, amely talán meg tudja állítani a könyörtelen céget, mielőtt még túl késő? A feszülten izgalmas sci-fi thrillerben feltűnik Michael Ironside (Terminátor ? Megváltás) is.

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

KŐKEMÉNY HASIZMOK
Pavel Tsatsouline

Várható megjelenés: 2015.02.25.
Ára: 3.490 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.965 Ft


A Kőkemény Hasizmok edzésprogram egyetlen célja a kivételesen erős törzsizomzat volt. De nem csak azért, hogy utánad forduljanak az emberek a kockahasad láttán. Pavel véleménye szerint a hasizmaidnak egyszerre kell fegyverként, páncélként és erőreaktorként működniük. A kockahas csupán ennek az erőnek a mellékhatása. A Kőkemény Hasizmok program segítségével olyan áthatolhatatlan testpáncélt fejleszthetsz, amely képes ellenállni a legerősebb ütéseknek is. Olyan erőt biztosít számodra, hogy pusztító válasszal torolhatod meg a téged ért ütést. És ha végigcsinálod, képes leszel nagyobb súlyokat felemelni, mint eddig bármikor ráadásul mindezt sokkal biztonságosabban. Hosszú évek elhivatott kutatását és kísérletezését követően Pavel három gyilkos gyakorlatot határozott meg, amelyek elegendőek ahhoz, hogy a törzsedet ilyen magas szintre fejleszthesd. Ha pontosan követed Pavel utasításait, garantált az eredmény. Pavel megmutatja, hogyan összpontosíts. Neked pedig nincs más dolgod, mint végrehajtani az előírt feladatokat..

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az, aki csak olvasni tud, nyugodtan nevezhető analfabétának, ha nem tudja, mit olvas.
Vavyan Fable


Csatolt file: Bioenerg2014uj_6.xls
Csatolt file: januarakc_3.xls