Hétköznapi élet a görög aranykorban
Mindennapi történelem sorozat


Hogyan éltek a nők Athénban vagy Spártában a klasszikus ókorban, Periklész idején? Mennyibe került egy rabszolga? Hogyan válhatott valaki állampolgárrá? Kik voltak a metoikoszok? Miért kedvelték annyira a görögök a lakomákat?
E kötet valóságos időutazás: elénk tárja, hogyan töltötték mindennapjaikat a görög férfiak, nők, gyerekek, a polgárok, az idegenek, a rabszolgák. Róluk szól ez a színes stílusban megírt, érdekes összefoglalás, amelyet gazdag képanyag tesz még élvezetesebbé. A Hétköznapi élet a görög aranykorban igyekszik feltárni azt a társadalmi ellentmondást, amely egyszerre tűnt barátságosnak és kegyetlennek, újítónak és maradinak, megengedőnek és szigorúnak. Egyszóval bemutatni azt a világot, amelyben megszületett a demokrácia.
A Mindennapi történelem című sorozat arra vállalkozik, hogy felelevenítse egykor volt emberek életét: mindennapjaikat, erkölcsüket és szokásaikat. Szerzői ugyanis azt vallják, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.990 Ft, amíg a készlet tart

Puzsér Róbert:
A hét mesterlövésze II.
Az 50 legjobb film


A hazai filmes média évek óta Hollywood és a látványcentrikus filmek ízlésterrorjáról panaszkodik. Emiatt a tájékozatlan filmbarátok hajlamosak azt hinni, az utóbbi években csak gyorsan avuló blockbusterek születtek, valóban figyelemre méltó, remekműgyanús alkotások nem igazán. A szókimondásáról és szenvedélyes filmszeretetéről egyaránt ismert Puzsér Róbert népszerű rádióműsora alapján született könyve, A Hét Mesterlövésze második kötetében az elmúlt két évtized legérdekesebb alkotásaira irányítja a reflektorfényt. A kiválasztott 25 film fényes bizonyítéka annak, hogy értékes alkotások a világ bármely pontján készülhetnek, akár Hollywoodban is, ha valóban eredeti tehetség ül a rendezői székben.

Ára: 4.750 Ft helyett, kedvezményesen 2.380 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Luigi Guarnieri:
Vermeer kettős élete
A 20. század legnagyobb képhamisításának története


Jan Vermeer, a művészettörténet egyik legtitokzatosabb festője, ismeretlenül halt meg, majd hosszú időre feledésbe merült, és csak a 19. században fedezték fel újra. A 20. század elején már világszerte csodálták, ám arra senki sem számított, hogy a ?delfti szfinx? halála után több mint két évszázaddal egy hihetetlen történet szereplője lesz. Az 1930-as években egy kisiklott életű holland festő, Han van Meegeren ? akit a műkritikusok lenéznek, mert az avantgárd korában hagyományos képeket fest ? Vermeer bőrébe bújva próbál bosszút állni bírálóin. Tökéletes technikai felkészültséggel alkotja meg a 17. századi mester ?elveszett? műveit, majd műkereskedőként eladásra kínálja őket, a neves szakértők pedig sorra esnek bele a csapdába: hiteles Vermeer-műnek nyilvánítják a hamisítványokat. Ám 1945-ben a történet váratlan fordulatot vesz: az egyik kép Hermann Göring gyűjteményéből kerül elő, s Van Meegerent felelősségre vonják, amiért Vermeer remekművét, Hollandia nemzeti kincsét az ellenség kezére játszotta. A töredelmes vallomás beláthatatlan következményekkel járna ? de van-e más kiút a hamisító számára? Az olasz szerző nagy tárgyi tudással, érzékenyen rekonstruálja ezt a meglepő fordulatokkal teli, igaz történetet, s közben a művészetkedvelő olvasóval együtt töpreng el a műalkotások értékének viszonylagosságáról, az emberi balgaságról, a hazugság ellenállhatatlan csábításáról. Az 1962-ben született Luigi Guarnieri könyveivel több irodalmi díjat nyert el.

Ára: 2.890 Ft helyett, kedvezményesen 1.735 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Mihály Tamás:
Basszus! Omega!
Ez egy életre szól


Ez a megkapó őszinteséggel írott, fordulatokban és történetekben gazdag könyv nem csupán Mihály Tamás és az Omega együttes közös életéről szól, de érzékletesen jeleníti meg az elmúlt évtizedek Magyarországát egy olyan muzsikus szemével nézve, aki nem csak hangszerének és a közkedvelt Omega-dalok dallamainak avatott mestere, de remek elbeszélő is. Az élvezetes sztorik, a nagy belföldi és külföldi sikerek és alkalmi visszaesések krónikáját lejegyző szerző kendőzetlenül beszél a mitikus rangot elért rock-együttes belső életének ellentmondásairól és saját gondjairól-bajairól, örömeiről is. A könyv minden sorát áthatja a zene iránti rajongás, valamint a mindenkori kollégák, barátok és ellenfelek iránt érzett megbocsátó ragaszkodás és szeretet.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Mészáros Tamás:
Vészhelyzet


Mészáros Tamás könyve időrendi eseménytörténet, de nem is szakad el a konkrét ?sztoriktól?, amelyek meglehetős pontossággal rajzolják meg az Orbán-rezsim természetét. Új könyvében a szerző nem az ismert ügyek leltárát végzi el, hanem tematikai csomópontokat keres. Ilyenek például az alkotmányozás (annak jellege, módja, szellemisége), az Európai Unió és a magyar kormány viszonya, a külpolitika zsákutcái (keleti nyitás, az amerikai kapcsolat, a németekkel való konfrontáció), az unortodox gazdaságirányítás ?eredményei?, a szociális krízis, a kulturális rombolás és a többi.
Mészáros Tamás könyve nem a politikatudomány, és nem is a szociológia, avagy közgazdaságtan szakmai igényével lép fel; az elemzések egy sokat publikáló, népszerű közíró vállaltan szubjektív eszmefuttatásai.
Mészáros Tamás újságíró, kritikus. Néhány éve az ATV műsorvezetője és szakértője. Külső munkatársa a 168 Órának. Több színházban rendezőként is működött. Hét könyve jelent meg.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Ruediger Dahlke:
Holisztikus táplálkozás
Jól egyen, hogy jól legyen!


A könyvben a szerző felhívja a figyelmünket arra, hogy étkezni többet jelent, mint táplálkozni, hiszen a táplálkozás és az élet élvezete szorosan összetartoznak. Az egészség és az élvezet egyensúlya alapvető fontosságú: a holisztikus táplálkozás testünknek és lelkünknek is váljék egészségére!

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Mark Wander:
A bosszú kötelez


A Jersey City-i nyomozó, Rendel McNail feleségét harminchárom késszúrással megölték. Sosem derült ki, hogy miért.
Évekkel később egy sorozatgyilkos tűnik fel a városban. Áldozataival harminchárom késszúrással végez. Kézre kerítését Rendel McNail kapja feladatul. A régi sebek felszakadnak, az igazságra lassan fény derül. A nyomozó szembesülni kényszerül a ténnyel, hogy a borzalmak kiváltója valójában ő maga. Akire a gyilkos vadászik.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Bill Mason:
A nyolcadik parancsolat: Ne lopj!


Majd mindegyikünkben kell, hogy legyen némi lopási hajlam, különben miért olvasnánk oly leplezetlen élvezettel a "pókember" betörők történeteit. A ritka szórakoztató könyvben Mason a különböző -nagyrészt az izgalom és a kihívás, semmint a pénzszerzés kedvéért elkövetett- betöréseit meséli el. Rajtaütései oly elképesztők voltak, hogy a média csak "szellem" és "fantom" néven emlegette. Az érzék, bátorság jó felkészültség elővigyázat bűvös kombinációját használó Mason, az elkerülhetetlen rendőrkézre kerülésig tisztes életet élt. Olvassuk el, élvezzük, és okuljunk belőle, hogyan kerülhetjük el a célszeméllyé válást.

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Magyar írók, költők a gyermekirodalomban

A kisiskolások otthoni könyvespolcáról régóta hiányzó képes lexikon kerül most pótlásra. A ?Fedezzük fel együtt!? sorozat e legújabb részében azokkal a magyar költőkkel, írókkal találkozhatunk, akik a kisiskolások számára maradandót alkottak. Az olvasókönyvek lapjain vagy egy-egy könyvborítón azonban csak a nevükkel találkozhatunk. Ne csak olvassuk, ismerjük is őket! Ebben a könyvben azonban sok-sok felfedezni való hasznos ismeretet, érdekességet megtudhatunk az alkotókról, melyeknek birtokában jobban megérthetjük, megkedvelhetjük írásaikat is. A könyv a gyermekeknek való tudnivalókat könnyen áttekinthető szócikkekben tömöríti, színes rajzokkal gazdagon illusztrálva. Kiadványunk válogató és ajánló jellegű.

Ára: 800 Ft

Leszkai András:
Moha bácsi meséi 10
A három doboz


A tizedik Moha-kötet bemutatja a már valóban "bácsisodó" Mohát. Negyvenesztendősként találkozunk vele újra, ám a történetek, amelyeket a legfiatalabb kistörpéknek, illetve gyerekeknek elmesél, javarészt a gyermekkoráról szólnak. Mégis: a gyermekkori érzések és gondolatok mellett bennük van az idősödő, egyre nagypapásabbá váló Moha bácsi minden bölcsessége. Megmutatja például, hogy nemcsak szép szóval és példával, hanem olykor bizony haraggal, helyesebben: műharaggal is lehet jóra tanítani a kistörpéket. Évtizedeket átívelő történeteiből kiderül, hogy vajon lehet-e mag nélküli görögdinnyét termeszteni, valamint az is, hogy mit érdemes és mit nem szabad megtanulnunk a szegények barátjától, Robin Hoodtól. S ráadásként még egy jól hasznosítható praktikát is kapunk útravalóul: Moha bácsi elmondja, hogyan nyelhetjük le minden különösebb baj nélkül a legrosszabb ízű orvosságot is. Az Új Ember Kiadó Leszkai András (1907-1988) Moha-meséit kronologikus sorrendbe állítva, igényes, kisgyermekek számára is könnyen olvasható, gazdagon illusztrált könyvsorozat formájában jelenteti meg, amely számot tart a legfiatalabb korosztályok és az idősebb generációk figyelmére egyaránt.

Ára: 1.500 Ft helyett, kedvezményesen 750 Ft

Péter Erika:
Csupa Csiga


?Kedves Olvasóim! Nem hiszem, hogy akad közöttetek valaki, aki kézfejére téve egy csigát, nem énekelte valamikor, hogy Csigabiga gyere ki? Gyerekzeteimmmel ? így nevezem rövid verses meséimet ? elvezetlek titeket Csigaországba, ahol a csigalakók majdnem olyan sokfélék, mint mi, emberek.
Gyermekkorunk legszebb pillanatai azok, amikor szüleink verset, mesét, altatót mondtak, énekeltek nekünk, mert nemcsak élményt és kultúrát kaptunk tőlük, hanem szívüket, szeretetüket adták vele, és ettől lett olyan szép, ahogy később visszaemlékszünk rá. Ilyenkor hiányozni kezd ez az idő, és végül rájövünk arra, hogy gyermekek vagyunk még mindig. Könyvemet ajánlom mindenkinek: pocaklakóknak, gyerekeknek és azoknak a gyermeklelkű felnőtteknek, akikben ? szerencsére ? él még a gyermek.?
Szeretettel, Péter Erika

Ára: 1.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.020 Ft

Happy Hits 2
Legvidámabb bulislágerek!


Dj Maci, Aventura, Náksi & Brunner, Kistehén Tánczenekar, Global Deejays, Buttons, Royal Gigolos, Gigi DAgostino, Alcazar, Britney Spears, Uniting Nations, Atomik Harmonik, Danzel, Banaroo, Blue Lagoon, Helena Paparizou, Ricky Martin, Culture Beat, Rednex

Ára: 3.850 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Spancserek

Szereplők: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, Andy Samberg, J.K. Simmons, Jon Favreau

Ebben a fergeteges vígjátékban Paul Rudd (Vágyaim netovábbja) álmai nőjét készül feleségül venni, ám tanú terén némi hiányosságban szenved, mivel egy barátja sincs. És ekkor színre lép Jason Segel (Lepattintva).
A ?ha-ütöm-ha-verem-csak-ő-a-haverem? jelszó alapján zajló összecsiszolódásuk soha nem látott komikus magasságokba juttatja a férfiúi kötődést, aminek a végén a vőlegény tanúja robbanásszerű tanulsággal szolgál az igaz barátság természetéről.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

KÉT KIS LÁBNYOM A HOMOKBAN
EGY ANYA VALLOMÁSA
Anne-Dauphine Julliand

Várható megjelenés: 2015.02.20.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft


Egy anya hősies küzdelme, hogy boldoggá tegye beteg lánya rövidke életét. A szerző egyes szám első személyben írja le annak a két évnek a történetét, amelyben családja - férje, az idősebb fiútestvér, a nagyszülők - és sok segítőkész orvos, ápoló támogatásával végigkíséri kislánya súlyos genetikai betegségének lefolyását, miközben megszületik harmadik gyermeke, aki szintén örökölte a betegséget, de már születésétől fogva kezeléseket kap a folyamat megállítása, illetve lassítása érdekében.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Hatéves korom óta író vagyok. Mondhatom, elég kellemetlen állapot ? folytonos készenlét, izgalom, nyugtalanság, egy elintézetlen ügy állandó homályos érzése, vizsga előtti drukk egy életen át.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: januarakc_8.xls
Csatolt file: NoranLibro_2.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_10.xls