Sok szeretettel várjuk Önt és barátait
2015. február 6-án /pénteken/ 17 órakor
a Lyra Könyvesház - Torony-galériában
Zalubel István
Szövetek című kiállításának megnyitóján

Megnyitja: Jankovics János László festőművész
Zenél: Fodor János /Fodi/ gitáron

megtekinthető március 5-ig

Bertrand Lemoine:
Modern kori építészeti csodák


A bravúros építészeti alkotásokat bemutató kötet a világ legkülönlegesebb modern kori építményeit ismerteti. Ezek között találhatók érdekes múzeumok, lélegzetelállító felhőkarcolók, monumentális hidak, fényűző szállodák, csodálatos vallási épületek, valamint a tudományoknak és művészeteknek szentelt létesítmények. Olvashatunk többek között a bilbaói Guggenheim Múzeumról, a Los Angeles-i Getty Centerrôl, a New York-i Chrysler Buildingrôl, a brüsszeli Atomiumról, a San Franciscó-i Golden Gate hídról, a franciaországi Millau-viaduktról, a barcelonai Sagrada Familiáról, a delhi Lótusz-templomról, a dubai Burj Al Arab Hotelrôl, a sydneyi Operaházról és a Shanghaiban lévő Keleti Művészetek Központjáról.

Ára: 7.950 Ft helyett, kedvezményesen 6.000 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Lisa Skolnik:
A retro - Építészet és design


Egyszerűség, elegancia, kényelem és funkció: a modernista design épp annyit nyújt manapság, mint évtizedekkel ezelőtt, e vadonatúj stílus első megjelenésekor. A fotókkal gazdagon illusztrált album bemutatja a modernista építészet és bútortervezés fejlődését, miközben hasznos tanácsokkal szolgál a lakberendezéshez, a ?retrós? stílus kialakításához. A több évtizedes múltra visszatekintő modern építészeti és lakberendezői stílus olyan erős nosztalgiát kelt, hogy a mai lakásokban is ugyanolyan fontos helyet foglal el, mint hajdanában. A sima vonalú, az emberi test hajlatait követő századközépi bútor üdítő minimalizmusa kellemesen enyhíti a mai hektikus világ miatt túlterhelt idegeinket.
Az 1930-as évektől az 1960-asokig tartó modernizmus aranykorában az építészek és lakberendezők forma és funkció összeházasítására törekedtek; eközben újfajta anyagok kombinációjával léptek elő és új értelmet adtak termékeiknek. A Retro Richard Neutra építészeti mesterműveitől George Nelson geometrikus bútoraiig rengeteg példát sorakoztat fel. A kitűnő áttekintést nyújtó összeállítás segítséget ad otthonunk stílusos kialakításához is.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Slavomir Rawicz:
A hosszú menet
Szökés a Gulagról


Nincs rab, aki el tudná felejteni Harkovot, ahol a fájdalom, a mocsok és a megaláztatás eszközeivel már- már szűkölő állatot csináltak az emberből. Heten határozták el, hogy Szibériából gyalogszerrel Indiába szöknek. Kilenc hónapos útjuk során életben maradásuk nem egyszer vadidegen emberek jószívűségén múlott. A hét szökevényből csupán négyen érkeztek meg a mintegy 5000 kilométeres, gyalogszerrel megtett út végére, Indiába. Teljesítményük önmagában is félelmetes, hiszen ehhez át kellett vágniuk Szibérián, Mongólián, a Góbi-sivatagon, Tibet rettenetes hegyláncain. Ez a történet olyan emberekről szól, akik az értelmetlen halál elől menekülve a képtelenre vállalkoztak. Sikerüket talán éppen annak köszönhették, hogy nem voltak tisztában vállalkozásuk elképesztő dimenzióival.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Csiffáry Gabriella:
Rejtett arcok
Híres magyarok más oldalról


Kit ne érdekelne szellemi életünk nagyjainak rejtett arca, kedvtelésből fakadó ?hóbortja? vagy éppen kényszerből űzött tevékenysége? A főlevéltáros szerző hosszú ideje kutatja híres elődeink életének kevésbé ismert oldalát.
Összeállításunkban hatvannégy híres magyar írót, költőt, képzőművészt, politikust, zenészt, színészt és tudóst fogunk ?vallatóra?, hogy a ránk maradt tárgyi emlékek, levéltári dokumentumok bemutatásával rekonstruáljuk személyiségüket a maga teljességében, mindennapjaik menetében. Olyan nevekkel találkozhatunk a gyűjteményben, mint Balassi Bálint, Kazinczy Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Görgey Artúr, Arany János, Zichy Mihály, Csontváry Kosztka Tivadar, Csáth Géza, Gulácsy Lajos, Hamvas Béla, Örkény István, Latinovits Zoltán, Hajnóczy Péter? Rendhagyó történelmi albumunk eddig soha nem látott dokumentumokat tartalmaz, melyek módosítják a szereplők életrajzát.

Ára: 4.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.485 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

June Thompson:
Anyajegyek, kiütések és más bőrproblémák
Átfogó útmutató a gyermek bőrének gondozásához


Átfogó, illusztrált útmutató a gyermekek bőrének betegségeihez: tünetek, kezelés, megelőzési lehetőségek. - Ez a könnyen érthető, jól forgatható, kényelmesen használható könyv lehetővé teszi a szülőknek, hogy megfelelően cselekedhessenek és elkerülhessék az életveszélyes helyzeteket. - Különleges, színes fotók, laikusoknak is érthető szöveg, világos tanácsok segítik a szülőket, hogy megállapíthassák, vajon kanyaróról vagy agyhártyagyulladásról van-e szó - s ugyan mi legyen a következő lépés. - Mindent megmutat a szülőknek, amit tudniuk kell gyermekük speciális problémájáról, amikor szakemberhez, illetve a hagyományos orvoslás vagy - ahol lehet - az alternatív gyógyászat felé fordulnak. - A könyvet olyan egészségügyi szakember írta, aki sokéves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a szülők aggályait illetően, és akinek a szakterület kiválóságai nyújtottak támogatást.

Ára: 1.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft, amíg a készlet tart!

Nora Kircher:
Drágakő-akupresszúra
Holisztikus gyógyítás drágakő rudakkal


Az alternatív gyógyászat különböző ágaiban új lehetőségeket nyit a drágakő rudak alkalmazása. A fül- és a talpakupresszúrával kezelt területek közvetlen összeköttetésben vannak a beteg testrésszel vagy szervvel, így a megfelelő pontok érintésével a beteg panaszai szinte mindig enyhülnek, számos esetben el is múlnak. Hasonló eredményt érhetünk el egy-egy fájdalmas terület közvetlen masszírozásával. A kezelés során használt drágakövek finomenergiáik révén nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválják. Ezáltal a fájdalmat kiváltó ok is megszűnik.

Ára: 1.750 Ft helyett, kedvezményesen 1.050 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Körmendi János:
Utolsó figyelmeztetés


Körmendi János barátom nemcsak kitűnő színész, hanem mély filozófus, bölcs bohóc és felejthetetlen mesélő volt. Mesék, történetek, anekdoták, halhatatlan poénok és mondások mestere. Amíg a Madách Színházban játszott, félve osztottak rá szerepet, mert ha belépett a színpadra, nemcsak a közönség, de a kollégák, a műszakiak, a kellékesek is fulladoztak a röhögéstől. Egyetlen mondatból, mint a nagy bohócok, egész előadást tudott kerekíteni. Ő maga azonban nemigen nevetett. Komoly ember volt. Keserű filozófus. Kedvenc szerzője a komor Schopenhauer.Manapság gyakran jut az eszembe, mert egyszer föltett nekem egy kérdést, amire nem tudtam válaszolni. Mostanában, ahogy az újságokat s főleg a gazdasági híreket olvasom, gyakran eszembe jut.- Mit gondolsz, milyen lehet az, amikor az őrültek megőrülnek?Most már tudom a választ. Ilyen, mint most! Mint ma.Nos, üzenem Körmendi János barátomnak a boldog túlvilágra: megtaláltam a választ!Függöny! - mondaná Körmendi János.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Robert Charles Wilson:
Bioszféra


A távoli jövőben a Földet irányító Trösztök mindent megtesznek azért, hogy anyagi vagy hatalmi előnyökre tegyenek szert. Ilyen előnyök reményében kezdik meg az Isis nevű bolygó felderítését is, amelynek egyedülálló ökológiája forradalmi tudományos áttörésekkel kecsegtet. Csakhogy ez a különleges élővilág az ember számára halálos veszélyeket tartogat, így a szigorú biztonsági intézkedések ellenére is fogyatkoznak a kutatók.
A Trösztök a helyzet kivizsgálására elküldik az első osztályú kiképzést kapott ? sőt genetikailag ellenállóra tervezett ? Zoe Fishert, akit minden tudása és technikai felszerelése sem menthet meg attól, hogy tehetetlen játékszerévé váljon úgy munkaadói hatalmi játszmáinak, mint a bolygó akadályt nem ismerő életformáinak.

Ára: 2.370 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Galaktika-könyvek akciója! Teljes lista a mellékletben!

Christoph Daxelmüller:
Varázslók, boszorkányok, mágia


Démonok, ördögök, varázslók, tündérek, boszorkányok és boszorkánymesterek a könyv témája. Megismerhetjük az ókortól napjainkig élő hiedelmeket, babonákat, népi hagyományokat, megtudhatjuk mi a fekete mágia vagy a szellemidézés. Olvashatunk a boszorkányperekről, fény derül arra is léteznek-e modern boszorkányok. Olyan fogalmak is tisztázódnak, mi az okkultizmus, a spiritizmus, sátánizmus. Harry Potter mágikus képességei sem maradnak ki ebből az izgalmas, különleges ismereteket nyújtó Mi MICSODA könyvből.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 1.799 Ft

Tessloff-akció! A teljes lista a mellékletben!

Hazell Maskell:
Mi fán terem a biológia?


Miért jár lázzal a megfázás?
Miért zöldek a növények?
A pók miért nem rovar? ...

Fedezd fel, miként működik az élet, és a biológia, mitől olyan izgalmas manapság, mint még soha ...

Ára: 1.000 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban, kedvező áron!

Alicia Keys:
As I Am


Az As I Am rockosabb hangzású lemez, mint amit Alicia Keystől korábban megszokhattunk. A rajta megszólaló, kifinomultan visszafogott hangszerelésű dalok egyik ámulatból a másikba ejtenek.
A stíluson belül egészen különleges album ez, amihez hasonlóan szépet valóban régen hallhattunk már, és aki szereti az igazán jó zenét, annak mindenképp jó szívvel ajánlhatjuk.

Ára: 5.350 Ft helyett, kedvezményesen 2.150 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Kegyetlen báj

Szereplők: Julianne Moore, Stephen Dillane, Eddie Redmayne

A Pulitzer-díjas bestseller alapján készült film Barbara Daly Baekeland, az 1975. november 17-én egy elegáns londoni lakásban meggyilkolt nő igaz történetét meséli el. Barbara (Julianne Moore) egy társadalmilag felette álló férfihoz megy feleségül, hogy rajta keresztül pénzhez és befolyáshoz jusson. Barbara, bár gyönyörű és okos, mégsem illik előkelő férjéhez. Gyermekük, Tony születése sem rendezi kapcsolatukat, sőt tovább rontja az amúgy is ingatag lábakon álló házasság törékeny egyensúlyát. Ahogy Tony növekszik, akaratlanul is eszközzé válik szülei pszichológiai és szexuális játékaiban. A tragédia elkerülhetetlen, s a sokkoló tabuk is felszínre kerülnek?

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A FIRENZEI VARÁZSLÓNŐ
Salman Rushdie

Várható megjelenés: 2015.02.13.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft


Ádám örököse ő, nem Mohamedé vagy a kalifáké, mondta neki Abu-l Fazl; öröklési joga és tekintélye abból ered, hogy az első embernek, minden ember atyjának a leszármazottja. Egyetlen vallás sem tarthatja vissza, és földrajzi terület sem. Nagyobb ő a királyok királyánál, aki Perzsiát uralta a muzulmánok előtt, magasabb rendű a Csakravartin ősi hindu eszméjénél? ő az egyetemes uralkodó, a határok és felfogásbéli korlátok nélküli világ királya. Ebből az következik, hogy nem az isteni akarat, hanem az emberi természet az a nagy erő, amely a történelmet mozgatja. Ő, Akbar, a tökéletes ember, az idő hajtógépe.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Mindig legyen két jó könyv kezed ügyében:
ezt írd, azt olvasd.

Fodor Ákos


Csatolt file: januarakc_5.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_25.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_8.xls