Kövessen minket a FaceBookon is!


Volt egyszer egy vasút
Képes história I.


Az Indóház Kiadó képes vasúthistóriájának első kötete a "Volt egyszer egy vasút" a hazai vasúthistória kevésbé közismert, gyakran szórakoztató elemeit is tartalmazó részleteit mutatja be igényesen válogatott ábrázolások és az azokhoz csatolt magyarázó szövegrészek segítségével. Szerzői nem törekedtek teljességre, hiszen a magyar vasút történetének számos eleme már mélyen befészkelte magát a köztudatba; ellenben a "Volt egyszer egy vasút" jobbára archívumok mélyéről származó képanyaga mindennél jobban alátámasztja a XIX. századi toposzt, miszerint a vasút hatása nem egyéb, mint a tér és az idő megsemmisítése. A képes krónika azonban nem torpan meg a múlt század fordulóján, hiszen a fejlődést (és a hanyatlást) egészen napjainkig követi.

Ára: 8.950 Ft helyett, kedvezményesen 5.370 Ft, amíg a készlet tart.

Nicolai Hartmann:
Etika


Nicolai Hartmann kultúrtörténeti-filozófiai közelmúltunk tudományosságának egyik meghatározó személyisége, a 20. század ontológiájának, értékelméletének, etikájának és esztétikájának szisztematizáló törekvésű gondolkodója. A kritikai realizmus képviselője, a 20. századi metafizika legjelentősebb megújítója.
Hartmann Etikája a kultúrtörténet egyik legjelentősebb nagyetikája. Olyan művek mellett, mint Arisztotelész Nikomakhoszi etikája, mint Ágoston A szabad akaratról szóló pszeudodialógusa, mint Kantnak Az erkölcsök metafizikájának alapvetésében és a Kritikákban kifejtett, az erkölcsi követelmény természetéről szóló elmélete, illetve mint Scheler Materiális értéketikája. Olyan művek mellett tehát, amelyek az emberiség erkölcsi öneszmélésének talán legkiemelkedőbb dokumentumai, az emberiség öntudatra ébredésének, szabadságra találásának talán legfontosabb jelentésadói.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Kútvölgyi Mihály:
Magyar tűzoltóemlékek


Gróf Széchenyi István fiának, Széchenyi Ödönnek a kezdeményezésére a tűzoltóegyesületek szervezetbe tömörültek és megalapították a Magyar Tűzoltószövetséget. A Kárpát-medencében - a legkisebb falvakban és a nagyvárosokban is - olyan emberek fogtak össze, akik azonnal segítettek a tűz- és káreseteknél, a katasztrófahelyzetekben. Belső tartásukat tükrözték a külső megjelenési formák. Fotóalbumunk e nagyszerű embereknek állít emléket.

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.990 Ft

Tettesek és tetthelyek
Munkában a bűnügyi helyszínelők


Híres esetek: Izgalmas esettanulmányok mutatják be azt a törvényszéki szakértői munkát, amely a sokat vitatott O. J. Simpson-ügy, a hamis Hitler-naplók és egy sor más, nagy nyilvánosságot kapott bűncselekmény hátterében állt. Bizonyítékok gyűjtése és elemzése: Külön fejezetek ismertetik a mai törvényszéki szakértők azon módszereit és speciális eszközeit, amelyekkel átvizsgálják a bűnesetek helyszínét, majd megvizsgálják a talált bizonyítékokat. A tetthelytől a tárgyalóteremig:A tényleges tetthelyekről származó fotók mellett izgalmas leírások, 3D-s diagramok és tudományos magyarázatok segítenek megérteni, miként használható fel bírósági bizonyítékként a robbanási törmelék, a füllenyomat, a toxikológiai jelentés, a titkosított adatfájl és sok-sok egyéb dolog...

Ára: 5.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.990 Ft

Nóvé Béla:
Múltunk, ha szembejön
Önkényuralmi emlékeink


Miféle sors várt a ?forradalom árváira?, azon húszezer magyar kamaszra, akik 1956 őszén egyedül ?futottak világgá? ? vagy egy másik korszakváltáshoz érve azon intézetekben felnőtt, lázadó tizenévesekre, akik épp az 1989-es rendszerváltás évadján váltak nagykorúvá? Hogyan alakult Trianon óta a kisebbségi magyar közösségek ?szétfejlődése?, dacolva háborúval, diktatúrákkal s megannyi újabb uralom-váltással? Melyek a mélyebb strukturális és tömeglélektani okai a térségbeli nacionalizmusok makacs újraéledésének, és velük szemben a modernitás, a demokratikus értékrend látványos gyengeségének? Hogyan él tovább a Kádár-kori amnézia ?56 és ?89 valódi örökségét máig elfedve és elvitatva? Mi jellemezte a ?70-es, ?80-as évek cenzúravitáit, a hazai szamizdat mára jórészt elfeledett hőskorát, és vajon miféle mulasztás terheli a rendszerváltó értelmiséget, a sajtót, az egyház(aka)t, a régi és új politikai elit(ek)et? Végül: miben is áll a hivatásos ?emlékezet-munkások?, a történészek dolga?

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Ez micsoda, János?
Népi erotikus és obszcén történetek


Minden mese! És eredetileg minden mese felnőtteknek szólt. "A nép számára az erotika a beszéd tárgya volt. Amit érzett, látott vagy látni vélt, elmondta." "A nép az erotikus értelmű, úgynevezett obszcén szavaktól sosem félt." "A nép anyanyelvén szól, néven nevez, és akkor pirul zavartan, ha körülírni kényszerül." "A ma élő magyar ember szájhagyományi kultúrájának, szellemi népművészetének mostoha évszázadok sokaságán át megőrzött élő, viruló műalkotásait becsülhetjük ezekben a mesékben. És ez nem kevés." Burány Béla orvos és néprajzkutató (Zenta, 1931-2008)
Vidám, szórakoztató könyvünkben éppúgy megtalálhatók a fiatal- és öregkori pajzán mesék, mint a papok, apácák szerelmi életét kifigurázó történetek vagy az úgynevezett tanmesék, amelyeknek hősei leggyakrabban az állatok. A szókimondó, a különböző testrészeket a nép nyelvén megnevező, az aktusokat is leíró vaskos történetek nemcsak a (délvidéki) magyar ember gazdag humorát adják vissza, hanem a nyelv, ezúttal a magyar nyelv gazdagságát, leleményességét is gátlástalanul visszatükrözik.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Láng György:
A Péter-templom karnagya
Palestrina életregénye


"Róma a [ezerötszáz] nyolcvanas évekre zenei világközponttá fejlődött, s ez Palestrina munkásságának köszönhető elsősorban. [?] A zenetörténet szálainak összekuszálódásáról tanúskodik, hogy ugyanakkor, amikor kibontakozott a Palestrina-stílus a maga teljes pompájában, vagyis amikor csúcspontjára ért Róma zenei fénykora, egyszersmind túlhaladottá is vált, nem bírt tovább fejlődni. Új kezdeményezések születtek Velencében és Itália más zenei gócaiban is. [?] 1585-ben hatalmas népünnepély zajlott a Szent Péter-székesegyház előtti főtéren. Monumentális márványobeliszket állítottak föl, csúcsára erősítették a szent kereszt egy darabját, s a pápai énekkar Palestrina egyik himnuszát adta elő, a szerző vezényletével: a Vexilla Regis Prodeunt?"
Ez a könyv, amely a zenei kalandregények egyik legizgalmasabb darabja, Palesztrina mozgalmas életének története.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Sara Rattaro:
Tiéd az életem


Viola egy szép tavaszi napon hívást kap a férjétől, Carlótól. Lányukat, a gyönyörű, húszéves Lucet autóbaleset érte. Viola a tragikus hírt éppen a szeretője karjaiban fekve kapja, majd a hajnali utcán az autóban a kórház felé végigpergeti az elmúlt hónapok eseményeit. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel. A kórházban kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola? A komoly hangvételű, Jodi Picoult és Cecelia Ahern női közönségét célzó lektűr immár világsiker.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Grant McCrae:
Halott pénz
Casino sorozat


?Halott pénz?: pókerkifejezés, azokra a játékosokra mondják, akiknek semmi, vagy csak nagyon kevés esélyük van a győzelemre. Rick Redman egy alkoholproblémákkal küszködő ügyvéd, aki utálja a munkáját, gyűlöli a főnökét, nem szeret otthon lenni, és csak egyetlen dolog érdekli: a póker. Amikor egy délelőtt a főnöke behívatja az irodájába, még nem sejti, hogy hamarosan az élete is egy pókerjátszmához fog hasonlítani. Rábízzák Jules, egy fiatal srác védelmét, akit gyilkossággal vádolnak. Rick megbízója a fiú apja, Eamon FitzGibbon, egy dúsgazdag üzletember, aki kitagadta Jules-t az örökségből. A bizonyítékok Jules bűnösségére utalnak, és Ricknek kezdettől fogva az az érzése, hogy csak azért választották őt a feladatra, mert FitzGibbon szeretné rács mögött látni a saját fiát.Rick Redman azonban még egyszer utoljára megpróbálja összekaparni önbecsülése és szakmai tudása maradékát, hogy megmentse Jules-t és kiderítse az igazságot. Ám minél mélyebbre ás az ügyben, az annál zavarosabb lesz. Rick hamarosan úgy érzi magát, mintha egy pókerasztalnál ülne, ahol a többi játékos csupa nagy lapot tart a kezében. Márpedig ilyenkor csak egyetlen dolog segíthet: blöffölnie kell! Grant McCrea regénye magas fordulatszámon pörgő, kiváló krimi, amelyben minden szükséges hozzávaló megtalálható. Kegyetlenül szellemes párbeszédek, elképesztő fordulatok, izgalmas cselekmény és felejthetetlen karakterek jellemzik.

Ára: 2.890 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

A nagy törpkaland
Hupikék törpikék


A törpök majd elkékülnek a sok bajtól, ami egyszerre rájuk szakad: Hókuszpók nem adja fel régi tervét, kézre akarja keríteni ősi ellenségeit, és egy sajnálatos balesetnek (meg Ügyifogyi kétbalkezességének) köszönhetően a nyomukra is jut. A törpcsapat csapdába kerül, és csak egy váratlanul megnyíló vészkijáraton keresztül menekülhet. Ám az a járat egy ismeretlen, távoli világba vezet: New Yorkba?

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Erdély - kifestő és foglalkoztató

Kifestő és foglalkoztató kiadványunk segítségével meghívjuk olvasóinkat egy képzeletbeli erdélyi körútra, hogy megismerjük "Erdélyország" legérdekesebb nevezetességeit.
"Tündérkert", így nevezte Erdélyt Móricz Zsigmond, és valóban varázslatos vidék! 14 látnivalót választottunk ki a megszámlálhatatlanul sok közül. A paletta olyan színes, hogy rögtön kedvet kapunk kiszínezni a fekete-fehér rajzokat, és elgondolkodunk a velük kapcsolatos érdekes ismereteken és feladatokon.
A játékos kirándulásba bevonhatjuk családtagjainkat, barátainkat is, hiszen ebben a füzetben különböző korú és érdeklődésű gyerekek egytől egyig megtalálhatják a számukra legérdekesebb feladatokat.

Ára: 890 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Egy érzés, egy pillanat
Dejá-Vu


Tényleg jó lenne újra átélni a régi bulik hangulatát? Még szép! Nem is kell hozzá sem jótündér, sem pedig aranyhal, hogy teljesüljön a lehetetlennek t?n? kívánság, mert végre itt a DEJA VU! Chriss és Pöli új MIX CD-sorozata segítségével a régi feelinget új köntösben, a legújabb zenék tükrében élhetjük át, ahányszor csak akarjuk, ahányszor ezeket a lemezeket meghallgatjuk. Páratlan élmény elérhet? közelségben: DEJA VU!

Ára: 2.550 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Maradona

Rendezte: Emir Kusturica
Szereplők: Maradona

Az Argentín válogatott nagy csatában jutott ki a 2010-es Világbajnokságra. A játékosként 1986-ban világbajnok Maradonát egy éve nevezték ki, taktikai hibái, a következetlen és rossz csapatösszeállítások miatt folyamatosan támadták. Miután bizonyossá vált, hogy ott lesznek a következő évben megrendezésre kerülő erőpróbán Maradona megköszönte a bizalmat a szövetségnek, hogy a gyengébb eredményei ellenére is hagyták dolgozni, hálás volt a fanatikus argentín szurkolóknak és oda mondogatott a sajtónak is. "Üzenem azoknak, akik nem hittek a nemzeti csapatban és azoknak, akik piszokként kezeltek engem, hogy ott vagyunk a világbajnokságon, mégpedig teljesen megérdemelten, miután legyőztünk egy olyan csapatot, amilyen az uruguayi. Én fekete vagyok vagy fehér, soha sem szürke".
Kusturica ezúttal ? látszólag ? nem a tőle megszokott, keserédes, balkáni életképeket felvonultató történetet tárja a néző elé, hanem egy dokumentumfilmet ifjúkora rajongásának tárgyáról, az isteni Diegóról. A filmben több alkalommal is összefoglalókat láthatunk Maradona legszebb cseleiből és góljaiból ? különös tekintettel az évszázad góljára, az 1986-os világbajnokságon Anglia ellen szerzett találatára. A zenei aláfestés pedig minden alkalommal a Sex Pistols God Save the Queen című száma.

Ára: 3.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

REIKI
Walter Lübeck

Várható megjelenés: 2015.02.25.
Ára: 2.690 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.285 Ft


Walter Lübeck könyve alapos betekintést enged a reikierők felhasználási lehetőségeibe. Legyen szó akár önmagunk, akár mások gyógyításáról, egyéni vagy csoportos meditációról, vagy saját személyes fejlődésünkről a reikivel mindez, és még sok más is lehetséges. A könyv számos gyakorlati útmutatást ad a reikierővel való egyre elmélyültebb találkozáshoz, fontos háttér-információkat közöl, és rengeteg ötlettel szolgál az alkalmazáshoz. Akik a reikierőt gyakran használják, például azért, hogy önmagukhoz közelebb kerüljenek vagy megnyíljanak a szeretet előtt, azok már a reiki-do útját, a gyógyító szeretet ösvényét járják. A reiki használatához szükséges képességgel minden ember rendelkezik. Aki nyitott szemmel jár a természetben és a világban, tudja, hogy érzéseit, viselkedését éppúgy számos megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan hatás befolyásolja, mint testét, közérzetét és betegségeit. S ahhoz, hogy a reikit magunk vagy mások számára használhassuk, testünk és lelkünk bizonyos területeinek megnyitása szükséges. E megnyitás folyamatába most egy hagyományosan képzett reikimester avat be minket.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Minél inkább növeljük jó könyvekkel ismeretkörünket, annál szűkebb lesz azoknak az embereknek a köre, akiknek a társaságában kedvünket leljük.
Feuerbach


Csatolt file: januarakc_9.xls
Csatolt file: NoranLibro_3.xls