Zebegényiek kényszermunkán a Szovjetunióban 1945-47-ben

Ötven évnek kellett eltelnie a II. világháború után, hogy megjelenhessen Krebsz György megrázó naplója a "málenkij robot"-ról. 1995. augusztus 20-án, a Zebegényiek Napján adta át Kapás László atya a kész könyvet Krebsz Gyuri bácsinak, aki "élete legszebb napjának" vallotta azt a napot.
A ma élők feladata a folyamatos emlékezés, a múlt eseményeinek felidézése. Az ember feledékeny, de vannak dolgok, melyeket nem szabad elfelejteni! Ezért állítunk szobrokat a nagy embereknek, táblákat a nagy eseményeknek, könyveket az életünk fontos történetének. Ilyen emlék ez a gyűjtemény is.

Ára: 1.550 Ft

Ötvös Nagy Ferenc:
Ötvösművészet - A kezdetektől napjainkig


Az iparművészet körébe tartozó ötvösségről még nem jelent meg ilyen összefoglaló tanulmánykötet, amely teljes részletességgel vezet be a korstílusokba, a szakma rejtelmeibe. Szól a drágakövekről, azok foglalásáról, mindenféle ötvöstechnikáról és nem utolsósorban az ötvösség díszítőanyagáról, a zománcról.
?Noha az ötvösművészetnek évszázadokon keresztül történelemformáló szerepe volt, nagyon kicsi a szakirodalma, és összefoglaló szakmatörténeti munka sem készült eddig. A felnövekvő nemzedék szinte semmit sem tud az ötvösművészetről, mert nem került be sem a szakközépiskolai, sem az egyetemi művészettörténet tananyagába. A művészeti képzésben az ötvösök, fémművesek nem sajátíthatják el szakmájukat, és nem léphetnek a fejlődés útjára, ha a szakma történetét nem ismerik. Az ötvösművészetben a személyes alkotás és tevékenység nemcsak a puszta egyéni adottságok kifejlesztésével, kibontakoztatásával alakul ki, hanem a fennmaradt értékek megismerése által is. Ezzel az ötvösszakma-történettel a művészettörténeti oktatásban és az ötvösművészetért rajongó műértők táborában - remélhetőleg - nagy űrt sikerül kitölteni.?

Ára: 7.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.750 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Walther Klára:
Francia konyha, magyar szívvel


Egy szakácskönyv is elég a polcra!
Egy szakácskönyv, amely jóval több, mint receptek gyűjteménye. A főzés filozófiája tárul fel előttünk könnyen érthető és tanulható formában. Aki ezt a könyvet forgatja, rájön, hogy a konyhaművészet milyen könnyen elsajátítható, hogy a bonyolultság nem más, mint egyszerű folyamatok következetes ismétlése. E könyv ismerete felfedi előttünk a konyhaművészet titkait, mesterfogásait, és persze, ami nem mellékes: finom, rafinált, kifinomult ízeit.
Klára valamennyi itt tálalt receptjét tucatszor kipróbálta. A bemutatott étkeket a francia konyha legjavából válogatta, saját ízlésére formálta, és ahol szükségesnek tartotta, egy picit magyarosított. Persze csak annyira, mint ahogy egy kis fűszert csippentünk az ételbe. Alkalmazkodva a hazai szokásokhoz és lehetőségekhez.
A könyv részletesen tárgyalja a konyhai alapműveleteket és alapkészítményeket, beavat a mártások, előételek, köretek, pástétomok és terrinek titkaiba, mesterfogásokat árul el halakról, rákokról és húsokról. Több mint 300 receptjének elkészítését 250 fázisfotó segíti.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Pósán László, Hunyadi Zsolt:
Krisztus katonái - A középkori lovagrendek


Gyönyörű fotókkal, térképekkel gazdagon illusztrált könyv, mely külön fejezetet szentel a Templomosok, Johanniták, a Német lovagrend, a Balti-térség illetve az Ibériai-félsziget lovagrendjeinek. Külön foglalkozik a világi lovagrendekkel, és a kisebb lovag-és ispotályosrendekkel. A mellékletben megtalálható a korszak pápáinak, a Jeruzsálemi Királyság uralkodóinak arcképcsarnoka.

Ára: 2.490 Ft

TKK és Szalay könyvek nagy választékban, kedvező áron!

Herényi Károly, Lendvai Ildikó:
Csendes ulti


Két Magyarországon jól ismert politikus, akik csaknem húsz éven keresztül ellenfelekként álltak egymással szemben, homlokegyenest más ideológiai, politikai nézeteket vallva most leültek egymással szembe egy asztal két oldalára, hogy szemtől szembe elmondják egymásnak, hogyan élték meg, hogyan gondolták akkor, és hogyan látják ma azt, amit akkor gondoltak, és megéltek. A tíz üléses találkozón számos anekdota is elhangzik, szellemesen dokumentálva a legbizalmasabb politika környezetet, amelynek befolyásos szereplői voltak. Ez az a minket is közvetlenül érintő szubjektív világ, amelyben államférfiak és magukat államférfinak feltüntető gonosztevők éltek és tevékenykedtek és ránk így vagy úgy - a mai napig is hatnak..

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Jessica Gregson:
Angyalcsinálók


Egy Tisza melléki kis falu határába már az első világháború kitörésének elején olasz hadifoglyokat telepítenek. Az ő egészségügyi ellátásukról és élelmezésükről a falu asszonyai gondoskodnak, és némelyikük, természetesen a férjéről sem megfeledkezve, szerelembe esik a katonákkal?
A korábban tetszhalott életet élő falu ismét zsongani kezd, mint tavasszal az erdő, amely körülöleli. A háború végeztével pedig a férfiak csaknem valamennyien hazatérnek? Vajon mit hoznak magukkal abból a vad, embertelen világból, amelyet ha lelki és testi sebesülésekkel is, de túléltek? És mit találnak otthon? Asszonyaik mivel szembesítik őket, lehet-e még együtt élni? Kikből lesznek az áldozatok, és vajon kik azok, akik akár gyilkosság árán is megszabadulnának a férjüktől?
Mi történik a méregkeverő, vajákos asszonyokkal? Hat-e a méreg, amikor már nem hat? Boszorkány-e a boszorkány, vagy csak annak képzeli magát? Angyalcsináló történetet olvasunk, amelyből egyszer csak eltűntek? ? az angyalok.
A skót írónő, aki regényében a századelő magyar valóságával ismerkedik, ugyan nem feminista, mégis izgalmas, szembesítő kérdéseket tesz föl, amelyekkel valamennyiünknek, férfiaknak és nőknek, férjeknek és asszonyoknak, érdemes szembenézni.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Anne L. Biwer:
Testünk jelei - Az arc és a test legfontosabb jellegzetességeinek felismerése és értelmezése


Hogyan javíthatunk kommunikációs készségünkön?
A fej, az arc, az alkat, a járás vagy az ülés közben felvett testhelyzet sokszor többet elárul a másik emberről és viselkedési mintáiról, mint a hosszú beszélgetések. A könyvben szereplő ábrák és magyarázatok segítségével megtanulhatjuk, hogyan következtessünk bizonyos jellemvonásokra a testi jelek alapján. Mindez előnyösen befolyásolja egyéni kapcsolatainkat, hiszen mindazok, akikkel beszélgetünk, dolgozunk vagy szabadidőnket töltjük, úgy érzik majd, sokkal jobban megértjük őket, mint azelőtt.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.120 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Polgár Lea:
A damaszkuszi mester


Egy több generációt összekötő hegedű története. Nem is egy hegedűé, hanem egy polgári családé, amelynek tagjait egy hegedű vándorlása köti össze. Csaknem két évszázad magyar történelme, küzdés és küzdelem, csupa értelmes és megható gyönyörűség. Amikor nem a gyűrű, hanem a hegedű, egy hegedű indul vándorútra, de mindig, és mindig családon belül marad, ha múlnak is viharral az évtizedek. Polgár Lea első könyve akkora sikert aratott pár évvel ezelőtt, hogy Németországban két kiadást is megért. A damaszkuszi mester sem indul hendikeppel.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Jack Canfield Marc Victor Hansen Mark Donnelly Chrissy Donnelly Barbara De Angelis:
Megható romantikus történetek


Romantikusok vagyunk, ha titkoljuk, ha nem. Mint sót a levesünkbe, próbálunk életünkbe becsempészni némi elmaradhatatlan romantikát. S hogy miként sikerül? Ebből nyújt csokorravalót a Megható romantikus történetek. A kötet humorral teli, szellemes elbeszélései közt olvashatók novellák a szenvedélyről, bizalomról, türelemről, odaadásról, gyengédségről. No és, szerelem és szerelem, amerre csak tekintünk mindenhol szerelem.

Ára: 650 Ft

A MEGHATÓ sorozat többi része: Állattörténetek, Nagymamákról és nagypapákról, Édesanyákról, Megható történetek.

Christina Thrän:
Nagy festőiskolám
Tippek, trükkök és gyakorlatok mindenkinek, aki örömét leli a festésben


E könyvben Christina Thrän grafikus, illusztrátor megszámlálhatatlan jól bevált tippet és trükköt árul el, amelyet a többéves festőiskolai pályafutása alatt gyűjtött össze. Gyakorlatokon és példákon keresztül magyarázza el, hogy mi mindent lehet kezdeni a grafitceruzával, a színes- és akvarellceruzákkal vagy a vízfestékkel. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a különböző technikákba, és ösztönzi a saját ötletek megvalósítására. Bemutatja, miként készíthetünk árnyékot, hogyan futtassuk el a festéket, hogyan építsük fel a képet, nagyítsuk a motívumot és másoljuk le a híres festményeket. A felhasznált eszközökhöz is ad hasznos tanácsokat.

Ára: 1.800 Ft

Mentovics Éva:
Téli madár


Az igazán kedves rajzokkal illusztrált Mentovics Éva könyve okkal vált a gyermekek egyik kedvenc verseskönyvévé. Olvashatunk verseket az évszakokról, Buksi Katáról, vagy Szellő Lánykáról!

Ára: 625 Ft

TKK és Szalay könyvek nagy választékban, kedvező áron!

56 csepp vér (Maxi CD)

Mihály Tamás, Palcsó Tomi, Veres Mónika "Nika", Kaszás Attila

A CD-n a következ? négy szám hallható: 1. Mercutió dala (ének:Miller Zoltán); 2. Mambó; 3. Szerelmi kett?s (ének:Veres Mónika ? Palcsó Tamás); 4. Elég! (ének:Miller Lajos?). A musical teljes zenei anyagának kiadását és megjelenését az 56 csepp vér c. film bemutatójára időzítették. A zenét az Omegából jól ismert Mihály Tamás szerezte, a dalszövegeket pedig Horváth Péter írta.

Ára: 1.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Arthur, a legjobb parti

Szereplők: Greta Gerwig, Helen Mirren, Nick Nolte, Luis Guzmán, Russell Brand, Jennifer Garner

Remek alakítással Russell Brand kelti újra életre a szerethető milliárdos, Arthur Bach figuráját a népszerű Oscar?-díjas romantikus vígjáték feldolgozásában. A felelőtlen sármőr eddig vígan élte világát, hiszen tudta: kiapadhatatlan vagyona és örök dajkája, Hobson (az Oscar?-díjas Helen Mirren) minden bajból kihúzza. Most azonban élete legkomolyabb próbája előtt áll: döntenie kell, anyja akaratára feleségül veszi-e az ambiciózus üzletasszonyt, Susant (Jennifer Garner), hogy a megszokott fényűzésben élhessen tovább, vagy inkább a bizonytalan jövőt választja igaz szerelmével, Naomival (Greta Gerwig). A lány hatására és Hobson segítségével Arthur eddigi legköltségesebb kockázatát vállalja, és végre megtanulja, mit is jelent felnőtt férfinak lenni.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A NAGY FERMAT-SEJTÉS
Simon Singh

Várható megjelenés: 2015.02.20.
Ára: 2.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.465 Ft


"Igazán csodálatos bizonyítást találtam erre a tételre, de ez a margó túl keskeny, semhogy ideírhatnám." A 17. században élt Pierre de Fermat-nak e szavai felcsigázták az emberek képzeletét, s különös matematikai küzdelemre készítettek az eljövendő nemzedékeket. Jóllehet a problémát igazán egyszerű megfogalmazni (nevezetesen: az xn+yn=zn egyenletnek, amennyiben x, y, z és n pozitív egész számok, n>2 esetén nem létezik megoldása), a matematikusok 350 éven át sikertelenül próbáltak megbirkózni vele. A nagy Fermat-sejtés a matematika szent Grálja lett. Voltak, akik egész életüket a bizonyításnak szentelték. Akadt, aki kétségbeesésében önkezével vetett véget életének, másvalakit pedig épp a nagy Fermat-sejtés mentett meg az öngyilkosságtól, ezért végrendeletében óriási díjat ajánlott fel a megoldásért. És akkor jött egy princetoni professzor, Andrew Wiles, aki már tízéves kora óta álmodozott a bizonyításról. 1993-ban, hét évi magányos és titokban végzett kutatómunka után szenzációs bejelentéssel kápráztatta el a világot: megvan a bizonyítás! Minden idők leghíresebb matematikai problémájának megoldása egy hősies küzdelem története: a nagy ábrándok, szellemi nagyság és különleges eltökéltség emberi drámája. A könyv mely eddig 22 országban jelent meg, és heteken át vezette az angol bestseller listákat izgalmas megvilágításban mutatja be a matematikatörténet kiemelkedő pillanatait, a matematikai kutatás szépségét.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Csak olyasmit olvasok szívesen, amit nem értek. S mivel nem értem, számtalan értelmezést el tudok képzelni.
Salvador Dalí


Csatolt file: januarakc_7.xls
Csatolt file: dunaakcio2014_27.xls
Csatolt file: NoranLibro_1.xls