Bárándy Gergely:
A tenger keresztes lovagjai


A történészek viszonylag egységesen elítélik Velencét azért, mert szerintük a tengeri kereskedőállam bírta rá ? haszonszerzés céljából ? a keresztes hadat arra, hogy a vitatott negyedik keresztes hadjárat során elfoglalja, kirabolja és felgyújtsa a Bizánci Birodalom fővárosát, Konstantinápolyt. E sajátos történelemkönyv egyfajta védőbeszéd a középkor legnagyobb befolyással bíró tengeri hatalma, Szent Márk köztársasága mellett.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.790 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Mabinogion - Walesi regék

A Mabinogion eredeti jelentése: az ifjú vagy az ifjak meséje. Tizenegy varázslatos középkori walesi mese összefoglaló neve, amelyek tárgya a kelta mitológia és az Arthur-románc. A rendkívül értékes gyűjtemény eddig magyarul nem volt olvasható. Farkas Bíborka a modern angol fordítások figyelembevételével, nagyrészt Lady Charlotte Guest klasszikus 19. századi angol fordítására támaszkodva ültette magyarra. A történetek ?szerelemről és árulásról, átváltozásról és varázslatról, viszályokról és bosszúról? mesélnek, a középkorban élt walesi emberek szemszögéből ábrázolva a múltat. Bő és alapos jegyzetanyag, kiejtési útmutató, helységnévmutató, a téma iránt komolyabban érdeklődőknek pedig válogatott irodalom jegyzéke teszi teljessé a Britannia őslakosainak középkori kultúrájába egyedülálló betekintést nyújtó kötetet. A gyerekek széles körében érdemes ajánlani.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.900 Ft, amíg a készlet tart!

Juhani Nagy János:
Világasztal rengeteg recepttel


Juhani Nagy János Világasztal című könyve valójában egy gasztronómiai utazás. A szerző bejárta a helyeket, amikről ír, kóstolta az ételeket, amelyeknek felidézi az ízét ? és lehetőséget teremt minden olvasója számára, hogy mindezt átélje a saját otthonában.
Három a könyv öt fő fejezete közül különböző földrészeken barangol. De nem mechanikusan országról országra, csak földrajzi szempontok szerint! Megismertet például a norvég vagy a japán konyha rejtelmeivel, az amerikai gasztronómiai kultúra változásaival, Tunézia ?szerelmes? főztjeivel ? de külön szól például a szláv levesekről vagy a piláf számos variációjáról. Érdekes, olvasmányos utazások ezek, amelyek szó szerint ízelítőt nyújtanak szokásokból, történelemből. Tekinthető ez tehát egyfajta kulináris útleírás-gyűjteménynek. Az elbeszéléseket ugyanakkor számos, összesen 150 recept gazdagítja. Méghozzá olyanok, amelyek nincsenek kilúgozva, hozzáigazítva a hazai szokásokhoz, napjaink divatjához ? mégis elkészíthetők minden magyar konyhában, hiszen a hozzávalók idehaza is kaphatók.

Ára: 4.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.245 Ft, amíg a készlet tart!

Dr. Diethard Stelzl:
Spirituális gyógyítás I.
Az atlantiszi kristálysebészek hagyománya nyomán


A betegségek arra figyelmeztetnek, hogy elveszítettük a külső és a belső világ közötti egyensúlyt. A könyvben bemutatott elméleti és gyakorlati ismeretek a hawaii huna-tanokon alapulnak, melyek bölcsessége és tudáskincse az atlantiszi kultúrába nyúlik vissza. Megtudhatjuk, miként alkalmazható egyszerű kézrátétellel ez az ősi, s mégis forradalmian új gyógymód. Dr. Diethard Stelzl HUNA-oktató, REIKI-mester, -oktató és lélekgyógyász. Évek óta foglalkozik alternatív gyógyászattal, a fénnyel és a színekkel, biorezonanciás módszerekkel, szakrális geometriával, energiamunkával és információs gyógyászattal. Rendszeresen tart előadásokat és szemináriumokat szerte a világon. Magyarországon az olvasók a Gyógyítás kozmikus szimbólumokkal című, nagy sikerű könyvével találkozhattak.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 2.520 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Leo Kessler:
Nyugati Tűz Hadművelet


Leo Kessler legújabb háborús regénye 1944 telén játszódik, amikor Németország már havonta érzékelhette a Szövetségesek által rámért vereségek erejét. A Nyugati Tűz valójában Hitler utolsó tervének eddig ismeretlen története. A hadművelet a ?Nyugati Terv? kódnevet kapta, a vakmerő terv végrehajtásával pedig a nagy tapasztalatokkal rendelkező Christian Jungblut kapitányt bízták meg. Az ifjú tisztre vár a feladat, hogy a világ első ?rakétahordozó? tengeralattjárója New York partjait kilövő távolságban megközelítse. Ott várnak egy rég beépült német ügynökre, akinek ki kell jelölnie számukra a speciálisan megválasztott célpontot. Így a történelem alakulása a továbbiakban egyetlen német tengeralattjáró sikerén vagy bukásán múlik.

Ára: 2.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Matthew Vigo:
Rejtelem a déltengeren


Anthony Noir, az ismert detektív, amúgy szenvedélyes kártyajátékos, lelkesen fogadja el a meghívást az apró, déltengeri szigeten megrendezésre kerülő pókerversenyre. Ám a verseny újdonsült győztesét holtan találják... Valaki végzett vele. Az egyik vesztes. De vajon melyikük? A titokkal teli brazil özvegy, esetleg a rafinált magyar zenetudós, netán a hírhedt francia bűvész, vagy a szenvedélyes kolumbiai hazárdőr, a féltékeny angol színésznő, a filippínó énekesnő, de lehet a dörzsölt török kereskedő is... Sok indíték, még több lehetőség. De Anthony Noir addig nem tágít a szigetről, míg az ügy minden részét helyére nem teszi.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Kasztovszky Béla:
Grin


Megvalósult az ember évszázados álma: lehetségessé vált a csillagközi utazás! Jelöltek egész csapatai küzdenek egymással, hogy elfoglalhassák megtisztelő helyüket az első csillaghajó fedélzetén, és ezzel együtt a történelemkönyvek lapjain. A más bolygókon értelmes lényeket keresni hivatott expedíció indulása előtt azonban elképesztő titokra derül fény. Az annyira keresett földönkívüliek talán már itt is vannak közöttünk, sőt a csillaghajóprogramba is beszivárogtak. Vajon hányan lehetnek, kik azok, és ami a legfontosabb: mi a céljuk? Kasztovszky Béla Zsoldos Péter-díjas szerző kiváló elbeszélései után ezúttal regénnyel jelentkezik, melyben azonban stílusának kedvelői nem fognak csalódni: számára mint mindig, most is fontosabbak a technikai csodáknál a velük szembesülő esendő emberek ? és idegenek.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! A teljes lista a mellékletben!

Lantos Péter:
Sínek és sorsok


A múlt tragédiáival, megaláztatásaival bátorság kell szembenézni, miként ahhoz is, hogy a "megalázottak és megnyomorítottak" felálljanak, és képesek legyenek "elmesélni" a borzalmakat. Lantos Péter megrázó kötetében az örök újrakezdés történetei elevenednek meg. Miközben a szerző felidézi gyermekkorát, a hatéves gyermek emlékképeit a gettóról, a haláltáborokról, tisztázza múltját, az elrabolt gyermekéveket. Emlékezik, emléket állít, és megbocsát. Az emlékezés leginkább azoknak szól, akik emberek tudtak maradni az embertelenségben: az anyának, a bátynak, amerikai katonáknak, angol orvostanhallgatóknak? Az emberi kegyetlenség és brutalitás mellett megható önfeláldozásról, igazi emberi nagyságokról olvashatunk a könyv lapjain ? s bízhatunk benne, hogy a jó végül mégiscsak legyőzi a gonoszt?

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 890 Ft

Scolar-akció! A teljes lista a mellékletben!

Walter Flemmer:
Az ősi Kína


Mindenki hallott már a Kínai Nagy Falról, a monumentális régészeti leletről, az agyaghadseregről, a világ legnagyobb Buddha-szobráról, vagy a csodálatos, pihekönnyű kínai selyemről. Mégis kevesen ismerjük Kína történetét, vagy azt, hogy Kínában találták fel a puskaport, és elsőként ők használtak iránytűt. Hogyan éltek a kínai császárok, haláluk milyen emberáldozatot követelt, ki volt Konfuciusz, és eszméi milyen hatással voltak a későbbi korokra. Ebben a könyvben elolvashatjuk, hogyan jön létre egységes állam a bronzkorszak apró fejedelemségeiből, tanúi lehetünk a mongolok uralmának és a Tang-dinasztia szemkápráztató pompájának is. Megismerkedhetünk a kalligráfia művészetével és a buddhizmus tanításaival.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 1.799 Ft

Tessloff-akció! A teljes lista a mellékletben!

Richard Platt:
Kalózok
Posztermelléklettel


Eredj a rettenthetetlen kalózok nyomába, ismerd meg a mediterrán partvidék barbár korzárjait és a karibi térségben fosztogató kegyetlen bukanírokat. Nézd meg milyen a kalózok kovás pisztolya és tőre. Olvass hírhedt kalózokról, mesés zsákmányokról. Tudd meg hogyan ütöttek rajta egy spanyol kincseshajón. Fedezz fel még több érdekességet a poszteren, böngéssz a ?kalózos? honlapokon.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.740 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Lounge.mp3 (2 CD)

A lounge a jazz legfiatalabb hajtása, amely széles körben népszerű, fiatalos és mégis igényes.

Bonobo, Bajka, Alphawezen, Smooth, Fat Freddys Drop, DJ Vadim, Evergreen, Troublemakers, Claude Challe, Stéphane Pompougnac, Jazzanova, Slow Train, Kid Loco, Joakim.

Ára: 5.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.700 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

A 13-as

Vince, a fiatal és pénztelen villanyszerelő egy olyan boríték birtokába jut, melynek tartalma örökre megváltoztatja a sorsát. A boríték titokzatos utasításokat rejt, és Vince csak annyit tud, hogy segítségével egy vagyont kereshet. Hamarosan az alvilági szerencsejátékok legsötétebb bugyraiban találja magát, ahol az élete a tét. Géla Babluani grúz filmrendező 13 Tzameti című többszörös díjnyertes filmjével tört be a köztudatba. Most megadatott a lehetőség, hogy az izgalmas thrillert újraforgassa, mégpedig olyan sztárok közreműködésével, mint Jason Statham, Sam Riley, Mickey Rourke, Ray Winstone vagy 50 Cent. Ez A 13-as. Merj rá fogadni!

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

Famegmunkálás mindenkinek
Paul Forrester

Várható megjelenés: 2015.01.30.
Ára: 3.995 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.395 Ft


Kézi gyalulás, vésési technikák, marási technikák, fúrás és kalapálás...

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az a mű, amelyet elolvasnak: él, az a mű, amelyet másodszor is elolvasnak: megmarad.
Alexandre Dumas (ifj.)


Csatolt file: januarakc_4.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_7.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_24.xls